|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Mam ten termofor, ale nie używałam, więc nie wiem czy fajny.
![]() "Złote rady ciotki Ani" też uwielbiam oglądać. 🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny piesek oby nic mu nie było.Na termometry jeszcze w ogóle nie patrzyłam... A ta koleżanka jaki kupiła? Mam nadzieję, że u Faith OK i po prostu wciągnęło ją zwykłe życie i dlatego nic jeszcze nie napisała bo też się trochę zaczynam martwić...
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-09-21 o 18:56 |
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
byłam dziś na wizycie. Wszystko ok kolejna 15.10 o g. 17.20, dopisz mi proszę Nairobi. Czytałam o Waszym dołach, u mnie też dziś kiepski dzień i trochę popłakałam sobie w samotności. Z pozytywów- w tym tygodniu mamy z mężem 5 rocznicę ślubu. Faith odezwij się bo się martwimy!
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłości i wytrwałości⚘ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Wybaczcie, że dopiero teraz, ale jadąc ze szpitala wjechałam po dzieciaki, a potem coś mi internet szwankował. Wszystko jest ok. Łożysko całe przyklejone. Szyjka długa, zamknięta twarda i krwiaków nie ma. Prawdopodobnie jakieś naczynko pękło i teraz wyleciało. Tłumaczył mi że to jest tak że tam mogła być maleńka kropka krwi ale wymieszana i rozcieńczoną ze śluzem daje tego dużo. Mały ma już 250g
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z jogi, to jest jednak super sprawa mam karnet open, już sobie wyobrażam, że podczas L4 będę też sobie chodzić w ciągu dnia i myślę, że będę się czuła jeszcze fajniej Ale muszę jeszcze wytrwać ten miesiąc. Koleżanka, która wraca z wychowawczego akurat wtedy, jak jedna koleżanka idzie na emeryturę, a ja na L4, mówi, że już się nasłuchała od szefowej, że ma się przygotować na tonę pracy, bo tego, co ja robię, to nikt nie udźwignie ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko w porządku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1869 | ||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj miałam męczący dzień w pracy :/ Wszyscy mnie denerwowali, irytowali... A jak jakąś informację musiałam powtórzyć kilka razy to od razu mord w oczach
|
||||
|
|
|
#1870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam po porodzie czytać ale tak jakoś brakło czasu ![]() Przedszkole planuję w tym stylu. Chyba że otworzą w Kato leśne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
Ja chciałam w czerwcu sobie kupić owulacyjny to albo niedostępne albo cena prawie 8 dych ![]() Znalazłam stacjonarnie w Gemini za 15 zł. Pani powiedziała wtedy że przez tego wirusa ludzie hurtowo wykupują termometry i w hurtowniach pustki. Obstawiam że z tego powodu taki wzrost ceny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1871 |
|
💑🐱📚👶
|
Dziewczyny, a będziecie tworzyć coś takiego jak Plan Porodu?
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam niestety masakrę w tym tygodniu i choć nie muszę często zaglądać do pracy i przez większość tygodnia działam z domu, to ogromnie gonią mnie terminy A w sprawie lekarza i L4 u mnie na pewno nie będzie problemu. Od drugiej wizyty, kiedy potwierdził ciążę, za każdym razem pyta mnie, czy chcę L4, bo choć nie ma medycznych wskazań, to on rozumie, jeśli będę chciała. Do tej pory za każdym razem pytał sam z siebie (czyli chyba 3 razy), pewnie tym razem też zapyta, ale jeśli nie, to sama poproszę, uważam, że swoim zachowaniem zasugerował, że to ode mnie zależy i nie będzie robił problemów. |
|
|
|
|
#1873 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Z moim może być średnio Zwłaszcza, że pierwsza wizyta była u niego, druga u kogoś innego i teraz znów u tego pierwszego będę mieć wizytę.W ogóle zauważyłam, że położna wpisała mi w książeczce ciąży, że pierwsza wizyta była 14.08... A przecież pierwszą wizytę miałam 01.07 aby potwierdzić ciążę, 10.07 pierwsze usg i później 14.08 druga wizyta... Martwię się trochę tym, bowiem chciałabym po porodzie składać wniosek o becikowe, a tam potrzebne jest zaświadczenie, że byłam pod opieką lekarza przed 10 tc... Ech ciągle coś.
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym się chciała doinformowac na czym to polega (znaczy się mniej więcej wiem, że zaznaczamy tam np ochronę krocza itp). Chodzi mi o to czy od kogoś dostajemy gotowa karę do wypełnienia/zaznaczenia, czy każda z nas takie coś dostanie czy trzeba o tym gdzieś powiedzieć? Nie wyśmiejcie mnie ale tego wgl nie ogarniam
a może się w szpitalu przy okazji ktg dostaje? Bo u mnie do szpitala się na nie chodzi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1875 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
- a jest sporo informacji, nawet dotyczących dzidzi tuż po porodzie i opieki nad nią
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Będę
Jeżeli w ten sposób poród ma choć lepiej wyglądać (bo nie wszystkie położne to respektują) to zrobię go. Zależy mi na kilku kwestiach, także liczę na fajną położną.Nufcia, leśne przedszkole! Jak ja zazdroszczę wam takiego wyboru w dużych/wojewódzkich miastach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wydrukuje sobie i wrzucę w segregator ciążowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1878 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze będę musiała z Tż udać się do USC i złożyć wniosek o uznaniu ojcostwa (nie jesteśmy małżeństwem). Można to zrobić przed porodem, prawda?
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z moim wybieramy się jakoś październik/listopad ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz mieć zaświadczenie od ginekologa ze jesteś w ciąży.My z tż będziemy szli po połówkowych (wtedy wezmę od ginki zaświadczenie). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1881 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Planujecie już teraz brać zaświadczenie o ciąży potrzebne do wniosku o becikowe?
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I o becikowe to nie składa się po narodzinach dziecka dopiero? Tak samo kosiniakowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1883 |
|
💑🐱📚👶
|
O becikowe się składa po narodzinach dziecka. Tak samo jak o 500+.
![]() Tylko jest potrzebne zaświadczenie o tym, ze bylo się pod opieką lekarza przed 10 tc, wiec chyba lepiej to załatwić już teraz, a nie po porodzie kiedy i tak czlowiek zalatany jest i zagubiony ![]() Ale właśnie wyczytałam, że biorą też dochody pod uwagę- nie może przekroczyć 1922 zl netto na osobę... Trochę słabo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
okres karncji dawno minął, bo wykupił jak się staraliśmy a że się zeszło to chociaż taki plus ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1885 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1886 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu w którym rodziłam taki plan był do pobrania na ich stronie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
Właśnie zabawne bo w Krakowie było a tutaj jest w jakiejś wsi ponad 30km od Katowic ![]() Tyle to nie będę dziecka wozić.... A dwa Montessori będę mieć 2-3km od domu który będziemy budować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Z tego co wiem to tak. Moja kuzynka załatwiała przed porodem coś takiego bo nie chcieli brać na szybko ślubu cywilnego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Jak mój mąż był rejestrować syna w urzędzie to pani go gorąco namawiała żeby poszedł złożyć o to becikowe mimo że jej tłumaczył że nie spełniamy kryterium dochodowego ![]() Mówię mu że może gdyby nie wyglądał jak biedny student to by mu dała spokój ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1888 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jako,że nie mogę dzisiaj spać i z wyprawką mąż prosił mnie abym się wstrzymała, bo on też chcę ze mną wybierać wszystkie te rzeczy jak to on powiedział to złożyłam zamówienie w księgarni internetowej
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faith! Super, że wszystko ok, dziecka jeszcze nie ma na świecie, a już potrafi tak nastraszyc! Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

oby nic mu nie było.
bo też się trochę zaczynam martwić...

a może się w szpitalu przy okazji ktg dostaje? Bo u mnie do szpitala się na nie chodzi.
Jak ja zazdroszczę wam takiego wyboru w dużych/wojewódzkich miastach...