|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Niestety będzie coraz gorzej i nie ma co się na nic nastawiać bo sytuacja tak drastycznie się zmienia że nie wiadomo co będzie za tydzień a co dopiero za 2 miesiące
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o pranie, to ja już zrobiłam wszystko. Dzięki niebiosom za suszarkę bębnową
|
|
|
|
#4383 |
|
Rozeznanie
|
Ja od początku nastawiłam się na samotny poród. Wiadomo chciałabym żeby Tż był wtedy że mną bo to nasze pierwsze dziecko ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Podejrzewam że może być tylko gorzej patrząc na to co się dzieje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się od początku nastawiałam, że będę sama. U mnie od kwietnia nie ma porodów rodzinnych i nie sądziłam żeby coś się zmieniło
mam tylko nadzieję, że zacznie się samo i pójdzie szybko. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem nastawiona na samotny poród. U nas niby teraz porody rodzinne są, ale myślę, że zaraz się to zmieni. Mamy być w strefie żółtej, więc pewnie znowu nie będzie można rodzić z osobą towarzyszącą.
|
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Ja już też nie czytam ile zakażonych jedynie patrzę czy u mnie w powiecie coś się zmienia
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem dzisiaj po wizycie. Córeczka rośnie zdrowo i ma 1372 g. Ja natomiast mam infekcje. Dostałam antybiotyk. Kolejna wizyta. Za dwa tygodnie 15.10 a przed wizyta mam zrobić kolejny raz mocz i posiew.
Dodatkowo wczoraj wyszedł mi hemorid. Ekh Jakos dzisiaj mam przez to wszystko gorszy dzień. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję hemoroidów, trochę się z nimi męczyłam po pierwszym porodzie ![]() U mnie taka sytuacja z rana, mąż dogadza ciężarnej żonie IMG_1601620027.631879.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciuki za szybkie wyleczenie infekcji ![]() Czekolada kciuki za wizytę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój młody znalazł sobie miejsce do wypychania stopy, od paru dni wali wciąż w to samo miejsce. Już mam tam obolałe od tego dobrze że to nie żebra albo pęcherz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
W poniedziałek mój Tż wyjeżdża w tygodniowa delegacje. Ciężko mi na samą myśl. Cały tydzień sama zamknięta w czterech ścianach.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż w delegacji, młoda w przedszkolu, rozkminiam co sobie na obiad ugotować. Chyba wjedzie carbonara ![]() JestemKropka mój tak pracuje cały czas w takim systemie delegacyjnym - 2 tyg w domu, 2 tyg w pracy. Czuję że będzie ciężko póki mała nie podrośnie, ale jakoś będę musiała sobie radzić
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2020-10-02 o 09:37 |
||
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż też pojechał dziś w delegacje ale jutro już wraca
więc to taka krotka podróż można powiedzieć...Gratuluję udanych wizyt oraz trzymam kciuki za leczenie ![]() Dziś chyba wstawię pierwsze pranie wkoncu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma dziś i jutro pracujący cały dzień do wieczora więc jestem z moim małym szogunem sama
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wczoraj trzeci dzień z rzędu wstydziłam za Młodą w przedszkolu, dostała z tego wszystkiego karę wczoraj. Zobaczymy jak dziś.
W jeden dzień kredkami pomalowała jakąś kanapę w drugi dzień przeszkadzała na leżakowaniu a wczoraj miała histerię, bo na obiad była "fioletowa surówka" a ona "NIE LUBI FIOLETOWEJ" nie wiem co w nią wstąpiło w tym tygodniu
|
|
#4400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wtedy byłam zaskoczona tymi dolegliwościami , że dużo się rusza tak teraz od wczoraj wieczora jest bardzo mało aktywny , czasami tylko poczuje , że coś się przelewa . Zaczynam się poważnie martwić . Nawet gadanie do niego z rana nie pomogło Cytat:
mamy taką ☠☠☠n***"ą ordynatorke , która tylko czeka na zamknięcie porodów rodzinnych coby nikt jej na ręce nie patrzył ...smutne to jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do takiej fioletowej surówki, to moja siostra ma uraz od przedszkola i jej nie cierpi, więc coś w tym musi być hahWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4402 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Czekolada, dobra agentka z twojej córy
Ja tez nie liczę na rodzinny poród i mało tego nawet nie planuje w jakim szpitalu będę rodzic. U mnie to raczej spontan zależny od rozwoju sytuacji nastąpi.. No życie. Mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko i tylko tyle Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj odbierałam syna i usłyszałam ze był bardzo grzeczny, bo nie było jego kolegi Za to mąż poszedł po córkę i usłyszał ze ugryzła koleżankę w nos, a ona z reguły jest mega grzeczna w przedszkolu. Co do jedzenia w przedszkolu to mój syn nie zjada nic na obiad, wiec codziennie dostaje paczkę z obiadem do domu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie pierwszy raz czuję czkawkę u Marysi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tydzień temu poczułam pierwszy raz czkawkę! I męczyła ją chyba z dwa dni, kilka razy dziennie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
U mnie tez raz jest bardzo aktywna, potem dwa dni spokój i tylko troszkę tam puka.. potem znowu mocniej. Wydaje mi się, że to tez kwestia ułożenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj miałam USG trzeciego trymestru, z małą wszystko ok, prawie 1700 gram, ulożyla sie glowkowo juz (i najwyrazniej ta pozycja sprzyja sprzedawaniu matce kopow;p), niestety gin odmówił spojrzenia na szyjkę (w Luxmedzie te glowne USG nie sa przeprowadzane przez prowadzacego ciaze) wiec dalej stresik az do srody w przyszlym tygodniu, kiedy to mam wizytę zwyklą.
Powiedzial tez, ze w wymiarow wychodzi mu 30+6, kiedy wg. mojej apki wczoraj bylo 29+3...coraz bardziej wyglada, ze jednak termin z ostatniej miesiaczki jest realniejszy ale moja gin sie upiera, zeby brac ten z poczatkowych USG.. Co do porodow rodzinnych - w szpitalu, w ktorym rodzilam corke (i planowalam teraz tam wlasnie) nie ma takich od marca juz, w przynajmniej jednym innym są póki co i mam zagwozdkę, bo serio czułam różnicę w podejściu personelu kiedy narzeczony był ze mną.
If God is watching us, the least we can do is be entertaining. Edytowane przez szokson Czas edycji: 2020-10-02 o 12:50 |
|
|
|
#4407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękna waga ![]() Ja mam swoje usg dzisiaj Boje się jakiego wielkoluda mieści mój giga brzuch![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brzuch faluje i lekko drga, jakby w środku było pełno motyli 🤭
Jeju już drugi dzień głowa mi pęka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowaliśmy się na suszarkę bębnowa więc czekam z praniem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

mam tylko nadzieję, że zacznie się samo i pójdzie szybko. 

Jakos dzisiaj mam przez to wszystko gorszy dzień.
️

dobrze że to nie żebra albo pęcherz 
więc to taka krotka podróż można powiedzieć...
w drugi dzień przeszkadzała na leżakowaniu
a wczoraj miała histerię, bo na obiad była "fioletowa surówka" a ona "NIE LUBI FIOLETOWEJ"
czasami tylko poczuje , że coś się przelewa . Zaczynam się poważnie martwić . Nawet gadanie do niego z rana nie pomogło
Już się pogodziłam z myślą, że mój mąż po porodzie bedzie musiał opuścić szpital, ale kurczę że dziecka nawet nie zobaczy... I jak w ogóle rodzić bez jego wsparcia... Dam radę oczywiście, ale już mi trochę przykro z tego powodu
mamy taką ☠☠☠n***"ą ordynatorke , która tylko czeka na zamknięcie porodów rodzinnych coby nikt jej na ręce nie patrzył ...smutne to jest

Ja mam swoje usg dzisiaj