Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 21:34   #1921
lnatalial
Raczkowanie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

...Asia- mój mały uwielbia mate edukacyjna, jak tylko go na niej poloze i zobaczy te zabaweczki to az pieje z radości, ale to tak od 3,5 miesiąca, wczesniej nie robiła na nim wrazenia My mamy taka zwykła mate , kosztowala 60 zł i mysle ze jest super i dziecko nie widzi roznicy miedzy taka za 60 a za 200. Warto kupić..
Kijane- przyszło nosidełko ale dziś go w nim nie nosiłam, jutro zrobie probny spacer
lnatalial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 21:48   #1922
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Asia- mam taką zwykłą matę (na poprzednim zdj.) i mała się nia interesuje - tn tymi zabawkami które wiszą, można tez czymś jej pipnąć co ją odciąga od płaczu, ale spokojnie możesz rozłozyc koc i do tego dokupic pałąk z zabawkami - to samo będzie
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:00   #1923
agulan82
Rozeznanie

Dziewczyny napiszcie proszę jak ubieracie swoje maluchy na noc, bo ja już sama nie wiem?

Na początku ubierałam w samego śpiocha, bo noce cieplutkie były i sprawdzałam karczek to ok było ale coś często miała katarek, który powracał. Teraz noce już są zimne więc zaczęłam pod śpiocha zakładać body takie bez rękawków i sprawdzam karczek to taki bardziej ciepławy
A i jeszcze czym przykrywacie? Ja podwójnie kocyk taki puchaty składam i nim przykrywam ale już wyciągnęłam kołderkę i powłoczkę i zamierzam nią przykrywać, tylko wyprać muszę
Stary 2008-08-28, 22:08   #1924
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Agulan nie wiem jak jest u ciebie ale u nas teraz tak średnio z pogodą, ale zimnio mocno nie jest, a ubieram ją od początku w pajaca i teraz też, przykrywam kołderką i trochę rożkiem w którym ją kładę spać ale odpinam go tak że on tylko po bokach ją osłania, a i tak się kręci i rożek nic nie daje (zresztą nie takie tu jego zadanie), zostaje kołderka która też czasem rozkopuje - tak bardzo się nie przejmuję, w końcu w nocy nie wieje, a ona nie budziła sie nigdy z zimna, zazwyczaj jest ciepła, ale bywa że ma chłodne raczki, ale to jej nie przeszkadza

A czy wasze dzieci kaszlą i kichają? Moje tak ale lekarka mówiła że wszystko ok, może u nas suche powietrze i dlatego

Ramonka wczoraj nauczyła się wyciągać rączki, jeszcze nie wyciąga konkretnie do czegoś ale już tak wyciąga z zacisniętymi piąstkami i myślę że kwestia dni jak bedzie próbowała po coś sięgać

Zerknijcie - ale nas dużo na forum - posty powinny się mnożyć że hej!
Stary 2008-08-28, 22:13   #1925
Sonia11
Wtajemniczenie

Mój śpi w pajacyku - wcześniej przykrywałam go piluszką flanelową a teraz kocykiem złożonym na 2.
I jeszcze tak się zastanawiam jak ubierać małego jak się zrbi chłodniej tzn na nóżki bo w samych spodenkach może beć chlodno - co pod spód dla takiego maluszka?
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:18   #1926
83monia
Zakorzenienie

to ja chyba jestem dziwna - na początku mały spał w pajacu, potem jak bylo goraco to w samym bodziaku i skarpetkach, teraz znowu pajac albo bodziak i spodnie na gumce (mam takie luzne) i skarpetki. przykrywany był na poczatku kocykiem, potem i teraz samą pieluchą flanelową lub lekkim kocykiem frotte. jak zimno to przykrywam kołderką (ale baaaaardzo rzadko). mój rozkopuje się dopiero jak chce jeść.
mój kicha regularnie, kaszle jak mu slina do gardelka wleci. ma czasem nosek zapchany bo po nocy sucho w pokoju jest (ja mam tak samo). wkraplam wtedy sól morską w sprayu (mam Nivea do noska, maly to lubi) i patyczkem (podobno nie powinno się...) wyciągam zeschniętę glutki. mały śmieje się bo go to łaskocze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:21   #1927
topka
Raczkowanie

agulan82 ja tez mieszkam w uk i jak wiadomo zazwyczaj nie jest za goraco hehe pomimo tego nie chce przegrzac Lucasca i do spania zakladam mu body i pajaca.przykrywam kocykiem takim z dziurami(wiesz o jaki mi chodzi?taki wzor) zlozonym podwojnie i Maly jest ok.jak jest cieplej to sam pajacyk bez body.czasami wsadzam maluszka do spiworka,bo lubi sie rozkopywac i czasami zazuce na to dodatkowo cienki kocyk
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 07:57   #1928
karolakep
Zadomowienie

Asia dzieki ale ja tez moja mala bralam z lozeczka- nawet nie drgnela, zapalilam stlumione swiatlo, mizialam po policzku, draznilam warge brodawka i nic, spala jak zabita hmm.... wczoraj zjadla przed 18ta (po 3 godz nie jedzenia) i po kapieli okolo 20tej dalam jej jeszcze cycka na kolacje- przespala mi 8godzin ale to po raz 1wszy i watpie zeby mialo sie powtorzyc, zobaczymy.......

agulan82- moja juz zaczela marznac pod kocem, przykrywalam dwoma, potem spiworek zakladalam - ale w moim przypadku to bez sensu bo na noc musze zakladac jej majtki ortopedyczne wiec za bardzo bylaby uwieziona, az w koncu wyjelam kolderke i wcale sie pod nia nie poci jest jej cieplo, nie odkopuje sie i pewnie tak juz zostanie do wiosny zaznaczam jeszcze ze w jednym z pomieszczen w mieszkaniu cala noc mam otwarte okno, nie zamykane drzwi, wiec pod kocem to juz i mnie byloby zimno

gothika
moja kicha od urodzenia kaszle szczegolnie jak nie uda jej sie dobrze przelknac sliny, ale chora na pewno nie jest
karolakep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 08:39   #1929
Mrowkasz
Raczkowanie

Dziewczyny tak Was czytam i nasunęły mi się pewne pytania.

Czy Wy nosicie swoje dzieci na leżąc, bo mój musi być w pionie albo trzymany z przodu z podkurczonymi nogami - to jest zalecenie pediatry. jest tak ciekawski, że inne pozycje nie wchodzą w grę.
Czy Wy dalej używacie rożka? Bo ja tylko używałam 3 tygodnie.

Ja na noc ubieram małemu "dorosłą" piżamkę bo taką mu kupiłam, a pod spód koszulke bez rękawka, przykrywam cienką kołderką. Jak mu ubierałąm pajace to się w nie zakręcam i strasznie denerwował. Jak wierzgał nogami to sobie je wyciągał i później mu się klinowały w kroku.

Do dziewczyn mających nianie. Ile tak średnio bierze opiekunka za godzine??
A i jeszcze czy któraś z Was kupowałam bujaczek lub mate na allegro. Jeżeli tak to bardzo proszę o namiary

Dzięki i pozdrawiam
Stary 2008-08-29, 09:18   #1930
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
I jeszcze tak się zastanawiam jak ubierać małego jak się zrbi chłodniej tzn na nóżki bo w samych spodenkach może beć chlodno - co pod spód dla takiego maluszka?
Rajtuzki Moja ma chyba ze 4 pary, a jak słodko taki maluch wygląda w samych hehehehe dla chłopców napewno też są tzn w kolorach dla nich.

Co do spania to moja śpi zazwyczaj w takich pajacach piżamkach bo mam ich kilka a dzisiaj spała w body z krótkim rękawem i śpiochach...a kołderka?? hmmm ja tak tylko troszkę ja przzykrtwam raczej wykorzystuje ją jako podpórka jak ja dam na boczek zeby sie nie przekręciła...

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 09:57   #1931
agulan82
Rozeznanie

Mrowkasz moja Gwiazda nawet nie chce słyszeć o noszeniu na leżąco także tylko pion albo przodem do świata
A rożka nie używałam wogóle, służy mi za wyściełanie wózka, chociaż już niedługo będę musiała go wyjąć bo Mała się nie będzie mieściła

Bujaczka nie mam ale zastanawiam się nad kupnem maty tylko chciałabym z taką wysepką, żeby mała mogła sobie rączki podeprzeć albo główkę troszkę wyżej położyć. Kiedyś taką widziałam a teraz nie wiem jakiej to firmy była no i poszukiwania trwają
Stary 2008-08-29, 10:59   #1932
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_pa2 Pokaż wiadomość
Rajtuzki Moja ma chyba ze 4 pary, a jak słodko taki maluch wygląda w samych hehehehe dla chłopców napewno też są tzn w kolorach dla nich.
No właśnie tak się zastanawiam nad rajtuzkami, ale nie wiem czy go nie będą cisnąć w nóżki bo on ma grubiutkie - bedą potrzebne chyba takie bardzo rozciąggliwe - jakiej masz firmy?
Nie wiem jak u Was, ale mojemu palpuchowi wszystkie skarpetki bardzo wbijają się w nóżki aż ma czerwone ślady i boję się żeby z rajstopkami nie było tak samo...
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:12   #1933
lnatalial
Raczkowanie

agulan82- mój Kasjan śpi w pajacyku przykryty jest kołderką. Ponieważ często ją w nocy skopywał to znalazłam patent i boki kołderki wciskam po obu stronach miedzy materac a łózeczko i nie ma szans na obudzenie się bez niej hehe
A dziś u mnie w Olsztynie pogoda masakra,zimno, wiatr,i deszcz ciągle pada. Mam nadzieje,że u was lepiej
lnatalial jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:15   #1934
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
No właśnie tak się zastanawiam nad rajtuzkami, ale nie wiem czy go nie będą cisnąć w nóżki bo on ma grubiutkie - bedą potrzebne chyba takie bardzo rozciąggliwe - jakiej masz firmy?
Nie wiem jak u Was, ale mojemu palpuchowi wszystkie skarpetki bardzo wbijają się w nóżki aż ma czerwone ślady i boję się żeby z rajstopkami nie było tak samo...
Mam dwie pary zwykłych z auchana i potem lepszej jakości ale nie pamietam firmy...jakoś Tuptuś chyba..nie wiem.... jedne co miała kupione najmniejszy rozmiar to ma juz małe i ja jedynie w pasie ściskaja ale na pewno nie w nózki... one się rozciągaja ze moją reke włoze...dopasuja sie na pewno...

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:20   #1935
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Ja jak zakładam skarpetki to wywijam ściągacz na skarpetkę (chyba wiecie o co mi chodzi) no i dzięki temu nie ma śladów po ściągaczu
Stary 2008-08-29, 11:44   #1936
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

i ja ostatnio myślę o rajstpkach że musze kupić bo mała ma parę spodenek bez stopek (bardzo takie lubię) a nosząc ją na rękach po dworzu wychodza jej łydki, albo narazie musze kupić dłuzsze skarpetki

InataliaI - u mnie podobna pogoda bo ja ze Szczytna
Stary 2008-08-29, 13:01   #1937
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

W nocy mały zjadł tylko z jednej piersi mleczko i zasnął a druga baaardzo pełna.Wziełam laktator(pierwszy raz od 2 tyg.)i ściagnelam 200ml.!Pierwszy raz tyle ściagnełam.Zawsze to 120 było najwiecej.Mleczka znów sporo i oby tak dalej.Nie wiem moze herbatka cos dala ,może moje podejscie ,moze to ,ze mam mniej strasow wreszcie.

Mialam isc na spacerek ale leje.Wczoraj bylam w barze z innymi mamuśkami.Marcelek ładnie spał bo siedziałysmy w ogrodku.Niedługo jesien przyjdzie i sie skoncza nasze wypady.Fajnie jest urodzic w lecie bo odrazu mozna na spacerki chodzic,gdzies pojechac.W zimie to czlowiek sie kisi wiecej w odmu i szybciej o chandre.

MATA-mój dostala mate z Ikei ale nie rozkładam jej bo zero zainteresowania.

DO SNU- w ciepłe nocki ubieralam w rampersa lub body przykrywalam pieluszka flanelowa.W chłodniejsze to pajacyk lub kafatanik +śpiochy i kocyk.

Moj synek cvzesto kicha,za cdzesto .nie wiem czy to nie alergia.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 13:25   #1938
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie proszę jak ubieracie swoje maluchy na noc, bo ja już sama nie wiem?
Ja też ubieram w pajaca, ale juz od jakiś 2 tyg nie przykrywam kocykiem, bo się odkopuje. Teraz wkładam w taki śpiworek co jest na około na zamek błyskawiczny. Mam taką cienką wersję tego śpiworka.

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
A czy wasze dzieci kaszlą i kichają? Moje tak ale lekarka mówiła że wszystko ok, może u nas suche powietrze i dlatego
To ze kicha to dobrze. To jest samo-oczyszczanie noska przez niemowlaki. Dobrze też codziennie rano wpsikać wode morską i oczyścić nos za pomocanp. Fridy. Zawsze się ajkieś babolki tam znajdują i nie można dopuścić do tego zeby w nosku zalegały, bo to pierwszy krok do katau, a potem do zapalenia ucha.

A kalszelek - pewnie z nadmiaru ślinki

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
i ja ostatnio myślę o rajstpkach że musze kupić bo mała ma parę spodenek bez stopek (bardzo takie lubię) a nosząc ją na rękach po dworzu wychodza jej łydki, albo narazie musze kupić dłuzsze skarpetki
A ja mam kilka par rajstop, ale nie umiem ich zakładąć.
Moja Kalina wierzga nogani tak ze trudno mi czasem zapiąć pieluchę a co dopiero naciągać rajstopy.
Jak raz ubrałam to potem przy zmianie pieluszki zdjęłam tylko trochę (żeby się juz nie męczyć spowrotem z zakładaniem) ale one jej hamowały ruchy nózek. Bo podczas zmiany pieluch Kalina kopie nóżkami i wierzga niesamowicie. Uwielbia podnosić je do góry i fikać na wszystkie strony. A jak w tych rajtuzach ta guma nie pozwoliła jej fikać (bo do zmiany pieluchy zdjęłam je tylko tak do kolan)

Wczoraj moje dziecko dostało fixum-drydum.
Darła się przez 40 minut prosto do mojego ucha. Na początku było mi jej okropnie żal (coś na zasadzie, że na pewno płacze, bo ją coś boli), po 20 minutach już nie jej nie było tak zal, tylko zaczynałam się niecierpliwić (coś na zasadzie..zrobię wszystko, tylko bądź już cicho)...potem zaczynała mnie brac jasna cholera, a ten wrzask prosto w moje ucho doprowadził mnie do skrajność - poszłam do szuflady i wyjęłam...stopery do uszu .
Było mi duzo łatwiej znieśc jej fochy i mniej mnie ten wrzask irytował. Z calą stanowczością stwierdzam, ze to świetny pomysł. Nadal ją tulę i kołysze i próbuję pomóc, ale już nie słysze tych wrzasków, króte później przez następną godzine tłuką się echem w mojej zmęczonej głowie.
Generalnie..jak ja się trochę uspokoiłam, to i ona tez , po czym zasnęła sama w łóżeczku jak gdyby nigdy nic....bądź tu człowieku mądry..o co jej chodziło

Z tej to powiastki morał w tym sposobie - stopery to najlepszy przyjaciel młodej mamy

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi o tyej macie. Pewnie wybiore się do sklepu obejrzec ją na żywo, a kupię na allegro
Stary 2008-08-29, 13:30   #1939
karolakep
Zadomowienie

Moja cora nosi przez 20 godz na dobe majtki ortopedyczne, przez to rzadko kladlam ja na brzuchu (z przodu sa duze klamry) i teraz sa efekty- nie podnosi glowki tak jak kiedys... praktycznie wcale jej nie podnosi bioderka sie wylecza to z czym innym bede latac na rehabilitacje......w pon ide do ortopedy mam nadzieje ze nie bedzie juz musiala nosic tego dziadostwa
Stary 2008-08-29, 14:19   #1940
83monia
Zakorzenienie

karola - jak duze sa te klamry? moze na jednym kolanie ja na brzuchu polóz?

rozek - wcale nie mialam

Stary 2008-08-29, 14:54   #1941
karolakep
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
karola - jak duze sa te klamry? moze na jednym kolanie ja na brzuchu polóz?

rozek - wcale nie mialam
Klamry plastikowe jak paczka zapalek.Jak ja trzymam na rekach extra trzyma glowke sztywno, prosto.Jak ja poloze na kolanach (ja leze, kolana ugiete) i zlapie za raczki- podnosi sie mimo ze ma dopiero 2 m-ce. A poloze na brzuchu i dupa blada.Nawet na boku nie bardzo jest jak polozyc dziecko w tych gaciach.Klade ja na troche na brzuchu w ciagu dnia, ale krotko a w nocy w jednej krotkiej przerwie klade ja na bok.Musze pogadac z ortopede w pon Malo tego zauwazylam (dzieki uwadze mojej mamy) ze trzyma najczesciej glowe skrecona w lewa strone - ale przestawilam jej teraz lozeczko zeby od lewej miala sciane to moze zacznie czesciej spogladac w prawa (na macie wieszam jej zabawki po prawej, czasem podkladam z lewej strony zlozona pieluche pod glowe zeby nie przechylala).Bede teraz codziennie inaczej stwaiac lozeczko... ech

filmik o zasypianiu niemowlat: http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...iemowlaka.html
Stary 2008-08-29, 15:27   #1942
kmat
Rozeznanie

czesc dziewczyny

musze sie wam pochwalic - nauczylam synka zasypiac sememu w jego lozeczku. kurcze rewelacja o polowe mniej stresu zasypia sam zarowno w dzien jak i w nocy
dziewczyny obserwujcie wasze maluszki czy nie robia sie blade albo ospale. pomiedzy trzecim a piatem miesiacem hemoglobina u dziecka osiaga najnizszy poziom i moze pojawic sie anemia - podobno 10 procent dzieci ja ma w tym okresie. moj synek byl na morfologi - wyniki w poniedzialek mam nadzieje ze bedzie ok

pytanie dziewczyny czy odczuwacie dyskomfort podczas wspolzycia?

nowosci pokarmowe dostalam od pediatry model zywienie niemowlat karmionych piersia 2007 rok opracowane przez centrum zdrowia dziecka
http://www.osesek.pl/jadlospis-dosko...h-piersia.html
wedlug tego karmiac piersia po skonczonym czwartym miesiacy mozna podawac zupki jarzynowe.
zapytajcie waszych lekarzy powinni wam to przekazac ten schemat na pismie - bo sa to zalecenia zywienie niemowlat obowiaujace w Polsce

gothika ale masz sliczna niunie piekna
Asia mata edukacyjna swietna sprawa, maluszek lezy na podloce - nie ograniczasz jego ruchow tak jak na lezaczku. jezeli chodzi o wybor to ja mam fisher price rain forest - jestem zadowolona, delikatne melodyjki i prawdziwe odglosy dzungli, zabawki sa z roznych faktur plastik, pluszaki, lusterka, elementy szeleszczace, grzechotki. jezeli chcesz kupic jakas zwykla mate to zwroc uwage na to aby kazda z zabawek byla inna, z innego materialu etc - to wplywa stymulujaco na dziecko
agulan ja maluszka klade spac w body na dlugi rekaw plus spiworek - polecam swietna sprawa dziecko nie rozkopuje sie i nie ma mozliwosci zaplatania czy przycisniecia kolderki do buzi

a to moje sloneczko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg synek.jpg (16,7 KB, 24 załadowań)
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 17:58   #1943
pomponik84
Raczkowanie

Dziewczyny ale sie dzis rano wystraszyłam.... Spie sobie a tu nagle telefon dzwoni patrze na godzine a tu 9 !!!! A mały sie nie obudzil. Lece do łozka patrze a ten spi!!! Spał 12 godzin wierzycie!!! Normalnie spa do 5-6 a tu 9!!! Dzis bylismy drugi raz do szczepienia i pani doktor powiedziała ze to od zmiany pogody i nizu.

Co do maty...hmmm mojego małego juz troche znudziła...spróbuje wymienic mu zabawki ale musze przyznac ze swietnma sprawa.
Jak były uały mój mały spał w podkoszulku i pampersie a teraz spi w podkoszulku, spiochach i przykrywam kocykiem cieniutkim złozonym na pół.
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:31   #1944
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

co do maty to wkleje wam fotke, dostalismy taki zestaw skladany do roku czasu ma 3 etapy, najpierw mata potem taki kojec a potem jak juz dziecko stoi to po prostu 2 takie stoliczki z zabawkami
tu link z filmikiem,niestety nie pokazali jak to sie zmienia
http://safety.evenflo.com/SmartSteps.../products.html

a do tego fotelik do ktorego jest palak i mozna na nim zawiesic zabawki

a jesli idzie o spanie to spi w pajacyku bo to mysle najwygodniejsze dla niego na noc, jak bylo cieplo to w rampersie i flanelowa pieluszka przykryty, teraz jest chlodniej troszke wiec przykrywam kolderka, generalnie jej nie rozkopuje chyba ze sie obudzi ale wtedy ja wstaje tez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ale ciekawe2.JPG (55,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-08-29, 20:36   #1945
mala_stopka
Zadomowienie

Rożek - wcale nie miałam.

Ubieranie na noc teraz ubieram w body na krótki rękaw i na to pajacyk i przykrywam grubszym kocykiem złożonym na pół, jak były upały to sam pajacyk (bo mała własciwie większość nocy spała i tak bez przykrycia, bo ma talent w rozkopywaniu, tak zeby mama nie słyszała... ) i cienka pieluszka.

Mata My dostaliśmy taka matę http://www.allegro.pl/item420041196_...ice_3_w_1.html ale mała tak średnio lubi pod nią leżeć, bardzo szybko się nudzi, może się jeszcze przekona i jak zacznie wyciągać rączki będzie dłużej pod nią leżeć

co do dyskomfortu, to u mnie tez cały czas jest niestety... jakies`takie kłucie....

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2008-08-29 o 21:05
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:36   #1946
karolakep
Zadomowienie

kmat co do dyskofortu- niestety jest, najpierw klujacy bol a teraz tez cosik nie tak.... szkoda gadac
Stary 2008-08-29, 20:40   #1947
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Jas tez mam śpiworek ale jeszcze go nie uzywalam.może jutro spróbbuje.Dzis juz spi.Przykryłam go rozkiem bo chłodna noc idzie.A propo rozka to Monia dziwie sie ,że nie uzywalas.Moj ma skonczone 2 miechy i cały czas uzywam .mam z usztywnianym spdem i nie wyobrazam sobie nosic małego na rekach bez "podkladki".nieraz tak go wezme ale niewygodnie i jemu chyba tez nie.

KMAT zdradz swoj sposob na zasypianie w łóżeczku?Moj to zasypia nieraz sam ale w dzien.

Ps.słodkie Twoje maleństwo
CATERIN widze,że Twoj synek jest juz zainteresowany matą.

Dyskonfort-był do 6 tyg.pologu.Teraz nie ma bólu ale to jeszcze nie to co wczesniej...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:17   #1948
..Asia..
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na temat maty
Bylam w skalepie i oglałam te maty zatstanaiwam sie pomiedzy tą http://www.allegro.pl/item426670918_...ainforest.html, a tą http://www.allegro.pl/item425332503_...omocja_50.html i tą http://www.allegro.pl/item425259030_...dukacyjna.html Którą wybrać?? Pomożcie pleaseeeeeeeee!!!

Kmat czy to jest ta mata, ktorą Ty masz??? Czy ona w "podłodze" ma jakieś ciekawe elementy? Jakies listki szeleszczące itp. Skad są te dźwieki? ztego co na głową sie kręci?

Alusia ja też nie uzywałam żadnego rożka. Urodziłam w czerwcu i nie wyobrażam sobie zeby w te upały opatulac niemowlę w rozek.
Stary 2008-08-29, 21:42   #1949
83monia
Zakorzenienie

ja stwierdziłąm że przytulanie niemowlaka bedzie fajniejsze niz męczenie sie z wkladaniem w rozek - i wlasnie to mi sie najbardziej podobalo, nawet jak byl kilkudniowy lubilam czuc jego male cialko wtulajace sie we mnie... teraz za to czuje jego duze ciałko

Stary 2008-08-29, 21:45   #1950
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Asia - mi sie podoba najbardziej ta za 120 z czymś, pierwsza według mnie ma za dużo wszystkiego, a trzecia też ale z kolei ma fajną podusię

kmat - jak ci sie udało zsypiac małego samemu?

rożka używam (choć za mały) ale służy mi głównie jako właśnie podkładka amortyzująca kładzenie i podnoszenie śpiąca królewnę

mi sie ubranka kończą! zaczełam juz chodzić po lumpkach by znaleźć coś na 74 i wzwyż na zimę

aha - zauwazyłyście takie coś??? - moja ma włoski i brwi w jednym kolorze (brąz) a rzęsy bardziej czarne - ciekawe czy to nie oznacza że będzie miała ciemniutkie włoski - bo włosy na główce mogą się wytrzeć, brwi może też ale rzęsy to chyba nie

od chyba trzech dni kąpie małą normalnie na pleckach - sukces - jestem dozgonnie wdzięczna kmat za pomysł z brzuszkiem

jak ja usypiam to juz mówiłam że jest walka - ona odsuwa główkę odemnie w drugą stronę, jakby to oznaczało że nie chce usypiać na rekach

jak u was z dietą? dalej przestrzegacie? nie jecie wszystkiego? ja już w miarę normalnie jem - dalej ograniczam smażone i nabiał ale zaczełam wprowadzać i mała kolek nie ma, czasem ją gazy męczą tylko. Ale co z tego że jem w miarę normalnie skoro nie mam czasu gotować a jak już mam to tezet nie lubi tego co ja- pierogów z twarogiem czy leniwych - ale bym se zjadła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości