|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Hej Dziewczyny, słyszałyście o programie ciąża+?
Powstała lista leków dla kobiet w ciąży, które będą darmowe od września,w tym np leki podtrzymujące ciążę i inne. ![]() Mam nadzieję że zarówno Wy, jak już zobaczycie dwie kreseczki, jak i te które w ciąży już są, nie będą potrzebowały leków, ale warto wiedzieć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Oo pierwsze słyszę , a Ty Karo jak się czujesz ? 😊🌸
Mnie dziś zaczęła tak bolec prawa pierś i sutka nie mogę dotknąć tak boli .. lewa nic Zrezta nie miałam boli piersi przed @ Boje się ze coś mi się złego dzieje mam gina ale 14 września Mam nadzieje ze tylko jakiś tam ból |
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo, pewnie, że warto wiedzieć, dzięki za info
![]() Shadow, oj Kochana, powiem Ci, że ten bol piersi jest bardzo obiecujący, zwłaszcza jeśli wcześniej nigdy nie bolały Cię piersi może akurat progesteron rośnie ![]() . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#274 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Karo No to dobrze
) ojjj nie ma co się martwić i przyciągać złych mysli , pewnie ze wszYtako się dobrze rozwija 😘Dziękuje Wam dziewczyny choć bardziej to strach mnie bierze niż nadzieja na dziecko , hehe jeszcze tak sobie dawajac w palnik na wolnym ale jak mówi hipotetyczna Hania to ja @ dopiero gdzieś niedziela wiec a teraz od poniedziałku jestem grzeczna ;P |
|
|
|
#276 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo, na pewno wszystko jest dobrze
trzymam kciuki za dobre wyniki badań i za wizytę u lekarza 🤞![]() Shadow, rozumiem, że się obawiasz i ogólnie wolisz miło zaskoczyć niż rozczarować ale jeszcze pisałaś o sutku, to też bardzo często pierwszy objaw ciąży 🤞@ masz mieć w niedzielę? To by pasowało też pod objawy które miała Karo na chwilę przed II kreskami . Ale by było pięknie jakby z urlopowego chillu była ciąża ![]() . Może wtedy siostre ciążą zarazisz ☺![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
🤭![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj miałam USG i jest już zarodek i serduszko ️ Z USG ciąża wychodzi tydzień młodsza niż z OM i aktualnie jestem w 6t+5d. Zaczyna do mnie docierać, że naprawdę jestem w ciąży aczkolwiek dalej strach jest okropny czy na pewno ciąża się utrzyma...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cichazabka wróć do nas Kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Awulaz
Ooo super wieści 😘🌸będzie dobrze spokojnie 🥰 Heheh to siora tez by musiała porządnie wychillowac :P jak @ nie przyjdzie w niedziele skocze po testa ale wierzyć mnie się nie chce jak się staraliśmy w dzień w dzień i nic a tera olana owu ino było dzień przed i to z rana wiec jeszcze więcej godzin a by się udało . A mówię teraz kit , prawie za 2 tyg ślub to w tym cyklu nie mam parcia na zajście :P |
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
Anielka, bardzo, bardzo mi przykro
tule Cie mocno Kochana Shadow, nosz przecież właśnie z takich wyluzowanych i opuszczonych cyklu najwięcej bobasow się rodzi ![]() ![]() Awulaz, super, że widziałaś już serduszko i że ciąża się dobrze rozwija ☺. Myśl pozytywnie, na pewno dzidzia będzie rosła pięknie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#283 |
|
Konto usunięte
|
Hejaa
nie ma łatwo powiem wam! poszłam dziś na usg brzucha a została znaleziona torbiel 26mm na jajniku. A już myślałam że owu była bo piersi bolą jak nie wiem, no ale. No coś mnie trafi, jak nie guz w piersi, to torbiel. Jutro idę do ginekologa.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- piszę z telefonu i nie umiem edytowac postu. Anielka, przykro mi i trzymam kciuki. Niestety te nasze doswiadczenia pokazuja, ze objawy sa zbyt niecharakterystyczne i moze troche dziala sila woli.. ciezko powiedziec. Organizm plata ciagle figle.
|
|
|
|
#284 | |||
|
...
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nadal nic, 10 dni po terminie, a jedyne co mogę to czekać. Mam wizytę u gina 31.08. Miałam trochę nadziei, bo gdyby się udało to byłabym szybko na zwolnieniu (pracodawca wymaga), a do końca września mam cały etat, później prawdopodobnie wracam na 1/2 więc połowa zarobków. :/ Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczee, przykro mi, że torbiel się przylatala :/ wiadomo jaka dokładnie to torbiel?
|
|
|
#286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88093444]Hejaa nie ma łatwo powiem wam! poszłam dziś na usg brzucha a została znaleziona torbiel 26mm na jajniku. A już myślałam że owu była bo piersi bolą jak nie wiem, no ale. No coś mnie trafi, jak nie guz w piersi, to torbiel. Jutro idę do ginekologa.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- piszę z telefonu i nie umiem edytowac postu. Anielka, przykro mi i trzymam kciuki. Niestety te nasze doswiadczenia pokazuja, ze objawy sa zbyt niecharakterystyczne i moze troche dziala sila woli.. ciezko powiedziec. Organizm plata ciagle figle.[/QUOTE]Będę 3mać kciuki za Ciebie i inne Staraczki a za mnie póki co nie warto, bo TŻ wyjeżdża na około 8 miesięcy a w cuda weekendowe nie wierzę, szczególnie że jak liczyłam na kalkulatorze to przez te miesiące najlepsze dni będą wypadać w tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#287 |
|
Wtajemniczenie
|
Cichazabawka, kurcze słabo z tym etatem
ale we wrześniu jest jeszcze szansa? Tylko żeby @ przyszla jak najszybciej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#288 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Anielka- tulę mocno
![]() Cichazabka- jesteś dzielna, trzymam kciukasy, aby Wam się w końcu udało Kurczę jestem dziś w 24 dc, a u mnie temperatura nie chce rosnąć. Co więcej- zamiast rosnąć maleje Testy owu też wychodzą negatywne (chociaż przy moim PCO to tak traktuję je z przymrużeniem oka). No i nie wiem czy w ogóle owu będzie w tym cyklu, pewnie już nie Plus taki, że ostatnio zaczęłam "olewać" trochę wszystko- tzn. nie przejmować się tak bardzo. Jakoś samo to przyszło W pracy się mniej stresuję, no i nie mam zamiaru wkręcać sobie ciąży jak w ostatnich cyklach, gdzie przed okresem to aż mnie kusiło, żeby testować itp. Teraz testować nie będę :P Chyba, że faktycznie z tydzień mi się okres spóźni, ale nie będę się nakręcać. Co ma być to będzie, no trudno
Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2020-08-25 o 23:08 |
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecają też inositol (a dokładnie mio-inositol), ja sobie na ten cykl zamówiłam z solgara w dawce 1500 (dziennie powinno się brać 2000) zobaczymy czy coś pomoze, z tym że mi akurat na IO hmm powiem Ci, że lepiej jest zdefiniować wroga i nawet jeśli TZ miałby słabe wyniki, to można je suplami i dieta podnieść Ale wiadomka, najlepiej żeby już były II kreski, bez tej całej diagnostyki. I tego Wam życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie brałam nic. Ostawiłam anty pod koniec stycznia i póki co lekarz nic nie kazał brać. Od dziś ten ovarin No nic, zobaczymy. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Powiem Wam kochane, że dopiero teraz jak tu jestem kilka miesięcy na wątku to dochodzi do mnie ogrom tego problemu. To, że jest wiele kobiet, które mimo młodego wieku, mimo ogólnie dobrego zdrowia, wyników badań, diety itp mają problem z zajściem w ciążę. Szczerze to zawsze miałam przeświadczenie, że w ciążę to łatwo zajść, a tu nie jest takie proste, jakby się mogło wydawać
Edytowane przez BittersweetCocaine Czas edycji: 2020-08-25 o 23:42 |
|
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeba wierzyć że będzie dobrze
Oj tak, dokladnie. A człowiek kiedyś się martwił, zabezpieczal, stresował żeby tylko aby ciąży nie było i o. Teraz dopiero widać, że to nie takie hop siup ![]() Podczytuje też inne wątki, i to ile dziewczyny mają siły i zaparcia w diagnozowania siebie i partnera, szukaniu przyczyn niepowodzeń. No szacunek. Naprawdę Bo psychicznie nie jest łatwo to udźwignąć. Zwłaszcza jak się mocno chce i mocno instynkt czuje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Anielka kurka przykro mi
w tym cyklu będziemy szły chyba równo U mnie wczoraj zaczęło się plamienie a w nocy już się @ rozkręciła także witam w 2dc, najchętniej bym się położyła i przespała te 3 dni -_- ból mnie obudził, dajcie mi spokój z tym wszystkim -_- Alicze kurcze przykro mi daj znać co u ginaKaro 3mam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Szefowa wydaje się w porządku ![]() Cytat:
Ja dziś wstałam mega opuchnieta, palce mam doslownie jak serdelki :/ od jakiegoś czasu puchne w okolicach owulacji nie przed okresem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tulasy Niom tak, u mnie od południa plamienie do wieczora i noc jakaś jeszcze słaba więc ja będę od dziś liczyć cykl, z tym że pozostaje mi tylko zapisać w kalendarzu i na tym koniec. TŻ wyjedzie w 11 dniu cyklu więc kompletnie porzuciłam wszelką nadzieję ![]() będę 3mać kciuki za Ciebie i inne aktywne Staraczki.Dzień dobry Wszystkim miłego dnia życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Anielka, taka szkoda ze Twój TZ akurat teraz musi wyjechać i to na tak długo
ale może mimo wszystko w którymś cyklu owu się przesunie i się uda nie spisuj tak całkiem na starych tych 8 miesięcy ![]() 🤞 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cieszy mniebto że cykl trwał 27 dni, a nie pod 40 jak ostatnie cykle, także nie wiem czy to ovarin czy dostinex, ale cieszę się że działa Ja po owulacji puchnę, a dzień, dwa przed @ puchnie mi brzuch tak że w spodnie się nie mogę zapiąć :/ Myślę o czymś w stylu hydrominum ale nie wiem czy się opłaca czy to w ogóle pomaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
nie poddawaj się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#299 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno się utrzyma i będziesz już tylko rosła 🤭Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
nie teraz to później, twój aniołek potrzebuje może wiecej czasu, żeby przygotowac się dla rodziców ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Taki prezent ślubny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- [1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88093444]Hejaa nie ma łatwo powiem wam! poszłam dziś na usg brzucha a została znaleziona torbiel 26mm na jajniku. A już myślałam że owu była bo piersi bolą jak nie wiem, no ale. No coś mnie trafi, jak nie guz w piersi, to torbiel. Jutro idę do ginekologa.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- piszę z telefonu i nie umiem edytowac postu. Anielka, przykro mi i trzymam kciuki. Niestety te nasze doswiadczenia pokazuja, ze objawy sa zbyt niecharakterystyczne i moze troche dziala sila woli.. ciezko powiedziec. Organizm plata ciagle figle.[/QUOTE]O jej, i co ci na tą torbiel powiedzieli? Jak ja będą leczyć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Przy poprzednich staraniach i teraz obiecałam sobie to samo, co miesiąc pękam/pękałam 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
według lekarzy moja macica jest 'książkowa' i nikt nie chciał mnie dalej diagnozować, a jakoś nie wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#300 | ||||
|
...
|
Cytat:
Ale szczerze wątpię, że dostanę go na stałe, a nie chcę też gadać z regionalną za plecami kiero, bo to też nie jej decyzja, tylko jej przełożonego. U mnie różnie, czasem puchnę, czasem nie. Nie wiem od czego to zależy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ostatnie dni ciągle czułam się okresowo tak teraz nic nic :/ Niech już ta cholera przyjdzie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

Powstała lista leków dla kobiet w ciąży, które będą darmowe od września,w tym np leki podtrzymujące ciążę i inne.

mam gina ale 14 września 
może akurat progesteron rośnie 
. 

) ojjj nie ma co się martwić i przyciągać złych mysli , pewnie ze wszYtako się dobrze rozwija 😘

🤭

tule Cie mocno Kochana 

Testy owu też wychodzą negatywne (chociaż przy moim PCO to tak traktuję je z przymrużeniem oka). No i nie wiem czy w ogóle owu będzie w tym cyklu, pewnie już nie
Chyba, że faktycznie z tydzień mi się okres spóźni, ale nie będę się nakręcać. Co ma być to będzie, no trudno
Bo psychicznie nie jest łatwo to udźwignąć. Zwłaszcza jak się mocno chce i mocno instynkt czuje.

Przy poprzednich staraniach i teraz obiecałam sobie to samo, co miesiąc pękam/pękałam 🤣
według lekarzy moja macica jest 'książkowa' i nikt nie chciał mnie dalej diagnozować, a jakoś nie wychodzi.