Mamy grudniowe 2020 część II :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-30, 14:29   #4321
manuilla
Zadomowienie

Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)

Cytat:
Napisane przez Zoe33 Pokaż wiadomość
Manuilla - tak, to jak najbardziej prawda, że może być to niebezpieczne, dlatego lepiej na wyższej drabinie, by samych rąk nie podnosić wysoko. Oczywiście na tej drabinie tylko i wyłącznie stabilnie, i jeżeli czujemy się komfortowo i pewnie. Jak się kręci w głowie albo nie czujemy się pewnie na takiej wysokości, nie jesteśmy przyzwyczajone do skakania po drabinie, to nie ma nawet co o tym myśleć!

K_opiko - jeżeli czujesz się dobrze i przede wszystkim na siłach, nie będziesz się przemęczać i dostosowywać tempo do swoich aktualnych możliwości, to myślę, że mycie okien nie jest przesadą. Najważniejsze, powoli, spokojnie, bez szarpania i jedno okno a nie pięć A w razie jakiegokolwiek dyskomfortu od razu bym przerywała i się nie wyglupiała Odpowiedzialność i bezpieczeństwo najwazniejsze

Ja osobiście zawroty głowy dostaje w 1 sekundzie, gdzie chwile wcześniej czułam się super ale ja nie mam bezproblemowej ciąży, wiec wiadomo..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez JestemKropka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że możecie normalnie funkcjonować i latać ja przed ciaza byłam huraganem, chata musiała być wylizana, i nie mogłam u siedzieć w domu po pracy, to albo jechałam do koleżanek albo do mamy. Więc takie przykucie do łóżka jest dla mnie poprostu ciężkie. Raz ze jestem zależna od kogoś w większości a dwa człowiek w łeb dostaje.

Ja właśnie sprawdzając moja listę wyprawkowa to stwierdzam że niewiele zostało do kupienia. Jedynie pampersy, chusteczki, apteka dla dziecka, prześcieradło, pościel do łóżeczka i koszule do karmienia. Więc w większości by było.
Jak na moją leżąca sytuację to i tak bardzo dobrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja mam to samo, i tez zazdroszczę „biegającym”. Zwłaszcza ze sama byłam mega aktywna.. ciężko się to znosi, no ale już bliżej niż dalej

manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 14:30   #4322
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Ja chodzę nadal na pilates, czasem kijki, dziś byłam na grzybach. Na rowerze byłam w tamtym tygodniu jak było cieplej. Brakuje mi bardzo biegania, bo chodziliśmy razem z mężem przed ciążą

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 14:34   #4323
Misiozaur2702
Zadomowienie

W zdrowej ciąży bez komplikacji powinno sie być aktywnym bardzo często dziewczyny dostają akcje zryw przed porodem żeby nie przenosić ale to często nie działa

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Żeby nie było ja taka byłam w pierwszej ciąży przed porodem nawet piłkę wyjęłam że strychu

Misiozaur2702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 14:48   #4324
JestemKropka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiozaur2702 Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie tydzień temu myłam okno w dużym pokoju wiadomo że nie na czas spokojnie i z wyczuciem dla organizmu

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Jeszcze się nabiegasz po porodzie także uszy do góry odpoczywaj bo ten stan już się nie powtórzyć
W drugiej ciąży jest inaczej

No wiem, każdy mi to mówi ale nie wiesz jak to jest człowiek w gorącej wodzie kąpany ale wiadomo trzeba zrobić wszystko by bobas usiedzial w tym brzuchu

JestemKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 14:49   #4325
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
No wiem, każdy mi to mówi ale nie wiesz jak to jest człowiek w gorącej wodzie kąpany ale wiadomo trzeba zrobić wszystko by bobas usiedzial w tym brzuchu

Dokładnie tak pocieszające może być to że już bliżej niż dalej

Stary 2020-09-30, 15:10   #4326
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

A to aktywności poza ogarnianiem chaty zbytnio nie mam wylaze czasem ale kręgosłup mnie boli i żadna to przyjemność spacerować

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Myślałam o basenie ale gin mi odradził i w sumie odpuściłam a myśle ze mogłoby pomóc na plecy...

Stary 2020-09-30, 15:14   #4327
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez turkusowapoziomka Pokaż wiadomość
A to aktywności poza ogarnianiem chaty zbytnio nie mam wylaze czasem ale kręgosłup mnie boli i żadna to przyjemność spacerować

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Myślałam o basenie ale gin mi odradził i w sumie odpuściłam a myśle ze mogłoby pomóc na plecy...

A możesz napisać dlaczego odradził?

Stary 2020-09-30, 15:18   #4328
minula
Wtajemniczenie

Popołudniami biegam za dziećmi chodze na basen raz w tygodniu i jak nie muszę leżeć to ogarniam mieszkanie. Jestem mniej aktywna niż przed ciąża, bo chodziłam 4 razy w tygodniu na siłownie

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 15:21   #4329
k_opiko
Zadomowienie

No ja mieszkam na parterze, więc wypadnięcia z okna się nie boję. Na drabinę też nie muszę wchodzić bo bez problemu sięgam. A co do proszenia innych o mycie okien... Mój TŻ zrobi w domu wszystko i to porządnie, jedynie okna to nie ruszy. A moja mama... No cóż, nie ma takiej opcji. Prędzej mnie zagoni do mycia swoich....

k_opiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 15:26   #4330
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_opiko Pokaż wiadomość
No ja mieszkam na parterze, więc wypadnięcia z okna się nie boję. Na drabinę też nie muszę wchodzić bo bez problemu sięgam. A co do proszenia innych o mycie okien... Mój TŻ zrobi w domu wszystko i to porządnie, jedynie okna to nie ruszy. A moja mama... No cóż, nie ma takiej opcji. Prędzej mnie zagoni do mycia swoich....

U nas mąż nawet okna by umył ale ja wolę sama

Stary 2020-09-30, 15:28   #4331
minula
Wtajemniczenie

Popołudniami biegam za dziećmi chodze na basen raz w tygodniu i jak nie muszę leżeć to ogarniam mieszkanie. Jestem mniej aktywna niż przed ciąża, bo chodziłam 4 razy w tygodniu na siłownie

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 15:33   #4332
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
U nas mąż nawet okna by umył ale ja wolę sama

U nas mąż umył i lepiej mu to wychodzi niż mi nienawidzę myć okien. Od razu zawiesił też firanki i zaslonki. Ja tylko upralam i uprasowalam

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 15:38   #4333
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
U nas mąż umył i lepiej mu to wychodzi niż mi nienawidzę myć okien. Od razu zawiesił też firanki i zaslonki. Ja tylko upralam i uprasowalam

Ja nie znoszę prasować tylko mąż to u nas robi

Stary 2020-09-30, 16:08   #4334
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj byłam zrobić babci zakupy i ledwo weszłam na 4 piętro teraz nastawiłam pranie, męża z dzieckiem wysłałam na zakupy i próbuje się zabrać za zrobienie kawy
Mimo braku jakiś poważniejszych fizycznych dolegliwość to jest mi już ciężko i szybko się męczę. Ja przed ciążą biegałam po 15km a teraz spacery żółwim tempem

Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-09-30, 16:38   #4335
Moonia91
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że możecie normalnie funkcjonować i latać ja przed ciaza byłam huraganem, chata musiała być wylizana, i nie mogłam u siedzieć w domu po pracy, to albo jechałam do koleżanek albo do mamy. Więc takie przykucie do łóżka jest dla mnie poprostu ciężkie. Raz ze jestem zależna od kogoś w większości a dwa człowiek w łeb dostaje.

Ja właśnie sprawdzając moja listę wyprawkowa to stwierdzam że niewiele zostało do kupienia. Jedynie pampersy, chusteczki, apteka dla dziecka, prześcieradło, pościel do łóżeczka i koszule do karmienia. Więc w większości by było.
Jak na moją leżąca sytuację to i tak bardzo dobrze

Współczuję, najgorsze jest takie uczucie niemocy...

Jeśli chodzi o mycie okien to uwielbiam to robić Chętnie bym teraz to zrobiła, ale się powstrzymuję
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 16:44   #4336
Katerina29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moonia91 Pokaż wiadomość
Współczuję, najgorsze jest takie uczucie niemocy...

Jeśli chodzi o mycie okien to uwielbiam to robić Chętnie bym teraz to zrobiła, ale się powstrzymuję
Jeśli chodzi o okna, to po rozwiązaniu zapraszam do mnie jest dużo roboty, ale w zamian proponuję pyszną kawę i obiadek
Katerina29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 16:45   #4337
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Cytat:
A możesz napisać dlaczego odradził?

Bo są „koronaczasy” i ogólne ryzyko różnych infekcji wiec po co kusić los ale nie zabronił po prostu coś na zasadzie „ja bym zalecał uważać na takie miejsca”

Stary 2020-09-30, 16:53   #4338
harmonijca89
Raczkowanie

Ja po wizycie, szyjka dluuga, zamknieta wiec oszczedzac sie nie musze na szczescie, ale tez nie szaleje bo po co,jeszcze bede latac po porodzie, teraz trzeba sie nacieszyc spokojem.
Maluch ma juz 2100 i jest ulozony glowkowo. Coraz bardziej sie boje ze bede jednak miala sn, jakos sie nie nastawialam na to mniej sie boje czegos co znam.

Wizyta 14.10

Cytat:
Dziewczyny jak wasza aktywność w ciąży pytam bardziej tych które nie muszą leżeć

Robie wszystko, ale nie cwicze bo dla mnie to nie cwiczenia jak sie umieram ze zmeczenia. Na spacery sie nie nadaje, chyba ze stalby toi toi co 5 metrow.

harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 20:19   #4339
cikulada
Zadomowienie

U mnie aktywność kończy się na sprzątaniu domu i nadzorowaniu budowy Kiedyś poszłam odebrać synka z przedszkola, w obie strony mam koło 2 km i myślałam że już do domu nie wrócę. Tak mnie zaczął boleć kręgosłup i biodra że ledwo szłam. Także cieszę się, że to już końcówka bo jestem już strasznie zmęczona tą ciążą. Wiadomo, maluch niech siedzi w brzuchu jak najdłużej ale chciałabym żeby już było po wszystkim.

W końcu ruszyliśmy w kwestii wyprawki, byliśmy dzisiaj na zakupach i kupiliśmy część rzeczy. W ogóle ciągle miałam wrażenie że prawie nic nie mamy i trzeba będzie robić duże zakupy a jak przyszło co do czego to okazało się że mamy sporo rzeczy po synku

Dziewczyny co sądzicie o fotelikach z pasami 3 punktowymi? Zawsze słyszałam że te 5 punktowe są dużo bezpieczniejsze a dzisiaj pani w sklepie nam zachwalała kilka fotelików gdzie są pasy 3 punktowe i mam co do tego wątpliwości

Edytowane przez cikulada
Czas edycji: 2020-09-30 o 20:27
cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 20:25   #4340
k_opiko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, szyjka dluuga, zamknieta wiec oszczedzac sie nie musze na szczescie, ale tez nie szaleje bo po co,jeszcze bede latac po porodzie, teraz trzeba sie nacieszyc spokojem.
Maluch ma juz 2100 i jest ulozony glowkowo. Coraz bardziej sie boje ze bede jednak miala sn, jakos sie nie nastawialam na to mniej sie boje czegos co znam.

Wizyta 14.10

Robie wszystko, ale nie cwicze bo dla mnie to nie cwiczenia jak sie umieram ze zmeczenia. Na spacery sie nie nadaje, chyba ze stalby toi toi co 5 metrow.

Jaki wielki już

Stary 2020-09-30, 21:01   #4341
Misiozaur2702
Zadomowienie

My mamy w obu 3 punktowe

Stary 2020-09-30, 21:13   #4342
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manuilla Pokaż wiadomość
Moja na wizytach zawsze głowa w dol, ale czuje ze ciagle się kręci, bo kopy wciąż w różnych miejscach.
Ucisk w dole brzucha u mnie już norma.. toaleta również

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Chodziło mi nie tyle o przedwczesny poród, ale podobno długotrwałe podniesienie rak itp może oderwać łożysko... może się mylę, może źle doczytałam, ale coś kojarzę właśnie

Słyszałam o tym ale to raczej bardzo rzadkie każdy robi tyle na ile może, jak ktoś się nie czuje na siłach to bez sensu ryzykować. Wiele źródeł np podaje że ciężarne nie powinny dźwigać powyżej 5kg, nie wiem jaki procent kobiet jest w stanie realnie się do tego ograniczyć będąc oczywiście w zdrowej bezproblemowej ciąży

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Hej pisałam wczoraj na FB o moich przebojach. Myślałam że odeszły mi wody, ale na szczęście wszystko ok i fałszywy alarm. Ale tyle się stresu na jadłam że szok. Malutka waży 1037 gram i będzie raczej mniejsza. Kolejna wizyta 15.10 i teraz już będę miała co 2 tygodnie

O rany, współczuję tego stresu cieszę się że już wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez RulaBee Pokaż wiadomość
Lekarz na obchodzie powiedział, że w piątek mnie zbada, czyli leżę jeszcze tutaj. Znowu dzisiaj mocz cewnikiem pobierali, bo po raz trzeci coś źle wyszło, ale teraz doświadczona położna zrobiła to delikatnie i bezboleśnie, także mam nadzieję, że już ostatni raz tak pobierali i w końcu wyjdzie normalny wynik. Ogólnie jeszcze mam rozwarcie na opuszek palca.

Bardzo są ostrożni, nie dziwię się że masz już dość, oby tym razem było wszystko ok!

Cytat:
Dziewczyny jak wasza aktywność w ciąży pytam bardziej tych które nie muszą leżeć

W domu i z córką ogarniam wszystko normalnie, jak się gorzej poczuje to robię przerwę choć ostatnio jakoś nie ma potrzeby wychodzę z nią codziennie dwa razy, robię zakupy, odbieram paczki itp itd, wszystko na piechotę. Na inne aktywności nie bardzo jest czas, jak któraś z babć się może zająć małą to ustalam wtedy badania, lekarza, coś tam ogarniam z mężem. Jakby mu się ustabilizowała sytuacja w pracy to poszłabym chętnie na jakiś fitness dla ciężarnych a tak to nie bardzo mogę coś zaplanować

Cytat:
Napisane przez Zoe33 Pokaż wiadomość
Myszka- rzeczywiście, nie dziwię się, że się zestresowałaś Dobrze, że jednak wszystko w porządku Mnie z kolei momentami nachodzą myśli: czy przypadkiem wody mi się nie sączą? bo mam czasami takie uczucie, że mi mokro...mam chwilami taki wodnisty śluz, czasami nawet taki płodny więc może powinnam uważać, żeby w czasie trwania tej ciąży nie zajść w kolejną

RulaBee - trzymam kciuki za dobre wyniki i wypis w piątek, żebyś mogła weekend spędzić już w domu

Gilmoregirl - jak minęła pierwsza nocka w nowym domu? Śniło Ci się coś?

Manuilla - jeżeli chodzi o te ostrzeżenia przed podnoszeniem rąk, widziałam niedawno wywiad z tym fajnym położnikiem dr Południewskim. Mówił, że rzeczywiście nie jest wskazane długotrwałe unoszenie rąk mocno do góry, wyciąganie się, właśnie ze względu na możliwość powikłań z łożyskiem, szyjką, więzadłami. Wiadomo, że wszystkie mamy teraz całą miednicę osłabioną, nadwyrężoną ciężarem powiększającej się macicy i jej lokatora. Na pewno należy na to bezwzględnie uważać, jeżeli ciąża jest powikłana, zagrożona, ale jeśli przebiega prawidłowo, brak jakichkolwiek niepokojących objawów, nie trzeba się obawiać tego, że przez powieszenie firan czy umycie okna stanie się od razu coś złego. Nasze ciała to wielka mądrość, warto wsłuchiwać się w nie z uwagą i w razie dyskomfortu dostosowywać swoją aktywność do aktualnego poziomu możliwości. W obu poprzednich ciążach myłam okna, wieszałam firanki, a nawet do samego końca ćwiczyłam jogę i stałam po kilka minut w pozycji drzewa z uniesionymi rękami na maxa i nigdy nie miałam żadnych powikłań. Teraz zdjęłam firanki Myć, wieszać będę już po ukończeniu remontu ale oczywiście na drabinie (wiec rączki nie całkiem do góry, w wygodnej pozycji) i z duuuużą dozą zdrowego rozsądku

Faiza - na mnie tez zupełnie nic nie robiło wrażenia choć termin minął kilka dni wcześniej. Ani sex, ani sprzątanie, schody, nawet jogę ćwiczyłam Chłopcom zdecydowanie było dobrze u mamy i ani myśleli wychodzić Zobaczymy jak będzie z córcią
Dokładnie, warto się poprostu wsłuchiwać we własne ciało

Cytat:
Napisane przez manuilla Pokaż wiadomość
Może i tak, ale przy dużej ilości okien.. sama nie wiem, czy bym ryzykowała wiadomo, ze ile lekarzy, tyle opinii. Jednej nic się nie stanie i dalej będzie biegać, a druga spadnie z drabiny albo właśnie coś się wydarzy wiec to jedno ja bym sobie jednak odpuściła i poprosiła o to męża lub mamę.

To też prawda, wypadek może zdarzyć się wszędzie. Nie zlicze ile razy od pierwszej ciąży śniło mi się że spadam ze schodów 3 razy przewróciłam się na oblodzonym chodniku i na szczęście nic się nie stało, moja teściowa po takim niby drobnym wypadku urodziła miesiąc przed terminem. A babcia pracowała bodajże do 8msc ciąży na sortowni w kopalni i nic jej się nie przytrafiło. Nie ma reguły, wszystkiego nie przewidzimy, dobrze jest znać zagrożenia ale też nie ma co się bać i martwić wszystkim jeśli czujemy się ok

Cytat:

Wizyta 14.10

Gratuluję, spory dzieciaczek!

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 21:18   #4343
JestemKropka
Rozeznanie

Cytat:

Wizyta 14.10

Waga bobasa konkret klocuszek

JestemKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 21:39   #4344
manuilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Faiza Pokaż wiadomość
Słyszałam o tym ale to raczej bardzo rzadkie każdy robi tyle na ile może, jak ktoś się nie czuje na siłach to bez sensu ryzykować. Wiele źródeł np podaje że ciężarne nie powinny dźwigać powyżej 5kg, nie wiem jaki procent kobiet jest w stanie realnie się do tego ograniczyć będąc oczywiście w zdrowej bezproblemowej ciąży

O rany, współczuję tego stresu cieszę się że już wszystko dobrze!

Bardzo są ostrożni, nie dziwię się że masz już dość, oby tym razem było wszystko ok!

W domu i z córką ogarniam wszystko normalnie, jak się gorzej poczuje to robię przerwę choć ostatnio jakoś nie ma potrzeby wychodzę z nią codziennie dwa razy, robię zakupy, odbieram paczki itp itd, wszystko na piechotę. Na inne aktywności nie bardzo jest czas, jak któraś z babć się może zająć małą to ustalam wtedy badania, lekarza, coś tam ogarniam z mężem. Jakby mu się ustabilizowała sytuacja w pracy to poszłabym chętnie na jakiś fitness dla ciężarnych a tak to nie bardzo mogę coś zaplanować

Dokładnie, warto się poprostu wsłuchiwać we własne ciało

To też prawda, wypadek może zdarzyć się wszędzie. Nie zlicze ile razy od pierwszej ciąży śniło mi się że spadam ze schodów 3 razy przewróciłam się na oblodzonym chodniku i na szczęście nic się nie stało, moja teściowa po takim niby drobnym wypadku urodziła miesiąc przed terminem. A babcia pracowała bodajże do 8msc ciąży na sortowni w kopalni i nic jej się nie przytrafiło. Nie ma reguły, wszystkiego nie przewidzimy, dobrze jest znać zagrożenia ale też nie ma co się bać i martwić wszystkim jeśli czujemy się ok

Gratuluję, spory dzieciaczek!

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

Masz racje. Ja jestem ostrożna bo raz - moja ciąża jest leżąca i ciagle coś.. a dwa.. przewróciłam się już dwa razy... runęłam nawet na zaledwie dwóch schodkach (dobrze, ze udem zamortyzowałam, miałam krwiaka dwa tygodnie, jakbym ciężar oparła o brzuch, to mogłoby byc słabo). Jestem typowa sierota, więc na bank bym spadła z drabiny u nas rodzinne, mama się przewraca na płaskim chodniku..

manuilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 21:47   #4345
RulaBee
Raczkowanie

U mnie ciotka pierze pierwsze ubranka dla małej. Kupi też stacjonarnie ostatnie rzeczy. Dzisiaj zamawiałam brakujące na allegro: podgrzewacz, katerek, matę, pieluszki tetrowe, miskę higieniczną, gaziki nasączone alkoholem. W zasadzie będzie już wszystko. Zostanie jedynie sprzątanie po remoncie i układanie wszystkiego w półkach. Oczywiście wszystko spadnie na TŻ, ale nie ma wyjścia, żeby mała siedziała w brzuszku jak najdłużej.

RulaBee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 22:43   #4346
k_opiko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RulaBee Pokaż wiadomość
U mnie ciotka pierze pierwsze ubranka dla małej. Kupi też stacjonarnie ostatnie rzeczy. Dzisiaj zamawiałam brakujące na allegro: podgrzewacz, katerek, matę, pieluszki tetrowe, miskę higieniczną, gaziki nasączone alkoholem. W zasadzie będzie już wszystko. Zostanie jedynie sprzątanie po remoncie i układanie wszystkiego w półkach. Oczywiście wszystko spadnie na TŻ, ale nie ma wyjścia, żeby mała siedziała w brzuszku jak najdłużej.

Super że masz takich pomocników

Stary 2020-10-01, 08:38   #4347
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Hej, zaczynam 8 miesiąc bólem gardła Moja Natalka też trochę niewyraźna, mam nadzieję, że u obu z nas nie rozwinie się żadna większa choroba.

Za dwa tygodnie pakuję torbę do szpitala

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-01, 08:43   #4348
Misiozaur2702
Zadomowienie

Dzień dobry ja dziś 31 tydzień (30+0) 2 tygodnie do wizyty

Stary 2020-10-01, 09:06   #4349
Moonia91
Raczkowanie

Jak Wam zazdroszczę, że dzieci już obrócone, u mnie nadal dupą do dołu Ja w ogóle nie przyjmowałam opcji cesarki szczerze mówiąc. Wczoraj już jakieś dziwne ćwiczenia wykonywałam na obrót dziecka
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-01, 09:18   #4350
_Aura_
Raczkowanie

Ja ostatnio myślałam, że mój się przewrócił...jednak się nie przewrócił jeszcze. Jestem w 31tc. Od dwóch dni czuję takie zdecydowane silne ruchy. Nie spodziewałam się , że te doznania są tak intensywne. Na początku myślałam, że mam zatwardzenie a to Sid okazało , że dziecko rośnie , jest ciężkie i wszędzie mi tam uciska . Czy to normalne uczucie ?? W nocy jak się przewracam to czuję momentami nawet ból jak dziecko ugniata się na którymś boku

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości