|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spotykam się z facetem czekającym na rozwód
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#392 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie wiem, może facet jest szczery? Ale nawet jeśli tak jest, to ja bym się jednak nie bawiła w związek z żonatym. Mimo wszystko. Tak jak napisała wcześniej mądrze jedna Wizażanka: można przecież powiedzieć: "zadzwoń, kiedy będziesz miał rozwód" i tyle.
Natomiast widać, że Autorka jest zakochana. Także już chyba tak to się potoczy, że będzie z tym facetem dalej. W sumie w tym wszystkim szkoda mi tylko jego żony. Bo może być tak, że ona nadal nic nie wie... |
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak koleżanka wyżej napisała. Na Twoim miejscu poczekałabym, aż weźmie ten rozwód i będzie wolnym człowiekiem, bo nie wiadomo ile jest prawdy w tym, co Tobie mówi.
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN stały
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;88098067]A ja nie wiem, może facet jest szczery? [/quote] Dwadzieściakilka, gdzie widzisz szczerość w "nie pokaże się z Tobą publicznie za rękę i Cie nie pocałuje, bo Cie niby *szanuje* i swoją obecną żonę też *szanuje*, no chyba, ze pójdziemy razem na wakacje i nikt mnie z Tobą nie przyłapie to Cie przelecę". Autorka została kochanką i tyle.
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-08-27 o 17:54 |
|
|
|
|
#395 |
|
BAN stały
|
Lol przecież do nikogo nie zadzwonił żaden sędzia i nie pochwalił się że jest zawalony robotą tylko to jest rzecz jakby oczywista.
Nawet w cytacie macie dosłownie że ''tak powiedziała mu żona''. Kilka miesięcy nie odbywały się rozprawy przynajmniej nie normalnym trybem i wystarczy mieć znajomą pracującą gdzieś w administracji i takie opinie potem krążą bo to prawda. A jak sobie zadzwonisz a terminu jeszcze nie ma to i tak każą czekać na zawiadomienie. Jak dla mnie to się czepiacie na siłę. Skoro z facetem w łóżku jest spoko i odpada że coś z nim nie halo to jego sprawa czemu to odwlekał. Ewentualnie autorka sobie teraz przetestuje czy są zgrani żeby się przypadkiem nie okazało że po wakacjach on znowu wróci do szanowania. Krótko mówiąc może mają różne libido. Może mógł sobie darować gadki o szacunku nie pomyślał że go jakieś baby w necie będą go łapać za słówka. Skoro jest równouprawnienie to czemu facet nie może odsunąć w czasie momentu 'koncumpcji' związku. Jak kobieta się nie rzuca od razu do łóżka (bo np. chce sobie odczekać i obserwować związek nim się mocno zaangażuje emocjonalnie i nie jest wyrywna) to może poza wizażem raczej nikt temu się wybitnie dziwi. Autorka jak dla mnie powinna: - upewnić się że na pewno na tapecie jest rozwód i to planują/zamierzają/działają. Wszystko jest klarowne i żadne tam spotykanie się po tajniacku po hotelach. I ryzykuje tym że dopóki fizycznie nie ma ta para rozwodu to nawet jakby dziś od żonki usłyszała w 4 oczy że to prawda i się rozchodzą to za parę miesięcy mogą zmienić zdanie i facet fru poleci od nowa być w związku z tamtą. Więc tylko dlatego z perspektywy autorki lepiej pilnować tych spraw a nie dawać się spławiać i omamiać.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-08-27 o 18:00 |
|
|
|
|
#396 |
|
BAN stały
|
Nie chodziło mi, żeby się telefonicznie dowiedzieć o terminie sprawy, ale żeby autorka miała dowód na to, ze pozew został w ogóle złożony. Niech facet przy niej zadzwoni i się zapyta o termin, udając głupiego, albo o sygnaturę sprawy, a ta na pewmo jest juz nadana. Jej nie udziela informacji. Niech mu powie, że wolałaby trochę bardziej wiarygodne źródło niz jego przyszła była żona
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-08-27 o 18:04 |
|
|
|
|
#397 |
|
BAN stały
|
Ale ja jestem za tym niech dzwoni. Niech jej pokaże że złożył, korespondencję. Niech spotka się z żoną i ta potwierdzi jego wersję.
Natomiast jakby się uprzec to nawet tu na forum nie brak postów ''och taka byłam zraniona po wcześniejszym misiu, trzymałam go (tego nowego) na dystans, do łóżka poszliśmy po 3 miesiącach np.'' Albo ''wiecie on się o mnie długo starał (a teraz tylko w gaciach paraduje)''. No i ludzkie prawo może nie chciał tej znajomości od razu plątać z seksem. ![]() Jak dla mnie postawić sprawę uczciwie. Skoro wiadomo że jest żonaty, nazywa się że małżeństwo się skonczyło, i w sumie pandemia odsuneła formalności w czasie to grzeczna krótka rozmowa. Chcę dowiedzieć się to i to tak i tak bo nie mam ochoty zdziwić się za pół roku że jestem tylko twoją kochanką. Owszem jesteś super i gadasz piękne miłe rzeczy nie mam powodu ci nie ufać ale czasem się słyszy czy czyta o takich artystach (w kłamaniu) że laczki spadają. [Choćby dopiero co dziewczyna na forum założyła wątek że ''przyjaciółka'' od dziecinstwa od 17 lat, okradała ją i brała jeszcze na nią i inne koleżanki i rodzinę różne pożyczki. No sorry. ] I jak facet jest ok to czemu miałby się nie zgodzić. ![]() A jak się zacznie wiercenie nóżką że oj, to jego sprawy, ona mu nie ufa, szmery bajery, no to teges. ![]() Inna sprawa że jeśli faktycznie złożyli o ten rozwód w lutym to myślę że już jakieś pismo o terminie powinno przyjść. Z tego co słyszałam to w czasie lockdownu sądy normalnie pracowały tylko pisma do wysyłki odkładały się na kupkę do wysłania po odmrożeniu.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-08-27 o 18:15 |
|
|
|
|
#398 |
|
BAN stały
|
No jest kochanką. Już nie raz były historie że z kochanką karnisze się przykręcały, że wreszcie udało się go odczepić od żony (słynne wieczne ''bo teraz nie jest dobra pora na rozwód bo ona jest chora srora ma depresję''
) i pyk odwidziało się odwrót na pięcie i powrót do żonki. Także nie ma się co nadmiernie jarać. A czy od razu wietrzyć podstęp. Generalnie jakby facet naprawdę coś kombinował to czemu nie miałby wskoczyć z autorką do łóżka od razu.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-08-27 o 18:16 |
|
|
|
|
#399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Autorka poprosi go żeby zadzwonił przy niej do sądu, a gość zacznie ją atakować, że jak to tak może mu nie ufać, to przynajmniej będzie wiadomo o co chodzi ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Z tym to macie rację... Bo mi się osobiście wydaje , że już przynajmniej powinien być jakoś termin wyznaczony. Może i odległy ale wyznaczony. Widzę, że niektórzy zawzięcie komentują, bez uprzedniego wgłębienia się w wątek... Wie, że sędzia jest zawalony robota, bo jego żona jest prawniczka, zna to środowisko i ludzi którzy zajmują się takimi sprawami.
Faktem jest , że przez myśl przechodzą mi scenariusze typu "a moze jej się odwidzi i będzie chciała powrotu". Nigdy nic nie wiadomo. Wiem, że nikomu nie można ufać na 100% i ja też mam różne obawy. Bo w sumie nie wiem jakby zareagował jakby ona stwierdziła że chce wrócić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje , że ona nie ma pojęcia, że on się z kimś spotyka. W sumie oni tak naprawdę od jakiś 14msc ze sobą nie mieszkają, w sumie nie rozmawiają (tak mówi, ale wierzę w to akurat) ale ja na jego miejscu też bym nie chciała do czasu rozwodu aby mój eks partner wiedział że kogoś mam, bo tylko mogą z tego wyjść problemy na rozprawie
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
No bo poprosiłam aby ją zapytał w związku z tym, że to jej środowisko to założyłam, że będzie wiedziała więcej. Zresztą mówił jeszcze, że ona planuje wyjazd na jakieś zagraniczne stypendium więc i jej jest to na rękę
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
Zaczyna mi to śmierdzieć. Jego żona jest zapracowana, wyjeżdża na stypendium... On Cię ukrywa... Ty nic nie wiesz, żony nie poznałaś, terminu rozprawy rozwodowej nie znasz... Jego żona NA BANK o Tobie nie wie.
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Bo terminu nie ma. Ja tak to widzę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Ona o mnie nie wie. Jestem przekonana. Ale w sumie po co ma wiedzieć. Może by chciała cos mieszać wtedy. Mówił mi na wyjeździe, że zawsze była bardzo zazdrosna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego żona wyjedzie pewnie na to stypendium i znów rozprawa się przesunie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ex widział mnie podczas rozwodu z nowym partnerem i nie miało, to żadnego znaczenia.
A obecny mąż, to poszedł w moim towarzystwie do adwokatki zalatwiać rozwód. |
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś z Was się orientuje o co chodzi w rozwodzie korespondencyjnym? Czy jakoś tak?
|
|
|
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#415 |
|
BAN stały
|
Als przecież on ma z żoną wszystko super dogadane, oboje tego chcą, gitarka i w ogóle, powinno się skończyć na pierwszym terminie, to skąd te nagle myśli, ze będzie mieszać czy chciała wrócić
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-08-27 o 21:29 |
|
|
|
|
#416 |
|
BAN stały
|
Byłam kiedyś w podobnej sytuacji - męża poznałam, kiedy się rozwodził (też bez dzieci, też w zgodzie, nawet z nią miałam przyjemność rozmawiać). Ale on to jednak był bez zasad
Jeśli wnosili o rozwód bez orzekania o winie, za zgodą obu stron, to powinno pójść gładko, nawet na pierwszej rozprawie. Będzie dobrze, zobaczysz. Natomiast nie dziwię Ci się, ze chciałabyś czegoś więcej, bo pewnie tez bym chciała. Ale chyba musisz czekać, okaże się wszystko. |
|
|
|
|
#417 | |
|
BAN stały
|
Nie ma w Polsce rozwódow korespondencyjnych. Nie da się inaczej rozwieść niż wnosząc sprawę do sądu i na rozprawie
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez patusiaa23 Czas edycji: 2020-08-27 o 21:34 |
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Albo jego żona wyjeżdża zagranice i nic nie wie o rozwodzie.
|
|
|
#419 |
|
Konto usunięte
|
Dziwne to trochę. Z jednej strony jego żona nie chce z nim być, nie chce mieć dzieci, nie angażuje się w relację i w ogóle wszystko zlewa, a z drugiej, lepiej, żeby nie wiedziała, bo jest zazdrosna?
|
|
|
|
|
#420 |
|
BAN stały
|
E, sa takie baby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

26.08.2023

Nawet w cytacie macie dosłownie że ''tak powiedziała mu żona''. Kilka miesięcy nie odbywały się rozprawy przynajmniej nie normalnym trybem

jego żona wyjedzie pewnie na to stypendium i znów rozprawa się przesunie