|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
mogę sie zapytac ile masz lat? (chociaż tak mniej więcej) Dom na wsi za cenę kawalerki... chyba stara chałupa do kompletnego remontu na wypiździajewie? ZA CO ten remont? a potem koszt mieszkania w takim (nawet podremontowanym) domu to tez nie taki mały. Koszt dojazdów gdziekolwiek dalej? ogólnie ta wizja przyszłego świata to jakies wieszczenie powrotu do średniowiecza - jeśli chodzi o zwyczaje socjalne ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ten. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-08-25 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
Sama generalizujesz, że nie ma ustawek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2047 |
Wtajemniczenie
|
Moja córka zaczyna pierwszą klase. Informacja ze szkoly: nie ma swietlicy, część dzieci musi zniknąć bo nie ma dla nich miejsca. To ja już wole nauczanie zdalne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Zakorzeniona
|
Chyba każdy wie, że ustawki w budżetówce się zdarzają, więc nie wiem, po co ta dyskusja. Każdy też chyba przyzna, że w malutkim mieście czy na wsi praca w urzędzie czy praca nauczyciela bywa z reguły jedyną opcją pracy biurowej albo wręcz jedyną opcją pracy z umową na czas nieokreślony. A jeśli chce się zakładać rodzinę, to chyba się zgodzimy, że taka umowa i taki tryb pracy są pomocne. U mnie w rodzinnym mieście możesz pracować albo w sklepie, albo na produkcji, albo właśnie w szkole/urzędzie. Chyba łatwo zgadnąć, do jakiej pracy jest najwięcej chętnych.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o twierdzenie, że to jest praca, którą się dostaje dzięki znajomościom. I brzmi to tak jakby zawsze się tak działo, więc ja stwierdziłam, że jednak nie. I takie twierdzenie jest krzywdzące. Tak samo jak krzywdzące są opinie o zawodzie nauczyciela.
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2020-08-25 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
BAN stały
|
Goczek, to co pisze to nie są moje wizję, tylko wypowiedzi polityków ekonomistów przedsiębiorców którzy są w temacie. Tak, dziś za cenę kawrlerki w dużym mieście można kupić dom na wsi, i nie jest to moja opinia, i niekoniecznie rudera. Przykład - kawalerka powiedzmy 250 tysięcy. W moim mieście rodzinnym za ta cenę, no może trochę więcej okolo 300 tysięcy są już domy z małym placem do sprzedaży. Miasto rodzinne około 100 tysięcy, więc nie jest to zadupie, na wsi pewnie jeszcze taniej. Są również domy z bali, prefabrykantow, koszt budowy takiego domu to 1000 za m, z wykończeniem, 2000 zł za m, są ogłoszenia firm w necie np domy syberyjskie, gdzie już dom 50 metrowy z dobrze zagospodarowana powierzchnia (jak w bloku) koszt 100 tysięcy, plus dzialka kilkadziesiąt tysięcy na wsi czy powiecie, więc już za 200 tysięcy można mieć dom (drewniany) który można otynkować i pomalować i wygląda jak murowany, a czas budowy wynosi 3 miesiące, więc tak za cenę kawalerki można mieć dom w mniejszym mieście. Można sobie na yt obejrzeć filmiki domy z prefabrykantow - ogólnie piękne domy, które wytrzymują do 100 lat, w Skandynawii tylko takie budują.
Dzis na monay pl pojawił się artykuł o długu, i długach Panstw, i niemożliwości ich splacenia. Wychodzi na to że państwa bankrutują, i tak jak pisałem będą wprowadzane oszczędności, likwidowane urzędy, urząd skarbowy zastąpi system jak w Rosji, czyli od wpływu na konto system pobiera sam % podatku i testuje już to Szwajcaria. Opiekę społeczna zastąpi dochód podstawowy, urzędy pracy nie będą potrzebne bo będzie zasiłek stały plus szukać pracy będzie się indywidualnie (zresztą jak teraz) zus nie będzie potrzebny bo będzie emerytura obywatelska, jednakowa dla każdego (wpływ prosto z budżetu na kont) po osiegnieciu wieku emerytalnego, lub zastąpienie w ogóle emerytury dochodem podstawowym. Ograniczenie miejsc pracy w urzędzue miasta na rzecz zalatwiatnia spraw przez e-urząd. Ogólnie prawie całą administracja out. Jeśli nauka zostanie zdalna, nauczyciele również stracą pracę (w większości) w prywatnych firmach ogólnie nastawienie na automatyzację i robotyzację, np kasy samoobsługowe w sklepach, co już się dzieje. To nie są moje spekulacje, tylko takie plany. Według wyliczeń ekonomistów na przykładzie USA po wprowadzenie całej automatyzacji bezrobotnych w stanach w wieku produkcyjnych będzie od 40 do 50%, czyli połowa społeczeństwa dorosłych. Dlatego wprowadzany jest dochód podstawowy aby ludzie nie zginęli z głodu i nie doszło do wojny domowej. Trump aktualnie wypłaca bezrobotnym 400 dolarów tygodniowo - około 5000 zł, Niemcy również testują już 5000 zł, pensji za darmo. Hiszpania wypłaca 2000 zł. Irlandia Włochy 3000 zł. Ile będzie w Polsce? Nie wiadomo, ale na pewno nie więcej niż w Hiszpanii. Ostatnio był wywiad na gazeta pl z przedstawicielem rządu Hiszpanskiego, i powiedział wprost, że będzie lockdown i żadna branża nie otrzyma pomocy ani grosza, ani hotel, ani sklepikarz ani przemysł motoryzacyjny, wszystko padnie, pomoc otrzymają tyło ludzie w formie zasiłku. I tak bedzue w każdym kraju. Tak, to jest bankructwo państw kontrolowane. Morawiecki też powiedzial, że firmy już pomocy nie dostaną, a nagrany na taśmach mówił, że ludzie powinni obniżyć wymagania co do jakości życia, bo jeśli nie to... wojna będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Bo dla mężczyzn super praca jest praca kierowcy tira ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2055 | |
Konto usunięte
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88091358] Wyzwaniem jest kreatywność i konieczność zaangażowania w to swojego czasu poza godzinami pracy. Jestem ciekawa, ile pracowników robi to na co dzień.
[/QUOTE] Ja jestem takim właśnie typem pracownika. Bo lubię się poświęcić w 120% i zrobić coś najlepiej jak potrafię, bo jak zrobię "na odwal" albo tyle ile wymagane, to mam niedosyt. Nie raz wracałam do domu i dalej pracowałam, poświęcałam swój własny, prywatny czas na to, aby następnego dnia "wszystko działało". A już w zawodzie nauczyciela jest to wręcz "wpisane w zawód". Chciałam się rozpisać pi razy drzwi co robiłam w każdej pracy nadprogramowo, ale to by wyszedł wielki elaborat, więc skasowałam. Mimo wszystko uważam, że właśnie tak. Jeśli pracownik daje z siebie więcej niż powinien, to powinien być doceniony. I serio nie musi to być wpisane w umowę, żeby wykazać się odrobiną człowieczeństwa i dać premię. I to nie tak, że pracodawca nie może sobie pozwolić na premię. Może. Każdy może. A już w jakiej kwocie będzie ta premia to mało istotne. To jest z reguły gest. Jak koleżanka bezinteresownie Ci w czymś pomaga, to też idziesz do niej później z czekoladkami czy zapraszasz ją na herbatę w ramach podziękowania. Skoro zwykłych szarych ludzi stać na gest, to i firmę stać. Pytanie czy mamy do czynienia z Januszem czy z normalnym człowiekiem. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Mi się wydawało, że święta to tak październik. We wrześniu to raczej w Polsce znicze na listopad. Sierpień to dla mnie kosmos. Jeszcze sezon weselny trwa, jeszcze sezon szkolny. Nie przypominam sobie świat w sierpniu. Może pod koniec września pierwsze oznaki, ale nie pod koniec sierpnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że faktycznie to był urząd, gdzie płacili trochę lepiej niż w innych. Pracowałam też w jednej z agencji rządowych o było to samo. Na jeden uczciwy nabór było kilka ustawionych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88091788]Ja jestem takim właśnie typem pracownika. Bo lubię się poświęcić w 120% i zrobić coś najlepiej jak potrafię, bo jak zrobię "na odwal" albo tyle ile wymagane, to mam niedosyt. Nie raz wracałam do domu i dalej pracowałam, poświęcałam swój własny, prywatny czas na to, aby następnego dnia "wszystko działało". A już w zawodzie nauczyciela jest to wręcz "wpisane w zawód".
Chciałam się rozpisać pi razy drzwi co robiłam w każdej pracy nadprogramowo, ale to by wyszedł wielki elaborat, więc skasowałam. Mimo wszystko uważam, że właśnie tak. Jeśli pracownik daje z siebie więcej niż powinien, to powinien być doceniony. I serio nie musi to być wpisane w umowę, żeby wykazać się odrobiną człowieczeństwa i dać premię. I to nie tak, że pracodawca nie może sobie pozwolić na premię. Może. Każdy może. A już w jakiej kwocie będzie ta premia to mało istotne. To jest z reguły gest. Jak koleżanka bezinteresownie Ci w czymś pomaga, to też idziesz do niej później z czekoladkami czy zapraszasz ją na herbatę w ramach podziękowania. Skoro zwykłych szarych ludzi stać na gest, to i firmę stać. Pytanie czy mamy do czynienia z Januszem czy z normalnym człowiekiem. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Może ja mało po sklepach chodzę ![]() Mi się wydawało, że święta to tak październik. We wrześniu to raczej w Polsce znicze na listopad. Sierpień to dla mnie kosmos. Jeszcze sezon weselny trwa, jeszcze sezon szkolny. Nie przypominam sobie świat w sierpniu. Może pod koniec września pierwsze oznaki, ale nie pod koniec sierpnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To chyba rzeczywiście chodzisz mało po sklepach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2058 |
BAN stały
|
W moim mieście rodzinnym, praca w szkole, urzędzue miasta, urzedzue pracy, oddziale zusu, administracji uczelni, tylko po znajomości. Miasto około 100 tysięcy mieszkańców. Przykład z uczelni. Potrzebny jest pracownik administracji, wymaganie np conajmniej licencjat. Zgłaszasz swoje CV do konkursu potem rozmowa z rektorem, i potem rektor, zatrudnia kogo chce. Żona córka syn, kuzynostwo, wszyscy pracują na uczelni, nawet nikt tego nie ukrywa. Reszta pracowników to zapewne dzieci znajomych rektora. Może po słowie może za... Tak to wygląda. Z góry wiadomo kto zostanie zatrudniony, a te rozmowy to tylko pic na wodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Konto usunięte
|
a u mnie w mieście w ZUSie nikt nie chce pracować, bo płacą bardzo źle ,a roboty jest obecnie MNÓSTWO : tarcza, zasiłki zwykle i "koronowe", od 1.08. bony turystyczne pplus byly zwolnienie, bo przeciez Morawiecki oglosil, że w administracji trzeba "zaszczepic gen oszczędności" - nie pamietacie?
MEN przygotowuje rozporzadzenie z 6 % podwyzki dla nauczycieli wlasnie. wracając do tematu tego tematu: "Analizy ognisk zakażenia w rodzinach pokazują, że dzieci są raczej ofiarami COVID-19, ponieważ najbardziej zarażają objawowi dorośli. Nie ulega wątpliwości, że dzieci też chorują, jednak one zarażają głównie rodziców, którzy są z nimi w bliskim kontakcie - mówi dr Paweł Grzesiowski, wykładowca Szkoły Zdrowia Publicznego CMKP i prezes Fundacji "Instytut Profilaktyki Zakażeń". - Przykładowo, dorosły 40-latek z objawami COVID-19 może zarazić ok. 4-5 ludzi, i będzie ich zarażał przez 10 dni, zaś dziecko, które przechodzi koronawirusa bezobjawowo, może zarazić 1-2 osoby i zarażać przez 4-5 dni, i to głównie rodziców - wyjaśnia lekarz. https://portal.abczdrowie.pl/koronaw...zek-dla-dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
A propos dzieci i powrotu do szkół, to wczoraj usłyszałam fragment jakiegoś materiału telewizyjnego. Pytali losowych ludzi o kwestię otwarcia szkół i typ wyjechał z tekstem: że nie, teraz to nie, bo wszyscy z wakacji wrócili i powinno być jeszcze ze 2 tygodnie kwarantanny.
Jakiej, KUŹWA, kwarantanny? Przecież jakby dali te dodatkowe 2 tygodnie wolnego od szkół, to wiele rodzin potraktowałoby to jako dodatkowe wakacje. No chyba, że gość mówiąc o kwarantannie miał na myśli to, że wróci z dziećmi 31.08 do domu i przez 2 tygodnie z tego domu wychodzić nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2062 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie te matki przywilejami bawiły bombelki albo remontowały mieszkania ![]() Z pracą - uważam, że tak jest, w wielu miejscach, w małych miastach, na wsiach. Ale to norma rozlana na wiele możliwości pracy, to pierwsza kwestia. Druga kwestia jest taka, że akurat otrzymanie pracy w takim efekcie nie powoduje, że nauczyciel nie jest nim i że nie ma w jakimkolwiek stopniu kwalifikacji ku temu bądź że jest złym człowiekiem. Po prostu tak jest i nie wszyscy wyprowadzimy się do wielkich miast. To nie jest wina tych pracowników, że tak jest. Cytat:
Ja też znam sporo osób, którzy pracują w tzw. budżetówce ze względu kwalifikacje. Myślę o miejscu mojego pochodzenia, ale tutaj region jest bogaty i są chociażby uczelnie wyższe na miejscu, wiele różnych firm, stąd też otrzymanie "ciepłej posadki" nie warunkuje utrzymania i przetrwania. ![]() Ja wiem, że są ludzie idealiści, nie wzięliby pracy z polecenia, w ogóle to przekracza ich ambicje, stąd też nie można żyć w małych miastach, w biedniejszych częściach kraju. ![]() ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88091788]Ja jestem takim właśnie typem pracownika. Bo lubię się poświęcić w 120% i zrobić coś najlepiej jak potrafię, bo jak zrobię "na odwal" albo tyle ile wymagane, to mam niedosyt. Nie raz wracałam do domu i dalej pracowałam, poświęcałam swój własny, prywatny czas na to, aby następnego dnia "wszystko działało". A już w zawodzie nauczyciela jest to wręcz "wpisane w zawód". Chciałam się rozpisać pi razy drzwi co robiłam w każdej pracy nadprogramowo, ale to by wyszedł wielki elaborat, więc skasowałam. Mimo wszystko uważam, że właśnie tak. Jeśli pracownik daje z siebie więcej niż powinien, to powinien być doceniony. I serio nie musi to być wpisane w umowę, żeby wykazać się odrobiną człowieczeństwa i dać premię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Rozumiem, że można tak żyć, bo ja we wszystkim daję z siebie 100%. We wszystkim - poza etatem. Dlaczego? Bo szczerze, nic z tego nie mam. Mam pułap, ponad który się nie wznoszę - bo nie dość, że nie dostanę za to głupiego dziękuję, to nijak nie przekłada się to na moje wyniki finansowe, poczucie satysfakcji, szczęście, spokój itd. - rzeczy dla mnie kluczowe. Nie piszę tutaj absolutnie o byciu niemiłym czy nieprofesjonalnym, bo to dla mnie elementarna, kulturalna postawa na jakimkolwiek stanowisku, ale ogólnie o wykonywaniu zadań (moja praca jest dynamiczna i mam na co dzień wiele pomysłów działań). Myślę, że taki nauczyciel chociażby ma większe pole do popisu - nie tyle dla tych, którzy mają najwięcej do powiedzenia, tj. rodziców i nie-rodziców, ale zaangażowanych w wydatkowanie środków pieniężnych z budżetu pięknego kraju Polsza. ![]() ![]() Cytat:
Ty widzę wiesz, jak jest u 'pywatnego' pracodawcy. Ty poznałaś wszystkich pracowników i wiesz, jaki jest sposób ich wynagradzania ![]() Ja myślę, że w szkołach, w sklepach, w korporacjach pracują przede wszystkim ludzie - tak samo 'pracowici', ambitni jak wszędzie. Wiem, że tak super sobie myśleć, że to jaka grupa zawodowa jest wyjątkowa, np. wyjątkowo obsadzona przez leniwe buły, chamów i nieuków, ale jak to w świecie - w tak dużym kraju wszystko rozkłada się bardzo równo. Wiem też, że łatwo się opierać na własnych doświadczeniach, generalizować, bo sama to robię. I to nawet ja wklejałam tutaj zakres zadań przekazywanych dziecku koleżanki - nr zadań z matmy do zrobienia itd. xD Też dostała komentarz, że skoro siedzi w chacie (z noworodkiem ![]() Uważam, że wysyłanie zadań i napisanie nara to ostre przegięcie, ale to trzeba zgłaszac. Natomiast nie dziwię się, że wiele osób nie sprostało temu "wakacyjnemu wyzwaniu". No i dlaczego tak wielu chętnych nie ma na zastępstwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pewnie sporo dzieci przejdzie przyspieszony "kurs samodzielności' i powrot do czasów z kluczem na szyi... Ja to bym pewnie zaczęla zaczepiać starsze sąsiadki na osiedlu, czy za drobną opłatą mi dziecka do domu po lekcjach nie przyprowadzą |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A informacja ze szkoły jest od kogo, od dyrekcji? Przecież w większości szkół to będzie paraliż dla tych dzieciaków i ich rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzeniona
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88092134]Pewnie te matki przywilejami bawiły bombelki albo remontowały mieszkania
![]() Z pracą - uważam, że tak jest, w wielu miejscach, w małych miastach, na wsiach. Ale to norma rozlana na wiele możliwości pracy, to pierwsza kwestia. Druga kwestia jest taka, że akurat otrzymanie pracy w takim efekcie nie powoduje, że nauczyciel nie jest nim i że nie ma w jakimkolwiek stopniu kwalifikacji ku temu bądź że jest złym człowiekiem. Po prostu tak jest i nie wszyscy wyprowadzimy się do wielkich miast. To nie jest wina tych pracowników, że tak jest. Ja też znam sporo osób, którzy pracują w tzw. budżetówce ze względu kwalifikacje. Myślę o miejscu mojego pochodzenia, ale tutaj region jest bogaty i są chociażby uczelnie wyższe na miejscu, wiele różnych firm, stąd też otrzymanie "ciepłej posadki" nie warunkuje utrzymania i przetrwania. ![]() Ja wiem, że są ludzie idealiści, nie wzięliby pracy z polecenia, w ogóle to przekracza ich ambicje, stąd też nie można żyć w małych miastach, w biedniejszych częściach kraju. ![]() ![]() Rozumiem, że można tak żyć, bo ja we wszystkim daję z siebie 100%. We wszystkim - poza etatem. Dlaczego? Bo szczerze, nic z tego nie mam. Mam pułap, ponad który się nie wznoszę - bo nie dość, że nie dostanę za to głupiego dziękuję, to nijak nie przekłada się to na moje wyniki finansowe, poczucie satysfakcji, szczęście, spokój itd. - rzeczy dla mnie kluczowe. Nie piszę tutaj absolutnie o byciu niemiłym czy nieprofesjonalnym, bo to dla mnie elementarna, kulturalna postawa na jakimkolwiek stanowisku, ale ogólnie o wykonywaniu zadań (moja praca jest dynamiczna i mam na co dzień wiele pomysłów działań). Myślę, że taki nauczyciel chociażby ma większe pole do popisu - nie tyle dla tych, którzy mają najwięcej do powiedzenia, tj. rodziców i nie-rodziców, ale zaangażowanych w wydatkowanie środków pieniężnych z budżetu pięknego kraju Polsza. ![]() ![]() Ty widzę wiesz, jak jest u 'pywatnego' pracodawcy. Ty poznałaś wszystkich pracowników i wiesz, jaki jest sposób ich wynagradzania ![]() Ja myślę, że w szkołach, w sklepach, w korporacjach pracują przede wszystkim ludzie - tak samo 'pracowici', ambitni jak wszędzie. Wiem, że tak super sobie myśleć, że to jaka grupa zawodowa jest wyjątkowa, np. wyjątkowo obsadzona przez leniwe buły, chamów i nieuków, ale jak to w świecie - w tak dużym kraju wszystko rozkłada się bardzo równo. Wiem też, że łatwo się opierać na własnych doświadczeniach, generalizować, bo sama to robię. I to nawet ja wklejałam tutaj zakres zadań przekazywanych dziecku koleżanki - nr zadań z matmy do zrobienia itd. xD Też dostała komentarz, że skoro siedzi w chacie (z noworodkiem ![]() Uważam, że wysyłanie zadań i napisanie nara to ostre przegięcie, ale to trzeba zgłaszac. Natomiast nie dziwię się, że wiele osób nie sprostało temu "wakacyjnemu wyzwaniu". No i dlaczego tak wielu chętnych nie ma na zastępstwo ![]() Zmieniając temat, to pytałam jakiś czas temu o wizytę u fryzjera. Niestety mail od salonu nie okazał się ściemą, maseczki nie mogłam zdjąć ani na chwilę, więc fryzjerka ścinała mi włosy w oparciu o moje oczy i czoło, bo nic więcej nie widziała. Rozumiem obostrzenia, ale no trochę słabo. Chciałam zaszaleć, a podcięłam włosy jak zwykle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-08-25 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
A nie mogłaś iść w przyłbicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzeniona
|
Może mogłam pójść na wizytę, choć wydaje mi się, że i tak musiałabym mieć maseczkę, ale nie posiadam przyłbicy tak czy siak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2068 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale Twoja koleżanka nie mieszka w Pcimiu Dolnym przecież. Fakt - takie zachowania się zdarzają i nie są rzadsze, niż w innych zawodach. Fakt 2 - dziecko będzie miało przypał, jak się pochodzi z takiego specyficznego środowiska. Moja koleżanka pochodzi właśnie z małego miasta i reszta rodziców nie wyrażała sprzeciwu, podejmowała bądź starała się podejmować w różnym stopniu czelendż nauki dzieci w domu. Tylko nie każdy ma na to miejsce i zamiast narzekać, trzeba próbować robić cokolwiek. Młoda w dodatku jest "niegrzecznym" dzieckiem (zaburzenia SI), więc tam nierzadko zdarzają się ekscesy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88092157]A informacja ze szkoły jest od kogo, od dyrekcji?
Przecież w większości szkół to będzie paraliż dla tych dzieciaków i ich rodziców.[/QUOTE] Czyli co- jednak te belfry potrzebne są, choćby do sprawowania opieki nad Waszymi dziećmi, by umożliwić rodzicom normalne funkcjonowanie? Miło wiedzeć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.