![]() |
#151 |
Holy Crap!
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Wygląda jak rzygi, komentarz z dna piekieł, jakim trzeba być chamem by w ten sposób komuś komentować cokolwiek.
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzeniona
|
Na grupach mieszkaniowych dziwi mnie wieczne wciskanie mebli od stolarza. Ktoś pokazuje plan kuchni z Ikea i prosi o rady, co zamienić miejscami etc i wiecznie się znajdzie niejeden kapitan oczywistość, który powie:
- w tej cenie miałabyś kuchnię od stolarza, - ja za tysiąc złotych więcej miałam pod wymiar od stolarza, - polecam stolarza, a nie Ikea, którą mają wszyscy. Chyba każdy człowiek wie, że stolarz robi meble, ale nie wszyscy chcą meble od stolarza, więc nie wiem, po kiego grzyba te komentarze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Hit z teraz. Grupa mieszkańców naszej gminy. Pani pyta czy ktoś wie, w której aptece są dostępne szczepionki na grypę.
Odpowiedzi: - media ci mózg wyprały, nie ma żadnej pandemii, - szczepionki to autyzm, covid to światowy spisek, - kiedyś się człowiek nie szczepił i żył. Zwróciłam uwagę, że przecież pani nic nie napisała o covidzie i równie możliwe jest, że od dawna szczepi się na grypę. Czekam na reakcję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
zielony stworek
|
Osiedlowa grupa i prośba o inspirację do remontu i przerobienie 2 pokojowego mieszkania na 3.
Taka fotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co to tam robi... Trochę szkoda ludzi, że zmuszeni byli do zastosowania takiego obejścia. I dlaczego piekarnik jest w oknie. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-09-16 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam bym w takim wątku dopisała, że jeśli ktoś wybierając kuchnię z Ikea brał pod uwagę 8ch wieloletnią gwarancję, to żeby to jeszcze raz przemyślał, bo ta gwarancja to fikcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A: Co mogę powiesić na takim oknie? B: Jakbyś miała 10cm szersze to mogłabyś kupić rolety z Ikei a A: Chcę kupić kuchnię w Ikei, polećcie coś B: Polecam kuchnie na wymiar, ponieważ... Pierwsze jest głupie i bez sensu, a drugie to zwyczajna porada. Choć rozumiem, że może irytować osoby zdecydowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugi może coś sensownego powiedzieć. Nie żeby od razu to realizować, ale jest co brać pod uwagę. Kiedy urządzałam swoje, to nie tyle szukałam inspiracji, ale informacji, czego ludzie najbardziej żałują. Żeby wyciągnąć wnioski z cudzych błędów, zamiast je (nieświadomie) powielać. Niestety, stosunkowo niewiele osób chciało się dzielić takimi uwagami (w porównaniu do tych, którzy chętnie dzielili się "inspiracjami"), pewnie niektórzy woleli żyć w przekonaniu, że wszystko *idealnie* zrobili. Ale trochę takich informacji znalazłam. Np.: - nie zaczynać luster od wysokości umywalki, tylko powyżej (chlapanie); - nie wycinać otworów na gniazdka w lustrach (palcowanie, ryzyko pęknięcia); - dużo fug = dużo czyszczenia, większe ryzyko wychodzenia grzyba/pleśni, więc ewentualne mozaiki, to nie przy wannie/prysznicu; - ciemne meble = kurz szybciej widać; - ciemne płytki łazienkowe = kamień szybciej widać; - płaskie baterie = woda gorzej spływa, kamień się osadza; - geberit ma sens pod sedes, ale nie pod bidet, tańsza marka tak samo utrzyma bidet. Etc. Etc. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-09-16 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88142581]Na IG jest bardzo dużo kont poświęconych macierzyństwu, ciąży, porodom, życiu młodych matek, niemowlakom, małym dzieciom, i czym tam jeszcze. I ok, niech sobie będą. Mnie to nie interesuje, więc nie obserwuję, nie komentuję, nie lajkuję. Moje konto jest na zupełnie inny temat, w niczym nie związany z dziećmi, w dodatku rzadko coś tam wrzucam, a przez ostatnie miesiące zupełnie nic. Odkąd założyłam to konto, to nie ma tygodnia, żebym nie miała nachalnych zaczepek ze strony kont ze zdjęciami dzieci. Przychodzą, lajkują mi ze 20-30 zdjęć, piszą komentarz i zaczynają obserwować. Nie interesują mnie zdjęcia obcych dzieci, więc nie odwdzięczam się obserwowaniem. Zazwyczaj w ciągu 24 godzin wszystkie polubienia, komentarze i follow ze strony takiego konta znikają. Kilka razy zdarzyło mi się dostać DM z pretensjami, że nie zaczęłam obserwować takiego konta.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masz jakiś zlot Dejów na profilu. Robisz rękodzieło? Chyba bym publikowała screenshoty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzeniona
|
Grupy zwierzakowe - wieczne jechanie po ludziach, którzy kupują z legalnej porządnej hodowli zamiast adoptować. Myślę, że każdy z nas wie, że istnieją schroniska i jak najbardziej należy uświadamiać w tym temacie, ale spotykam się na Fejsie w tym temacie z taką agresją, że nie wiem, jakim cudem takie podejście miałoby przekonać kogokolwiek do zmiany zdania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88142644]Obawiam się, że jak zacznę publikować zrzuty ekranu, to się później nie opędzę od młodych mamusiek broniących swojego honoru. Będą za mną chodzić po całym internecie, spamować w komentarzach i na DM. Jeżeli komuś nie szkoda czasu, żeby najpierw lajkować kilkadziesiąt zdjęć, ręcznie pisać komentarze i prywatne wiadomości z pretensjami, obserwować, a następnego dnia wszystko usuwać, to nie wiadomo do czego jest zdolny.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Żeby mieć lustro na całą ścianę, zaczynając od blatu lub górnej krawędzi umywalki (wpuszczana/nablatowa). A że gniazdka praktycznie jest mieć w pobliżu umywalki, to niektórzy radzą sobie z tym tak, że w lustrze wycina się otwór na gniazdka. Z tym, że każde wyjmowanie wtyczki z gniazdka = macanie lustra. I to nie jest tak, że tylko laicy popełniają ten błąd.
Gdy urządzałam swoje mieszkanie, to początkowo zatrudniłam *polecanego* architekta wnętrz (po studiach, nie kursie); mimo że wiedziałam czego chcę, to chciałam żeby mi ktoś ogarnął detale. Na pierwszym spotkaniu wyjechał z takim pomysłem, więc rozwiązałam współpracę. Edytowane przez Nette Czas edycji: 2020-09-16 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu założyłam specjalnie konto na fejsie, żeby podpiąć się do paru grup, szczególnie od wnętrz i roślin. W mieszkaniowej standardem jest, że ktoś się pyta o np. utrzymanie ciemnych błyszczących płytek, czy wszystko widać itp. W odpowiedzi dziesiątki zdjęć, ludzie wrzucają swoje podłogi w każdym odcieniu (nie ciemne) i głównie parkiety z obszernym opisem dbania. Ogólnie to kompletnie nie na temat.
W grupie z kwiatami z kolei standard jest spam 100 razy dziennie tych samych roślin kupionych w najpopularniejszych marketach za 12 zł. + kitranie roślin przed mężem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MĄŻ MNIE Z DOMU WYRZUCI Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dziwi mnie bardzo zadawanie na grupach pytań, o które powinno się pytać lekarza i wypowiadanie się gawiedzi z pozycji eksperta. A już posty w stylu "jestem w 34 tygodniu, od 2 dni nie czułam ruchów dziecka, myślicie, że to normalne?" mnie autentyczne szokują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Dużo takich postów jest też na grupach książkowych.
![]() |
![]() |
#176 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez parallel_roads Czas edycji: 2020-09-17 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.