|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 56
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;88165052]Dziewczyny, gdzie dostanę stacjonarnie laski wanilii w jakiejś normalnej cenie? Wczoraj widziałam po 18 zł, to chyba drogo? Myślicie że bliżej Świąt stanieją?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Przed świętami często są dostępne w Lidlu, zwykle po kilka złotych za sztukę. Tak naprawdę trudno ocenić czy 18 zł to dużo, jest mnóstwo rodzajów wanilii. Te laski z Lidla to wersja budżetowa, raczej z tych cieniutkich. Chcieć za nie 18 zł to rozbój w biały dzień. Ale w sprzedaży są też takie które mają grubość kciuka i za nie trzeba zapłacić znacznie więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję moje świadectwo maturalne. Czy to załatwię w szkole? Czy gdzieś dalej? Trzeba osobiście odebrać?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3785 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
taki większy format raczej. Niestety mojemu facetowi nie podobają się małe cegiełki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Niestety musi być coś większego ale dziękuję, popatrzę na firmę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodospad Szklarski, Wodospad Kamienczyka (obydwa na spacer w Szklarskiej Porebie), wejscie na Szrenice lub wjechanie wyciagiem i inne szczyty (ale nie bylam mamy plany za rok), duzo zwiedzania tez blisko w Czechach Harrachov i super skocznia,tez jest blisko wodospad, wzgorze Jested tez nie tak daleko w Libercu. W Karpaczu oczywiscie Sniezka, Dziki Wodospad, pare fajnych muzeow np Karkonoskie Tajemnice, kolejka ktora jezdzi po miescie i mozna sie sporo dowiedziec. Piechowite z huta szkla itp.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Zgubilam
|
|
|
|
#3788 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chcesz duplikat świadectwa ukończenia szkoły to musisz wpłacić chyba 26 złotych na konto szkoły i potem z kwitkiem iść do sekretariatu. Być może uda ci się to załatwić przez telefon, musisz zadzwonić i spytać. Opłata jest obowiązkowa, bez opłaty nie wydadzą duplikatu. Podobnie to działa przy duplikacie świadectwa maturalnego, tylko wtedy robisz opłatę na konto oke, w której zdawałaś maturę, wypełniasz wniosek i z dowodem wpłaty wysyłasz na adres oke. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Komplikatorka
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88164750]Hej dziewczyny.
Nigdy w zyciu nie byłam na L4, ale jutro pewnie takie dostane od lekarza. Wiem, ze to idzie do systemu, ale rozumiem, ze trzeba tez telefonicznie powiadomic pracodawce/kadry/kierownika? Czy pracodawca ma wglad w powod zwolnienia? I jaki lekarz to wystawil (specjalizacja)? Czy mam obowiązek odpowiadac pracodawcy na pytania co do dokladnej przyczyny zwolnienia? Czy podczas l4 pracodawca ma prawo do mnie dzwonic (w sensie - musze odbierac od niego?) w sprawach zawodowych i wymagac jakiś rzeczy?[/QUOTE] 1. Trzeba powiadomić. 2. Widzi tylko kto wystawił. 3. Nie. 4. Prawo ma, ale Ty nie musisz odbierać
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie worki próżniowe, ale takie mniejsze niż olbrzymie (bo póki co tylko takie olbrzymy spotykam i nie mam gdzie trzymać)?
Dwa - jakie uniwersalne prezenty kupujecie dla swoich facetów? Mój to ciągle tylko auto, auto, kup mi radio do auta, dołóż się do głośników w ramach prezentu. No spoko, kilkukrotnie mu się dokładałam, ale chciałabym mu kupić coś takiego innego, niż ciągle dopychac w auto, zwłaszcza, że budżet mamy wspólny, więc tak czy siak by sobie te ulepszenia do auta kupił Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;88165566]Jeśli chcesz duplikat świadectwa ukończenia szkoły to musisz wpłacić chyba 26 złotych na konto szkoły i potem z kwitkiem iść do sekretariatu. Być może uda ci się to załatwić przez telefon, musisz zadzwonić i spytać. Opłata jest obowiązkowa, bez opłaty nie wydadzą duplikatu. Podobnie to działa przy duplikacie świadectwa maturalnego, tylko wtedy robisz opłatę na konto oke, w której zdawałaś maturę, wypełniasz wniosek i z dowodem wpłaty wysyłasz na adres oke.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Dziekuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Płytki do kuchni i łazienki - błyszczące czy matowe?
Chodzi o jak największą klasykę, łatwość w utrzymaniu i możliwość zmian aranżacji na przestrzeni czasu. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tinkerver2 Czas edycji: 2020-09-28 o 09:22 |
|
|
|
|
#3793 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;88165292]Dziękuję za podpowiedź
taki większy format raczej. Niestety mojemu facetowi nie podobają się małe cegiełki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Niestety musi być coś większego ale dziękuję, popatrzę na firmę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ceramstic, seria Opp White, mają błyszczące białe, 30x60, rektyfikowane, więc położysz z małą spoiną. Jednolicie wybarwione i dobrze się trzymają, mam od paru lat w łazience. |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmierdzi raczej jedzeniem (jeszcze nie dorobiliśmy się okapu, ale jest w planach w najbliższym czasie), do tego po prostu takim zapachem starego mieszkania, zwłaszcza, że pomieszczenie jest małe. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
https://nikiniki.pl/ Proszę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam w kuchni cegłę (imitacje cegły, nie biała cegiełkę) i białe matowe i żałuję że nie zrobiłam ścian takich jak mam w łazience (czyli właśnie imitacja betonu w dużym formacie). tak wiem, nudne to ale chociaż nie musiałabym pucować po każdym gotowaniu płytek (jestem leniwa, a dużo gotuję i piekę). Ewenatulanie jakieś wzory, mnie sie podobają patchworki (ale to już dominuje we wnętrzu i nie są uniwersalne). Gładkie błyszczące w łazience mogą szybko zrobić się brzydkie jeśli masz twardą wodę.
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam w kuchni błyszczącą, zieloną cegiełkę, w łazience szare i rdzawe jako dekory. Lazienka jest matowa, te rdzawe maja strukture. W łazience teraz zrobiłabym białe, przestraszylam się właśnie tego szukania plytek bez problemów technicznych.
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wygląda wizyta online u lekarza, gdzie trzeba skonsultować wyniki?
|
|
|
|
#3804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym roku planuję torbę mu kupić, taka na co dzień, bo obecną trochę już padła. Dobry prezent to też zawsze koszulki, teraz mam też rozmiar, więc może koszule z Bytomia ![]() Może smartwatch jakiś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a jak już zupełnie nie mam pomysłu na prezent taki materialny to idę we wspólne wydarzenia - kolacja w jakieś fajnej restauracji, drinki w jakimś lepszym lokalu, jakiś wyjazd, gokarty, teatr i takie rzeczy |
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś rejestrował się do lekarza przez portal znany lekarz?
Chciałam umówić się do gina, ale wyskakuje mi opcja "typ wizyty" i do wyboru konsultacja, badanie, cytologia, usg itp... Idę do konkretnego lekarza pierwszy raz i nie wiem co mam zaznaczyć. Chciałabym się przebadać pod kątem tabletek anty, hormony, na pewno cytologię zrobić no i mam jeszcze parę pytań, które mnie dręczą, więc czy ktoś wie, czy to co zaznaczę na tej stronie będzie miało jakiekolwiek znaczenie? Bo wychodzi mi, że chciałabym zaznaczyć te wszystkie opcje, a da się tylko jedną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

Czyli wszędzie trzeba mieć oczy dookoła głowy, nawet tu 
taki większy format raczej. Niestety mojemu facetowi nie podobają się małe cegiełki