|
|
#1171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Jedyna moja zmorą to ze jak za długo stoję chodze to mam ucisk w pachwinie. Ale idzie z tym żyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- O ja cie cena niezłą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też to trochę trwało niestety, zaczęło się jakoś w 6tyg i trwalo pewnie do 13tyg jakoś niestety kiepski czas, rano od razu po przebudzeniu musisz coś zjeść, bo mnie szarpało jak przedłużyłam ten czas i wymiotowałam żółcią momentami, a w ciągu dnia było tak że czy zjadłam to źle się czułam i jak nie zjadłam to tak samo, tak i tak było źle więc jadłam coś tam bo po prostu wiedziałam że muszę a nie dla przyjemności. Musisz jakoś przetrwać trzymaj się powodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do doświadczonych mam jak przygotować łóżeczko dla noworodka? Wiadomo materacyk, ewentualnie ochraniacz na niego, prześcieradło i co dalej? Taki maluch chyba nie śpi na poduszce i nie ma kołderki, śpi w śpiworku? Wiem, że może te pytania są dość trywialne ale jest taki wybór wszystkiego, ze nie wiem w co się zaopatrzyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem doświadczona mamą ale czytałam że te ochraniacze na łóżeczka mogą powodować mniejszy przepływ powietrza i być przyczyna śmierci łóżeczkowej. Najlepiej oprócz prześcieradła i śpiworka nic więcej nie dawać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Zgadza się
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-09-12 o 23:34 |
|
|
|
|
#1178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę, że macie już to za sobą. Ale w końcu też się doczekam... Spokojnych kolejnych miesięcy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle zaczęłam się zastanawiać nad sensem kupna dostawki do łóżka. Po pół roku i tak mała z niej wyrośnie a przejście wtedy do swojego łóżeczka w osobnym pokoju to chyba trochę za wcześnie. Sama już nie wiem.
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Mam u rodziców Next Avenue bodajże i całkiem fajny tylko jest okropnie ciężki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
Ja miałam dla syna materacyk, prześcieradło i śpiworek (na samym początku rożek). Przez jakiś czas taki duży otulacz (muślin, tetra) zawinięty pod materac (na prześcieradle) że był na połowie od strony głowy w razie gdyby ulał. Do tej pory ma w łóżeczku materac, prześcieradło i śpiworek a ma prawie półtorej roku On tak się wierci w nocy że nawet nie mam w planach żadnych poduszek i kołderek. Jak spał w lato bez śpiworka to go potrafiłam znaleźć rano obróconego o 180 stopni w łóżeczku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
interior designer food lover Edytowane przez NuFCia Czas edycji: 2020-09-13 o 02:46 |
||
|
|
|
#1181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Już nie mogę się doczekać, aż pojedziemy z tż do sklepu z wózkami i będziemy wybierać ![]() Cytat:
Mnie męczyły wymioty od 6tc do 13tc. Potem się skończyły całodniowe wymioty i wymiotowałam tylko rano przez następny miesiąc. Teraz mam tylko mdłości na wieczór a jestem w 18tc. Także niestety to może trwać i trwać..Dziewczyny, dziś już słaba pogoda. Jakie macie plany? Ja na pewno obiad u babci i pomogę jej trochę w oklejeniu mieszkania do remontu. Tż dalej dogorywa, ja tak pięknie proszę żeby mnie to całkowicie nie rozłożyło ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziemy zaraz z mężem na spacer żeby pies sobie troszkę popływał w jeziorze, później zrobię obiadek i upiekę ciastka, a po wszystkim zamierzam leniuchować i zbierać siły na poniedziałek i już odliczam godziny do wizyty czwartkowej i L4
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz już w czwartek połówkowe! Ale ten czas leci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
My się szykujemy na chrzciny.
Wczoraj widziałam się z kuzynostwem, które na te chrzciny zjechało - w sumie było sześcioro dzieci w wieku od 2 mcy do 4 lat (a czwórka z nich nie ma jeszcze roku). Muszę podpytać w jakie ciuszki rozmiarowo wchodzi teraz ta malutka co ma 2mce i syn kuzynki mający 4mce, bo wczoraj jakoś mi wyleciało z głowy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś słoneczko.
Zupa się gotuje, niedługo chleb wstawię do piekarnika. Chłop z rana pojechał na grzyby i zadowolony bo znalazł pół kg grzybka. Teraz znowu w lesie chodzi i szuka ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy w ciąży mogę smarować się amolem? Wczoraj na noc wtarłam trochę amolu w klatkę piersiową i szyję. I tak się zastanawiam czy możemy czy nie?
I jak wygląda kwestia kropli do inhalacji? Mam takie uniwersalne krople do inhalacji z różnych olejków eterycznych. Ale coś mi świta, że nie wszystkie olejki eteryczne kobieta w ciąży może wdychac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja góruje rosołek. Tz pojechał na grzybki. Dzisiaj będę gotować kapustę z pieczarkami. Bo jutro rodzina z Krakowa przyjedzie przed pogrzebem - już dzwonili. Więc mówili że koło 9-10 przyjadą. To zrobię jeszcze śniadanie. Kiełbasę i kapustę.
Dzieciaki jak na złość chore. Więc zamiast do przedszkola tz musi ich zawieźć do mojej babci na cały dzień. Jak bd jechała od ginekologa to ich odbiorę. Nie wiem czy pisałam na rzęsach w piątek poczułam dzidzie jak leżałam. Chyba po prostu musiałam o niczym nie myśleć. Być na luzie. Podejrzewam że już wcześniej ja czułam tylko w tym całym zamieszaniu nie miałam jak tego zauważyć bo to nie była rybka tylko już puknięcie spore. Tak samo wczoraj leżałam i ładnie dzidzia pukała ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Co do wózka ja najchętniej bym wzięła szary. A środek w sensie dodatki lubię dać we wzory ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do inhalacji, ja zawsze solą morską hipertoniczna więc nie wiem jak z olejkami. My dzisiaj mamy dzień pizzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Was tez czasami boli kręgosłup na dole kolo posladkow dzisiaj cały dzien mnie kluje wlasnie z tylu i nie wiem czy krzywo spałam czy wszystko sie rozciaga czy co kurcze
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2h i samo minęło. I końcówka kręgosłupa mnie boli jak sobie posiedzę za długo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkąd pamietam mam problem z kręgosłupem na odcinku lędźwiowym, mam jakieś niespojenie łuku s1 i jak będę miała duży brzuch to nie wiem jak dam radę.
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
No nic to mam nadzieje ze mi coraz przejdzie bo kurde nie boli jedynie jak stoje
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wybierając butelkę mam szukać takiej z wolnym przepływem? Tak żeby i karmić piersią i butelką. Widziałam tez z bardzo wolnym przepływem.
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poprzedniej ciąży miałam i masakra :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zaszalałam i zrobiłam zamówienie na lullalove kupiłam szczotkę do szczotkowania ciała, olejek ze słodkich migdałów, peeling do ciała i masło czekoladowe ciekawe czy będzie ładnie pachnieć
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jak gdzieś pochodzę, jak się przewracam, jak źle stane. W pierwszej ciąży bylo to samo. Nie wiem, czy sobie kiedyś w pracy nie zjechałam kręgosłupa, bo coś mi w nim strzeliło, że się wyprostować nie mogłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mocne kciukasy za dzisiejsze wizyty
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja czekam już prawie godzine w kolejce do laba.. Odebrałam cytologię i mam jakieś bakterie. Już się naczytalam, że to grozi poronieniem lub porodem przedwczesnym bylam w recepcji, babka poszła do doktora i niby powiedział żeby nie panikować bo to często się zdaza w ciąży... I mogę czekać spokojnie na czwartek.Oczywiście ja jestem w grupie przechodzących bezobjawowo. Stres milion. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

jak tam samopoczucie? Już się trochę poprawiło.
Jedyna moja zmorą to ze jak za długo stoję chodze to mam ucisk w pachwinie. Ale idzie z tym żyć 

trzymaj się powodzenia 

zazdroszczę, że macie już to za sobą. Ale w końcu też się doczekam...
On tak się wierci w nocy że nawet nie mam w planach żadnych poduszek i kołderek. Jak spał w lato bez śpiworka to go potrafiłam znaleźć rano obróconego o 180 stopni w łóżeczku 

Ale ten czas leci
Muszę podpytać w jakie ciuszki rozmiarowo wchodzi teraz ta malutka co ma 2mce i syn kuzynki mający 4mce, bo wczoraj jakoś mi wyleciało z głowy. 

bylam w recepcji, babka poszła do doktora i niby powiedział żeby nie panikować bo to często się zdaza w ciąży... I mogę czekać spokojnie na czwartek.