|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem-odchudzanie czy większe piersi :(
Cześć. Mam nie mały problem
.Od dłuższego czasu dręczy mnie pytanie:czy się odchudzić. Mierzę mniej więcej 155 cm i warzę 46 kg. Moim OGROMNYM problemem jest buzia-dla mnie to ona jest najwazniejsza,ponieważ to na nią chłopcy patrzą (moja słabość =wygląd),a niestety przez miesiące tyłam,ponieważ półroku temu miałam ładną,chudszą twarz-niestety po objadaniu się słodkościami policzki spulchniały,co daje brzydki efekt-małę oczy,duże policzki i jajowaty kształt twarzy(buzia na pewno nie jest ani w kształcie serca,ale nie jest też bardzo okrągłą,lecz nie jest też wąska i szczupła).BARDZO CHCIAŁABYM MIEĆ ŚLICZNĄ TWARZ! Przy takiej nawet makijaż nie pasuje. Moje pytanie jest takie:co wybrać?Odchudzić się?(jedynym problemem jest to,iż moje jak na razie małe piersi zeszłyby i byłabym płaska zapewne przez całe życie) czy poczekać aż piersi urosną i wtedy się odchudzać... Dzięki. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem-odchudzanie czy większe piersi :(
Cytat:
![]() Może po prostu przestań objadać się słodyczami
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wyobraź sobie,że to jest tak banalne,ze już od dawna tego nie robię.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z czego Ty się chcesz odchudzać? Z twarzy? ![]() Chyba jestem już stara, skoro zupełnie nie jestem w stanie pojąć toku myślenia 14-latki
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2008-08-30 o 02:02 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz,ze nawet jeśli opchudziłabym się to piersi później i tak urosną? 'pani-jesien'" nie mam 14 lat. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
nie masz 14, tylko 15... Dla ludzi 'w pewnym wieku' (w tym dla mnie) niewielka to roznica.
w tym wieku moim zdaniem w ogóle nie powinnaś się odchudzać... Ewentualnie stawiać pierwsze kroki w makijażu i próbować modelować nim twarz. Chyba, że czujesz że absolutnie musisz zrzucić parę kg (choć waga do Twojego wzrostu wcale nie jest nieodpowiednia, a tym bardziej za duża...), to rób to z głową, a nie głódź się... To nieprawda, że odchudzanie pozbawi Cię piersi. Jak schudniesz z głową, to każde miejsce ciała powinno zeszczupleć równomiernie O ILE w Twoim wieku mozna mówić już o ukształtowanej, proporcjonalnej sylwetce... (dlatego z odchudzaniem powinnaś poczekać jeszcze 2-3 lata). A w Twoimwieku kształt piersi nie jest jeszcze ostateczny. I zależy od bardzo wielu czynników, nie tylko od masy ciała.
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Powiem tak :
Być może to, że Twoja twarz wydaje Ci sie pulchniejsza, to sprawa po prostu dojrzewania ![]() Ja, gdy byłam w podobnym wieku, przeszłam taką metamorfozę "doroślenia" że mama codziennie patrzyła na mnie i nie mogła się nadziwić że tak się zmieniam w oczach ![]() Moim zdaniem nie jest możliwe żeby przy normalnej wadze odkładał Ci się tłuszczyk na... twarzy Po prostu się zmieniasz, moja droga I nie martw się, mi twarz bardzo wyszczuplała gdy dorosłam Zaznaczyły się kości policzkowe i jarzmowe, a nic nie schudłam przez ten czas To normalne zjawisko, i nie przyspieszysz tego ani nie unikniesz Po prostu czekaj I nie odchudzaj się drastycznie, bo tylko zmaleją Ci piersi i rozregulujesz miesiączke pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

.