|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać, cz. 56
Świetny argument
![]() 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie umiem sobie wyobrazić tego mieszkania. Masz jakiś rozkład, ile m2 miałaby łazienka, przedpokój? Kuchnia pewnie w pokoju?
|
|
|
|
|
#3873 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#3874 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3876 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj chlopa czasem tez dorabia sobie w nieruchomosciach ale nie jest dla niego to staly dochod. Czasem ma pecha. Sam powiedzial ze jakby sprzedal magazyn to bedzie 100 tys lub 200 tys mial to kupi sie za gotowke np tata dolozy plus to to i wieksze mieszkanie bedzie. No fajnie ale jak to w nieruchomosciach czesto te wieksze tematy nie wypalaly takze nie nastawiamy sie ;-) Jezeli juz bede musiala kupic na kredyt to kupie najwyzej jakby mu sie udalo kiedys magazyn sprzedac to bedzie odkladac pieniadze ja tez i kiedys kupimy razem. Nie ma sensu tez dlugo na to czekac bo nie wiadomo czy sie uda a okazja przejdzie i nawet w tym metrazu po remoncie juz mozna nie znalezc i wtedy juz na nic nie bedzie mnie stac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia284 ja mieszkalam w mieszkaniu 19,5m2 (miałam nawet osobna kuchnię otwartą na pokój z "osobnym" oknem w kuchni więc nie było jakiejś tragedii) i było to mieszkanie ok dla jednej osoby która traktowała to jako sypialnie właściwie. Bo o ile wynajęła bym takie mieszkwnie ponownie to nie kupiłabym - napiszę z mojej perspektywy dlaczego. Gdybym miała brać kredyt na.mieszkanie to tylko sama bez partnera, różnie się w życiu układa i wolałabym mieć coś swojego a skoro brałabym sama przy niskich zarobkach to prawdopodobnie byłoby to docelowe.mieszkanie na resztę życia bo myślę że nie udałoby mi się już wziąć i spłacić drugiego kredytu i tak całe życie ciągnąć odmawiając sobie wszystkiego bo wiecznie kredyt jak nie jeden to drugi. W takim mieszkaniu jest ok jak się w nim tylko śpi ale jak się w nim żyje, gromadzi jakieś rzeczy - nawet takie śmieszne sprawy jak przechowywanie jakichś drobnych sprzętów domowych czy chociażby ubrań pozasezonowych staje się problemem. O każdy mebel się obijalam, poruszanie się po tym mieszkaniu to były jakieś akrobacje. Naprawdę byłam zadowolona z wynajmu takiego maciupkiego lokum bo ciasne ale własne ale kupno i wiązanie sie kredytem na takie maleństwo to już dla mnie całkiem inna sprawa.
Edytowane przez Fenenna Czas edycji: 2020-09-28 o 23:43 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Fenenna dziekuje za opinie. Na pewno sprobuje u tego doradcy, moze faktycznie przedstawi mi najlepsze opcje i czy moze stac mnie na cos wiekszego. Na 30 czy 35 m2 na pewno nie, moze na 25 m2. Wiem to tez mala roznica ale latwiej sie juz chyba nie obijac o meble ;-) Jakas przestrzen choc minimalna jest i nie musi byc to az tak wcisniete. Co nagle to po diable ale jak mowie dawno juz mielismy sie przeprowadzic i bylismy pewni ze juz uda sie chlopakowi z praca na etat wtedy byloby juz troche inaczej ale nie. Caly czas szuka i tak pod swoj profil, nie ma wyzszego wyksztalcenia ale aplikuje na takie biurowe stanowiska gdzie tego nie oczekuja, taka praca najbardziej by go zadowala. Nie siedzi bezczynnie, CV ma teraz dobre wysyla nawet i z 200 dziennie mimo pracy (wiem nie liczy sie ilosc) ale naprawde solidnie szuka, czasem tez chodzi do firm. Jakis zastoj jest i nie wiem moze wola mlodszych z wiekszym doswiadczeniem i nie jest latwo mimo ze szuka w Warszawie...No ale w sumie juz tez chce sie wyprowadzic, tata tez chce i dla niego to jest wazne bo gdyby potem by chcial brac nawet maly kredyt to tacie bedzie ciezej, ma teraz 51 lat. No i nie chce latami sie spotykac ze swoja kobieta (moja mama nie zyje juz 5 lat). Takze cos bede musiala wybrac w najblizszym czasie a moj chlopak na pewno cos znajdzie ale to nie bedziemy czekac cos wczesniej sie zdecyduje jak nie ma innego wyjscia. Musze sobie po prostu sama z pomoca taty poradzic. Tak u chlopaka wyszlo i nic nie poradzimy. Jakby zlapal inna prace i kiedys bylo go stac na mieszkanie to w sumie nawet jak sie nie sprzeda to mozna tez i to wynajmowac jakny nie bylo wyjscia. Taka opcja tez zawsze jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-09-28 o 23:54 |
|
|
|
|
#3880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez studiow chlopak w pracy biurowej wiele nie zwojuje. Na takie stanowiska 'ogolnie biurowe' bez konkretnych wymagan jest masa chetnych. Im mniej wymagan, tym trudniej sie przebic. Ponadto osoby ze statusem studenta na starcie maja prosciej. 18 metrow to schowek na miotly, a nie mieszkanie. Dziwne ze jestes az tak zapatrzona w wizje 'bycia na swoim', ze tego nie dostrzegasz Nie bierzecie pod uwagi scenariusza, ze twoj tato bierze kredyt i sie wyprowadza a chlopak wprowadza sie do ciebie? |
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy problem. Na sali weselnej zaginął stelaż z cukierni i teraz cukiernia chce od nas pokrycia kosztów stelaża.
Sytuacja wygląda tak: po weselu teściowa pojechała odebrać stelaż. Na sali nikogo nie było, mimo zapewnień właściciela, że od godziny X do Y ktoś będzie. Teściowa dzwoniła, czekała 2 h pod sala, a właściciel mówił, że już, zaraz ktoś przyjedzie. Nikt nie przyjechał. Po ok tygodniu cukiernia miała urlop, więc nie braliśmy tego stelaża z sali, bo nie było gdzie go oddać. Jak urlop w cukierni się skończył chcieliśmy jechać odebrać stelaż, na co właściciel sali stwierdził, że stelaż już odebrany dzwonimy do cukierni, a babka mówi, że ona nic nie odbierała. Nikt z naszych bliskich też go nie zabierał. Właściciel nie wie gdzie jest stelaż, my nie wiemy gdzie jest, a cukiernia chce 400 zł.I co teraz? My dzwoniliśmy do właściciela wielokrotnie o stelaż, i dupa blada. Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
|
|
|
#3887 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
słabo, że nikt nie przyjechał gdy się umówili, ale pozostawienie tam tego na tydzień to już nie decyzja saliSent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3890 |
|
Konto usunięte
|
Po jakim czasie w systemie zus bede mogla zobaczyc swoje l4?
Domyslam sie, ze bywa roznie, ale ciekawi mnie, czy mam sie martwic po jednym dniu, czy dopiero po trzech |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88168111]Po jakim czasie w systemie zus bede mogla zobaczyc swoje l4?
Domyslam sie, ze bywa roznie, ale ciekawi mnie, czy mam sie martwic po jednym dniu, czy dopiero po trzech[/QUOTE]Zacznij po dwóch, w razie czego lekarz może wystawić do 3 dni wstecz ja często następnego dnia mam dopiero widoczneCytat:
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie trzymacie ketchup po otwarciu i jak długo?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnie bywa. Zwłaszcza na małych powierzchniach albo jak się nagle wychodzi spod skrzydeł rodziców i trzeba przejąć różne obowiązki. Wtedy widać różnicę i bywa ciężko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3894 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się okazać, że to oni zakosili i będą mieli na kolejne imprezy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze bedzie ogolnie latwiej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;88168127]W lodówce. Aż się skonczy
na pewno do tego czasu sie nie przeterminuje[/QUOTE]Ja też
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
Takze sa takie osoby co na wynajmowanym nie zamieszkaja a jak juz to na swoim :-D Chociaz oczywiscie to jest ryzyko wiem czy ludzie sie dogadaja itp. Jezeli ja faktycznie dostane na siebie kredyt to ryzyko mniejsze bo chlopaka nic na sile nie bedzie tam laczyc i gdyby sie nie ulozylo to nie bedzie wielkich dramatow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-09-29 o 08:26 |
||
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

🤣

dzwonimy do cukierni, a babka mówi, że ona nic nie odbierała. Nikt z naszych bliskich też go nie zabierał. Właściciel nie wie gdzie jest stelaż, my nie wiemy gdzie jest, a cukiernia chce 400 zł.
26.08.2023
ja często następnego dnia mam dopiero widoczne
różnie bywa. Zwłaszcza na małych powierzchniach albo jak się nagle wychodzi spod skrzydeł rodziców i trzeba przejąć różne obowiązki. Wtedy widać różnicę i bywa ciężko.