|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
nieraz w trakcie pracy... No dla mnie kompletnie dwie różne ciążę. Ta przechodzę jakoś mam wrażenie ciężej. Szybko się męczę, w poprzedniej jak poszłam na zwolnienie to robiłam całe dnie przetwory, ogorki, dżemy, salatki a byłam na finiszu... Tutaj mąż musiał mi we wszystkim pomagać... W pierwszej nosiłam wielkie torby zakupów, że obce panie zaczepialy żebym tego nie robiła tutaj nawet sobie tego nie wyobrazam...To chyba jak z dziećmi... Nie ma takich samych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie trzecia ciąża i tez każda totalnie inna.
|
|
|
|
#93 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w poniedziałek, przemielona po pracy, padam
![]() Cytat:
![]() Ja też nie wiem, co robić z bólami głowy... wcześniej brałam ibuprom, teraz wiadomo... apap mi jakoś nigdy nie pomagał i teraz też jakoś nie biorę... Ale mnie zazwyczaj boli ze zmęczenia/napięcia/braku snu, na szczęście rzadko piłuje tak, że nie mogę zasnąć, więc na razie leczę głównie piciem wody i drzemaniem. Fajne! W ogóle natuli ma dużo fajnych rzeczy ![]() Cytat:
Fajnie zawsze być o kawałek do przodu i mieć jakieś rzeczy! Ja niestety totalnie nie mam po kim odziedziczyć czegokolwiek, bliskie koleżanki zwlekają z ciążą, a dalsze same niedawno urodziły i używają ![]() Cytat:
Super jest ta pieluszka! Cytat:
![]() Jestem przemielona po tym dniu i padam z nóg, choć dużo było napięcia w pracy, to ogólnie dzień super: - szef pytał, jak się czuję i czy aby na pewno ze wszystkim daję radę, bo mój komfort jest najważniejszy i nie chce, żeby mi robota dokładała stresów, no złoto, nie szef - wstąpiłam do h&m, kupiłam urocze śpioszki na promocji (-20% na rzeczy dziecięce stacjonarnie), tylko jedne, żeby się nie rozpędzać, i od razu parę dżinsów ciążowych przecenionych o połowę (wzięłam tylko żeby sprawdzić rozmiar, ale okazało się, że dobre, to za połowę ceny mogą być), - zaraziłyście mnie kocykiem w owieczki z Lidla, myślałam, że już dawno wszystko wykupione, ale zajrzałam dziś i były! Wzięłam ![]() I po tym wszystkim siły wyczerpały mi się gdzieś koło 18.00 i jak się położyłam, tak półsiedzę, półleżę i tak chyba dziś dowegetuję do końca dnia
|
||||
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które maja odziedziczyć jakieś ubranka - co robić z rzeczami, które są brzydkie albo się nie podobają albo są niepraktyczne. Oddajecie czy chowacie na dno szafy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że tak samo będzie z rzeczami dla dziecka albo nie wezmę albo będzie trzeba tam schować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#96 | ||
|
Zadomowienie
|
Podziel się też swoimi ciążowymi doświadczeniami
![]() Cytat:
i udowadniasz, że można mieć fajnego szefa!Cytat:
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wkładamy na cały dzień i w odpowiednim wieku i jest ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
super , mega zachowanie ![]() W sumie u mnie manager pozytywnie, sam ma dzieci i już dawno dawno mi mówił że jakby coś to ciąża nie jest problemem żebym się nie stresowała na przyszłość jedynie minus że pracę trzeba inaczej teraz ogarnąć, porozdzielać, przewoźnicy nasi średnio zadowoleni A moj manager rozmawiał z managerem departamentu to też bardzo pozytywnie to przyjął też ma rodzinę dzieci i powiedział że super ze trzeba itd no to chyba też w miarę ok, okaze się po macierzyńskim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Echme zależy kto daje. Jak ktoś komu mogę powiedzieć, że mi się nie podoba i żeby dał komuś innemu - to mówię. A jak dostaję od osób, które by tego nie ogarnęły lub się obraziły to dziękuję pięknie i do kontenera od razu. I tak się nie zorientuje czy założyłam dziecku czy nie
![]() Marga nie wiem w sumie co byś chciała wiedzieć Pierwsza ciąża była u mnie wzorowa, ale to było 11 lat temu. Do porodu niemal "biegałam", żadnych skurczy, zmęczenia, bóli kręgosłupa, ciągnięcia w pachwinach itd. Byłam mega aktywna, wszystkie badania super, dwa USG w czasie całej ciąży (kiedyś nawet prywatnie tak nie robiono). Druga ciąża była zagrożona od początku, pierwszy i trzeci trymestr musiałam leżeć, odklejało się łożysko, były krwiaki, rozwarstwianie kosmówki, częste skurcze, więc nospa cały czas i progesteron. Potem okazało się że mała ma kilka wad serduszka, więc kolejne stresy. Teraz od początku jestem na dużej dawce progesteronu, na acardzie i euthyroxie. Trochę na wszelki wypadek przez wiek (37) a trochę ze względu na to, że w grudniu poroniłam. Ale nic się nie dzieje, żadnych plamień czy czegoś niepokojącego na USG. Za to były całodzienne mocne mdłości, szybko czuję ruchy, bardzo szybko wyrzuciło mi brzuch, nie da się ukryć że to ciąża Mam też dużo siły, mogę dużo chodzić na spacery, czego nie miałam w ciąży z córką. Nie ma też tej ekscytacji co kiedyś, może dlatego, że jestem bardzo skupiona na dzieciach, psie, firmie, domu. A w pierwszych dwóch ciążach mój świat się kręcił tylko wokół tego I w sumie tyle
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Marga a to też Twoja kolejna ciąża? Powiedz jak u Ciebie się różni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nogi mnie bolą tak, jakbym miała zakwasy po mega wymagających ćwiczeniach ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Dzień dobry ![]() Nogi mnie bolą tak, jakbym miała zakwasy po mega wymagających ćwiczeniach ![]() Odpakowalam wczoraj ciuszki z hm te co Wam wklejałam. Piękne są zachwycam się nad stonowanymi kolorami, a mąż mi mówi, że są ponure ![]() Dziewczyny gdzie będziecie kupować kocyki, pieluszki itp? Ja zajaralam się na lullalove, a wczoraj mąż mi pokazał, że na allegro są kocyki za max 40zl i też skład niby bambus,bawelna itp. Rozmawialiśmy, że w sumie bawelna jest różnej jakości no ale różnica cenowa spora. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocyki z lullalove na pewno a pieluszki planuje kupic zwykla biała tetre w sklepie stacjonarnym i moze z pare muslinowych lub bambusowych z allegro ale to musze dokładnie poczytac co jest potrzebne i ktore wybrac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tak powaznie o tym nie myslalam ale chyba kupie jeden z wełny merino od lullalove i jeden cienszy tez od nich a co do mgiełki to nie wiem czy nie dokupie dopiero kwiecien maj jak juz cieplej bedzie a Ty jak planujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gubię się w tej wyprawce ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im wiecej czytam ogladam tym mniej wiem ale chyba musze podejsc do tego na chłodno i kupic potrzebne rzeczy i nie szalec z tona gadzetow ktorych pozniej nie uzyje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla córci kupiłam jeden kocyk. Zmoczyła go w pierwszej dobie w szpitalu. Mąż leciał w te pędy po drugi 😁 Teraz kupię dwa. Mam jeszcze po dzieciach śliczne kocyki ale usłyszałam że córka dała je lalkom i że nieładnie bedzie im teraz zabrać. No więc muszę nowe mieć
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie to słodkie Ja chyba kupię jeden taki porządny droższy na zimę, ale nie merino bo myśle ze aż takich zim to u nas nie będzie. Tez się w sumie zastanawiam czemu na allegro tyle taniej co w lullalove... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Taniej bo raz materiał, dwa wykończenie, no i marka sama w sobie też podbija cenę. Choć czasem to tylko marketing. A czasem faktycznie produkt premium
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Co do pieluszek to mam zamiar kupić kilka sztuk tetry i bambusa. Widziałam ile tych pieluch idzie i zdecydowanie trzeba ich więcej. I ja raczej też kupię w sklepie dziecięcym u mnie w mieście. ![]() Wgl, nie wiem czy to to, ale wczoraj jak się położyłam to ze dwa razy czułam muśnięcia jak rybka ![]() Swoją drogą ciążą to coś niesamowitego. Oprócz tego że ciągnie mnie do mięsa (po latach nie jedzenia go) to od kilku dni odrzuca mnie od mojego standardowego (starego) śniadania wsianka, jaglanka. ![]() I zaczęłam słodzić herbatę! Tego to chyba z 10 lat już nie robiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam z lulalove bo zakochałam się w kolorze A koleżanka wysyłała mi linki do kocyków na allegro ale ten musztardowy do mnie wołał
Piszecie że 2 kocyki trzeba to drugi pewnie na allegro zamówię ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Skarpetki dla noworodka to jaki rozmiar? Brać najmniejszy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi oprócz lullalove to podobają się firmy memi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Mnie bardziej ciekawi na ile te najmniejsze skarpetki starczą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
. Francesca, mi też podobają się właśnie lullalove i memi. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-08-25 o 10:06 |
|||
|
|
|
#116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i z dwa jeszcze na allegro ![]() Cytat:
Co do pieluszek to nienawidzę tetry. Używam tylko bambusowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro u nas 2 wizyty
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
Szok ile postów trzaskacie. Chyba będę audiodeskrypcję puszczać i słuchać was jak audiobooka.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

a w zasadzie to u małego
nieraz w trakcie pracy... No dla mnie kompletnie dwie różne ciążę. Ta przechodzę jakoś mam wrażenie ciężej. Szybko się męczę, w poprzedniej jak poszłam na zwolnienie to robiłam całe dnie przetwory, ogorki, dżemy, salatki a byłam na finiszu... Tutaj mąż musiał mi we wszystkim pomagać... W pierwszej nosiłam wielkie torby zakupów, że obce panie zaczepialy żebym tego nie robiła 

będziemy mieć dwie 
Mam włączone żelazo bo mi morfologia poleciała i może stąd ostatnio się tak kiepsko czuję. A tak poza tym wszystko ok 
myślę że tak samo będzie z rzeczami dla dziecka albo nie wezmę albo będzie trzeba tam schować 

wsianka, jaglanka.