|
|
#1111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no jest roller coaster straszny szczerze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być tak że u Ciebie przyjdzie karmienie bez problemu bo się nie spinasz a innym dziewczynom niestety nie wyjdzie. Tak bywa.Ja się nastawiałam bardzo na karmienie i srednio to wyszło niestety, próbowałam rozkręcać dodatkowo jeszcze oprócz przystawiania córki laktatorem wieczorami a i tsk potrwało to 3 miesiące tylko, pilam karmi, jakieś herbatki na laktacje i nie było dużo tego pokarmu, jak ja chyba ok 20ml ściągałam laktatorem no szał, czasem 40ml się udało to byłam wniebowzięta tylko szkoda ze ona wtedy chyba 120ml piła 🤦☠♀️ zrobiłam co mogłam. Teraz się nie spinam, będę karmić to będę wtedy byłam młoda zagubiona, a teraz życie pokaze jak będzie Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Przyznam, że nie jestem na bieżąco, sporo się u nas dzieje ale nie chcę o tym pisać na forum. Widziałam, że piszecie o karmieniu i laktatorach. Jeśli nie chcecie od razu kupować w niektórych szpitalach jest możliwość wypożyczenia. Polecam też to https://allegro.pl/oferta/kolektor-o...zka-7515549538 Szczególnie zanim laktacja się ureguluje, mleko ściąga się samo ![]() Nie wiem czy to najlepsza cenowo ofetra ale chodzi mi o sam produkt. A co do początków karmienia, sutki wcale nie muszą być poranione i wcale nie musi boleć! Warto sobie wcześniej kupić lanolinę do smarowania brodawek, tylko taką 100% bo są też takie z dodatkiem sacharozy Na pewno Medeli i Lansinooh są ok.
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra zjadlam na obiad bigos po południu lody z maka i mi brzuch rozsadzi
![]() ![]() ![]() Na dodatek TŻ ciągle napiera ze ja juz powonnam czuć ruchy ze aż sama się zamartwiam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
My się śmiejemy, że jak Bobek tyle śpi, to nie mam jak czuć ruchów.
Ale prawdą jest, że ja jestem ciągle w ruchu - chodzę w pracy, latam w domu, a to na tramwaj/z tramwaju, a to do sklepu, a to na spacer, ciągle coś do zrobienia. Ponoć jak mama jest dużo w ruchu, to bobas odczuwa to jako kołysanie i śpi. 🤷☠♀️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast wielka tajemnica dla mnie jest jak on tam leży w tym brzuchu. Czuję głównie po prawej od papka. To nogi? Ręce? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi dzieć naciska na pęcherz bo latam i sikam tylko
Chyba wczoraj czułam ruchy. Byliśmy u znajomych i ich córka a to skakała bo swojemu mówiła a mi w brzuchu było jakoś tak dziwnie.n Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Aktogimka! Mam do Ciebie pytanie jako do farmaceutki, bo mój zabudyniowany mózg nie ogarnia. Lekarz zalecił mi magnez w dawce 6 dziennie. Teraz kupiłam aspargin. Też po tyle samo mam brać? Bo to tlenek i ma inne oznaczenia
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Byłam zdecydowana, ale po podliczeniu tych wszystkich wydatków trochę się wystraszyłam a szkoła rodzenia 5 spotkań 500 zł. Zastanawiam się czy te filmy na YouTube łącznie chyba 3-4h nie wystarczą.
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Darmowej nie ma. W przychodni jedynej w mieście państwowej 300 zł kurs ale bez partnera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, akurat Aspargin to taki magnez, który nie bardzo lubię, bo trzeba się go nałykać sporo. Dla porównania w 6 tabl Asparginu masz tyle magnezu co w 2 tabl Magne B6 . A znowu jak się weźmie więcej niż 6 Asparginu (to max jaki zaleca producent) to może szybko wystąpić biegunka, a nie o to nam chodzi.
![]() Najczęściej ciężarne biorą właśnie Magne B6, długo na rynku, dobrze przyswajalna postać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mogę brać zamiast 6 tabletek magne b6 tylko 3 ale wersji forte? Bo wychodzi niby na to samo, ale babka w aptece nie wiedziała. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie łożysko jakoś tak umiejscowione ze trudniej czuć? Nie wiem kurcze Cytat:
Cytat:
Poszukaj w najbliższym wiekszym mieście jesli mieszkasz w mniejszym, podzwoń, moja teściowa jeździ do okolicznych wiosek pewnie do 20 paru km Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa, dlatego myślę jak leży. To na bank nie jelita, bo tam czuje puknięcia. Może jest głową w dół? Poza tym to nie tak, że równo z pepkiem.
Tak trochę niżej, ale ja już koniec macicy mam równo na wysokości pępka praktycznie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, mhm, może być 3x1 Magne B6 Forte.
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbliższe większe miasto od mojego to już Warszawa 50 km i nie wiem czy chciałoby mi się dojeżdżać, płacić za pociąg/paliwo w obie strony bo to już nie będzie za darmo a u mnie w mieście szkoła rodzenia na nfz kosztuje 300 zł i bez partnera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Też zaczęłam się rozglądać za szkołą rodzenia i mam łeb kwadratowy. 🤷☠♀️🤷☠♀️ Chyba muszę po prostu podzwonić albo napisać wiadomości do nich, żeby się dowiedzieć jak teraz działają...
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie w tygodniu dzwonila Pani ze szkoły rodzenia do ktorej jestem zapisana ze niestety ale do konca roku pracuja w systemie covidowym i niestety tatusiowie nie moga uczestniczyc ale beda mieli jedno dwugodzinne spotkanie z polozna odnosnie pielegnacji maluszka zawsze to cos. Na szczescie cwiczenia odechowo rozciagajace beda i zaczynam juz w przyszlym tygodniu juz sie doczekac nie moge bo po cwiczeniach jest zawsze sluchanie serduszka dzieciatka
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poniedziałek idę spotkać się z położną środowiskową. Prowadzi u nas też szkole rodzenia na NFZ.
Popytam ją o wszystko, zobaczę czy dobrze mi się z nią rozmawia. Jestem ciekawa czy z partnerem będzie można. Swoją drogą rozważam szkole rodzenia z zaufajpołożnej. Dojeżdżałabym do Gdyni raz w tygodniu przez 6 tygodni. Tylko że ta jest płatna. No zobaczymy w poniedziałek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ruchy na początku czułam tak na lini majtek a teraz pod pępkiem. Dojechałam w końcu do mojej mamy i nawet zauważyła jak mały kopał więc mam potwierdzenie że to mały a nie moje zwidy haha![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dzisiaj bez kawy bo zaraz jade na badania krwi
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja leżę i czekam aż wszyscy wstaną od czasu do czasu kopniak, więc połowa z nas nie śpi ![]() Co do szkoły rodzenia, w pierwszej ciąży byłam/chodziłam. Do bezpłatnej miejskiej. Bez szału. Śmiało możesz poogladac filmiki na youtubie. W tej chyba zainwestuje w doule. Zależy właśnie jak będzie sytuacja z covidem. Bo nie chce mieć spotkań online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi się tak w poniedziałek wbiła przy pobieraniu krwi że mam siniaka.. Ale też dlatego że nie przytrzymałam druga ręka chwilę tylko odebrałam karteczkę co dała i zapłaciłam i dopiero jak wyszlam patrzę a tam nieźle czerwony ten plasterek. No ale wbic boleśnie się wbiła
Cytat:
to możliwe że tak leży Cytat:
zresztą te szkoły teraz przez tego wirusa tak działają że ehh.Chociaż moja teściowa robi te spotkania pojedynczo z partnerem można ale tylko dana para na tą godzinę, więc jak generalnie miała z 20 pacjentek to mogła jeden temat im wszystkim przedstawić w 1 godzinę tak teraz musi z każdą z osobna, też ja podziwiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tydzień temu na pobraniu pielęgniarka chciała się wbijać w to samo miejsce, gdzie przez 3 tygodnie był siniak po Pappie (hm, chyba serio widać tam jakąś dobrą żyłę, chociaż ja widzę tylko skórę
). Poprosiłam o zmianę miejsca. I gładziutko poszło z drugiej ręki. Nawet sama pielęgniarka powiedziała, że one też się czasem tak przywiązują, żeby pobierać ciągle z lewej, a przecież prawa też ma fajne żyły do zaoferowania. ![]() Dziewczyny, które robicie badania w Diagnostyce - sprawdziłam sobie na stronie koszt immunoglobulin na cytomegalię i to jest faktycznie ta kwota, którą zapłacę czy w na miejscu są inne ceny? Albo doliczają coś za samo pobranie krwi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

♀️
no jest roller coaster straszny szczerze 

może być tak że u Ciebie przyjdzie karmienie bez problemu bo się nie spinasz a innym dziewczynom niestety nie wyjdzie. Tak bywa.
zrobiłam co mogłam. Teraz się nie spinam, będę karmić to będę
wtedy byłam młoda zagubiona, a teraz życie pokaze jak będzie 

Na pewno Medeli i Lansinooh są ok.

Ale prawdą jest, że ja jestem ciągle w ruchu - chodzę w pracy, latam w domu, a to na tramwaj/z tramwaju, a to do sklepu, a to na spacer, ciągle coś do zrobienia. Ponoć jak mama jest dużo w ruchu, to bobas odczuwa to jako kołysanie i śpi. 🤷☠♀️

Bo wychodzi niby na to samo, ale babka w aptece nie wiedziała. 
a u mnie w mieście szkoła rodzenia na nfz kosztuje 300 zł i bez partnera.
a ruchy na początku czułam tak na lini majtek a teraz pod pępkiem. Dojechałam w końcu do mojej mamy i nawet zauważyła jak mały kopał więc mam potwierdzenie że to mały a nie moje zwidy haha