|
|
#991 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Dzień dobry
![]() Cytat:
Mała od kilku dni jest tak aktywna jakby odkryła, że może fikać i to wykorzystuje. Dla mnie póki co spoko ![]() Co do działki. My już nie wiemy co zrobic. Wstępnie myśleliśmy nad mieszkaniem 3 pokojowym. Niestety "idealnego" nie znaleźliśmy. Teraz znaleźliśmy działkę. Budowa potrwa ponad rok. Przez ten czas i tak musimy gdzieś mieszkać (musimy wyprowadzić się z obecnej kawalerki). I nie wiemy teraz czy kupić mniejsze mieszkanie 2 pokojowe i działkę. A budowę zacząć za 2/3 lata, tak żeby uzbierać trochę kasy i nie brać dużego kredytu czy co... Cytat:
Swoją drogą, skoro mam ją krótką to jestem ciekawa czy po odstawieniu jej faktycznie szybko się zmniejszy i przygotuje do porodu? Cytat:
Od deweloppera ? Ty już niedługo też poczujesz te ruchy, jak tylko dzidzia zacznie mocniej kopać. Wtedy to i łożysko nie będzie amortyzowac tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się obudziłam 9:40, poszłam siku i dalej leżę. Zaraz zjem śniadanie i na spokojnie zacznę ogarnianie ![]() To już czas na położna? O rany. Ta położna jest z przychodni czy prywatnie? A masz łożysko z przodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Położna normalnie z przychodni ![]() No właśnie normalnie z tyłu. Tyle że w obu ciążach czułam koło 20 tc. W poniedziałek wizyta to zobaczymy co tam się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Echme i jak tam wizyta? Dostalas L4?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My kupujemy je tak naprawdę od maja chyba podpisaliśmy wreszcie wczoraj akt notarialny, bo czekaliśmy na decyzję o kredycie.Z rynku wtórnego (w naszej okolicy już wszystko zabudowane i nie ma co liczyć na nówkę), ale blok z 2012 roku. 90 metrów. Idealne pewnie też nie jest, bo nie ma jak np. zrobić 4 pokoju, jak się rozkręcimy z dziećmi (na razie podejrzewamy, że jedno nam wystarczy ), ale od razu nam się spodobało. Ale my nie mamy w planach domu, to mieszkanie, które kupujemy, traktujemy na razie jako docelowe
|
|||
|
|
|
#995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dom można budować i pięć lat jak ma się własną działkę, na własnym nikt nie goni ![]() Dziewczyny, a jak u Was sprawy intymne z TŻtami? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, było opóźnienie ale już jestem po. Dostałam l4 bez problemu ![]() Nifty potwierdziło dziewczynkę wiec już na 99% wiadomo te wszystkie choroby jakieś strasznie niskie ryzyko wiec już jestem spokojna i nic tylko wypoczywanie i zakupy mi zostały Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać później jak szefostwo zareagowało ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
ale może teraz jak już będę na L4 to będę miała więcej siły
|
|
#999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsze w l4 jest to, że wydaje duuużo więcej niż normlanie ![]() Cytat:
chciałabym, ale boję się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
️ zazdraszczam dziewczynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie mieszkania/działki.
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż przed wczoraj poczuł pod ręką kopnięcie
wtedy się bardzo wierciła ![]() Cytat:
ale ekscytacja za niedługo wszystkie będą wiedziały ️ Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to jak się położę i dobrze pomacam brzuch to idzie wyczuć dziecko tylko nie lubi być dotykane i zaraz ucieka ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Cytat:
Hehe zbój mały nasza tez zbój też ucieka po chwili położenia ręki męża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam powiedzieć, że te darmowe leki dla ciężarnych to jakaś ściema
byłam po luteinę i zapłaciłam za nią standardowa cenę po refundacji.Oczywiście ona jest tania, ale chodzi mi o sam fakt. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak od prywatnego to niestety za darmo one nie będą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z was pisała że na Ali są pieluszki w dobrej cenie. Podasz linka dobra kobietko?
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak pisałam, u mnie to pikuś, bo luteina tania, ale czytałam, że dziewczyny z drogimi lekami mają ten sam problem. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
A w pracy dobrze zareagowali, chyba się spodziewali że lada chwile pójdę na zwolnienie.
Zrobiłam listę wyprawkowa i wyszło mi prawie 10 tysięcy za wszystko i tak kombinuje jak tu zmniejszyć tę kwotę. Wózek raczej na pewno kupię używany wiec tu będę mogła zaoszczędzić i zastanawiam się nad przewijakiem na łóżeczko zamiast takim stojącym osobno choć wybrałam ten najtańszy z ikea. Dzisiaj jedziemy do ikea i sobie popatrzę jak to wyglada na żywo w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Ja mówiłam o tym pieluszkach ale potem pisałam że się pomyliłam i te za 16 zł to bawełna 100% a z bambusem za około 30 zł. Rozmiar 120x120 ok. Mogę nadal podać link jak chcesz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wczoraj pacjentkę z uprawnieniem C i receptą na insulinę i też mi nie wskoczyło bezpłatnie, tylko na zwykłą zniżkę. Zajrzałam do karty leku i faktycznie nie było tam zaznaczone fifajkiem, że jest za darmo, więc myślę sobie, że może akurat ta insulina nie jest bezpłatna. Męczyło mnie to dalej, bo kojarzyłam, że wszystkie insuliny miały być bezpłatne, zadzwoniłam do informatyków i się okazało, że przy aktualizacji nie zaznaczyli tego uprawnienia C jako obowiązujące. 🤬🤬🤬 Pacjentka stała i pojawia się u nas, więc oddam jej te źle naliczone 4 zł przy okazji. Możesz zadzwonić do apteki i się dopytać, dlaczego zapłaciłaś. Może oni jeszcze nie wyłapali tego błędu u siebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Ale piszesz, że zwykła refundacja poszła. No to albo nie było C, albo było C i mają w aptece ten sam błąd co był u nas... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zaszalałaś ciekawe ile kasy na moją wyprawkę wyjdzie jak usiądę do listy a podzielisz się lista tak jak Paulina grupie na fb? super,że w pracy tak fajnie przyjęli u mnie wiem,że będzie dramat bo oni twierdzą,że na pewno zostanę z nimi jeszcze do listopada to się zdziwią za tydzień
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zapłaciłam jakoś 6zl. Ale to też bez sensu. Bo jak za darmo to za darmo, a nie bawienie się bo lekarz czegoś nie ma, bo nie Nfz.. Dla mnie to bez sensu. Składki płacimy tak samo, to że ktoś idzie prywatnie bo na NFZ albo termin tak odległy... Albo lekarz jakiś nie taki.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Wiesz, tak naprawdę fotelik policzyłam 1500, wózek 2500 (jeśli nowy), laktator 400 zł, łóżeczko i mamy 5 tysięcy ![]() Nie ma sprawy, mogę zamieścić na fb ale to taka lista wyprawkowa niedoswiadczonej mamy wiec będę wdzięczna za jakieś korekty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-09-10 o 15:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

♀️ zobaczymy co powie. Też bym już chciała wiedzieć kto tam siedzi..
Mała od kilku dni jest tak aktywna jakby odkryła, że może fikać i to wykorzystuje. Dla mnie póki co spoko 

i z uwagi na huśtawkę nastrojów to nie jest odpowiedni moment na przeprowadzkę
mam nadzieję, że dziś się dowiem! Cały czas sobie powtarzam, że pewnie się nie pokaże, żeby nie było rozczarowania, ale to niewiele daje, bo nie wyobrażam sobie dalej czekać w niewiedzy 
🤷
spojrzałam na cennik teraz

ale może teraz jak już będę na L4 to będę miała więcej siły 

ale też na nikim nie wymuszam, bo tego brzucha naprawdę jeszcze nie widać. Tzn. rośnie i jest coraz większy, ale jak ktoś nie wie o ciąży, to nie ma szans się domyślić, tym bardziej że ludzie raczej patrzą tak, żeby przypadkiem nie zauważyć.