|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() ![]() Super ![]() A powiedz ten wymaz Ci robił, bo miałaś jakieś dolegliwości? Co do wagi, to ja akurat nadrabiam stracone kg przez wymioty. Jeszcze niecały kilogram i będę miała wagę sprzed ciąży. ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam ciśnieniomierza, mierzę sobie jak pojadę do teściów od czasu do czasu.
W ogóle poważnie się zastanawiam nad kupnem używanego wózka ale wszędzie sprzedają 2w1 a ja chciałabym sama gondole a potem kupić chyba osobno spacerówkę, tak wiele osób poleca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na IG codziennedoswiadczenia jest instastory o smoczkach. Już wiem, że bibsa nie wezmę
Polecam spojrzeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Francesca, nie miałam żadnych dolegliwości. Po prostu powiedział, że dziś zrobimy wymaz. Dopytałam czy to jest to samo co badanie biocenozy pochwy, bo na takie mam skierowanie z LM (w zaleceniach LM było to w tabeli badań między 15 a 20 tc) i bym nie płaciła. Powiedział, że dokładniejsze, bo z samego ujścia szyjki.
A z takich "innych" rzeczy to przed wizytą uzupełniałam jeszcze ankietę o nastroju i depresji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
jej jaki mam dzisiaj dzień... totalny brak energii i jeszcze pieką mnie oczy
gdzie to dobre samopoczucie i przypływ energii w drugim trymestrze
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wręcz mnie bolą. Czytałam, że w ciąży to w ogóle powinnam zrezygnować z soczewek bo nawilżenie oka nie jest takie jak zwykle. Nie ma mowy.Serio tak zle że smoczkami bibs? Jak widzę relacje na Liskach to ludzie je bardzo, bardzo często zamawiają. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa kiedy moja mi zrobi tą biocenozę. Tą ankietę o depresji i samopoczuciu wypełniałam jak szłam na nfz do gina a u mojej prywatnie nie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie byłam zdziwiona bibsem. Pewnie wszyscy biorą bo to coś nowego i fajny kształt. A okazuje się, że jest do dupy. No i kauczuk szybciej się niszczy (A bibs jest z kauczuku). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli mogę,uczule na smoczki bibs,proszę poczytać ile szkody wywołuje..u nas skrzywił się zgryz,na szczęście w miarę wcześnie odstawiliśmy i mam nadzieje nie zaprocentuje to w przyszłości ![]() Wkleiłam tylko dwie wypowiedzi a było ich więcej i wszystkie dziewczyny jednogłośnie mówią to samo, więc nie ryzykuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#851 |
|
💑🐱📚👶
|
Dzień dobry
My się szykujemy i zaraz wyruszamy nad morze Piękna dziś pogoda, ale chłodno. Oczywiście, znów wody w całym bloku nie ma... Nie wiem jak Wy, ale ja z każdym dniem czuję się coraz bardziej ociezala, czasem mam wrażenie jakby mi brzuszek trochę ciążyl I ostatnio strasznie zgaga mnie pali, czasem nawet całymi dniami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś u okulisty czytałam wszystko, aż byłam w szoku. Babeczka pytała czy ja to robię z jakimś wysiłkiem. Mówię, że nie. "Oo, to super, widać nie pracuje pani przy komputerze" - no tak, urlop dwa tygodnie bez komputera i TV i oczy odpoczęły, a wczoraj już mnie piekły. Dziś tak samo.
![]() Wada stoi w miejscu (to taka maleńka wada, ale jednak w okularach odczuwam lepszy komfort widzenia), a na badanie dna oka z kropieniem mam się zgłosić po 27 tc, jak już będę po krzywej cukrowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cieszę że tą relację na IG codziennedoswiadczenia zobaczyłam, bo poruszyła kwestię pracy jamy ustnej z każdym rodzajem smoczka. Także wezmę ten dynamiczny i chyba z Lovi. Cytat:
Nad morzem niestety do dupy pogoda ![]() Co do zgagi to też coraz częściej mi się nie pojawia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, spokojnej drogi!
Oo, wczoraj byliśmy na pizzy, ostrej, jak zwykle. Ależ miałam zgagę. ![]() Chyba wszelkie hot americano, hot pepperoni, nduja itp. muszą pójść w odstawkę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chyba muszą najpierw przyjąć do grupy. Ja bardzo lubię sobie poczytać, czy coś tam odpisać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem mierze ciśnienie ale mam w normie. Za to jak położna mierzy to wysokie. Czasami drugi i 3 pomiar mam wyższy niż pierwszy
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że piszecie o takich rzeczach, będę wiedziała na przyszłość
![]() Ja tych grup na fb mam trochę dość pytania w stylu jaka pomadke wybrać do porodu to po prostu MASAKRA![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze a ja właśnie jak zobaczyłam ile osób kupuje te smoczki to też już się zastanawiałam nad nimi, teraz już nie wiem. Polecacie zatem jakieś inne?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tego bibsa to na fb wszędzie matki polecają bo dziecku pasuje a żadna nie spojrzy jak działa na zgryz, niestety. W ogóle zastanawiałam się czy w ogóle nie zrezygnować ze smoczka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie szef przed chwilą wkurzył
nosz kurde... było u nas w pracy niby podejrzenie covid i pisałam do niego piątek sms okazało się,że to on jest chory ale tylko zapalenie oskrzeli i każa nam siedzieć w bawełnianych maseczkach w biurze.. gdzie ja się w tej maseczce duszę a poza tym nie uśmiecha mi się wdychać przez 8 h stoich zarazków i dzisiaj siedzę bez maseczki a ten do mnie " o ta co się tak bała covidka a bez maski siedzi i pisała do mnie sms" heh jeszcze trochę i będziesz za mną płakał, a ja wtedy nie odbiorę telefonu
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po macierzynskim zamierzasz wrócić do tej pracy? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie wyobrażam sobie pracować z moim szefostwem mając małe dziecko które wiem,że będzie dla mnie oczkiem w głowie, bo wiem jakie oni teraz robią problemy a nie chcę myśleć co będzie później
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Też myślę o takim dynamicznym z lovi
chociaż ja już mam 5 smoczków w domu ale to dlatego że mi się strasznie podobają. Poczytam o tych co już mam, jak nieodpowiednie to tylko swoje oczy nacieszę ![]() Echme szczerze mówiąc też się zastanawiam czy wgl dawać smoczek. Zobaczymy jak to będzie. Moja mama mówi że jak będzie za mną to smoczek nie przejdzie, bo cały czas wypluwalam aż dała sobie spokój ![]() Nairobi uciekaj jak najszybciej ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapewnienia, zapewnienia a umowa do dnia porodu ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#866 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- U mnie 16+4 III ciąża ale jeszcze ruchów nie czuje. Mi np. Twardnieje brzuch wieczorami jak leżę w łóżku na plecach na płasko, to właśnie nie dość że twardy to napięty i czuć taki dyskomfort Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra. Uciekaj i się nie zastanawiaj. Mnie tez szefowa wkurzyła w pracy. Napisałam jej że w czw mam wizytę u lekarza na 9:05 i ze wróciłabym pewnie 10-10:30. A ona ze się jeszcze zastanowi czy mam brać urlop na ten dzień. Nie będzie mnie godzinę a ta chce żebym brała urlop. Śmieszne to dla mnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️ Gratuluję wizyty i że wszystko super i że chłopak ![]() ![]() jutro też mam nadzieję że się dowiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Wszystko w porządku, chociaż Bobek znów spał 

gdzie to dobre samopoczucie i przypływ energii w drugim trymestrze

pytania w stylu jaka pomadke wybrać do porodu to po prostu MASAKRA

nosz kurde... było u nas w pracy niby podejrzenie covid i pisałam do niego piątek sms okazało się,że to on jest chory ale tylko zapalenie oskrzeli i każa nam siedzieć w bawełnianych maseczkach w biurze.. gdzie ja się w tej maseczce duszę a poza tym nie uśmiecha mi się wdychać przez 8 h stoich zarazków i dzisiaj siedzę bez maseczki a ten do mnie " o ta co się tak bała covidka a bez maski siedzi i pisała do mnie sms" heh jeszcze trochę i będziesz za mną płakał, a ja wtedy nie odbiorę telefonu

♀️🤦