|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Cytat:
Mniam W ogóle same pyszności u Was A ja po pracy padam i nawet nie chce mi się wymyślać obiadów. Byle do piątku, wróci koleżanka z urlopu, to może będzie trochę lepiej ![]() Zrobiliśmy większe zakupy warzywne na targu i mam kalafiora, zieloną fasolkę i cukinię. Dziś może na szybko,kalafior gotowany na parze podany z masłem... jeszcze się zobaczy.
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina wyzywaj się kuchennie. Zazdroszczę bardzo
![]() Ja dziś większość dnia poza domem. Zrobiłam leczo w pol godzinki. Ale tak dobre jak nigdy. Pikantne. Nie przepadam za leczem , ale jest pycha. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3963 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Tez miałam ostatnio leczo pikantne Dzisiaj kuchnia serwuje chińczyka czyli smażony ryż i kurczak z warzywami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- [QUOTE=Sariah;88092534]Bosz, ale zjadłabym takiego sękacza do kawy Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2020-08-26 o 16:50 |
||
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj upiekliśmy kurczaka, do niego był ryż z warzywami (marchew, por, cukinia, papryka) i sałata z oliwą. A! Jeszcze gazpacho było wcześniej.
Dziś pożywna sałatka z mięsem z tego pieczonego kurczaka, z ziemniakami, pomidorami i innymi darami lata. Na deser pieczone gruszki z jogurtem kokosowym. |
|
|
|
#3967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj gotował TŻ. Były polędwiczki smażone saute, pyrki i kalafior ugotowany idealnie w punkt
|
||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś tez kalafior , a co swoje ziemniaki z koperkiem , i kotlety mielone. Myślę czy nie zrobić kalafiora z bułka i masłem. Mam trochę kilo w zapasie. W zasadzie przestałam chudnąć , ale trzymam sie w okolicy 56. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Co polecicie przy drażliwości jelita?
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis klopsowka ( z udek bez kości i bez skory ktore zmieliłam) z warzywami. Do tego puree ziemniaczane i placki ziemniaczane dla syna ciekawe czy skubnie
...Lulka waga cudowna . Ale juz nie moge sie doczekac az wyjde pobiegac. Nosi mnie |
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie przepisy na jakieś kremy?
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po to masz i umiesz trzymać taką fantastyczną wagę żeby sobie dogodzić od czasu do czasu ![]() Ja ostatnio cały czas dryfuję między 57 a 58 i dobrze mi z tym. Staram się nie przekraczać 1800 kalorii chyba, że ćwiczę to wtedy wiadomo więcej. A ćwiczę kilka razy w tygodniu, trochę Youtube, a trochę old-schoolowy Turbo Jam ![]() Na obiad kapuśniak, ale wczoraj zorientowałam się, że nie mam żadnej sensowej mięsnej wkładki poza paczką mielonego więc ulepiłam 62 szt. małych kuleczek i upiekłam je. Do tego bułki z ziarnem. |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś biała kiełbasa z patelni, ziemniaki i kalafior, na jutro kupiłam śliwki i będą knedle!
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Macie przepis na zupy krem? z Dyni? Marchewki
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ogólnie czy polecane przy jelicie drażliwym? Bo na szybko kojarzę cebulę przy większości zup, która z kolei chyba nie jest zalecana przy tym schorzeniu. Mam ciocię, która twierdzi, że na to choruje i jej dieta polega na tym, że nie je nic poza domem
|
|
|
|
#3978 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Gulasz węgierski
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś przepisy... na zupy krem.. albo zupa z dyni, marchewki... wrzucajcie
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://kulinarnamekka.com/zupa-dyniowa/ http://iadorecinnamon.blogspot.com/2...mbirowa-z.html https://karmelowy.pl/marchewkowa-zup...y-carrot-soup/ |
|
|
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do wagi mam takie samo podejście jak Ty. Ważne by nigdy już sie nie otluścić ![]() Jezu ale fajny pomysł no no zjadłabym to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Filet z indyka duszony w sosie ze świeżej papryki, ziemniaki, sałatka z sałaty, musztardowca, ogórka, żółtego pomidora i jogurtu
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Kilkanaście lat temu mój mąż miał tego typu problemy. Pamiętam, że sporo potraw przyrządzaliśmy wtedy w garnku rzymskim. Bardzo ważne okazało się jedzenie świeżo przygotowanych potraw. Nawet teraz po latach po zjedzeniu czegoś odgrzewanego IBS potrafi o sobie przypomnieć. Jednak to wszystko kwestia indywidualna - każdy musi sobie sam wypróbować co mu służy, a co nie. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Pieczesz warzywa, miksujesz np. z jogurtem/wodą i gotowe. Na przykład teraz sezon na krem z pieczonych pomidorów: na blasze układasz połówki pomidorów przecięciem do góry, spryskujesz oliwą, posypujesz ziołami, kładziesz kilka ząbków czosnku i pieczesz do zrumienienia. Miksujesz pomidory z wyciągniętymi ząbkami czosnku i świeżą bazylią, można dolać mleka kokosowego itd. Albo krem z pieczonej dyni z kwaśną śmietaną. Z pieczonej papryki też fajna zupa. A jeśli nie z pieczonych warzyw, to sezon jest na zupę cukiniowo-pomidorową. Albo z kalarepki z koperkiem (dziś taką córce robiłam). Z marchewki to z masłem orzechowym jest dobra zupa. Najbardziej lubiane przeze mnie są kremy brokułowe, np. podane z prażonymi płatkami migdałowymi. |
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Dziękuję za rady
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś zgodnie z planem żurek z biała kiełbasa podany z puree ziemniaczano chrzanowym. Mniam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W środę na obiad zjadłam makaron z warzywami chińskimi, a wczoraj zupę krem z cukini i resztki warzyw upieczone na patelnii. Dziś za to pierś z kurczaka pieczona w worku z ziemniaczkami i kukurydza z piekarnika. Machnę jeszcze jakąś sałatkę w sensie sałata lodowa, pomidorki, papryka i dressing. Jutro będzie tarta z kurczakiem i kurkami i mam nadzieję, że będzie przepyszna No a w niedziele ten żurek i może jeszcze placki z cukini. Jak widać porządnie gotuje tylko w weekend
Edytowane przez Alassska Czas edycji: 2020-08-28 o 13:21 |
|
|
|
|
#3987 |
|
zielony stworek
|
Placki ziemniaczane na ostro, z sosem chrzanowo musztardowym i surówką z marchewki.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
Hamburger ze smażonym porem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysły na pieczone buraki? A przepis na zupę krem z buraka?
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie dorwalam sekretny przepis i bede robic prawdziwe bagietki z francuskiego przepisu
Poki co zakwas mi rosnie cudownie... wg francuskiego przepisu dodałam troche miodu dla lepszej fermentacji... kazali dodać tez wodę w ktorej moczyły sie rodzynki 4 dni ale juz nie chciałam tyle czekac... wiec jest z małym dodatkiem miodu. Ale pracuje cudownie .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

...