|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
czasem mnie też najdzie na kawałek czekolady, ale zjem 1 tabliczkę i muszę się tym zadowolić Ja jem raczej normalne dania, które jadłam do tej pory, tylko że właśnie zamiast jasnego makaronu do spaghetti daje ciemny. Zamiast ziemniaków częściej kasza. Naleśniki z pełnoziarnistej maki ( bleh ) . Początki są zawsze najgorsze -ja próbowałam jeść w miarę normalnie i Mierzylam cukier, jak mi nie przekraczało normy to wiedziałam że mogę jeść, jak przekraczało no to trzeba było zmodyfikować. Podobno dobrze działa przed jedzeniem posiłku najpierw wypicie wody. Tak samo jak jesz obiad, to najpierw zacząć pierwsze kęsy od surowki , A potem jeść resztę.Nie stosuje żadnych przepisów z Internetu, bo mi się nie chce. Na początku przekroczenia zdazaly sie często, teraz to zdarzają się już bardzo rzadko. Chociaż akurat w niedzielę miałam przekroczony po obiedzie ( kasza, gulasz i surowka). Zauważyłam że gulasz mi nie słuzy w tej ciąży, zawsze po nim mam przekroczenie. I ja jem co 2h, bo po 2h ja już jestem głodna i mi burczy w brzuchu. Bo wiadomo, jem teraz mniejsze porcje niż zjadłabym normalnie. Dodatkowo o 23 jem kanapkę, żeby rano nie mieć ketonow w moczu. Też na pewno dostaniesz zalecenia badania ketonow w porannym moczu. Cukrzyca nie taka zła, da się przyzwyczaić. No i nie tyje sie ja już 7 miesiąc A waga nadal mniejsza niż jak zaczynałam ciążę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2020-09-15 o 11:21 |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba że próbujemy coś i mierzymy cukier co 10min. Ja tak robiłam z ziemniakami ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jak macie ochotę na coś słodkiego to niech to będzie część posiłku, nie wolno podjadać i prowokować wyrzutów insuliny. Tak samo z kawą z mlekiem. Czarna kawa pomiędzy posiłkami jest dozwolona, ale z mlekiem już nie.
Ja np. zamiast makaronu do lazanii kroję w plastry bakłażana, a jak robię tarte ze szpinakiem to robię z mąki żytniej, brązowy ryż do pomidorowej. Zakaz jasnego pieczywa i prostych węglowodanów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3664 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po usg, wszystko ok, Marysia waży 1200g, więc jest kilka dni do tyłu w stosunku do wieku ciążowego, za to ma bardzo dużą głowę 🤪 Co do erytrocytów w moczu - podobno tak się zdarza u szczupłych dziewczyn gdy płód naciska na moczowody, objawów infekcji i bólu brak, więc na razie czekamy miesiąc z dalszymi krokami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdego organizm reaguje inaczej, trzeba mierzyć na początku wszystko i wtedy się wie, co można A co nie.Nie jest powiedziane że batonik wywali komuś cukier do 200, jednej wywali A drugiej nie. No chyba że zje ich 10, to pewnie tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze to jest jakaś nadzieja. Bo w internecie jak już znalazłam jakiś jadłospis to dość bardzo wymyślny i aż włosy mi z przerażenia stawały.nie chodzi że chciałam robić to samo tylko żeby mieć jakiś punkt, wiadomo jak człowiek się nie zna to łapie się czego kolwiek.
Mimo to czuję że temat będzie ciężki 😶 Jeszcze chwila i idę się szykować, o 13 wizyta troszkę się niepokoje.
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3668 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Przerażajace są te jadłospisy czasem, mozna cały dzień nie wychodzic z kuchni zeby to przygotować i cały dzień w około przygotowywania jedzenia spędzać
![]() dziewczyny już napisały, wystarczy wyeliminować produkty z wysokim ig, ograniczyć słodycze możliwie jak najbardziej do zera i do picia praktycznie tylko woda, dużo wody :p i powinno być Ok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Mój brzuch rośnie jak szalony. Już mam wysoko macicę i tak się zrobiła może w ciągu dwóch dni. Ciężko mi jest już od ponad tygodnia. O zwykłych legginsach mogę pomarzyć, bo już mam 99 w pasie, także gumki piją. Legginsy ciążowe piorę w kółko, żeby mieć co na tyłek włożyć. Aby wytrzymać 3 miesiące
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jeść produkty z pierwszej kolumny o indeksie do 50, jedną porcję/dzień z indeksem do 70, a powyżej 75 w ogóle. Nasiona, orzechy i tłuszcze obniżają ig. Więc nawet jak się zje jakiś makaron z durum, gdzie będzie oliwa czy pestki to już się obniży ig. No i niektóre owoce(ig) tylko 2 razy dziennie do posiłku i to do godz. 17- tak mi przynajmniej mówiła dietetyk. Można zamienić na porcję soku
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy nowa wizyta?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
13.10 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3673 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Jaka już duża coraz bardziej te nasze dzieciaki rosną ![]() Jedziemy dzis spontanicznie do 8* po fotelik i do do bobowozki obejrzeć wózki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz szybko będą maluchy rosły. I nasze brzuchy też 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No rzeczywiście, w 6 msc dochodzą do ok 1kg, a potem w 3 msc musza przybrać jeszcze ok 1,5 do nawet ok 3kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mam problem ze wstawaniem albo zmianą pozycji to co będzie później 🤦☠♀️
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
U nas kolejna wizyta 29.09.
Tak się stresowałam ta szyjka bo było 27mm 2 tyg temu i musiałam leżeć plackiem a dziś 33mm i ładnie zamknięta 😊 i nakaz leżenia zdjęty, wiadomo oszczędzać się, polegiwać ale mogę chociaż głupi obiad lub dom ogarnąć. Normalnie kamień spadł z serca 😊
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
Szokson możliwe, ja nie twierdzę, że nie bo poprostu nie znam się na tym, aczkolwiek bardzo mnie cieszą dzisiejsze wiadomości.
|
|
#3682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Grunt, że wszystko ładnie pozamykane, zresztą niektóre kobiety po prostu z natury mają krótszą szyjkę i tyle.Sama mam szemraną szyjkę niestety i się tym stresuję
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję wizyt i kciuki za dzisiejszą!Ja się do labo szykuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry,
ja dziś też mam wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki dziś za wizyty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi się dziś boleśnie wkłuła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wczoraj na fb pisałam że synkowie chorzy, dziś mnie dopadło - boli gardło i mam katar A miałam w piątek robic krzywa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem poszliśmy na rowery i w nocy już czułam gardło. Do tego plecy mnie zaczęły boleć w lędźwiach- może tam się wszystko rozszerza? Jeszcze mi się czasem brzuch spina. No to sobie ponarzekałam🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3690 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Dołączam do narzekających mnie tez plecy bolą...
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

człowiek chce dobrze a nawet nie wie od czego zacząć.
czasem mnie też najdzie na kawałek czekolady, ale zjem 1 tabliczkę i muszę się tym zadowolić
ja już 7 miesiąc A waga nadal mniejsza niż jak zaczynałam ciążę.

każdego organizm reaguje inaczej, trzeba mierzyć na początku wszystko i wtedy się wie, co można A co nie.

Co do erytrocytów w moczu - podobno tak się zdarza u szczupłych dziewczyn gdy płód naciska na moczowody, objawów infekcji i bólu brak, więc na razie czekamy miesiąc z dalszymi krokami.

i nakaz leżenia zdjęty, wiadomo oszczędzać się, polegiwać ale mogę chociaż głupi obiad lub dom ogarnąć. Normalnie kamień spadł z serca

A miałam w piątek robic krzywa...