Panny Młode 2009 cz. V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 15:42   #1351
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

aniu bardzo mi przykro, że nie będziecie ślubować w tę waszą wymarzoną datę, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Ta data wrześniowa wizualnie mi się bardzo podoba
Sto lat dla twojego narzeczonego

Cytat:
Napisane przez ivuszko Pokaż wiadomość
baja - jeśli chcesz zobaczyć naszą budowę, wejdź tutaj:
http://forum.muratordom.pl/post2041627.htm#2041627
dzięki za link piękny to będzie domek, narazie dotarłam do części, w której pokazujecie zdjęcia z pierwszego oglądania tego domu jak wam zazdroszcze, że omineło was budowanie domu od samych fundamentów. projekt domu świetny, marzę o czymś podobnym, szczególnie o tym tarasie przy jadalni i salonie wyobrażam sobie zawsze leniwe, sobotnie poranki przy kawce na tarasie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:01   #1352
jaga_2001
Zakorzenienie

Ana, to juz bez roznicy czy zatrucie czy wirus, bo nifuroksazyd i tak pomoze.

Kliwia, u mnie po wosku nogi tez nie sa idealnie gladkie. Wiadomo, ze tak jak z wlosami na glowie jest i z wlosami na calym ciele, kazdy jest na innym etapie wzrostu. Czesc powypadala wczesniej sama (kazdy odpada po jakims czasie) i odrastaja powoli, czesc jest juz dluga. Jak wiadomo wosk bardzo krotkich wlosow nie chwyta i dlatego nie ma po pierwszej depilacji uczucia idealnej gladkosci i dlatego juz po 3 tyg trzeba znow zrobic depilacje, bo te wczesniej krotkie wloski sa juz dlugie a wydepilowanych moze jeszcze nie byc widac. Na wszystko trzeba czasu. Ja juz tyle rady nogi depilowalam, ze wszystkie zadziej odrastaja, mimo, ze odtatnio to je gole. Na prawde lepiej na poczatku pocierpiec, by pozniej miec spokoj. No i przed depilacja dobrze jest zrobic peeling, by zedrzec martwy naskorek, by wosk lepiej chwycil wloski, a przy okazji "poszerzyc" pory, by wloski szybciej i mniejbolesnie wychodzily i by pozniej nie bylo widac tych czerwonych plamek.

ivuszko, fajnaa chatka. No i bedziesz miec to co mi sie podoba, czyli oddzielna lazienka, garderoba i balkon do sypialni glownej.

Wczoraj przyjechal do mnie TZ. Posiedzielismy, pogadalismy a on do mnie w pewnym momencie: "Chodz zrobimy dzieciaczka". A rano moj lekarz rodzinny mowil, zebym tylko za szybko w pieluchy nie weszla.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 16:31   #1353
baja_86
Zakorzenienie

ivuszko dalej czytam wasz dziennik i z wypiekami na twarzy oglądam zdjęcia Widzę, że bardzo duzo w domu samy wykonujecie, godne to pochwały jesteście jak BoB Budowniczy No i zaręczyny tez mieliście w tym waszym domku, straaasznie to romantyczne, mimo, że sceneria przypominała plac budowy jeju ale mi się tam u was podoba
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:30   #1354
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja też mam... dziś dostałam ale ból po 1 tabletce przeciwbólowej znikł, na szczęście. Trzymaj się

PS ale ci sie trafiło, Tadzik wraca a ty niedysponowana
Ojjj a mnie dzisiaj trafiło w pracy myslalam ze umre.....A po pracy spalam dwie godziny i juz mi lepiej! A my nadal mamy zepsuty prysznic ,juz piaty dzienpostanowilismy ostatecznie sie stąd wyniesc...ten wlascicel przesadzil...

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:41   #1355
jupik
Rozeznanie

ależ tu cicho, widać że wakacje się kończą... a ja z TŻtem się jutro zapisuję na jakąś wypasioną siłownię (nie będę reklamować)
Ja mam już dość mojego wielkiego sadła na tyłku i brzuchu a TŻ chce poprawić kondycję. A najlepsze, że on stwierdził, że musi fajnie na ślub wyglądać i jak trzeba to on się "przypakuje" ja nie mam nic przeciwko, chociaż jak dla mnie to on ma bardzo fajne ciało juz teraz, zawsze był w świetnej formie. No ale jak pójdziemy razem to będę miała motywację żeby sama też chodzić regularnie. Szkoda tylko, ze karnety sa takie drogie, my niby jakąś platynową kartę chcemy (w tym jest opieka trenera, rózne zajęcia- dla mnie aerobik i inne pierdoły a jak będę w ciązy to jekieś zajęcia specjalne też mają no i tania sauna a ja lubię się "ugotować" czasami ). No i ten najdroższy pakiet daje wstęp w dowolnych godzinach i zawsze ma się miejsce zarezerwowane, a jak pójdziemy do pracy to już raczej rano nie będziemy mogli iść... mam nadzieję że wytrwamy i ja schudnę, bo inaczej to wywalimy 3 tysiaki w błotko:l
Atomufka, współczuję, ja jak mam okres to zdycham a kiedyś to w ogóle była masakra- raz mi sie film urwał i mama się dobijała do drzwi przez 15 minut bo klucz w zamku zostawiłam, już chciała straż pożarną wzywać albo policję. A ja wtedy wróciłam ze szkoły, zwolniłam się z połowy zajęć i jak doszłam do domu to przy kanapie już odjechałam z bólu totalnie. 4 godziny tak leżałam a dzwonek mamy i walenie w drzwi mnie ocuciły dopiero po dłuższym czasie. Później mi lekarka po tych akcjach jakieś strasznie silne tabletki zapisała- normalnie błogie znieczulenie na cały dzień po jednej w aptece się na mnie dziwnie patrzyli jak je kupowałam i dopytywali czy wiem co to itp, mimo że miałam receptę. W końcu trochę mi się poprawiło jak zaczęłam brac tabletki anty i teraz jem pyralginę jak tylko czuję pierwsze skurcze, to wtedy działa

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:51   #1356
atomufka
Zakorzenienie

jupik czy to ten kompleks na piatkowie??? ja tez zamierzam zapisac sie do jakiegos klubu fitness...niestety to kosztuje i trzeba byc zmotywowanym hehe.Mam nadzieje ze damy radę!
ivuszko piękny dom bedzięcie mieć !Szczerze podziwiam Oglądalam Twojego bloga i powiem Ci ze ja chybabym zwariowala podczas takiej budowy

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 18:59   #1357
jupik
Rozeznanie

Atomufka,ten nasz jest w galerii pestka, to jest sieciowa siłownia ale akurat tam nowy klub otwierają. Drugi poznański jest w Suchym Lesie, więc jak dla mnie to strasznie daleko. A do Pestki to jeszcze nie taki straszny dojazd ode mnie.
Mi ten sieciowy koleżanka poleciła, weteranka siłowni, to juz jej 3 czy 4 i mówi że najlepsza więc po porównaniu ofert doszliśmy do tego, że skoro ceny są podobne to bierzemy polecaną
Trzymam kciuki żeby nam obu się udało wytrwać jesli tez się zdecydujesz

Stary 2008-08-29, 19:35   #1358
kliwia
Zakorzenienie

ivuszko ales nas poszczula domem, ach zabieram sie za podglądanie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:21   #1359
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ziewcyznki odebralam dyplom, jestem juz oficjalnie licencjatem jestem juz po konferencji od poniedzialku nauczyciel stazyssta awans na kontraktowego
Ja wczoraj miałam radę,w tym roku skończyłam staż i już jestem kontraktowym
Cieszę się bardzo,bo wczoraj zamówiliśmy kamerzystę,pokazał nam kilka fragmentów z różnych wesel i jest otwarty na propozycje.Także już wszystkie główne sprawy są załatwione i teraz na dłuuuugo mamy spokój
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 20:29   #1360
zielony_motylek
Rozeznanie

ivuszko ja też sobie oglądnełam no i powiem wam dajecie rade no i życze wytrwałości
ale mam dziś leniwy dzień.. nic mi się nie chce ;P
Stary 2008-08-29, 20:34   #1361
jupik
Rozeznanie

no tak- dziś był chyba dzień lenia ja też nic nie robię, a najgorsze że kupiłam czekoladę i żelki i juz jestem w połowie tabliczki a żelki zjadłam całe:/

Stary 2008-08-29, 21:24   #1362
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
zalezy co chcesz golic
Jak najwięcej się da Bardzo zależy mi na nogach Wkurza mnie golenie co 2 dni...

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
(...)
Dziękuję Rybulko za życzenia dla Tż-ta
Co do daty to teraz już dręczy mnie to tak bardzo jak na początku zwłaszcza, że to ja się upierałam przy niej, a Tż-et się zgodził dlatego kiedy się dowiedzieliśmy, że nic z tego to trochę tak jakbym zawaliła sprawę
3mam kciuki za obronę Twojego Tż-ta, będzie 5-tka murowana !! Dziwne ma podjeście Młody do całej uroczystości ale co ludź to inny charakter
Ja też się pogodziłam, że ślub będzie 1 VIII, a nie 20 VI, choć na początku byłam zawiedziona na maksiora
Dobrze, że nie tylko ja myślę, że to podejście pana młodego jakieś niepoważne. Tzn. niech sobie takie ma, tylko trzeba mieć moim zdaniem trochę kultury, żeby wiedzieć co sie mówi komus, kogo na wesele się zaprosiło...
Dzięki za życzenia dla TŻa

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
popieram!!!

i dołączam się do życzeń!!!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ziewcyznki odebralam dyplom, jestem juz oficjalnie licencjatem jestem juz po konferencji od poniedzialku nauczyciel stazyssta awans na kontraktowego no i uciekam na weekend do cioci odezwe sie jak bede miala chwilke

Cytat:
Napisane przez ewelinka3f Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam radę,w tym roku skończyłam staż i już jestem kontraktowym
Cieszę się bardzo,bo wczoraj zamówiliśmy kamerzystę,pokazał nam kilka fragmentów z różnych wesel i jest otwarty na propozycje.Także już wszystkie główne sprawy są załatwione i teraz na dłuuuugo mamy spokój
Gratuluję kamerzysty
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 22:08   #1363
jupik
Rozeznanie

Wklejam Wam link do galerii Pary Młodej która miała ślub w kościele, w którym także my będziemy slubowali, bo te które wklejałam daaawno temu sa nieaktualne (nie wiem, czy pamiętacie że kościół zmieniałam)
Mam nadzieję, że ta para się nie obrazi. Jedyny problem jest taki, że sporo zdjęć jest w szerokokątnym obiektywie i to trochę zaburza kształty, ale widać to co trzeba
http://slub.2pi.pl/2008/marcysia/

Stary 2008-08-29, 22:15   #1364
Rybulka
Zakorzenienie

jupiku, piękny Kościoł! Taki jaśniutki i te kolumny robią wrażenie
Stary 2008-08-29, 22:19   #1365
jupik
Rozeznanie

Właśnie dlatego tak mnie zachwycił- jest caluteńki w kolorze ecru i tylko te rzeźby są złoto-piaskowe, po prostu cudo, kojarzy mi się z neogotyckimi zameczkami, taki romantyczny... ale jest też duży i strzelisty, super wrażenie robią te latarnie wiszące po obu stronach. i nie potrzebuje wielu dekoracji- będzie tak jak sobie wymarzyłam tylko brama z kwiatów- białych lilii i pojedyncze kwiatki lilii na ławkach.
Edit:
Wiecie, ja rozumiem ze koniec wakacji i tak dalej, ale strasznie samotna jestem wieczorami jak sie nie odzywacie, a TŻ juz sobie poszedł niech mnie ktoś przytuliiii... jakby to powiedział osioł ze Shreka

Stary 2008-08-29, 22:25   #1366
Rybulka
Zakorzenienie

Jupiku, masz rację, nie potrzebuje wielu dekoracji Jest taki zadbany i świeży Jakby świeżo pomalowany
Stary 2008-08-29, 22:29   #1367
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jakby świeżo pomalowany
nic dziwnego- niedawno cały odnowiono na zewnątrz i później w środku a te złote anioły po obu stronach wejścia odkryto jak robili remont własnie
Ja w ogóle mam wielkie szczęście do odnawianych kościołów, bo wszystkie które mi się podobały były tuż po remoncie właśnie To zresztą oszczędza kłopotów z dekoracją, bo nie trzeba nic maskować i ukrywać zdewastowanych miejsc

Stary 2008-08-29, 22:31   #1368
Rybulka
Zakorzenienie

Do kwietnia nie zdąży się zabrudzić, więc pięknie będzie
Stary 2008-08-29, 22:32   #1369
jupik
Rozeznanie

no mam nadzieję aaa, zmieniłaś avatarka, to Twój wymarzony bukiet?? ale trochę szkoda, bo ta fotka była bardzo ładna

Stary 2008-08-29, 22:48   #1370
zielony_motylek
Rozeznanie

jupik po 1 to a kościół śliczny, mój też na szczęście jest odnowiony także nie będzie problemu z jakimiś niefajnie wyglądającymi miejscami bo ich nie ma
Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
no tak- dziś był chyba dzień lenia ja też nic nie robię, a najgorsze że kupiłam czekoladę i żelki i juz jestem w połowie tabliczki a żelki zjadłam całe:/
a ja zaczynam od nowa moją akcje z niejedzeniem słodyczy, fast foodów i wogóle wszystkiego po 17, bo jak byliśmy w tej Anglii to masakra poprostu była, co chwile jakiś kebab, czipsy... a wogóle jak usłyszałam że Anglicy do pracy sobie robią bułke z czipsami to wogóle przeżyłam szok No ale byliśmy też w takiej fajnej chińskiej restauracji... co prawda wcześniej troszke się zraziłam do chinskiego jedzonka ale tam bylo poprostu rewelacyjnie.. płaciło się 5funtów za osobe i jadło się co i ile się chce a wybór był przeogromny, od normalnych dań obiadowych, po sałatki, owoce, babeczki i lody z polewami i orzeszkami róznymi.. normlnie aż mi ślinka cieknie na samą myśl

a bukiet rybulki to o ile pamiętam bukiet który dostała od TŻ'ta
Stary 2008-08-29, 22:56   #1371
jupik
Rozeznanie

dzięki za pociechę
co do bułki z chipsami- ja raz na kilka miesięcy kupuję Pringelsy i zagryzam nimi chleb na śniadanie albo na kawałek chleba z serem lub pasztetem dorzucam chipsa, więc jestem chyba z tych ludzi, którzy mają lekkie zboczenia kulinarne ale też staram się ograniczać słodycze i całkiem mi nieźle szło, ale dziś mnie znów napadł głód słodkiego... grunt, że coraz rzadziej się zdarza, czyli odwyk działa. A zamiast batona itp wcinam sobie suszoną śliwkę albo jogurt z płatkami, ale sama wrzucam płatki do naturalnego, bo te gotowe kupne to sam cukier.
Ja od TŻta tez bym taki bukiet chciała... kurczę, musze go zmobilizować, bo kiedyś ciągle mi kwiatki przynosił a od kilku miesięcy to jakoś się rozleniwił!
Chińskie jedzonko...mmmmm....Motylku, nie kuś, bo zamówię na telefon, a u nas jest super knajpka z chińskim żarciem! no i jest też restauracja, moja ulubiona, nie jakaś mega droga ale jedzenie jest fantastyczne i TŻ mnie tam zawsze zabiera jak mamy jakies swieto, po zaręczynach też tam byliśmy niby zawsze się pyta dokąd chcę iść ale i tak chodzimy tam prawie za każdym razem
A masz jakies zdjęcia waszego kościoła?

Stary 2008-08-29, 23:05   #1372
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Hejka. Ale dzis mialam superowy dzień, pojechałam rano do rdziców i TZ tak się stęsknił, ze kiedy przyjechałam do mieszkania na stole stay kwiaty, kazał mi usiąść i podał kolacje (co z tego, ze kanapki z herbatą - ale włożył w to swoje serducho), były świece, a na koniec znowu mi się oświadczył. Ech, fajowo

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ciotki - ogoliłam wczoraj nogi woskiem. Spoko nawet nie bolało zbytnio, ale moje nogi po tym goleniu wyglądały masakrycznie. Całe w czerwonych kropkach, i to nie dlatego że cebylki naruszyły struklturę kanalika, tylko takie mam wrazliwe te ujścia. To była masakra.
W ogóle to jestem dobra bo nei zabrałam oliwki z domu i po depilacji sparowałąm się olejem z pestek dyni z pierwszego tłoczenia. Czyli bardzo zdrowo.
Ale nóg już więcej nie ogolę woskiem, ponadto i tak nie sa idealnie gładkie, czuć szpileczki.

Ja ostatnio robiłam depilacje pastą cukrową, przepis znalazłam gdzieś na forum. Oprócz tego, ze wyszło mi za żadkie i musiałam użyć jak wosku (smarowałam się mazią, przyklejałam kawałe starej koszulki i ciach, mach - wyjec)

Szczerze mówiąc depilowało się fajnie w miare ładnie wszystko ciągnęło, ale tak zapaskudziłam całą łazienkę, ze cały dzień potem czyściłam, może jeszcze kiedyś spróbuje - narazie tylko maszynka

Kupiłam kiedyś takie paski z woskiem, bodajże Tanita, czy coś takiego, ale do d*py było, kleiłam, zrywałam a włosy tam gdzie były to zostawały

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 23:13   #1373
jupik
Rozeznanie

Scio, depilację woskiem albo pastą cukrową najlepiej robią kosmetyczki. Co do pasty cukrowej to ja kilka miesięcy temu byłam taka durna, że postanowilam sobie wąsik usunąć plastrami z nią No i poszło mi to az za dobrze, bo sobie doszczętnie naskórek zerwałam i wyglądałam jak ofiara przemocy domowej z czerwonym wąsiskiem przez nastepny tydzień A jeszcze- kretynka zupełna- postanowiłam tą czerwień przykryć korektorem, który zebrał się na płatkach schodzącej skóry i wyglądałam jak trędowata, o czym mnie dopiero mój TŻ uswiadomił. Szkoda tylko,ze najpierw przejechałam tak przez całe miasto tramwajem

Stary 2008-08-29, 23:15   #1374
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
no mam nadzieję aaa, zmieniłaś avatarka, to Twój wymarzony bukiet?? ale trochę szkoda, bo ta fotka była bardzo ładna
Bukiet, który dostałam od TŻa na 3,5 roku razem. Teraz jestem bardziej anonimowa Choć też mi się tamto zdjęcie podoba- koleżanka mi je zrobiła, jak mieszkałyśmy w Katowicach

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
(...)
a bukiet rybulki to o ile pamiętam bukiet który dostała od TŻ'ta
Co niektórzy to mają dobrą pamięć

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Hejka. Ale dzis mialam superowy dzień, pojechałam rano do rdziców i TZ tak się stęsknił, ze kiedy przyjechałam do mieszkania na stole stay kwiaty, kazał mi usiąść i podał kolacje (co z tego, ze kanapki z herbatą - ale włożył w to swoje serducho), były świece, a na koniec znowu mi się oświadczył. Ech, fajowo

Ja ostatnio robiłam depilacje pastą cukrową, przepis znalazłam gdzieś na forum. Oprócz tego, ze wyszło mi za żadkie i musiałam użyć jak wosku (smarowałam się mazią, przyklejałam kawałe starej koszulki i ciach, mach - wyjec)

Szczerze mówiąc depilowało się fajnie w miare ładnie wszystko ciągnęło, ale tak zapaskudziłam całą łazienkę, ze cały dzień potem czyściłam, może jeszcze kiedyś spróbuje - narazie tylko maszynka

Kupiłam kiedyś takie paski z woskiem, bodajże Tanita, czy coś takiego, ale do d*py było, kleiłam, zrywałam a włosy tam gdzie były to zostawały
Scio, wow! TŻcik istny romantyk
Kurczę, to ja już nie wiem czy pakowac się w ten podgrzewacz do wosku, czy nie...
Stary 2008-08-29, 23:30   #1375
jupik
Rozeznanie

Rybulka, Scio- pozazdrościć TŻtów ale mój też jest kochany, chociaż co do własnoręcznego przygotowywania posiłków to nie jest wybitnie uzdolniony- jak na moje urodziny zrobił romantyczną kolację czyli panierowane w orzechach smażone camambery to okazało się, że on ustawiał stoł i dbał o wystrój wnętrza a serki panierowała jego mama ale strasznie się starał i taki slodki miał wyraz twarzy jak się przyznawał

Stary 2008-08-30, 07:22   #1376
kaska87
Zakorzenienie

cześć Tadzik już w niemcowni czeka na samolot

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 07:44   #1377
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć Tadzik już w niemcowni czeka na samolot

widze ze z wrazenia nie mozesz spac
milego witania zycze
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 07:51   #1378
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
widze ze z wrazenia nie mozesz spac
milego witania zycze
poszłam spać ok 24:00 wstałam przed 6:00 już się nie moge doczekać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 08:10   #1379
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
poszłam spać ok 24:00 wstałam przed 6:00 już się nie moge doczekać
no to witaj go bardzo mocno i nie dziwię się, że nie możesz spać..pewnie tez bym nie mogła
dziś jednak ja też nie pospałam...chodź wiedząc,że jest sobota i dopiero tak około 15 jadę na festiwal zrobic materiał to cholera nie mogłam spać coś przeraża mnie to wesele i całe te przygotowania...fakt, że to dopiero za rok, a ja już myslę i licze czy starczy kasy itp.itd..........brrrrrrr rrrrr nawest nie chce myślec jak stres będzie za rok o tej porze
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-30, 09:26   #1380
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości