|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
Ja osobiście zawroty głowy dostaje w 1 sekundzie, gdzie chwile wcześniej czułam się super ![]() ale ja nie mam bezproblemowej ciąży, wiec wiadomo.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Ja mam to samo, i tez zazdroszczę „biegającym”. Zwłaszcza ze sama byłam mega aktywna.. ciężko się to znosi, no ale już bliżej niż dalej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę nadal na pilates, czasem kijki, dziś byłam na grzybach. Na rowerze byłam w tamtym tygodniu jak było cieplej. Brakuje mi bardzo biegania, bo chodziliśmy razem z mężem przed ciążą
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
W zdrowej ciąży bez komplikacji powinno sie być aktywnym
bardzo często dziewczyny dostają akcje zryw przed porodem żeby nie przenosić ale to często nie działa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Żeby nie było ja taka byłam w pierwszej ciąży przed porodem nawet piłkę wyjęłam że strychu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wiadomo trzeba zrobić wszystko by bobas usiedzial w tym brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pocieszające może być to że już bliżej niż dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4326 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
A to aktywności poza ogarnianiem chaty zbytnio nie mam
wylaze czasem ale kręgosłup mnie boli i żadna to przyjemność spacerować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Myślałam o basenie ale gin mi odradził i w sumie odpuściłam a myśle ze mogłoby pomóc na plecy... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Popołudniami biegam za dziećmi
chodze na basen raz w tygodniu i jak nie muszę leżeć to ogarniam mieszkanie. Jestem mniej aktywna niż przed ciąża, bo chodziłam 4 razy w tygodniu na siłownie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
No ja mieszkam na parterze, więc wypadnięcia z okna się nie boję. Na drabinę też nie muszę wchodzić bo bez problemu sięgam. A co do proszenia innych o mycie okien... Mój TŻ zrobi w domu wszystko i to porządnie, jedynie okna to nie ruszy. A moja mama... No cóż, nie ma takiej opcji. Prędzej mnie zagoni do mycia swoich....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Popołudniami biegam za dziećmi
chodze na basen raz w tygodniu i jak nie muszę leżeć to ogarniam mieszkanie. Jestem mniej aktywna niż przed ciąża, bo chodziłam 4 razy w tygodniu na siłownie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę myć okien. Od razu zawiesił też firanki i zaslonki. Ja tylko upralam i uprasowalamWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj byłam zrobić babci zakupy i ledwo weszłam na 4 piętro
teraz nastawiłam pranie, męża z dzieckiem wysłałam na zakupy i próbuje się zabrać za zrobienie kawy ![]() Mimo braku jakiś poważniejszych fizycznych dolegliwość to jest mi już ciężko i szybko się męczę. Ja przed ciążą biegałam po 15km a teraz spacery żółwim tempem ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mycie okien to uwielbiam to robić Chętnie bym teraz to zrobiła, ale się powstrzymuję
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest dużo roboty, ale w zamian proponuję pyszną kawę i obiadek |
|
|
|
|
#4337 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Bo są „koronaczasy” i ogólne ryzyko różnych infekcji wiec po co kusić los ale nie zabronił po prostu coś na zasadzie „ja bym zalecał uważać na takie miejsca” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4338 | |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie, szyjka dluuga, zamknieta wiec oszczedzac sie nie musze na szczescie, ale tez nie szaleje bo po co,jeszcze bede latac po porodzie, teraz trzeba sie nacieszyc spokojem.
Maluch ma juz 2100 i jest ulozony glowkowo. Coraz bardziej sie boje ze bede jednak miala sn, jakos sie nie nastawialam na to mniej sie boje czegos co znam. Wizyta 14.10 Cytat:
|
|
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
U mnie aktywność kończy się na sprzątaniu domu i nadzorowaniu budowy
W końcu ruszyliśmy w kwestii wyprawki, byliśmy dzisiaj na zakupach i kupiliśmy część rzeczy. W ogóle ciągle miałam wrażenie że prawie nic nie mamy i trzeba będzie robić duże zakupy a jak przyszło co do czego to okazało się że mamy sporo rzeczy po synku Dziewczyny co sądzicie o fotelikach z pasami 3 punktowymi? Zawsze słyszałam że te 5 punktowe są dużo bezpieczniejsze a dzisiaj pani w sklepie nam zachwalała kilka fotelików gdzie są pasy 3 punktowe i mam co do tego wątpliwości
Edytowane przez cikulada Czas edycji: 2020-09-30 o 20:27 |
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
My mamy w obu 3 punktowe
|
|
|
#4342 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każdy robi tyle na ile może, jak ktoś się nie czuje na siłach to bez sensu ryzykować. Wiele źródeł np podaje że ciężarne nie powinny dźwigać powyżej 5kg, nie wiem jaki procent kobiet jest w stanie realnie się do tego ograniczyć będąc oczywiście w zdrowej bezproblemowej ciąży Cytat:
cieszę się że już wszystko dobrze!Cytat:
Cytat:
wychodzę z nią codziennie dwa razy, robię zakupy, odbieram paczki itp itd, wszystko na piechotę. Na inne aktywności nie bardzo jest czas, jak któraś z babć się może zająć małą to ustalam wtedy badania, lekarza, coś tam ogarniam z mężem. Jakby mu się ustabilizowała sytuacja w pracy to poszłabym chętnie na jakiś fitness dla ciężarnych a tak to nie bardzo mogę coś zaplanowaćCytat:
![]() Cytat:
3 razy przewróciłam się na oblodzonym chodniku i na szczęście nic się nie stało, moja teściowa po takim niby drobnym wypadku urodziła miesiąc przed terminem. A babcia pracowała bodajże do 8msc ciąży na sortowni w kopalni i nic jej się nie przytrafiło. Nie ma reguły, wszystkiego nie przewidzimy, dobrze jest znać zagrożenia ale też nie ma co się bać i martwić wszystkim jeśli czujemy się okCytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#4343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() klocuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz racje. Ja jestem ostrożna bo raz - moja ciąża jest leżąca i ciagle coś.. a dwa.. przewróciłam się już dwa razy... runęłam nawet na zaledwie dwóch schodkach (dobrze, ze udem zamortyzowałam, miałam krwiaka dwa tygodnie, jakbym ciężar oparła o brzuch, to mogłoby byc słabo). Jestem typowa sierota, więc na bank bym spadła z drabiny u nas rodzinne, mama się przewraca na płaskim chodniku.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ciotka pierze pierwsze ubranka dla małej. Kupi też stacjonarnie ostatnie rzeczy. Dzisiaj zamawiałam brakujące na allegro: podgrzewacz, katerek, matę, pieluszki tetrowe, miskę higieniczną, gaziki nasączone alkoholem. W zasadzie będzie już wszystko. Zostanie jedynie sprzątanie po remoncie i układanie wszystkiego w półkach. Oczywiście wszystko spadnie na TŻ, ale nie ma wyjścia, żeby mała siedziała w brzuszku jak najdłużej.
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, zaczynam 8 miesiąc bólem gardła
Moja Natalka też trochę niewyraźna, mam nadzieję, że u obu z nas nie rozwinie się żadna większa choroba.Za dwa tygodnie pakuję torbę do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ja dziś 31 tydzień (30+0) 2 tygodnie do wizyty
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
Jak Wam zazdroszczę, że dzieci już obrócone, u mnie nadal dupą do dołu
Ja w ogóle nie przyjmowałam opcji cesarki szczerze mówiąc. Wczoraj już jakieś dziwne ćwiczenia wykonywałam na obrót dziecka
|
|
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio myślałam, że mój się przewrócił...jednak się nie przewrócił jeszcze. Jestem w 31tc. Od dwóch dni czuję takie zdecydowane silne ruchy. Nie spodziewałam się , że te doznania są tak intensywne. Na początku myślałam, że mam zatwardzenie a to Sid okazało , że dziecko rośnie , jest ciężkie i wszędzie mi tam uciska . Czy to normalne uczucie ?? W nocy jak się przewracam to czuję momentami nawet ból jak dziecko ugniata się na którymś boku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

A w razie jakiegokolwiek dyskomfortu od razu bym przerywała i się nie wyglupiała

ale ja nie mam bezproblemowej ciąży, wiec wiadomo..
ja przed ciaza byłam huraganem, chata musiała być wylizana, i nie mogłam u siedzieć w domu po pracy, to albo jechałam do koleżanek albo do mamy. Więc takie przykucie do łóżka jest dla mnie poprostu ciężkie. Raz ze jestem zależna od kogoś w większości a dwa człowiek w łeb dostaje.

wylaze czasem ale kręgosłup mnie boli i żadna to przyjemność spacerować 
a myśle ze mogłoby pomóc na plecy... 

chodze na basen raz w tygodniu i jak nie muszę leżeć to ogarniam mieszkanie. Jestem mniej aktywna niż przed ciąża, bo chodziłam 4 razy w tygodniu na siłownie

teraz nastawiłam pranie, męża z dzieckiem wysłałam na zakupy i próbuje się zabrać za zrobienie kawy 
Chętnie bym teraz to zrobiła, ale się powstrzymuję
ale nie zabronił po prostu coś na zasadzie „ja bym zalecał uważać na takie miejsca”

każdy robi tyle na ile może, jak ktoś się nie czuje na siłach to bez sensu ryzykować. Wiele źródeł np podaje że ciężarne nie powinny dźwigać powyżej 5kg, nie wiem jaki procent kobiet jest w stanie realnie się do tego ograniczyć będąc oczywiście w zdrowej bezproblemowej ciąży
pisałam wczoraj na FB o moich przebojach. Myślałam że odeszły mi wody, ale na szczęście wszystko ok i fałszywy alarm. Ale tyle się stresu na jadłam że szok. Malutka waży 1037 gram i będzie raczej mniejsza. Kolejna wizyta 15.10 i teraz już będę miała co 2 tygodnie
️
cieszę się że już wszystko dobrze!
Dobrze, że jednak wszystko w porządku
bo mam czasami takie uczucie, że mi mokro...mam chwilami taki wodnisty śluz, czasami nawet taki płodny 

3 razy przewróciłam się na oblodzonym chodniku i na szczęście nic się nie stało, moja teściowa po takim niby drobnym wypadku urodziła miesiąc przed terminem. A babcia pracowała bodajże do 8msc ciąży na sortowni w kopalni i nic jej się nie przytrafiło. Nie ma reguły, wszystkiego nie przewidzimy, dobrze jest znać zagrożenia ale też nie ma co się bać i martwić wszystkim jeśli czujemy się ok
Moja Natalka też trochę niewyraźna, mam nadzieję, że u obu z nas nie rozwinie się żadna większa choroba.
Ja w ogóle nie przyjmowałam opcji cesarki szczerze mówiąc. Wczoraj już jakieś dziwne ćwiczenia wykonywałam na obrót dziecka