|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
![]() A słyszałaście żeby się w ciąży nie malować bo chłopiec będzie transwestytą, albo że nie wolno w czasie mycia naczyń ochlapać brzucha bo dziecko będzie alkoholikiem? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
An Angel jak tam z pracą?
Whimxx fajnie, że tak spędzasz czas. U mnie jest zazwyczaj podobnie, że chce się poodwiedzać Bliskich i ciągle zalatana byłam. Ale w poprzednie lato i w to odpuściłam, bo odwiedziny z Dziećmi trwają 15 min, a potem tysiąc tematów rozpoczętych i nie skończonych. Takie męczące się to zrobiło. Więc siedzę sobie u mojego Brata i Jego Rodzinki i kto chce to odwiedza mnie tam. Gratki Dziewczyny za odstawienie Dzieci od piersi. Super Wam to poszło. Różne są historie. Ja Syna karmiłam do 10 miesiąca i też w kilka dni nam się udało. Nie chciałam dłużej, bo Córcia już u mnie zamieszkała.. Co do apetytu, to też od kilku dni zauważyłam, że zaczyna się ciut większy głód. Porcje jem nadal mniejsze, ale mniej więcej w ciągu dnia o 2 porcje więcej wychodzi. I kurcze już 2 tydzień ciągnie mnie niesamowicie do słodkiego, głównie czekolady, gdzie czekoladę mogę normalnie zjeść raz na kilka miesięcy, nie mam specjalnego zapotrzebowania na nią. A tu proszę, ale może coś się zmieni, bo wczoraj coś mi nie smakowało i piekło w gardle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
ludzie naprawdę nie wiedzą co wymyślec.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś 6 albo 7 noc bez kp i raz się upominała, ale bez dramy Za 2 tygodnie skończy 14 miesięcy, ogólnie mogłabym jeszcze trochę to pociągnąć, ale zaczęła ostatnimi czasu coraz dłużej wisiec na piersi (nocami, bo tylko wtedy ja karmiłam) i stalo się to dla mnie bolesne, w dodatku kopała mnie przy tym w brzuch bezwiednie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Umówiłam się na połówkowe, na 30 października, to będzie 20+4
A kolejna wizyta 12.10, Wy też macie wizyty co 4 tygodnie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż się zdziwił lekarz od prenatalnych że taka długa przerwa Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mlekiem krowim pluje, więc w nocy proponuję wodę, ale niewiele pije. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde ja jutro zaczynam 16tydzien... Gdzie to zleciało? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1752 |
|
pani.dietetyk
|
Fufka - na spokojnie, póki co jeszcze internetów nie ogarniam - korzystam z Polski
![]() Justysia - No dokładnie!!!! Nie ma co tego bagatelizować. Na pewno wszystko będzie OK, ale wiadomo, lepiej sprawdzić ![]() Idę na informatykę ze specjalizacją w zarządzaniu bazami danych - zobaczymy, co to będzie, hahaha! Piszesz, że w sumie 5 kg schudłaś - ale zaczyna iść już w górę, czy sto w miejscu? Tak z ciekawości Co Wy dziewczyny piszecie z tymi chińskimi kalendarzami - pierwsze słyszę Chyba trzeba nadrobić zaległości. "A słyszałaście żeby się w ciąży nie malować bo chłopiec będzie transwestytą, albo że nie wolno w czasie mycia naczyń ochlapać brzucha bo dziecko będzie alkoholikiem?" - hahahha, serio????? Dobrze, że żyjemy w erze zmywarek - w końcu era alkoholizmu będzie zmierzać ku końcowi w takim razie Bazille - no właśnie. Myślę, że nikt kto na emigracji nie żył/żyje nie zrozumie tych odwiedzin w domu. Toż to bardziej potrafi zmęczyć niż praca na codzień Ciekawe z tym apetytem - w poprzednich ciążach zauważylaś (i inne niepierworódki) po jakim czasie zwiększony apetyt? Miałyście jakieś specyficzne zachcianki???? Ja w sumie póki co nie, tylko mięs mi się bardziej chce. A słodycze w drugą strone - moja mama się śmieje, że pierwszy raz jak jestem to nie czyszczę domu ze wszystkiego, co słodkie. Śmieszne, jak to niby ciąża, ten sam proces - a u każdej z nas to tak inaczej Persefonia, rozwiniesz trochę myśl z tym, że jak odstawiłaś syna z KP na MM to żałujesz, bo by przesypiał noce? Nie za bardzo ogarnęlam xD Że przespał Ci ładnie spać jak zmieniłaś na MM? ![]() A jak Twój apetyt, właśnie? Bo kojarzę, że kilka dni temu pisałaś, że słabo? Często macie te wizyty, kurczę - fajnie. Ja w sumie dzisiaj poszlam, bo mam jakąś infekcje (oczywiscie... never ending story... a u Was jak dziewczyny? "Czysto", czy też macie problemy z tym?) i przy okazji wyprosiłam mojego ulubionego doktora o USG (notabene ten doktor to osoba, która widziała mnie jako pierwsza w życiu - odbierał mój poród ) - Dzidzia tak fajnie ssała palca, fikała, latała - matko, jakie to wzruszające!!!!!
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Z tych zabobonów to nieźle można się pośmiać ![]() Dzisiaj odebrałam wyniki Pappy i są super. Bałam się trochę bo wiek już nie taki młody i aż kamień z serca mi spadł. Kupiłam pierwsze bodziaki ze słonikiem na szczęście ![]() Teraz już można powiedzieć rodzinie o ciąży bo jeszcze nikt nie wie... |
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy tylko skarpetki w prezencie od znajomych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
vidia9 dziękuję
![]() ja czekam aż poznam płeć i wtedy będę szaleć |
|
|
|
#1756 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Zawsze lubiłam słodycze, ale nie aż tak jak teraz. Aż się zaczęłam bać i sprawdziłam poziom glukozy, ale wyszedł mi 70 czyli o dziwo nie mam się o co martwić. Chociaż i tak próbuje walczyć z tymi słodkimi zachciankami. Cytat:
Cytat:
![]() I jak słodko, że zobaczyłaś znowu dzidzię Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaewso Czas edycji: 2020-09-17 o 15:29 |
|||||
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie od 2tyg waga w miejscu, tzn tak sobie tylko skacze 0.5kg w górę to 0.5kg w dół no ale wiadomo to bez znaczenia raczej wachania ![]() No jak nic zmywarka ratuje moje dziecko przed alkoholizmem bo ja to nie że sobie ochlapałam brzuch tylko za każdym razem po umyciu garów bluzka do przebrania była nie wiem jak ja to robiłam ![]() ![]() Co do zachcianek to ja raczej nie miewam ale jak na początku odrzuciło mnie od mięsa tak nadal mam z nim problem... Apetyt też mam raczej średni. Ochhhh słodkie te nasze maluszki fajnie że udało Ci się zobaczyć dzidzię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak długo czekałyscie na wyniki pappy? Niby mówią 14 dni, mi minie w poniedziałek, ale już by mogły być :/ Ja ostatnią infekcję miałam właśnie od wkładek, więc przestałam ich całkowicie używać. Bawełniane hipstery noszę od dobrych kilku lat, a takie sexy to tylko na specjalne okazje, ale mam szczęście do chłopaków, którzy takich nie lubią tu jest mój problem, moje libido jest dosłownie ujemne. Wkurza mnie to i przykro mi z powodu partnera, bo i on na tym cierpi. Macie jakieś pomysły?Wczorajszy rower nie był super pomysłem wróciłam z lekkim bólem brzucha, a w nocy śniło mi się, że zaczęłam krwawić i jechaliście do szpitala. Już puściło, ale miałam też od wczoraj dziwny ból w piersi, ale tylko w jednym punkcie ![]() Właśnie się zastanawiam, żeby z TŻ pojechać gdzieś na weekend morze albo góry myślę, że by nam to dobrze zrobiło.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️u mnie też nikt nie wie jeszcze ![]() W przyszłym tygodniu powiemy, to będzie jakoś 16/17 tydzień. Cytat:
Na razie w ogóle nie mam do tego głowy, pewnie na końcówce zacznie się "wicie gniazda" Cytat:
My z mężem od ponad roku nie byliśmy nigdzie sami, a wyjście do restauracji z córką póki co wyklucza choćby spokojna rozmowę, oczywiście wychodzimy, ale to nie to samo co randka we dwoje. O wyjeździe nawet nie wspomnę, ale za kilka lat sobie odbijemy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy może któraś z Was robiła USG genetyczne w Warszawie i mógł być z nią partner w trakcie badania? 🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Fufka no sama się dziwię, że tyle wytrzymaliśmy
![]() Ja miałam pobieraną krew w poniedziałek a wyniki miałam dzisiaj. Czyli 3 dni czekałam. |
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie macie lub planujecie mieć kurtki na jesień? I tak musialabym kupić coś w tym roku, to już może bym wzięła tak, żeby mi na wiosnę posłużyła.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
Solony_karmel ja mam parkę z h&m jakiś płaszczyk i ze dwie takie sportowe i myślę, że się jeszcze w nie pomieszczę. Nie wiem jak będzie z zimową kurtką...
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zgłębiam temat pieluch wielorazowych. Wydaje się, że kosztują fortunę, więc sobie obejrzę w realu i spróbuję samą uszyć. Tym bardziej, że dla niemowląt nie wydają się być mocno skomplikowane 🧐Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanie za 100 punktów... Czy Polsce badanie przezierności karkowej to standardowe badanie? Pytam bo znajoma była wczoraj u gina (prywatnie), jest w 13tyg i lekarka nic nie wspomniała o badaniu. Sprawdziła tylko czy serduszko bije i koniec USG...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego należy je robić u lekarza z certyfikatem fmf. U mnie te badania z reguły trwały koło 30-40 min. Lekarz wszystko sprawdza dokładnie. Narządy, serduszko, przepływy, kończyny, kość nosowa, przezierność karkową. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2020-09-17 o 21:07 |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie czekam na swój wynik, długo to trwa, więc zadzwonię jutro z pytaniem czy coś wiedzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do mojego apetytu nic się nie zmieniło tak samo jak waga, schudłam i teraz stoi w miejscu Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

ludzie naprawdę nie wiedzą co wymyślec.
a ile Twoja córka ma?
bo bałam się bardzo jak to zniesie.
A kolejna wizyta 12.10, Wy też macie wizyty co 4 tygodnie?
aż się zdziwił lekarz od prenatalnych że taka długa przerwa 

mlekiem krowim pluje, więc w nocy proponuję wodę, ale niewiele pije.