![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Grupa dot. feminizmu -> 90-95% wszystkich postów dotyczy osób LGBT. Serio
![]() I brnięcie w jakieś totalne absurdy. Im większa grupa, tym gorzej. We wspomnianej dot. feminizmu - > post kobiety, która zapisała dziecko do szkoły. W sali lekcyjnej krzyż, zdecydowaną większością głosów rodzice przegłosowali, żeby został. A komentarzach porady, żeby napisać do szkoły pismo, żeby wskazali podstawę prawną ![]() Albo grupa dot. pewnej youtuberki, która w filmach pokazuje też swoje dzieci - > ciągłe wróżenie i wymyślanie chorób tym dzieciom i pokazywanie jakichś krzywych kadrów na dowód. Grupa dot. turystyki górskiej -> ciągłe pytania o atrakcje dla dzieci w wysokich górach ![]() Jeszcze grupa dot. rękodzieła -> robią jakieś dywaniki sznurkowe, wrzucają zdjęcie i na środku dywanika zawsze dziecko. Jak ktoś nie ma dziecka, to kot ![]() ![]() Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2020-09-09 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle mam wrażenie, że teraz mieć porządek to wstyd, bo to oznacza, że terroryzujesz całą rodzinę i w ogóle nie masz życia, bo ciągle na szmacie lecisz. Tak jakby nie można było zwyczajnie nie robić nadmiernego bałaganu i mieć wychowane dzieci ![]() Takie gotowce to chyba na zasadzie, aj dzisiaj nie miałam czasu gotować, więc można to zastąpić. No, ale to chyba każdy o tym wie i po co każdą bzdurą dzielić się w necie.
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
no i idąc tym tropem - jak już zdjęcie gotowca wstawiła, to chyba ze świadomością, że ludzie niekoniecznie będą piać z zachwytu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzeniona
|
Chwalenie się to standard. Ja bym wstawiła zdjęcia swojego mieszkania tylko, jakbym miała naprawdę coś wyjątkowego do pokazania. A codziennie widzę te same kuchnie z tymi samymi frontami Ikea, nic czego nie ma większość ludzi i tekst w opisie "może ktoś się zainspiruje".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Byłam krótko w jakiejs grupie wegańskiej/wegetariańskiej, sama akurat jadam i lubię mięso ale dołączyłam tam bo liczyłam na ciekawe wege przepisy - ile tam było jadu i fanatyzmu!
Nawet już nie pamiętam konkretów bo było to dawno ale rzucam temat - może ktos należy i podzieli się anegdotka od wege ortodoksów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A proszę. Pytanie o to, które sery nie mają podpuszczki zwierzęcej a tam wywód, że łolaboga co to za różnica jaka podpuszczka, produkty odzwierzęce typu mleko, ser to produkty nieekologiczne i nieetyczne, niezależnie od tego czy kupić je z taką podpuszczką czy nie, więc po co się oszukiwać. ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
zielony stworek
|
Cytat:
A na czym polega gotowanie/ przygotowanie posiłków od zera ![]() Ludzie nie wiedzą po co sa chyba takie grupy kulinarne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
1. Autor: Sprzedam żakiet ze zdjęcia.
Ktoś: A jaka cena? Autor: Priv ![]() 2. Wstawianie na grupy np. o mieście, historii osiedli itp. obrazków pt. miłego dnia i smacznej kawusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla tego ja z większości tych grup się usunęłam, bo jak szukam zdrowych przekąsek to chce zdrowe przekąski, a nie parówki, bo przecież czasem można. No można, ale to ja nie muszę tego w necie sprawdzać ![]() [1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;88127062]1. Autor: Sprzedam żakiet ze zdjęcia. Ktoś: A jaka cena? Autor: Priv ![]() 2. Wstawianie na grupy np. o mieście, historii osiedli itp. obrazków pt. miłego dnia i smacznej kawusi ![]() Ja uwielbiam jak ktoś coś sprzedaje, a nie podaje rozmiaru ani tym bardziej ceny. Ja wiem, że ludzie piszący o te rzeczy komentarze podbijają post, no ale słabe to ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
[1=9848198ceafc75373689018 f1c5708ad8ca8cef1_6087464 13ed8e;88127062]
2. Wstawianie na grupy np. o mieście, historii osiedli itp. obrazków pt. miłego dnia i smacznej kawusi ![]() Ja lubie takie Grażynacore, to troche element fejsowego folkloru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzeniona
|
Też uwielbiam "konkretne" odpowiedzi.
Post: Salon fryzjerski u Asi, poproszę o opinie, bo ceny są wysokie. Odpowiedzi: - polecam - byłam i polecam - jest ok, polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
zielony stworek
|
Szukam taniego i dobrego fryzjera na osiedlu
- polecam ( nazwa drogiego salonu ) - tani nie może być dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Grupy ślubne są pełne hitów
![]() Wstawianie zdjęć wybranej sukni ślubnej z pytaniem o ocenę czy się podoba/ jak wygląda na niej itp. Jak komuś się nie spodoba, to wielka obraza, że to przecież jej wymarzona suknia a Ty jesteś podła, bo mówisz, że źle wygląda. Co z tego, że tłuszcz się wylewa, cyce na wierzchu, TO JEJ WYMARZONA, musisz napisać, ze wygląda pięknie ![]() Inna gwiazda zakupiła suknie na ali (nie neguję, chciała po taniości, no ok, jak kto chce tak robi). Wrzuca fotki, prosi o komentarz i każdej po kolei, która mówi, ze wygląda to słabo, zaraz odpowiada, że ona wgląda jak MILION DOLARÓW. No sorry- nie wygląda. Materiał straszny, sztuczny, tandeta na maksa, kolor błękitny jak u Disneya, ale przecież ona jest księżniczką ![]() ![]() Wstawianie relacji #jużpo i co druga pisze "Goście mówili, że nigdy w życiu nie byli na lepszej imprezie/ nie jedli lepszego jedzenia/nie słyszeli lepszego zespołu/nie widzieli piękniejszej panny młodej" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzeniona
|
Nieustannym zdziwieniem są dla mnie grupy o piercingu. Zadziwia mnie, że w 2020 r z takim dostępem do informacji o polecanych studiach, ludzie nadal dają sobie zrobić kolczyk koleżance w domu. I to ludzie dorośli. Przekłucie u pierciera zrobi się już za kilkadziesiąt złotych, maksymalnie to będzie ze 150 zł, a ludziom szkoda. Potem wydają na antybiotyki i lekarzy, a w efekcie muszą i tak iść do pierciera na poprawę tego.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak ktoś jeszcze pyta o konkret pt. Może od mi powiedzieć coś o farbowaniu, to ok. A często pytają ogólnikowo. A ja u fryzjera to patrzę na mnóstwo czynników i nie zawsze to, że ładnie ofarbuje znaczy, że tam wrócę. Bo mnie brzydko obetnie, albo nie podoba mi się obsługą, nachalnie gadająca fryzjerka itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O NIE TO NIE WEGANCKIE NIE JEM TEGO, WY TEŻ UWAŻAJCIE może niekoniecznie tak, ale co jakiś czas jest post w stylu: czy jecie takie rzeczy? I trzeba kolejny raz to samo tłumaczyć, że dla alergików itd itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie pisanie w grupach na Fejsie do innych pan/pani. A jeszcze bardziej mnie bawi, jak ktoś się z kimś w czymś nie zgadza, ktoś napisze do kogoś na "ty", a ta druga osoba łapie bulwers, że "nie jestem pani koleżanką"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Publiczne podziękowania za przyjęcie do grup. Nigdy nie zrozumiem po co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Grupa basenowa i ciągłe wrzucanie zdjęć picia alkoholu w basenie i wręcz propagowanie kąpieli pod wpływem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzeniona
|
Grupy zwierzakowe: polecanie adopcji/schronisk przy każdym poście, gdzie ktoś pisze wprost, że szuka legalnej dobrej hodowli konkretnej rasy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() kupiło specjalnie wyhodowane, nie uratowało i trzecia strona... "kupuję zwierzęta z nielegalnych, podejrzanych hodowli, bo chcę je uratować". wcale a wcale nie jest to nakręcanie biznesu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez zauważyłam. Nawet na wizażu pojawiają się takie głosy od czasu do czasu. Tak się czasem zastanawiam w jakich warunkach ludzie żyją, ze uporządkowane mieszkanie to takie dziwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzeniona
|
Wkurzają mnie też ludzie komentujący sytuację innych. Typu ktoś pyta, jak ludzie organizują sobie w kawalerce miejsce do pracy zdalnej, a ktoś odpowiada: "nie wyobrażam sobie tego, do pracy musi być zupełnie osobny pokój". No jakby co to zmieni i kogo to obchodzi? Albo ktoś ma 2-pokojowe mieszkanie i pyta, jak zorganizować pokój dla dwójki dzieci i standardowo "każde z dzieci powinno mieć swój własny pokój" - czyli rodzice rozumiem mają spać w kuchni. Ogólnie wszelkie "nie wyobrażam sobie" albo "ja bym tak nie mogła" działają mi mocno na nerwy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#57 |
Inez
|
Jestem w kilku grupach dotyczących sprzedaży podręczników akademickich i pomocy naukowych.
- klasyk, rzeczy bez ceny, cena na priv - grupa dotyczy rzeczy na poziomie akademickim, ludzie wstawiają jakieś książki z liceum albo w ogóle zwyczajne czytadełka - koty i psy wszędzie! Najlepiej z dopiskiem, że one akurat nie są na sprzedaż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Ogłoszenia mieszkaniowe z Warszawy - zawsze 10 min do centrum. Czy to Włochy, czy Praga, czy Bemowo, czy Śródmieście.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Grupy o roślinach - w kółko pytania o roślinę do postawienia w łazience bez okna.
Drugi zawsze gorący temat - spam roślinami z Lidla lub Biedry, jak rzucą gdzieś tam monstery to już w ogóle nie trzeba po co na grupę wchodzić, bo w kółko zdjęcia i wypytywanie w której Biedrze co jest. Klasyk to też żarcik „hihi patrzcie, poszłam po chleb, a wróciłam z kwiatkiem hihi, mąż mnie z domu wyrzuci hihi” Grupy o gotowaniu - powtarzające się pytania o przepis, bez sprawdzenia czy nie ma w opisie/pierwszym komentarzu. Zdjęcia tragicznie podanych dań, brudne talerze, albo zdjęcie wprost w garze, w tle zdjęcia syf, ktokolwiek zwróci uwagę, że w grupie staramy się o estetykę podania, to już się zaczyna NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY SMAKOWAŁO, ODEZWAŁA SIĘ GESSLEROWA. Zdjęcie małej porcji - a kto by to się tym najadł, stary by mnie z domu wywalił, jakby był taki mały obiad ![]() Następny typ, dla mnie najgorszy, zdjęcie jakiegoś dania, na pierwszym planie umorusane dziecko i dopiski „pomocnik mamusi uczy się gotować”. A jeszcze jak ktoś powie, że to nie grupa od pokazywania dzieci... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.