![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Haha w nocy ja spie nie podziwiam
Ale w dzien ma ataki calusnych przytulasow od matki Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Bawi sam ze sobą? A co to znaczy 🤣🤣 u nas jak jest 5 pobudek to dla mnie jest rewelacyjna noc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
Ja się zachwycam niesamowitą inteligencją mojego dziecka chociaż zapewne nie odbiega od rówieśników
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Mój dość długo spał z 2-4 pobudkami, to było życie. Od prawie dwóch tygodniu znowu koło dziesięciu, kilkunastu, kilkugodzinne niespanie...
Lecimy do Polski. Nie wiem, czy to się uda. Nie zachwycam się. Parę razy mi się zdarzyło. Na co dzień wymiękam i podziwiam, że można chcieć mieć kolejne dzieci. Marzę o czasie samej ze sobą.
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mężem. Właśnie, ty byłaś, opowiadaj ![]()
![]() |
#4297 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
Wróciłam właśnie z wesela. Mały został pod opieką teściowej. 50 razy słyszałam, że jest taki grzeczny. Powiedziałam, że widząc dziecko raz na miesiąc trudno ocenić jego zachowanie i zapytałam, jaki jest na co dzień. A ona na to "myślę, że grzeczny". No szklana kulę ma... I nie chodzi mi o to, że mały jest nieznośny i w ogóle diabeł. Jest normalny, jak to dziecko ![]() ![]() Albo nie lubię jej tekstów typu: "może go posadz, nie musisz go nosić" - no serio, nie muszę? Kurde, dobrze, że mi powiedziała, sama bym na to nie wpadła ![]() Sorry, może przesadzam, ale no nie lubię, jak ktoś myśli, że wie lepiej w danej sprawie, a ja wiem, że nie ma racji. I nie da sobie tego na dodatek przetłumaczyć. Dobra, koniec marudzenia ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Lecielismy z luton a wracalismy na gatwick wiec musielismy dostac sie transportem publicznym, nie bylo opcji zostawienia auta.
Z domu tramwaj, potem pociag i autobus i juz na luton ![]() ![]() Mlodemu cieko spac w wozku chcial spac akurat na czas odprawy. Jakos przykimal 40min, lotnisko puste, doslownie echo. Lot trwal ledwo 1h30 bo byl dobry wiatr. Mielismy extra wykupione miejsce dla niego wiec spoko. U dziadkow bylismy okolo 22 i poszedl grzecznie spac Powrot byl z gdanska. Wyl juz w aucie. Lotnisko masakra, pusto ale wszystko wyswietlane na ostatnia chwile, baba z wizaru okropnie niemila. Zjedlismy cos tam i maly kimnal 30min. W samolocie siedIelismy 30min bo ludIe spoznieni. Lecielizmy wizzair i nie mielismy wykupuonego miejsca to byl blad. Kolo mniee siedzial kolez z nogami rozkraczonymi i ja sciscnieta, obok tz i maly placzacy bo chcial lazic a nie mozna. Glupota bo bylo duzo wolnych miejsc, za nami trzy! A nie pozwolili nam przeziasc sie bo covid Usnal juz w pociagu do domu i spal do rana w ubraniu bo balismy sie budzzix ![]() ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
A kto dziś kończy roczek
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
![]() Pewnie mój gagatek wg Twojej teściowej byłby grzeczny ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ojej jak dobrze Cie rozumiem 😌 Ostatnio malo mi dupa nie pękła, jak kilka razy uslyszalam "no widzisz, dziecko cos tam, a mowilas, ze cos tam". Nic tylko wreczyc gada takiej osobie na miesiac, niech sie zapozna z nim lepiej. Szkoda, ze Twoja tesciowa ma takie horyzonty, bo o ile Ty sie powkurzasz i pojedziesz, o tyle wnuczka, ktora z nia mieszka moze duzo tracic przez glupią łatke bycia niegrzeczną w oczach babci 😑 Na "pomoc" tez mam alergie, dziecko jęczy i kazdy ma milion pomyslow i propozycji, a moze glodny, moze spiacy, a mierzylas temperature? Moze kuzwa wez se go na rece i sprobuj zabawic zamiast zarzadzac, bo ja od roku nie robie nic innego poza pilnowaniem, zeby byl najedzony, wyspany i zdrowy 😡😡 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
Moja teściowa tydzień temu miała gości i chciała się pochwalić jaka z niej super babcia. Wchodzimy do nich a ona małego za ręce i na siłę go ciągnie na górę (mały jej nie lubi a ona mi go wyrwała już w drzwiach) jak zobaczyłam jak go szarpie a on płacze to aż mi się gorąco zrobiło i go zabrałam. Chciało mu się spać to mówię dobra jedziemy zaśnie w samochodzie i prześpi drogę do domu ale nie przegoniła męża po spacerówkę do samochodu bo ona będzie go usypiać chociaż mały się drze jak tylko widz że ona pcha wózek i finalnie zaplanowałam go do fotelika i zasnął po drodze. Mój wg teściowej jest jęczący płaczący marudny. Dobrze że przynajmniej chce jeść co babcia ugotuje bo chyba by go skreśliła z listy wnuków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój, poza krótkimi epizodami średniego zachowania, ciągle coraz gorzej. Na naszych rodziców krzyczy i wyje nawet na skypie, na obcych wrzeszczy ![]() Cytat:
![]() A w Gdańsku zawsze jest porażka. Kiedyś musiałam 3 dokumenty pokazać!!! Cytat:
![]() Nie przesadzasz, nawet ociupinkę. Byłam ostatnio z moim aniołkiem w sklepie, kilka razy mijałam w alejkach babkę z córką w podobnym wieku. Za kasami wrzucałam zakupy pod wózek, oba wychodziła i przy mnie do małej, że super, że była bardzo grzeczna ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Moglismy leciec 6:45 z stamsted ale wtedy mussimy wyjechac 3:15am, no noe chcialam z malym tak. Wolalam zeby poszrdl spac ta 1-2h pozniej wieczorem niz nudzoc go w srodku nocu Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no, pewnie, że lepiej później w takiej sytuacji. Na nasz lot wstanie 4-4:30, więc bez dramy, choć pewnie nie wrzuci za to dodatkowej drzemki. Myślałam o powrotnym, który jest tu po 22, ale to nam jednak dniami nie przypasowało. No i jak pisałam, tż mnie przekonał, że lepiej próbować rano. Tak czy inaczej będzie grubo.
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamierzam w listopadzie leciec sama i juz mam dreszcze Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
na przekór do celu
|
Zacytowałam kilka postów, prawie na wszystkie odpisałam i zanim wysłałam rozładował mi się telefon
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może później napiszę wszystko jeszcze raz. Póki co sto lat dla diabełka Kamili i aby mu się odmieniło i dał mamie przespane noce ![]() ![]() O urodzinach Twojego pamiętam, bo wiem, że rok temu 13 wypadł w piątek ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4307 |
Wtajemniczenie
|
Taaak, piątek 13.. To może dlatego taki diabeł
![]() Dziękujemy za życzenia. Wczoraj był chrzest i urodziny w lokalu. Młody był bardzo grzeczny i zadowolony. Jak nie moje dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Czym lubia bawic sie wasze maluchy?
U nas wszelkie grajace odchodza w odstawke powoli i wybiera ukladanie wierzy z kulek takich nadziewanych i drewniane puzzle Sent from my I3312 using Tapatalk
![]() |
#4311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Moja Julka najwięcej czasu spędza w książeczkach. Sama albo przynosi, żeby jej czytać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
Pamietacie jak pisalam, ze chce Malemu sama obcinac wlosy? Teraz nie jest to takie proste, po tygodniu bezskutecznych prob przed chwila wreszcie dorwalam go na śpiocha. Teraz musze tylko pamietac, zeby do nastepnej drzemki ulozyc go na drugim boku i nie brac go na spacer w miedzyczasie 😂😂😂
A bawi sie teraz... hmm.. pileczki chyba najbardziej lubi i wszystko co sie od podlogi odbija. Chodzi sobie, rzuca i smieje sie w glos. Ale dopiero niedawno zaczal raczkowac, wiec jestesmy slabym materialem do porownan ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Od niedawna łączy klocki i próbuje budować z nich wieżę, choć zwykle wkłada w to za dużo ekspresji ![]() Ma łopatkę i wiaderko do piasku, kilkanaście minut może siedzieć i mieszać łopatką w tym wiaderku. Chodzi i wkłada do niego małe klocki. Będzie grzybiarzem ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Wtajemniczenie
|
Ja nic nie polecę z zabawek bo mój niczym się nie zajmie na dłużej jak minutę
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zadomowienie
|
Druga polowa wlosow obcieta. Nie wytrzymalam do drzemki, posadzilam go przed reklamami i zalatwilam sprawe. Musze teraz pamietac o dwoch rzeczach:
1. Dopoki nie nauczy sie siedziec spokojnie, nigdy nie obcinac go inaczej niz ma śpiocha 2. Przez najblizsze 3 miesiace ustawiac go do zdjec tylko lewym profilem 😬😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Trzymajcie kciuki idziemy do zlobka na dwie godziny
Sent from my I3312 using Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
kochany dal rade, nawet nie bylo planowane ze go zostawie a wygnali mnie na 40 min i wogole nie plakal, widzial ze wychodze i bawil sie z paniami a potem z dzieckiem
![]() |
#4320 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.