Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-04, 21:57   #2761
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Paula, NIPu nie potrzebujesz, Twoje dane i pesel jeszcze najlepiej dorzucić.
I proszę o fv przy płaceniu, jak ma się drukować paragon.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dziękuję za odpowiedź

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 22:29   #2762
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, NIPu nie potrzebujesz, Twoje dane i pesel jeszcze najlepiej dorzucić.
I proszę o fv przy płaceniu, jak ma się drukować paragon.

Sorry ale PESEL to bym sobie darowała. Do niczego nie jest potrzebny.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Śliczne i masz moje wymarzone łóżeczko. Mega nam się z Tz podoba, no ale dostaliśmy inne, pomalowaliśmy je i w sumie dalej się łamiemy czy i tak nie wolimy tego

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Dziękuję

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ale urocze
Niby tylko naklejki, a jednak tworzą klimat

Dzięki

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-04, 23:42   #2763
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Wpadła teściowa na herbatę, powiedzieliśmy typ imienia, powiedziała żebyśmy szukali czegoś innego. Pff.

Na szczęście to zupełnie nie jest jej sprawa i nie ma tu nic do powiedzenia.

Cytat:
Mieszko

No i super! Jeśli Wam się podoba, to zupełnie nie widzę powodu, żeby synka tak nie nazwać

Ja się trochę obawiałam mówić jednym i drugim rodzicom o naszym typie imienia, nie jest wydumane, wręcz przeciwnie, z tych częściej występujących (niestety...), ale nie chciałam żadnego marudzenia, właściwie wolałam, żeby w ogóle powstrzymali się od opinii. Co prawda reakcje z obu stron były pozytywne, ale jakoś nie chciałam jeszcze nikomu o tym mówić, tż twierdzi, że samo wyszło

Cytat:
Jak sie ważyłam to nadal 6kg. Dzisiaj wchodzę na wagę, a tam o 2 kg więcej... Jak?

Oj przykro mi Trzymaj się ;*

Ja od czwartku mam podobne wrażenie. Mówiłam specjalnie wcześniej i szefowej i koleżance z rejestracji, która jest menadżerką, że do końca października będę. Wywiązała się rozmowa, że ta koleżanka jest przerażona, co będzie. Bo ogólnie nas na rejestracji jest 4. Ja odejdę na L4, a druga dziewczyna najpewniej też odejdzie, jak tylko znajdzie inną pracę, związaną z kierunkiem studiów i zostaną we dwie. I co ona zrobi? Mówię jej, że dlatego powiedziałam o swoim L4 wcześniej, żeby szefowa kogoś zaczęła szukać, bo przecież na tym się też schodzi. To się okazuje, ze nadal nikogo nie szuka. Ale najbardziej mnie zdenerwowała reakcja tej koleżanki. "Serio, nie będziesz dłużej?". Mówię, że nie, bo może tego po mnie nie widać, ale coraz ciężej mi przychodzi się do pracy. A ona zaczęła coś kombinować, że może na 5 godzin tylko itp. Se myślę, o nie. Jeżeli tylko gin mi da l4 to idę od listopada na nie i tyle. Nie ma sobie nic do zarzucenia. Mówiłam o tym wcześniej, a że oni wszyscy żyją w jakiejś bańce mydlanej i myślą, że ja będę do porodu pracować to ich problem. Poza tym zgodzę się na listopad, to potem stwierdzą, że w sumie w grudniu też jeszcze bym mogła przychodzić. Nigdy w życiu.

Urocza

Super, że wszystko ok

U nas za to odwrotnie. Jak powiedzieliśmy rodzicom Tż jakie imiona wybraliśmy dla Małej to była wielka radość

Hej dziewczyny!
W czwartek miałam lekkie zdziwko. Przyjechał kurier, myślałam, że może znów jakieś książki do recenzji. A tu otwieram paczkę... A tam kosmetyki do testowania! Zgłosiłam się do akcji na Wizażu i po raz pierwszy zostałam wybrana 2 pudry i 6 podkładów Wartość takiego zestawu to ponad 300 zł.

W czwartek również spotkała mnie niezwykle miła sytuacja. Koleżanka fizjoterapeutka w pracy pytała mnie, czy wiem jak już bym chciała rodzić. I powiedziała, że jak będę tylko miała jakieś pytania to mogę śmiało ją "męczyć". I zapraszała mnie do siebie na masaże w ciąży i po porodzie

W piątek poczyniłam zamówienia i tak będzie szał paczuszek!
1. Wyderka dla dzidzi
2. Mata dla dzidzi
3. Laktator
4. Kilka rzeczy ciążowych - w tym rajstopy, legginsy z polarem (bo ja to zmarzluch jestem )
5. Kurtka zimowa dla mnie
6. Naklejka do pokoju dzidzi
7. Mnóstwo książek i gadżetów z nimi związanych - przygotowuję dla koleżanki kalendarz adwentowy z nimi; przy okazji zamówiłam kilka pozycji dla siebie stricte w tym "Po prostu piersią" i "Rodzić można łatwiej" - to będzie ogromna paka!

A dzisiaj z Tż skręciliśmy łóżeczko dla dzidzi. I już dumnie prezentuje się w pokoju
Paula, ledwo Cię poznaję, mam wrażenie, że co wejdę, to inny avek

Super, że łóżeczko już stoi! I że trafiły Ci się kosmetyki do testów i koleżanka

I świetne zakupy! Ja też czekam na "Rodzić można łatwiej", "Po prostu piersią" już w kolejce, teraz tylko czekam na L4, żeby nadrabiać czytanie

Pokażesz matę?

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dotarło do mnie, że jestem już w 6 miesiącu o.O kiedy to zleciało?
No właśnie! Leci ten czas jak szalony.

Cytat:
Raczej nie sprawdzone. Ale użytkownik na Allegro ma dużo pozytywnych komentarzy. O stąd zamawiałam -> KLIK. Zobaczymy jak przyjdą, czy będą ok.

No właśnie ja zadowolona wybrałam ten wzór, Tż też się podobał. Po czym jak przyszło do zamówienia to zauważył, że na tej aukcji ileś wzorów jest do wyboru i miałam trochę problem z decyzją, który ostatecznie wziąć

No a potem będzie wielkie zdziwienie, że jak to, to już idę na l4? Przecież jeszcze bym mogła popracować... Co z tego, że to praca biurowa, jak już coraz ciężej mi wytrzymać te 7 godzin na zmianie...

Tak, pracuję w przychodni. Nie dość, że kontakt z wieloma osobami to jeszcze do pracy dojeżdżam komunikacją miejską i to 3 środkami - autobusem, tramwajem i na koniec metrem A ludzie już nie pilnują tak tych ograniczeń, siadają obok siebie, chociaż co drugie miejsce nadal ma być wolne, nie zakładają maseczek, albo zakładają jedynie na brody... No i jeszcze jak dla mnie czasem jest spory stres w pracy, bo wiadomo różni ludzie są i czasem mają pretensje nie wiadomo o co.

Jaki sprytny

Ja dzisiaj mam dzień lenia. Miałam ciężką noc. Plecy mnie tak bolą, a okazało się, że w domu nie mam żadnej maści. Tzn. mam Voltaren, ale w ulotce jest napisane, że w ciąży nie wolno go stosować i muszę się męczyć....
Jeeeeżu, uwielbiam to zdziwienie, że "juuuuż?!", "A moja żona to...", no i mój faworyt, "Przecież to praca biurowa…", no po prostu mam żądzę mordu, jak to słyszę. Tak, jakby praca biurowa nie mogła być stresująca (myślę, że w sumie każda praca jest/może być trochę stresująca), nie wspominając o wygodzie i stałym "zgniotku" brzucha.
Plus dojazdy, ja też niestety komunikacją, bywa, że autobus jest meganapakowany, a ludzie coraz chętniej rezygnują z maseczek...

Ja już byłam taka zdecydowana na wyderkę a teraz się zaczynam łamać, czy nie króliczek Moonie skąd mi się to wzięło? Nie wiem, poczekam parę dni, może mnie opuszczą wątpliwości
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 06:47   #2764
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość

No i super! Jeśli Wam się podoba, to zupełnie nie widzę powodu, żeby synka tak nie nazwać

Ja się trochę obawiałam mówić jednym i drugim rodzicom o naszym typie imienia, nie jest wydumane, wręcz przeciwnie, z tych częściej występujących (niestety...), ale nie chciałam żadnego marudzenia, właściwie wolałam, żeby w ogóle powstrzymali się od opinii. Co prawda reakcje z obu stron były pozytywne, ale jakoś nie chciałam jeszcze nikomu o tym mówić, tż twierdzi, że samo wyszło

Super, że łóżeczko już stoi! I że trafiły Ci się kosmetyki do testów i koleżanka

I świetne zakupy! Ja też czekam na "Rodzić można łatwiej", "Po prostu piersią" już w kolejce, teraz tylko czekam na L4, żeby nadrabiać czytanie

Pokażesz matę?

Jeeeeżu, uwielbiam to zdziwienie, że "juuuuż?!", "A moja żona to...", no i mój faworyt, "Przecież to praca biurowa…", no po prostu mam żądzę mordu, jak to słyszę. Tak, jakby praca biurowa nie mogła być stresująca (myślę, że w sumie każda praca jest/może być trochę stresująca), nie wspominając o wygodzie i stałym "zgniotku" brzucha.
Plus dojazdy, ja też niestety komunikacją, bywa, że autobus jest meganapakowany, a ludzie coraz chętniej rezygnują z maseczek...

Ja już byłam taka zdecydowana na wyderkę a teraz się zaczynam łamać, czy nie króliczek Moonie skąd mi się to wzięło? Nie wiem, poczekam parę dni, może mnie opuszczą wątpliwości
Pokażę wszystko jak już paczuszki dotrą

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 07:58   #2765
echme
Zakorzenienie

Dostałam od cioci TŻ dwa pudła małych ciuszków i zostawiłam tylko 1 body reszta według mnie się do niczego nie nadaje, w lumpie bym nie spojrzała na te rzeczy. Mnóstwo koszulek które są strasznie niepraktyczne dla tak małego dziecka, jakieś dżinsowe, sztruksowe sukienki na ramiączkach. To nie dla mnie. Mąż mówi żebyśmy nie oddawali tych ciuchów do kontenera bo może się coś przyda z tych rzeczy ale szczerze wolałabym się tego pozbyć niż ma mi miejsce zabierać. Jak będę czegoś potrzebowała np na 74 awaryjnie to sobie odkupię w lumpie za 2 zł.

Stary 2020-10-05, 09:25   #2766
Luzia
Zakorzenienie

W biedro od dzisiaj różne dzieciowe rzeczy. Jakieś ciuszki, poduszki do spania, silikonowe lampki Led

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 10:05   #2767
lausanne
Wtajemniczenie

Ja też się boję mówić o imieniu dla synka. W pierwszej ciąży mówiłam otwarcie o tym jak się będzie nazywał pierwszy syn. I było tyle negatywnych komentarzy i krzywienia się, że ojeju. A mnie to imię po prostu bardzo dobrze się kojarzyło z konkretną osobą, miało całą historię. I tylko wciąż było że strony rodziny nagabywanie na "Krzysia", bo "skrzywdzę dziecko". A ja naprawdę nie lubię tych wszystkich Stasiów, Heniów, Franiów itp. Uważam, że to piękne imiona dla tych którzy je lubią Tak jak wszystkie inne mają być piękne dla rodziców dziecka i juz. Córce daliśmy na imię mało oryginalnie i nie było gadania. Ale od lat wiedzieliśmy, że tak będzie miała na imię, bo też idzie za nim nasza własna historia, własne emocje itd. Nie było to "imię wybrane z kalendarza". Teraz maluch miał mieć na imię Miłosz ot tak po prostu, bo rodzeństwo tak wybrało i czasem jeszcze do tego wracamy, ale to imię nam się z niczym nie kojarzy. Natomiast mąż zasugerował Oliwier. I jak tylko raz wspomniałam o tym, to była taka awantura wśród rodziny bliższej i dalszej, że heja. Bo to imię dla "nizin społecznych" (serio???w ogóle co to za terminologia?), bo jakiś Janiak, bo tak nazywają ludzie niewykształceni etc. A my po prostu patrzyliśmy tym razem na znaczenie imienia. Nie powiem, żeby wymowa jakoś mnie urzekała, ale znaczenie już tak, bo oznacza to "armia Elfów", a my jesteśmy ogromnymi fanami fantasy, od wielu lat, fascynatami gier planszowych o tej tematyce, książek, filmów. I byłoby to takie w naszym klimacie. Ale jak tak mają wszyscy postrzegać dziecko jako skrzywdzone przez głupich rodziców, bo "wydumane, zachodnie, przesadzone i dla pospólstwa (to mój "ulubiony komentarz") to już nie wiem czy tak nazwiemy. Nie dlatego że obchodzi mnie co myślą inni,ale nie chcę żeby dziecko miało kiedyś pod górę 🙄
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 10:31   #2768
Francesc_a
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

Pokażesz matę?

Jakie imię wybraliście?
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Dostałam od cioci TŻ dwa pudła małych ciuszków i zostawiłam tylko 1 body reszta według mnie się do niczego nie nadaje, w lumpie bym nie spojrzała na te rzeczy. Mnóstwo koszulek które są strasznie niepraktyczne dla tak małego dziecka, jakieś dżinsowe, sztruksowe sukienki na ramiączkach. To nie dla mnie. Mąż mówi żebyśmy nie oddawali tych ciuchów do kontenera bo może się coś przyda z tych rzeczy ale szczerze wolałabym się tego pozbyć niż ma mi miejsce zabierać. Jak będę czegoś potrzebowała np na 74 awaryjnie to sobie odkupię w lumpie za 2 zł.

Ja też taką pakę dostałam. Prawie nic mi się nie podoba. Ale póki co zostawiam to, najwyżej wyrzucę później.
Cytat:
W biedro od dzisiaj różne dzieciowe rzeczy. Jakieś ciuszki, poduszki do spania, silikonowe lampki Led

Widziałam właśnie w gazetce. Będziesz coś brała?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ja też się boję mówić o imieniu dla synka. W pierwszej ciąży mówiłam otwarcie o tym jak się będzie nazywał pierwszy syn. I było tyle negatywnych komentarzy i krzywienia się, że ojeju. A mnie to imię po prostu bardzo dobrze się kojarzyło z konkretną osobą, miało całą historię. I tylko wciąż było że strony rodziny nagabywanie na "Krzysia", bo "skrzywdzę dziecko". A ja naprawdę nie lubię tych wszystkich Stasiów, Heniów, Franiów itp. Uważam, że to piękne imiona dla tych którzy je lubią Tak jak wszystkie inne mają być piękne dla rodziców dziecka i juz. Córce daliśmy na imię mało oryginalnie i nie było gadania. Ale od lat wiedzieliśmy, że tak będzie miała na imię, bo też idzie za nim nasza własna historia, własne emocje itd. Nie było to "imię wybrane z kalendarza". Teraz maluch miał mieć na imię Miłosz ot tak po prostu, bo rodzeństwo tak wybrało i czasem jeszcze do tego wracamy, ale to imię nam się z niczym nie kojarzy. Natomiast mąż zasugerował Oliwier. I jak tylko raz wspomniałam o tym, to była taka awantura wśród rodziny bliższej i dalszej, że heja. Bo to imię dla "nizin społecznych" (serio???w ogóle co to za terminologia?), bo jakiś Janiak, bo tak nazywają ludzie niewykształceni etc. A my po prostu patrzyliśmy tym razem na znaczenie imienia. Nie powiem, żeby wymowa jakoś mnie urzekała, ale znaczenie już tak, bo oznacza to "armia Elfów", a my jesteśmy ogromnymi fanami fantasy, od wielu lat, fascynatami gier planszowych o tej tematyce, książek, filmów. I byłoby to takie w naszym klimacie. Ale jak tak mają wszyscy postrzegać dziecko jako skrzywdzone przez głupich rodziców, bo "wydumane, zachodnie, przesadzone i dla pospólstwa (to mój "ulubiony komentarz") to już nie wiem czy tak nazwiemy. Nie dlatego że obchodzi mnie co myślą inni,ale nie chcę żeby dziecko miało kiedyś pod górę
Oliwier Piękne imię! I jestem w szoku, bo nie kojarzy mi się w ogóle z tym co napisałaś! Imię jak imię. Ważne żeby wam się podobało. Nie skrzywdzicie dziecka tym imieniem

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 10:33   #2769
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się boję mówić o imieniu dla synka. W pierwszej ciąży mówiłam otwarcie o tym jak się będzie nazywał pierwszy syn. I było tyle negatywnych komentarzy i krzywienia się, że ojeju. A mnie to imię po prostu bardzo dobrze się kojarzyło z konkretną osobą, miało całą historię. I tylko wciąż było że strony rodziny nagabywanie na "Krzysia", bo "skrzywdzę dziecko". A ja naprawdę nie lubię tych wszystkich Stasiów, Heniów, Franiów itp. Uważam, że to piękne imiona dla tych którzy je lubią Tak jak wszystkie inne mają być piękne dla rodziców dziecka i juz. Córce daliśmy na imię mało oryginalnie i nie było gadania. Ale od lat wiedzieliśmy, że tak będzie miała na imię, bo też idzie za nim nasza własna historia, własne emocje itd. Nie było to "imię wybrane z kalendarza". Teraz maluch miał mieć na imię Miłosz ot tak po prostu, bo rodzeństwo tak wybrało i czasem jeszcze do tego wracamy, ale to imię nam się z niczym nie kojarzy. Natomiast mąż zasugerował Oliwier. I jak tylko raz wspomniałam o tym, to była taka awantura wśród rodziny bliższej i dalszej, że heja. Bo to imię dla "nizin społecznych" (serio???w ogóle co to za terminologia?), bo jakiś Janiak, bo tak nazywają ludzie niewykształceni etc. A my po prostu patrzyliśmy tym razem na znaczenie imienia. Nie powiem, żeby wymowa jakoś mnie urzekała, ale znaczenie już tak, bo oznacza to "armia Elfów", a my jesteśmy ogromnymi fanami fantasy, od wielu lat, fascynatami gier planszowych o tej tematyce, książek, filmów. I byłoby to takie w naszym klimacie. Ale jak tak mają wszyscy postrzegać dziecko jako skrzywdzone przez głupich rodziców, bo "wydumane, zachodnie, przesadzone i dla pospólstwa (to mój "ulubiony komentarz") to już nie wiem czy tak nazwiemy. Nie dlatego że obchodzi mnie co myślą inni,ale nie chcę żeby dziecko miało kiedyś pod górę
Też uważam, że jest to całkiem normalnie imię. Nie rozumiem o co chodzi rodzince ale nie skrzywdzisz nim dziecka napewno.

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 10:34   #2770
Luzia
Zakorzenienie

Francesca, wzielam lampkę niedźwiadka jak za taką cenę jest całkiem spoko.

Stary 2020-10-05, 10:59   #2771
adhoc
Zadomowienie

Boże jak czytam przeboje z imionami to aż mi ciśnienie skacze. Co kogo obchodzi jak dajesz na imię swojemu, SWOJEMU dziecku. Jak można mieć tupet się wtrącać? Nie cierpię tego. Moja teściowa o moim synku mówiła Antoś, bo tak jej pasowało, a my i tak nazwaliśmy po swojemu i tyle musi mu juz teraz mówić po imieniu o córce już zaczyna swoje, że babcia rzuciła Zosia i że takie to ładne no niestety Zosi też nie będzie

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 11:12   #2772
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

I jak? Fajna? Sprawdzałaś jak świeci?

Stary 2020-10-05, 11:14   #2773
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
I jak? Fajna? Sprawdzałaś jak świeci?

Mi się podoba jest miękka. Weszłam z nią do łazienki i jest na tyle jasno, że spokojnie da się coś zrobić przy dziecku nie oślepiając nikogo w nocy.

Stary 2020-10-05, 11:16   #2774
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba jest miękka. Weszłam z nią do łazienki i jest na tyle jasno, że spokojnie da się coś zrobić przy dziecku nie oślepiając nikogo w nocy.

Ooo to może też wezmę, skoro i tak planowałam jakąś lampkę brać.
Świeci w jednym kolorze czy w kilku?

Stary 2020-10-05, 11:19   #2775
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to może też wezmę, skoro i tak planowałam jakąś lampkę brać.
Świeci w jednym kolorze czy w kilku?

Albo tylko na jasno albo zmienia kolory. Zdjęcia z WC bo tam ciemno IMG_20201005_111718.jpgIMG_20201005_111735.jpgIMG_20201005_111741.jpgIMG_20201005_111745.jpgIMG_20201005_111749.jpg

Stary 2020-10-05, 11:29   #2776
mansikkaa
Zakorzenienie

Ale fajna lampka. Chyba też się skusze i ile jutro będzie w Biedronce

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 11:51   #2777
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Albo tylko na jasno albo zmienia kolory. Zdjęcia z WC bo tam ciemno Załącznik 7729168Załącznik 7729169Załącznik 7729170Załącznik 7729171Załącznik 7729172

Oooo, super, dzięki za wieści! Ciekawe, czy w mojej małej biedruni coś dorwę ta lampka wygląda bardzo spoko.

Cytat:
Ja też się boję mówić o imieniu dla synka. W pierwszej ciąży mówiłam otwarcie o tym jak się będzie nazywał pierwszy syn. I było tyle negatywnych komentarzy i krzywienia się, że ojeju. A mnie to imię po prostu bardzo dobrze się kojarzyło z konkretną osobą, miało całą historię. I tylko wciąż było że strony rodziny nagabywanie na "Krzysia", bo "skrzywdzę dziecko". A ja naprawdę nie lubię tych wszystkich Stasiów, Heniów, Franiów itp. Uważam, że to piękne imiona dla tych którzy je lubią Tak jak wszystkie inne mają być piękne dla rodziców dziecka i juz. Córce daliśmy na imię mało oryginalnie i nie było gadania. Ale od lat wiedzieliśmy, że tak będzie miała na imię, bo też idzie za nim nasza własna historia, własne emocje itd. Nie było to "imię wybrane z kalendarza". Teraz maluch miał mieć na imię Miłosz ot tak po prostu, bo rodzeństwo tak wybrało i czasem jeszcze do tego wracamy, ale to imię nam się z niczym nie kojarzy. Natomiast mąż zasugerował Oliwier. I jak tylko raz wspomniałam o tym, to była taka awantura wśród rodziny bliższej i dalszej, że heja. Bo to imię dla "nizin społecznych" (serio???w ogóle co to za terminologia?), bo jakiś Janiak, bo tak nazywają ludzie niewykształceni etc. A my po prostu patrzyliśmy tym razem na znaczenie imienia. Nie powiem, żeby wymowa jakoś mnie urzekała, ale znaczenie już tak, bo oznacza to "armia Elfów", a my jesteśmy ogromnymi fanami fantasy, od wielu lat, fascynatami gier planszowych o tej tematyce, książek, filmów. I byłoby to takie w naszym klimacie. Ale jak tak mają wszyscy postrzegać dziecko jako skrzywdzone przez głupich rodziców, bo "wydumane, zachodnie, przesadzone i dla pospólstwa (to mój "ulubiony komentarz") to już nie wiem czy tak nazwiemy. Nie dlatego że obchodzi mnie co myślą inni,ale nie chcę żeby dziecko miało kiedyś pod górę 🙄
Pogrubione - złote słowa, naprawdę! Mnie też się te imiona akurat nie podobają, ale mnóstwo rodziców tak nazywa swoje maluchy i najważniejsze, że im się podoba.
O tym, że jakieś imię mi się podoba albo nie, to mogę pogadać z mężem albo z przyjaciółkami. To, co ludzie robią, jak im się powie o rozważanym imieniu dla dziecka, bywa straszną, totalną chamówą
"Wydumane" - rzecz sporna, "zachodnie" - co w tym złego?!, "przesadzone" - zależy dla kogo, "dla pospólstwa", "dla nizin społecznych" - COOOO?! nie mam słów na to.
Może się podobać, może się nie podobać, ale jak można wygadywać takie rzeczy? Ani Miłoszem, ani Oliwierem nie skrzywdzicie synka, nie dajcie sobie wkręcić

Cytat:
Jakie imię wybraliście?

U nas od lat było wiadomo, że jak chłopak, to Jakub
Stary 2020-10-05, 11:52   #2778
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:

Kurka! Ale fajna ta lampka!

Co do imion - śmiejemy się, że jak druga by była córka, to damy jej na imię Jagienka. I będzie Mieszko i Jagienka. A jak syn, to polecimy dalej królami z banknotów. 🤣🤣🤣

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 12:10   #2779
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Kurka! Ale fajna ta lampka!

Co do imion - śmiejemy się, że jak druga by była córka, to damy jej na imię Jagienka. I będzie Mieszko i Jagienka. A jak syn, to polecimy dalej królami z banknotów. 🤣🤣🤣

Mega połączenie

Stary 2020-10-05, 12:24   #2780
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Oooo, super, dzięki za wieści! Ciekawe, czy w mojej małej biedruni coś dorwę ta lampka wygląda bardzo spoko.

Pogrubione - złote słowa, naprawdę! Mnie też się te imiona akurat nie podobają, ale mnóstwo rodziców tak nazywa swoje maluchy i najważniejsze, że im się podoba.
O tym, że jakieś imię mi się podoba albo nie, to mogę pogadać z mężem albo z przyjaciółkami. To, co ludzie robią, jak im się powie o rozważanym imieniu dla dziecka, bywa straszną, totalną chamówą
"Wydumane" - rzecz sporna, "zachodnie" - co w tym złego?!, "przesadzone" - zależy dla kogo, "dla pospólstwa", "dla nizin społecznych" - COOOO?! nie mam słów na to.
Może się podobać, może się nie podobać, ale jak można wygadywać takie rzeczy? Ani Miłoszem, ani Oliwierem nie skrzywdzicie synka, nie dajcie sobie wkręcić

U nas od lat było wiadomo, że jak chłopak, to Jakub

Mój mąż ma tak na imię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Trafiłam dzisiaj na insta na taką stronkę https://pierwszabryka.pl/ (wspomniała o niej babka z Babyexpert)

Stary 2020-10-05, 12:25   #2781
adhoc
Zadomowienie

Mansikka otwiera się dzisiaj jakiś nowy sklep z dziecięcym rzeczami https://bubashop.pl/

Stary 2020-10-05, 12:36   #2782
stookrotka1991
Zadomowienie

My zastanawiamy się nad Leon i właśnie Oliwier ale w sumie to nie wiemy na które się zdecydować ciężki wybór może po drodze wpadnie jeszcze jakiś pomysł

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 13:52   #2783
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Mój mąż ma tak na imię

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Trafiłam dzisiaj na insta na taką stronkę https://pierwszabryka.pl/ (wspomniała o niej babka z Babyexpert)

O Ja nie mam nikogo w bliskim otoczeniu o tym imieniu, ale możliwe, że w przyszłym roku pojawi się dwóch od razu hurtem. Ale zobaczymy, czy ten drugi też finalnie będzie Kubą.

Dzięki za link, już wlazłam i przepadłam!

Byłam w mojej niewielkiej Biedronce i nic z tych produktów z gazetki nie ma po pracy wybiorę się może do trochę dalszej.
Stary 2020-10-05, 13:52   #2784
lausanne
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, jak zwykle 💚

Moja rodzina jest niestety taka troszkę ą ę robiąca przez chusteczkę. Dobrze że rodzina męża nie!

Aktogimka rozśmieszyłaś mnie bardzo z tymi imionami z banknotów. Każdy system jest dobry jak się sprawdza 😁
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 13:59   #2785
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Mansikka otwiera się dzisiaj jakiś nowy sklep z dziecięcym rzeczami https://bubashop.pl/

Już dawno mi wyskoczyło na insta jutro zajadę przy okazji w końcu 20%znizkiti trzeba skorzystać

Chyba powoli mnie przeziębienie łapie. Nogi zaczynają bolec

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 14:11   #2786
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Już dawno mi wyskoczyło na insta jutro zajadę przy okazji w końcu 20%znizkiti trzeba skorzystać

Chyba powoli mnie przeziębienie łapie. Nogi zaczynają bolec

Mnie ostatnio często coś boli, na szczęście przeziębienia niet. U mnie to chyba po prostu takie ciążowe dolegliwości..

Wkurzają mnie ludzie ostatnio. Dzwonią do mnie i ostrzegają przed wirusem bo ktos tam zachorował. Pytam ich co mam zrobić w związku z tym. Ja dla dobra maluszka to bym i mogła się zamknac w domu.. Ale mąż co, ma rzucić pracę?
Tylko nakręcają panikę.

Stary 2020-10-05, 14:15   #2787
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja kupuje 3 takie lampki. Różowa dla córki do pokoju, Zielona dla Bartka, a niebieska dla Bobka https://allegro.pl/oferta/lampka-noc...lor-9482403684

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Mają 3 stopnie świecenia

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jak zwykle

Moja rodzina jest niestety taka troszkę ą ę robiąca przez chusteczkę. Dobrze że rodzina męża nie!

Aktogimka rozśmieszyłaś mnie bardzo z tymi imionami z banknotów. Każdy system jest dobry jak się sprawdza
Dziwne ma podejście twoja rodzina. Mam wrażenie że mają się za lepszych od reszty 🤷☠♀️

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Mnie ostatnio często coś boli, na szczęście przeziębienia niet. U mnie to chyba po prostu takie ciążowe dolegliwości..

Wkurzają mnie ludzie ostatnio. Dzwonią do mnie i ostrzegają przed wirusem bo ktos tam zachorował. Pytam ich co mam zrobić w związku z tym. Ja dla dobra maluszka to bym i mogła się zamknac w domu.. Ale mąż co, ma rzucić pracę?
Tylko nakręcają panikę.

Mnie to podwozie ostatnio boli. I w pachwinach i tylek 🤦☠♀️🤦☠♀️ a to 21 tc 🤦☠♀️

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 14:21   #2788
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja kupuje 3 takie lampki. Różowa dla córki do pokoju, Zielona dla Bartka, a niebieska dla Bobka https://allegro.pl/oferta/lampka-noc...lor-9482403684

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Mają 3 stopnie świecenia

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Dziwne ma podejście twoja rodzina. Mam wrażenie że mają się za lepszych od reszty

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Mnie to podwozie ostatnio boli. I w pachwinach i tylek a to 21 tc

Ja to się czuje jak babcia.. Szybciej byłoby wymienić co mnie nie boli

Stary 2020-10-05, 14:25   #2789
Paulina1671
Zadomowienie

Kurcze aż mi się zachciało takiej lampki jak Wy macie
Może zajrzę najpierw do biedronki.

Mnie boli spojenie łonowe od badań połówkowych, tak mi gin wciskał głowice usg że prawie płakałam na kozece. Chyba że to dziecko głową mnie ciśnie bo ułożone główkowo ale to za wcześnie zdecydowanie

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 14:41   #2790
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Kurcze aż mi się zachciało takiej lampki jak Wy macie
Może zajrzę najpierw do biedronki.

Mnie boli spojenie łonowe od badań połówkowych, tak mi gin wciskał głowice usg że prawie płakałam na kozece. Chyba że to dziecko głową mnie ciśnie bo ułożone główkowo ale to za wcześnie zdecydowanie

Mój miednicowo i tak mnie przedwczoraj skopał po pęcherzu... Nie wiedziałam,ze to tak boli.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości