Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 14:34   #3571
Tasiorowa
Przyczajenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez Edyś Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś podać namiary na właścicieli bryczek jakie zdobyłaś i oczywiście na tą z Opola również. Z góry dziękuję
Edyś - wysyłam na pw

Co do transportu- to też teraz jestem na etapie załatwiania - do kościoła z Lublina chcę autukar bo to ok 20 km a z wesela chciałabym dyspozycyjnego kierowcę z osobówką - bo każdy o innej godzinie kończy się bawić a mam dużo rodziny z poza Lublina i im muszę zapewnić transport
Tasiorowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 19:40   #3572
marzedowna
Raczkowanie

Witajcie wizażanki!

Jestem stała obserwatorka wątku ślubnego, jednak nigdy sie nie udzielałam!
No i nadszedł mój moment wypowiedzi! Jestem szczęśliwa mężatką od dwóch miesiecy!
Zajmuje się florystyką i nie chce robić auto reklamy więc o sobie nie będe zbyt dużo mówić!
jedyne co to mogę Wam doradzić w sprawach organizacyjnych!

i właśnie z tego powodu postanowiłam napisać

co szczerze POLECAM:
1.cukiernia Zbyszek (tort byl śliczny i pyszny) wszyscy zachwycali, zamówiliśmy w ciemno, tylko z jednego polecenia, ale to wybór był dobry wybór
2.dom weselny Maciejowa Chata- piękny lokal, nowy, czysty, i przestronny, ogród ogrodzony komfort dla duzej ilości dzieci, do tego super obsługa i naprawdę bardzo pomocna i życzliwa właścicielka!
3.zespól Czaban Band- może i drogo ale jednak warto - u nas dali czadu, bardzo rockowo, tak jak chcieliśmy, mimo ze grali dla młodzieży znalazło sie na parkiecie miejsce dla starszych. Profesjonaliści w każdym calu, czysty śpiew i muzyka.
4. Salon sukien Klaudia - mila obsługa choć z moja suknia miały nie lada problem!
5. Fryzjer w Plazie!- drogo ale profesjonalnie, do tego szybko i bardzo miło!
6. krawiec na Kowalskiej- mój mąż miał szyty garnitur na zamówienie i dzięki temu wyglądał wyjątkowo i niepowtarzalnie

Dobre wybory:

-jechaliśmy naszym samochodem, co dało nam duża swobodę i komfort psychiczny.
-Sami skompletowaliśmy oprawę mszy ślubnej, zebraliśmy zespól i wybraliśmy czytania, ustaliliśmy wszystko wcześniej w księdzem!
-No i najważniejszy i jednocześnie najlepszy wybór: sami bez powtarzania skladalism przysięge! W trakcie zyczek pod kościołem kolega na tarasie balkonu gral na trabce co dalo nieziemski klimat chwili.
-Wygodne buty, wcześniej rozchodzone!
-walizeczki z mini zaopatrzeniem na wszelkie wypadki (przydały sie plastry, tabletki, agrafki) było w niej wszystko; od lakieru po nici, leki, bielizne...
- podziękowania dla rodziców, strzał w dziesiątkę! zrobiliśmy zaraz po wejściu do sali weselnej. Postanowiliśmy to zrobić na samym początku, najpierw podziękowaliśmy wszystkim gościom za przybycie oraz życzyliśmy udanej zabawy! Pózniej zaprosiliśmy do nas rodziców i wręczyliśmy im albumy wykonane samodzielnie oraz kosze z kwiatami! na końcu zadedykowaliśmy im utwór, a w tym czasie goście mili czas na odnalezienie swoich miejsc przy stołach
- kolejny dobry wybór to winietki, wszyscy się dobrze obok siebie bawili
- zrezygnowaliśmy z kamerzysty i wcale nie żałujemy
-księga na wpisy pamiątkowe, do tej pory do niej zaglądam i czytam te komplementy
-wieczorny pokaz dla gości Ogniomistrzów- to było zamiast długich i meczących oczepin. Doskonała chwila na wytrzeźwienie i zebranie sił do dalszej zabawy
-ciasta piekła rodzina i to było dobre postanowienie, bo nie dosć ze smaczne to sporo zostało
-zamiast kotylionów, takie drewniane spinacze z podkówkami- goście byli zachwyceni, no i każdy będzie miał pamiątkę
-poprawiny jako grill i luźne spotkanie, wszyscy sie odprężyli i świetnie bawili

ZłE WYBORY:
-fotograf- to mogę na priva, ale raczej mało kto się interesuje fotografia artystyczną więc nie martwcie się
-mieliśmy tylko jednego kierowce, który odwoził busikiem 7 osobowym gości i to było stanowczo za mało, ale jakoś sie pookładało

to chyba na tyle
moze sporo czytania ale wydaje mi sie ze przydatne informacje

poza tym tego dnia się mało pamieta
nam się naprawdę udało, zarówno pogoda jak i goście dopisali
do tego jesteśmy dumni ze cały ślub jak i wesele oraz przygotowania miały jeden motyw. trzymaliśmy się jednej tonacji kolorów i przewodnich motywów.

pozdrawiam i jeśli chcecie fotki z naszego osobliwego i nietypowego slubu moge przesłać na priva

buziaki
marzedowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:03   #3573
madzia66
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny już jutro nasz wielki dzień, stres ogromny madzia dziękuje ci na namiary tej kwiaciarni, uratowałaś mnie mam, zamówione piękne wiązanki i kwiaty dla rodziców, buźka dla ciebie ostatni dzień a ja nie wiem w co mam ręce wsadzić tyle zostało do zrobienia, to już małe szczegóły no ale musze dopiąć wszystko, modle się o ładną pogode i żeby mnie stres nie zjadł w kościele
Mam nadzieję , że pogoda będzie piękna tak jak i wiązanki bo inaczej będziesz na mnie zła. po wielkim dniu czekam na relację i fotki, bo jak już wspomniałam mój bukiecik też będzie stamtąd. To także po drodze do mnie więc podejrzewam że jesteśmy z tych samych okolic. Oprócz cudownej pogody życzę Ci także niezapomnianych przeżyć i dużo miłości na całą resztę WASZEGO wspólnego życia!!!
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:05   #3574
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzedowna Pokaż wiadomość

co szczerze POLECAM:
1.cukiernia Zbyszek (tort byl śliczny i pyszny) wszyscy zachwycali, zamówiliśmy w ciemno, tylko z jednego polecenia, ale to wybór był dobry wybór
Miłe to co piszesz, bo torty i ciasta mamy właśnie z tej cukierni.. I też zamówione w ciemno z polecenia :P
Wprawdzie ja za torami i ciastkami nie przepadam (moje wesele mogłoby się odbyć bez nich), ale kawałek swojego tortu weselnego trzeba będzie spróbować :P

Pozdrawiam szczęśliwą młodą mężatkę :P

aniago25 - życę Ci wszystkiego naj naj naj w tym najważniejszym dla Was dniu

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:21   #3575
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Miłe to co piszesz, bo torty i ciasta mamy właśnie z tej cukierni.. I też zamówione w ciemno z polecenia :P
Wprawdzie ja za torami i ciastkami nie przepadam (moje wesele mogłoby się odbyć bez nich), ale kawałek swojego tortu weselnego trzeba będzie spróbować :P

Pozdrawiam szczęśliwą młodą mężatkę :P

dziekuje

pokaże Wam dziewczyny nasz torcik troche przez nas ukrojony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (37,0 KB, 81 załadowań)
Stary 2008-08-29, 20:28   #3576
AgaOp
Raczkowanie

Cytat:
-Sami skompletowaliśmy oprawę mszy ślubnej, zebraliśmy zespól i wybraliśmy czytania, ustaliliśmy wszystko wcześniej w księdzem!
Jakie mieliście czytania,bo my też szukamy,ale jak narazie ciężko nam znaleźć...
Stary 2008-08-29, 20:32   #3577
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
Jakie mieliście czytania,bo my też szukamy,ale jak narazie ciężko nam znaleźć...
księga Rodzaju 2, 18-24
1 list do Koryntian 12
Mk 10, 6-9
Stary 2008-08-29, 20:46   #3578
AgaOp
Raczkowanie

Dzięki serdeczne,ale ja chyba wolałabym inne
Stary 2008-08-29, 20:52   #3579
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaOp Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne,ale ja chyba wolałabym inne
my wybraliśmy moze i bardzo standardowo, ale wszystkie czytania czytał moj najstarszy brat, ktory ma niesamowity głos i dykcję, co przy czytaniu pieśni o milości dało niesamowity efekt! ludzi sie popłakali! wolno akcentował kazde zdanie to było tak wzruszające- naprawde polecam, by wybrac cos prostego i poprosic kogos o przeczytanie! wtedy sie docenia kazde przeczytane słowo
Stary 2008-08-29, 21:22   #3580
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie wizażanki!

Jestem stała obserwatorka wątku ślubnego, jednak nigdy sie nie udzielałam!
No i nadszedł mój moment wypowiedzi! Jestem szczęśliwa mężatką od dwóch miesiecy!
Zajmuje się florystyką i nie chce robić auto reklamy więc o sobie nie będe zbyt dużo mówić!
jedyne co to mogę Wam doradzić w sprawach organizacyjnych!

i właśnie z tego powodu postanowiłam napisać

co szczerze POLECAM:
2.dom weselny Maciejowa Chata- piękny lokal, nowy, czysty, i przestronny, ogród ogrodzony komfort dla duzej ilości dzieci, do tego super obsługa i naprawdę bardzo pomocna i życzliwa właścicielka!
3.zespól Czaban Band- może i drogo ale jednak warto - u nas dali czadu, bardzo rockowo, tak jak chcieliśmy, mimo ze grali dla młodzieży znalazło sie na parkiecie miejsce dla starszych. Profesjonaliści w każdym calu, czysty śpiew i muzyka.
4. Salon sukien Klaudia - mila obsługa choć z moja suknia miały nie lada problem!
5. Fryzjer w Plazie!- drogo ale profesjonalnie, do tego szybko i bardzo miło!
6. krawiec na Kowalskiej- mój mąż miał szyty garnitur na zamówienie i dzięki temu wyglądał wyjątkowo i niepowtarzalnie

Dobre wybory:

-jechaliśmy naszym samochodem, co dało nam duża swobodę i komfort psychiczny.
-No i najważniejszy i jednocześnie najlepszy wybór: sami bez powtarzania skladalism przysięge! W trakcie zyczek pod kościołem kolega na tarasie balkonu gral na trabce co dalo nieziemski klimat chwili.
-Wygodne buty, wcześniej rozchodzone!
-walizeczki z mini zaopatrzeniem na wszelkie wypadki (przydały sie plastry, tabletki, agrafki) było w niej wszystko; od lakieru po nici, leki, bielizne...
- podziękowania dla rodziców, strzał w dziesiątkę! zrobiliśmy zaraz po wejściu do sali weselnej. Postanowiliśmy to zrobić na samym początku, najpierw podziękowaliśmy wszystkim gościom za przybycie oraz życzyliśmy udanej zabawy! Pózniej zaprosiliśmy do nas rodziców i wręczyliśmy im albumy wykonane samodzielnie oraz kosze z kwiatami! na końcu zadedykowaliśmy im utwór, a w tym czasie goście mili czas na odnalezienie swoich miejsc przy stołach
- kolejny dobry wybór to winietki, wszyscy się dobrze obok siebie bawili
- zrezygnowaliśmy z kamerzysty i wcale nie żałujemy
-księga na wpisy pamiątkowe, do tej pory do niej zaglądam i czytam te komplementy
-wieczorny pokaz dla gości Ogniomistrzów- to było zamiast długich i meczących oczepin. Doskonała chwila na wytrzeźwienie i zebranie sił do dalszej zabawy
-ciasta piekła rodzina i to było dobre postanowienie, bo nie dosć ze smaczne to sporo zostało
-zamiast kotylionów, takie drewniane spinacze z podkówkami- goście byli zachwyceni, no i każdy będzie miał pamiątkę
-poprawiny jako grill i luźne spotkanie, wszyscy sie odprężyli i świetnie bawili

ZłE WYBORY:
-fotograf- to mogę na priva, ale raczej mało kto się interesuje fotografia artystyczną więc nie martwcie się
-mieliśmy tylko jednego kierowce, który odwoził busikiem 7 osobowym gości i to było stanowczo za mało, ale jakoś sie pookładało

to chyba na tyle
moze sporo czytania ale wydaje mi sie ze przydatne informacje

poza tym tego dnia się mało pamieta
nam się naprawdę udało, zarówno pogoda jak i goście dopisali
do tego jesteśmy dumni ze cały ślub jak i wesele oraz przygotowania miały jeden motyw. trzymaliśmy się jednej tonacji kolorów i przewodnich motywów.

pozdrawiam i jeśli chcecie fotki z naszego osobliwego i nietypowego slubu moge przesłać na priva

buziaki
My też będziemy mieć cukiernie Zbyszek, fajnie że same pozytywne opinie słysze o nich
Co do fryzjera to też się zastanawiałam nad tym w Plazie, póki co jeszcze trochę mam czasu ale nie mam zielonego pojęcia gdzie pójść....w LBN nie korzystałam z fryzjera pod względem koków/upięć na wesela nigdy... i mam dylemat potworny gdzie sie udać bo nic sprawdzonego a żadne wesela póki co się nie szykują...
A gdzie jest ten salon Klaudia? Bo pierwsze słyszę...
I mogłabym poprosic na priv co to za fotograf?
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:35   #3581
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Cytat:
księga Rodzaju 2, 18-24
1 list do Koryntian 12
Mk 10, 6-9
Czy to byl na pewno 1Kor 12? A nie 13?
Rdz 2:18-24 --> bardzo fajny frament. Mi sie tez podoba tekst z ksiegi Syracha, choc to ksiega deuterokanoniczna i w Kosciele Katolickim rzadko sie z nich korzysta (moj kosciol nawet calkowicie je odrzuca), ale pokaze Wam:

Szczęśliwy mąż, który ma dobrą żonę,
liczba dni jego będzie podwójna.
Dobra żona radować będzie męża,
który osiągnie pełnię wieku w pokoju.
Dobra żona to dobra część dziedzictwa
i jako taka będzie dana tym, którzy się boją Pana:

Wdzięk żony rozwesela jej męża,
a mądrość jej orzeźwia jego kości.
Dar Pana - żona spokojna
i za osobę dobrze wychowaną nie ma odpłaty.
Wdzięk nad wdziękami skromna kobieta
i nie masz nic równego osobie powściągliwej.
Jak słońce wschodzące na wysokościach Pana,
tak piękność dobrej kobiety między ozdobami jej domu.
Jak światło błyszczące na świętym świeczniku,
tak piękność oblicza na ciele dobrze zbudowanym.
Jak kolumny złote na podstawach srebrnych,
tak piękne nogi na kształtnych stopach.
(Syr 26:1-3, 13-18)

Jakby ten fragment przeczytał przyszly maz to... super

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 21:42   #3582
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Czy to byl na pewno 1Kor 12? A nie 13?
Rdz 2:18-24 --> bardzo fajny frament. Mi sie tez podoba tekst z ksiegi Syracha, choc to ksiega deuterokanoniczna i w Kosciele Katolickim rzadko sie z nich korzysta (moj kosciol nawet calkowicie je odrzuca), ale pokaze Wam:

Szczęśliwy mąż, który ma dobrą żonę,
liczba dni jego będzie podwójna.
Dobra żona radować będzie męża,
który osiągnie pełnię wieku w pokoju.
Dobra żona to dobra część dziedzictwa
i jako taka będzie dana tym, którzy się boją Pana:

Wdzięk żony rozwesela jej męża,
a mądrość jej orzeźwia jego kości.
Dar Pana - żona spokojna
i za osobę dobrze wychowaną nie ma odpłaty.
Wdzięk nad wdziękami skromna kobieta
i nie masz nic równego osobie powściągliwej.
Jak słońce wschodzące na wysokościach Pana,
tak piękność dobrej kobiety między ozdobami jej domu.
Jak światło błyszczące na świętym świeczniku,
tak piękność oblicza na ciele dobrze zbudowanym.
Jak kolumny złote na podstawach srebrnych,
tak piękne nogi na kształtnych stopach.
(Syr 26:1-3, 13-18)

Jakby ten fragment przeczytał przyszly maz to... super
13, pomyliłam sie na klawiaturze

a co do salonu, tj na swietoduskiej, w takich pawilonach na dole
ja sama sie zdecydowalam, bo obsługa byla swietna, w rezultacie poprawki robione mialam ze 20 razy ale bez zadnych pretensji tylko z chęcią
paniom bardzo zalezało bym byla zadowolona i szczesliwa
Stary 2008-08-29, 21:56   #3583
lenka79
Raczkowanie

Kochane,
dawno sie nie udzielałam bo to już jutro.... ale trzymajcie proszę za mnie kciuki. Jak będzie po wszystkim to napiszę wam co mogę polecić a kogo omijać szerokim łukiem -niestety są tacy co już mi popsuli parę spraw- ale.... jestem nastawiona optymistycznie i już mi tak naprawdę na chwilę obecną wisi ta cała otoczka. Na razie jestem wyluzowana ale myślę, że nerwy przyjdą jutro. A może nie? Pozdrawiam wszystkie jutrzejsze panny młode. buziaczki

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:05   #3584
skrzatek24
Rozeznanie

Jak to dobrze, że czasem zajrzy tu mężatka np. marzedowna i podpowie co spakować do niezbędnika ślubnego jak ja to nazywam Własnie mam zamiar taki zrobić - igła z nitką obowiązkowo, jakieś kosmetyki, plastry, tabletki przeciwbolowe na wszelki wypadek, dodatkowe pończochy i w sumie nie wiem co jeszcze... Mam pustkę w głowie ze zmęczenia. Jeszcze dziś wieczorem jeździliśmy poprawić dekorację, bo czasu zabrakło, wszystko w biegu. Jestem padnięta, ale szczęśliwa. Teraz czekam, aż mama połozy się spać (czyli pewnie bardzo bardzo długo), żeby na spokojnie zrobić podziękowania (o właśnie przypomniało mi się, że nie mam przezroczystego papieru ozdobnego).

Trzeba też zaczarować pogodę - niech nie leje tak jak dzisiaj. Aniago25 i lenka79, chyba tylko my z wizażanek jutro ślubujemy. Oby było pięknie

Lenka właśnie przeczytałam Twojego posta - będzie dobrze Ja też jestem (jeszcze) spokojna. Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2008-08-29 o 22:07 Powód: dopisek
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:13   #3585
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Jak to dobrze, że czasem zajrzy tu mężatka np. marzedowna i podpowie co spakować do niezbędnika ślubnego jak ja to nazywam Własnie mam zamiar taki zrobić - igła z nitką obowiązkowo, jakieś kosmetyki, plastry, tabletki przeciwbolowe na wszelki wypadek, dodatkowe pończochy i w sumie nie wiem co jeszcze... Mam pustkę w głowie ze zmęczenia. Jeszcze dziś wieczorem jeździliśmy poprawić dekorację, bo czasu zabrakło, wszystko w biegu. Jestem padnięta, ale szczęśliwa. Teraz czekam, aż mama połozy się spać (czyli pewnie bardzo bardzo długo), żeby na spokojnie zrobić podziękowania (o właśnie przypomniało mi się, że nie mam przezroczystego papieru ozdobnego).

Trzeba też zaczarować pogodę - niech nie leje tak jak dzisiaj. Aniago25 i lenka79, chyba tylko my z wizażanek jutro ślubujemy. Oby było pięknie

Lenka właśnie przeczytałam Twojego posta - będzie dobrze Ja też jestem (jeszcze) spokojna. Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam
kochana do niezbędnika dorzuć jeszcze dezodorant- ja przynajmniej używałam, perfumy tez! no i wkładki higieniczne oraz tabletki na kaca, bo przy piciu alkoholu to moze się przydac

dziewczyny POWODZENIA i tak bedzie pieknie
Stary 2008-08-29, 22:16   #3586
Joasia***
Rozeznanie

Drogie Dziewczyny

aniago25, lenka79, skrzatek24 i martynka81

z okazji jutrzejszego ślubu życzę wam:
-przepięknej pogody
-samych radości, zero smutku na twarzy
-żeby stresy omijały was szerokim łukiem a uśmiech nie schodził wam z twarzy
-pięknych fryzur ślubnych, makijaży i bukietów
-aby ten dzień był najpiekniejszy, najlepszy i taki jak w marzeniach, naj naj naj
-duuuuużo miłości
-udanej zabawy do samego rana
-i wszystkiego czego tylko byście więcej sobie życzyły i jeszcze dużo więcej
po prostu z całego serca

PS. i zazdroszcze wam okropnie że to już jutro u Was
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:22   #3587
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
kochana do niezbędnika dorzuć jeszcze dezodorant- ja przynajmniej używałam, perfumy tez! no i wkładki higieniczne oraz tabletki na kaca, bo przy piciu alkoholu to moze się przydac

dziewczyny POWODZENIA i tak bedzie pieknie
Dezodorant, perfumy i wkładki koniecznie. Tabletki na kaca też moga być - może nie dla mnie, bo zazwyczaj na weselach piję śladowe ilości alkoholu, ale może się komuś przydadzą

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczyny

aniago25, lenka79 i skrzatek24

-przepięknej pogody
-aby ten dzień był najpiekniejszy, najlepszy i taki jak w marzeniach, naj naj naj
-duuuuużo miłości
po prostu z całego serca

Dzięki Joasiu. W takim razie Tobie życzę, żeby ten niespełna roczek minął w mgnieniu oka
Stary 2008-08-29, 22:41   #3588
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
dziekuje

pokaże Wam dziewczyny nasz torcik troche przez nas ukrojony
Sliczny tortcik mam takie pytanko ile kosztuje kilogram tortu u Zbyszka i ile mniej wiecej wazy taki torcik na 120 osob????
Wszystkim jutrzejszym Pannom Mlodym zycze wszystkiego co najlepsze spelnienia marzen i super zabawy. A po prosze o streszczenie i o fotki . Powodzenia trzymam za Was kciuki
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:45   #3589
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczyny

aniago25, lenka79, skrzatek24 i martynka81

-przepięknej pogody
-duuuuużo miłości
po prostu z całego serca

Przyączam sie do życzeń

Skrzatku jak się czujesz przed tym wielkim dniem? Co poprawialiście w dekoracjach jeśli można wiedzieć? Wolę wiedzieć wcześniej, żeby się przygotować, bo my też będziemy korzystać z dekoracji p. Andrzeja.

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 23:33   #3590
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Przyączam sie do życzeń

Skrzatku jak się czujesz przed tym wielkim dniem? Co poprawialiście w dekoracjach jeśli można wiedzieć? Wolę wiedzieć wcześniej, żeby się przygotować, bo my też będziemy korzystać z dekoracji p. Andrzeja.
Czuje się super Zaraz kładę się do łózka, żeby byc choć pospac i wypocząć Właśnie skończyłam przygotowywać upominek w ramach podziękowań. Kupiliśmy gablotki na 3 zdjęcia - pierwsze zdjęcie ze ślubu rodziców, w środku wydrukowane krótkie podziekowania, a trzecie nasze wspólne (później zmienimy na ślubne). TŻ-ta rodzice będa pewnie zaskoczeni, bo nie mieli żadnych zdjęć ze swojego ślubu, poza malutkimi slajdami schowanymi gdzieś w głęboko w szafie. Najładniejsze zdjątko wywołalismy i jest ok.
Jeżeli chodzi o dekorację dosztukowaliśmy kilka balonów i wpięliśmy żywe kwiatuszki (róże) do tkaniny za nami. Dekoracja jest nie zmieniana od kilku wesel (chyba 3, ale pewna nie jestem), ale po prostu nie mieliśmy czasu, by zająć się tym sami, a nie uśmiechało wydawać mi sie niemałej kasy na nową (tym bardziej, że sala jest ogromniasta). Ale nie jest najgorzej. Ja jestem strasznie drobiazgowa, więc jeżeli mi to nie przeszkadza, to pewnie gościom też nie będzie.
Pozdrawiam

Martynka zapomniałam, że Ty tez jutro masz swój ślub - wszystkiego najlepszego
Stary 2008-08-29, 23:44   #3591
egwene6
Rozeznanie

Wszystkim jutrzejszym pannom młodym życzę wszystkiego najlepszego, cudownej pogody, jak najmniej stresu i dużo, dużo miłości

PS. Mi zostało dokładnie rok od dzisiaj. Nawet w salonie sukien to zauważyli a że i godzina przymairki zgadzała się z przyszłoroczną to może był to dobry omen Kto wie, może dokładnie za rok będę miała na sobie jedną z sukien które dzisiaj przymierzałam. Niestety nie pozwolono mi zrobic żadnych zdjęc które mogłabym zamieścic prosząc o opinie ale muszę stwierdzic że Maggie Sottero ( bo głownie jej suknie mierzyłam) ma bardzo ciekawe modele.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 09:09   #3592
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Sliczny tortcik mam takie pytanko ile kosztuje kilogram tortu u Zbyszka i ile mniej wiecej wazy taki torcik na 120 osob????
Wszystkim jutrzejszym Pannom Mlodym zycze wszystkiego co najlepsze spelnienia marzen i super zabawy. A po prosze o streszczenie i o fotki . Powodzenia trzymam za Was kciuki
tam kilogram tortu zaczyna sie od 45 zł do 65zł
my za tort na 120 osób zapłaciliśmy jakieś 600 zł, już dokładnie nie pamiętam, bo zaliczek daliśmy przy zamawianiu a resztę tydzień po ślubie jak odwoziliśmy tace
przyznam szczerze ze toru zostało więcej jak połowa i byl jeszcze na poprawinach więc z doświadczenia mogę powiedzieć ze trzeba zamawiać 2 kg mniej niż polecają cukiernie! zresztą to samo powiedziała nam właścicielka lokalu, ze jeszcze nigdy nie poszedł cały tort, my i tak wzielismy kilogram mniej a i tak sporo zostało!
co do jakości to naprawde super, tez nie jestem smaokoszem tortowym ale ten wyjątkowo był dobry, po za tym chciało się go spróbować ze wzgledu na jego wygląd
Stary 2008-08-30, 09:14   #3593
skrzatek24
Rozeznanie

Wstałam i całe szczęście wyspałam się. Bez większych problemów udało mi sie wczoraj zasnąć, chociaz późno się położyłam i dziś juz po 6 się obudziłam. Za chwilkę zmykam po dekorację z arbuza (kolega wyrzeźbił mi różyczki w arbuzie), kwiatka do włosów i do fryzjera. Pewnie już do Was nie zajrzę przed ślubem, ale już po wszystkim napewno zdam relację i pokażę zdjęcia.

Pozdrawiam Was serdecznie i dziekuję za wszystkie rady

W końcu zaczyna nam się pokazywać słoneczko

Nasz ślub - już dziś

Stary 2008-08-30, 09:23   #3594
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
tam kilogram tortu zaczyna sie od 45 zł do 65zł

Jakiś drogi ten tort... Mi się wydawało, że cena za kilogram tortu śmietankowego to około 35 zł/kilogram. My tortu i tak sami nie zamawiamy, wybraliśmy już ten który nam się podoba a zamówieniem zajmuje się restauracja więc i tak całość mamy doliczoną do ceny za przyjęcie...

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 10:00   #3595
marzedowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Jakiś drogi ten tort... Mi się wydawało, że cena za kilogram tortu śmietankowego to około 35 zł/kilogram. My tortu i tak sami nie zamawiamy, wybraliśmy już ten który nam się podoba a zamówieniem zajmuje się restauracja więc i tak całość mamy doliczoną do ceny za przyjęcie...
nam takie ceny podano przy zamawianiu, może jakis podstawowy smak i zdobienie jest tansze, nie wiem! zawsze mozna zadzwonic i zapytac
Stary 2008-08-30, 10:02   #3596
lenka79
Raczkowanie

Kochane, aniago25, skrzatek24 i martynka81 życzę Wam tego co sobie
Ja na razie spoko, lekko poddenerwowana jadę na fryzurę ale generalnie humor mam świetny. Już raz dziś przejechałam na czerwonym . Ale nawet mnie nie strąbili ;-) Pozdrawiam

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 10:23   #3597
madzia66
Raczkowanie

lenka79
skrzatek24
martynka81

i jeszcze raz aniago25

Pewnie teraz wszystkie piękniejecie w oczach i czujecie motylki w brzuchu...
Ja cały czas mocno trzymam kciuki za pogodę i żeby wszystko poukładało się po Waszej myśli. życzę Wam wzruszających momentów podczas ceremonii, szalonej zabawy na weselu i.... owocnej nocy poślubnej. Na pewno wszystko będzie super.
I... właśnie pojawia się słoneczko!

Ja na swój wielki dzień muszę poczekać jeszcze niecałe 10 m-cy, ale mam nadzieję, że szybciutko zleci.
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 11:08   #3598
ewelinka3f
Raczkowanie

Wszystkim dzisiejszym Pannom Młodym życzę niezapomnianych wrażeń,momentów wzruszeń,głebokich spojrzeń w oczy i spełnienia wszystkich marzeń!
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 13:10   #3599
iwonka861
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Wszystkim dzisiejszym Pannom Młodym życzę niezapomnianych wrażeń,momentów wzruszeń,głebokich spojrzeń w oczy i spełnienia wszystkich marzeń!
Dołączam się do życzeń! Wszystkiego naj, naj, najlepszego w tym pięknym dla Was dniu. Uciekam przygotowywać się na ślub i wesele Skrzatka!!! Nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę
iwonka861 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 14:14   #3600
katey
Rozeznanie

GG do katey

(jeszcze)Panny Młode z dzisiejszego dnia chyba zasluzyly sobie czyms tam na gorze bo po wczorajszym okropnym dniu dzis swieci sloneczko

wszystkiego najlepszego dziewczyny!! cieszcie sie kazda chwila dzisiejszego dnia bo ucieka on bardzo szybko! ale napewno bedzie to najpiekniejszy dzien Waszego wspolnego zycia!!!

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości