|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
no i otulacz to jeszcze przyszła jesien/zima Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
ale faktycznie jakości mu nie wróżę. Mam ciuszki z tesco, hm i te pepco to jednak czuć różnicę. Aczkolwiek to i tak ciuszki na max 3msce.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2132 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwyczajnie się zastanawiam czy od kwietnia (kiedy otulacz może być już za gruby) albo maja wkładać małą w kocyk cieńszy (tak samo mocowany jak otulacz) czy już nie...Moja ciotka jak była w ciąży z blizniakiami to oprócz paczek z używanymi ciuchami, kilkoma nowymi rzeczami z hm czy smyka, to brała z pepco. Wiedziała, że przy blizniakach będzie dwa razy więcej brudu a kasy też dużo nie miała. W takich sytuacjach fajnie jest mieć do dyspozycji taki sklep jak Pepco. Natomiast póki nie trzeba zaciskać pasa to wolę kupić tam kilka sztuk ubranek a resztę w lepszej jakości sklepach. Zwłaszcza, że te ubrania są fatalnej jakości (często już w sklepie można znaleźć dziury przy szwach) to jeszcze śmierdzą, tak samo w kiku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie lubię Pepco. Jak zwabiona ceną kupowałam dzieciom kilka razy tam do przedszkola rzeczy to dosłownie po dwóch praniach było wszystko do wyrzucenia. Natomiast Lidlowe ciuchy też są niedrogie i już dłużej nam służyły. Ogólnie jak były młodsze to chyba najwięcej kupowałam w Smyku i h&m. Teraz już niestety są bardziej wybredne i większość rzeczy podoba im się w Reporter Young
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwiecień to już chyba ciepło będzie ja ogólnie nie ogarniam tego jak powinno być ubrane dziecko. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie cierpię ubranek z Lidla. Dla mnie, a przynajmniej te kilka sztuk co dostałam, było tak kiepskiej jakości że szok. Porozciagane pod szyją, wszystko wisiało na ramionach. Fanka Pepco wielką też nie jestem. Ale ostatnio sporo tam kupiłam zwłaszcza letnich rzeczy (bluzki i spodenki). Wszystko po tylu praniach wygląda tak samo jak przed. No jedynie leginsy są słabe. Super jakość ma C&A. I mamy bardzo dużo body od nich, głównie na długi rękaw. W zasadzie większość ![]() Na krótki dostałam z Primarku. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Od poniedziałku 28.09 w Netto będą legginsy ciążowe zimowe za 26 zl
Rozmiary M-XL Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2140 | ||
|
Rozeznanie
|
Macie już wybrane wózki albo nawet jakieś top 3, które rozważacie? Na razie skłaniam się do Tutis uno, ale chętnie poznam inne typy
![]() Cytat:
Miałam już nic nie kupować, ale weszłam na stronę Reserved i przeglądnę co mają Dzięki za info!A macie już wstępnie wybrany wózek? Cytat:
|
||
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam używaną dostawkę chicco next to me ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Kaewso ja zamówiłam tutis uno ☺ czas oczekiwania to od 3 tygodni do miesiąca. Ja wzięłam go dlatego, że przede wszystkim jest lekki i ma dobrą amortyzacje a na tym nim najbardziej zależało. Przymierzałam się do Cybex i Junama oraz muuvo qick 2.0. Jednak ten najbardziej mi odpowiadał. Junama piękne lecz ciężkie już jak dla mnie, Cybex balios s lux oraz muuvo nie zachwyciły mnie trochę jednak za małe np. dla mojego męża który stanowczo stwierdził, że nie pasują mu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kocham ... Edytowane przez stookrotka1991 Czas edycji: 2020-09-24 o 18:22 |
|
|
|
#2144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przypadku kocyka to tylko opcja opatulenia od góry. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wózek Camarelo. Skrętne koła, pompowane i chyba jedna z największych gondol. Większych nie znalazłam. Cena też ok bo nasz kosztował niecałe 1700 ale mieliśmy jeszcze rabat od tego. Wózek 2w1 oczywiście.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2147 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przecież ten pierwszy kocyk jest pod pleckami, włożony do fotelika, przez dziurki w nim się przekłada pasy. Myślałam, że awaryjnie zawsze mogłabym od góry narzucić drugi kocyk. O tym pisałam, ale już nie wiem jak to napisać, żebyśmy się zrozumiały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
a na który kolor się zdecydowałaś? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Już nie rozumiem nic ![]() Ja w kocyku nie mam dziurek na pasy. Chyba, że Ty mówisz o jakimś specjalnym kocyku. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-09-24 o 18:34 |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A która wersje kupiłaś? To z suwakami czy odsunięcie boku jedna ręka? Ja się cały czas waham nad tą dostawką, po tym pół roku chciałabym chyba żeby córka była już u siebie w pokoju, tam tez chciałabym ją kłaść na dzienne drzemki a ta dostawka tylko na noc i sama nie wiem czy to przejdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może mam zaćmienie i nie potrafię się jasno wyrazić ![]() ![]() a może kwestia nazewnictwa Nie mam jeszcze żadnego kocyka/śpiworka/otulacza do fotelika, ale oczywiście chodzi mi o taki do fotelika, z dziurkami na pasy. Miałam na myśli taki cieńszy, zwykły bawełniany, który będzie częściej używany, a nie te typowo zimowe. Stąd ten pomysł o dodatkowym kocyku (już normalnym, bez dziurek na pasy), który mógłby być dołożony na wierzch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Może już lepiej nie będę dzisiaj nic pisać, bo tylko zamieszanie robię
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas myślałam o zwykłym. To co ja zamówiłam to taki materiał trochę jak rozek. Czyli nie typowo watowany na zimę, a takie też są np. Z bestroskiej.Tylko,ze ja mam termin na sam początek lutego i zmierza ku końcu stycznia wręcz. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2156 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej!
Mam u siebie trochę paczek ciuszkowych, coraz bardziej podobają mi się te ciuszki chłopięce. Wywaliło mi też trochę brzuszek i pierwszy raz w tej ciąży zostałam poproszona do kasy bez kolejki bardzo to miłe było. Poza tym kupiłam spodnie ciążowe w H&M. Ska mi spada z pupy, a XSka trochę ciasnawa. Jak żyć? Co ubierać?![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie szkoda jak się nie dopiorą. Lidlowe mają na pewno fajniejszą jakość ale strasznie się pod szyją rozciągały, a wszystkie spodnie były za szerokie w pasie ![]() Cytat:
jeden wystarczy.---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Tak jeszcze czytam, że myślicie jak mieć dziecko jak najbliżej siebie w nocy, a ja jak się córka urodziła to mężowi bliżej niej kazałam spać miałam zupełnie odwrotnie.A jeszcze co to wózków- teściowa naciska na Silver Cross Surf bo chce się po wsi powozić. No na pewno, niech sama kupi i u siebie trzyma
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W samochodzie to chyba w ogóle nie ma sensu przykrywać? Ja bardziej myślałam na zasadzie z bloku do auta i ewentualnie gdzieś indziej. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
A powiedziałybyście mi dziewczyny ile ważą wózki które wybrałyście? Jak którejś się nie chce to spoko, wiem że mogę sobie wygooglowac ale to masa kopiowania
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2020-09-24 o 19:01 |
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- waga gondoli: 4,5 kg - waga siedziska: 3,4 kg - waga stelaża: 7,2 kg Jeszcze Ci skopiuje tego Tutis Uno: waga wersji głębokiej11,5 kg waga wersji spacerowej12,6 kg Tak patrzę, że ważą podobnie, w muuvo spacerówka jest w wersji lżejszej o 2kg. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-09-24 o 19:11 |
|
|
|
|
#2160 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jakie piękne te otulacze z beztroskiej To u mnie termin na początek marca, więc w sumie cały miesiąc różnicy. U Ciebie jednak zima, u mnie już bliżej do wiosny. Cytat:
Cytat:
Teraz to pewnie lepiej nosić spódnicę haha, poczekać aż Ska będzie dobra i wtedy nosić Skę. Za ciasno to też niewygodnie. Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

no i otulacz to jeszcze przyszła jesien/zima
Niektóre rzeczy nie są najgorsze, ale całej wyprawki bym tam nie robiła 
ale faktycznie jakości mu nie wróżę. Mam ciuszki z tesco, hm i te pepco to jednak czuć różnicę. Aczkolwiek to i tak ciuszki na max 3msce.

kwiecień to już chyba ciepło będzie 

Dzięki za info!

jeden wystarczy.