|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Kurcze mnie generalnie kręgosłup łupal jak coś porobiłam, pochodziłam. Ale dzisiaj absolutny dzień lenia nic nie robiłam a plecy to mnie bolały jak cholera, a teraz na wieczór jakoś dziwnie zaczęło mnie ciągnąć w pachwinach
szybko się wykąpałam i do łóżka dobrze ze wizyta pojutrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4172 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kręgosłup nie, ale za to bolą mnie biodra, lewa pachwina promieniująca na całe udo, lewy pośladek przy chodzeniu ponadto ucisk na dole, zgaga... i ogólnie słabo ale kręgosłup.. nie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Mnie właśnie od kilku dniu zaczęło ciągnąć, ale w jednej pachwinie. Każdego ranka jak wstanę, zaczyna się dosyć mocny ból pachwiny, który promieniuje na całe wewnętrzne udo i lekko na lewa stronę jakby kości łonowej. Po godzinie-dwóch leżenia przechodzi i zwykle już do końca dnia nie boli. Ale co ranek historia na nowo... a to dosyć mocny ból. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli kręgosłup ledzwiowy gdy się zginam, potem nie mogę się wyprostować. Albo jak leżę na plecach, to nie mogę wstać.
Zgagi nie miałam ani raz czy to według zabobonow nie znaczy przypadkiem, że dzidzi będzie łysolkiem?![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4175 |
|
Rozeznanie
|
Przez całe swoje życie zgagi nie miałam, w ciąży tym bardziej. A dziec podejrzewam że jeżeli wda się we mnie to będzie klaczasty po urodzeniu.
Pociesza mnie to, że nie mam rozstępów na brzuszku. Jeśli to geny, to patrząc na moją mamę która urodziła 4 dzieci nie będę miała tygrysa na brzuchu Niestety za to na udach mam kilka rozstępów i pękające naczynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie wiem co gorsze: zgaga, ból w lędźwiach, mulenie czy rzyg🤷☠♀️ moje 2 koleżanki miały powrót wymiotów pod koniec ciąży, a jedna to jeszcze podczas porodu wymiotowała. Coś czuje, że mogę mieć podobnie🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie to tak zostało, wyblakły ale są nadal. Narazie świeżych tfu tfu nie mam, ale smaruje się palmersem.Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Zgagę mam kilka razy w tygodniu 🤭 kręgosłup mnie boli od szpitalnego łóżka. Właśnie zostałam sama na sali, bo dziewczyna obok zaczęła rodzić. Mała odkąd się obudziłam jest aktywna. Ciekawa jestem, co dzisiaj będą mi robić. Wczoraj nie miałam wcale ktg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W nocy byłam taka głodna, zapchalam się kawałeczkiem placka ale obudziłam się z takim głodem. Już nie mówiąc że cała noc czułam młodego jak buszuje. Jak na początku się aktywował po jedzeniu tak teraz na odwrót jak jestem głodna harcuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj znać, co powie lekarz ja jeszcze dwa tygodnie do wizyty. Czytałam, ze przy szyjce to jednak mocny rwący ból, i chyba nie przechodzi, a się potęguje. A same pachwiny to podobno częsta dolegliwość w ciąży, wiec aż tak się nie martwię, ale kto tam wie także daj znać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Moja chyba też jest bardziej aktywna na głodniaka. Mały żarłok się upomina
|
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tak samo, na głodnego najaktywniejsza, wcale specjalnie nie aktywuje się na jedzenie, nawet słodycze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak samo głodny to szaleje ale w sumie jak zjem coś słodkiego też szaleje
![]() Zaczynamy Poniedziałek oby do weekendu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiadomo, że jak bardzo boli to nie można lekceważyć ale zwykle tak to już jest. Z Nadią ostatni miesiąc to co spacer myślałam, że zaraz urodzę. Bolało mnie już dosłownie wszystko ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam tak samo ale pod koniec to już specjalnie chodziłam żeby urodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też prawda, najczęściej dzieje się to kompletnie bezobjawowo, dlatego już przestałam schizować ciągle dużo odpoczywam i czekam do wizyt.A najbardziej czekam chociaż na polowe/koniec listopada - chce już miec tę ciążę za sobą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4187 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie to samo powiedziałam Tż wczoraj, wiadomo dziecko niech siedzi jak najdłużej ale szczerze już bym chciała być po. Bo czuję się jak jakaś niepełnosprawna, chora, wiecznie coś mnie boli i czuje się jakbym jechała na kolejce górskiej 🤪
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie jestem w stanie nawet dluzej posiedzieć, bo czuje po jakimś czasie tak mocny ucisk w dole... a szkoda słow ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4189 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Tez wczoraj o tym rozmawialiśmy, ze już mi ciąży ta ciąża
a ja jeszcze cały październik i listopad muszę wytrwać.. na pewno, a najlepiej jeszcze prawie cały grudzień Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4190 |
|
Raczkowanie
|
Mi póki co jakoś strasznie ciężko nie jest. Wiadomo, już nie ta forma co przed ciążą, ale nie narzekam
|
|
|
|
#4191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tak samo. Najgorsze jest to, że ludzie z mojego otoczenia ciągle mówią jaki ciąża to super stan. A mi ciagle cos dolega. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Miałam ktg i zarejestrowało trzy skurcze powyżej 40. Znowu mnie będą badać na fotelu. Takim sposobem to chyba prędko mnie nie wypuszczą.
|
|
|
#4193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niech potrzymają was trochę ale wkoncu ustabilizują twój stan. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja za tym p córce tęskniłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pewno tęsknić nie będę, mdłości, wymioty, ucisk, bóle, mus leżenia... zdecydowanie nie zatęsknię Najlepiej, jakby na czas ciąży wprowadzono mnie w śpiączkę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko odpowiadam, że każda ciąża jest inna. Już nie dyskutuje bo potem tylko się niepotrzebnie nakręcam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
Zanim zaszłam w ciążę sama myślałam że to taki rewelacyjny stan, że wyglądasz i czujesz się jak gwiazda 🤦☠♀️no cóż grubo się myliłam 🤪 dodam do listy dolegliwości sapanie w nocy, ja już nie oddycham tylko sapie
☠♀️ Tż rozważa ucieczkę do salonu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy któraś z was tu pisała ale w lidlu od dziś są ciuchy ciążowe. Też te z kolekcji pure.
Ja czuję się całkiem dobrze, mdłości nie miałam w pierwszym trymestrze. Może to za dużo powiedziane że będę tęsknić za tym stanem ale też nie narzekam. Tylko miałabym ochotę na dobre winko a tu nie wolno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No jest to tez prawdą, jedna biega do 9 miesiąca (znam takie), inna (np.ja) musi polowe ciąży leżeć i ciagle źle się czuje... nie ma reguły. Wiedziałam, ze mogę mieć problem z Mdłościami, ale nie sądziłam, że aż tak źle będę znosić całą ciążę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

szybko się wykąpałam i do łóżka dobrze ze wizyta pojutrze 

ponadto ucisk na dole, zgaga... i ogólnie słabo
ale kręgosłup.. nie 

czy to według zabobonow nie znaczy przypadkiem, że dzidzi będzie łysolkiem?
Niestety za to na udach mam kilka rozstępów i pękające naczynka
i w sumie to tak zostało, wyblakły ale są nadal. Narazie świeżych tfu tfu nie mam, ale smaruje się palmersem.
♀️ moje 2 koleżanki miały powrót wymiotów pod koniec ciąży, a jedna to jeszcze podczas porodu wymiotowała. Coś czuje, że mogę mieć podobnie🤦

ja jeszcze dwa tygodnie do wizyty.
także daj znać 

wiadomo, że jak bardzo boli to nie można lekceważyć ale zwykle tak to już jest. 

☠♀️