|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę do mamy zadzwonić żeby mi jakąś większą torbę pożyczyła. W domu mam tylko 35l i jest zdecydowanie za mała
Listę do szpitala mam, teraz tylko muszę wszystko wyprać, wyprasować i dokupić kapcie i kosmetyki. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry😃
Zaczynamy nowy tydzień💪 Zdrówka wszystkim. Prócz domowych mikstur, ja tez mogę polecić Uniben i Sinupret👍 Turkusowapoziomka - smakujesz czymś? nie pozwól rozkręcić się tej opryszczce. JestemKropka - biedna😞 jak nie urok to...przemarsz wojsk🙈 Co do śpiworka ja nie planuję kupować takiego typowego do wózka, bo tak kalkuluję, że teraz nie wiadomo na ile zima będzie sroga, nie wspominając o tym jak dużo będziemy mieli okazję wychodzić, gdy nie daj Boże pozamykają nas znowu w domach🙈 A w przyszłym roku Małej już nie wcisnę do takiego spiworka, bo będzie chciała pewnie biegać😉 Stawiam więc na razie na kombinezon misiowy + cieplutki kocyk, a zawsze można dokupić. RulaBee - nie ma co zazdrościć tego szpitala, ale dobrze że masz taką opiekę i chcą być pewni, że wszystko ok👍 Poza tym, wszystko w domu masz ładnie i sprawnie ogarnięte, wiec nie masz się co martwić💪 Odpoczywaj i wracaj do sił🤗 Kopiko - tez nie mam jeszcze czapki zimowej, ale myślę sobie nic na siłę. Ubiorę jak Misiozaur taką cieniutką bawełnianą + taką średniej grubości + kapturek z kombinezonu i na wyjście ze szpitala będzie gitara😃 NecroKitty - u mnie tez odzywa się zgaga. Wieczorami, gdy kładę się do łóżka i czasem w ciągu dnia, gdy się schylam🥴 Pomagają mi migdały. Mdłości współczuję🤭 oby odpuściły jak najszybciej🤪 Misiozaur - u mnie remont w toku...prawdopodobnie do środy się skończy, potem jeszcze uporządkowanie wszystkiego i będzie gites💃 W przyszłym tygodniu będę mogła robić pranie. Z wyprawkowych rzeczy nadal mam ogromne braki, więcej nie mam niż mam🙈 Wczoraj wyczaiłam łóżeczko...i ktoś mi je zwinął sprzed nosa🤪🤣 więc poszukiwań ciąg dalszy... |
|
|
|
#4504 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
My wczoraj na chrzcinach bylismy i cała niedziela mi zleciała mega szybko
![]() Co do śpiworka to ja kupuje ale ten mały na 0-6miesiaca, zeby do fotelika mozna było go używać. A na następny sezon sie zobaczy jakiej wielkości dziecko bedzie Dzisiaj w końcu moja wizyta idę sie zaraz ogarnąć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
RulaBee najważniejsze że skurcze minęły, szpitala nie zazdroszczę ale przynajmniej lekarze mają Cię na oku
Melduję się po USG trzeciego trymestru. Dziewczynka zostaje dziewczynką, nadal ułożona główkowo, wszystko jest w porządku i waży już 1633 gramy Co do wyprawki to sporo rzeczy już mamy, w tym tygodniu będę składać zamówienie w aptece gemini i na allegro także już prawie wszystko będziemy mieć. Zostanie tylko do kupienia fotelik samochodowy, biustonosz do karmienia i ewentualnie jakieś ubranka ale najpierw muszę przejrzeć co już mamy i czy czegoś jeszcze brakuje. |
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Wzięli mnie dzisiaj na badanie. Na fotelu szyjka krótka i rozwarcie na palec. USG szyjka 1.8 cm (w poprzednią niedzielę było 2 cm), waga dziecka 1543 g (w poprzednią niedzielę było 1440g). Zmartwiłam się, że tak mało przybrała. Jutro 31 tydzień. Ordynator powiedział, że ten tydzień na pewno będę leżeć i możliwe, że następny też.
Coś czuję, że do 34 tygodnia nie wyjdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
Po małej dedukcji myślę że śpiworek 85 cm będzie odpowiedni do gondoli. Ale jeszcze wstrzymam się z zamówieniem do czasu aż wózek będzie. Powiedziałam sobie ze do końca października muszę być z wszystkim już ogarnięta włącznie z torba spakowana do szpitala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam za Was kciuki, żeby sytuacja się uspokoiła i za Twój wypis ze szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4513 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Eh bardzo wspolczuje. A odwiedzin rodziny oczywiście nie ma? :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
RulaBee - tak mi przykro😞 dużo siły i wytrwałości dla Ciebie kochana🤗 Wagą Malutkiej chyba nie musisz się martwić, na moje oko idealnie 50 centyl👍 Niech rośnie i siedzi jeszcze sobie grzecznie w brzuszku, zaciskam kciukasy&&& Trzymaj się dzielnie kochana🤗
Ciculada - gratki udanej wizyty👏🥳 Fajnie, że wszystko dobrze👍😃 Turkusowapoziomka - trzymam kciuki za Twoje, same dobre wieści 👍 Ja mam z córcią widzenie jutro, już się nie mogę doczekać. Dziś z samego rana zaliczyłam labo. Mam nadzieję, że w wynikach badań i w M1 wszystko w porządku🙄 |
|
|
|
#4515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Śpiworek który kupiłam ma 90cm z tym, że górę można ściągać w kapturek który go automatycznie skraca.
Na stronie producenta pisze, że pasuje do gondoli i większości fotelików. Cytat:
mam nadzieję, że nie będą Cię długo trzymać. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Jaki polecacie termometr bezdotykowy?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie kupuję śpiworka, zobaczę co dostaniemy od brata TŻ. Wczoraj kupiłam wszystkie artykuły higieniczne do torby do szpitala i jakieś kosmetyki dla małego, wzięliśmy też przewijak i wanienkę ze stojakiem. Czekam jeszcze na laktator, poduszkę do karmienia i prześcieradła, będą dziś lub jutro. Z większych rzeczy już niewiele zostało.
Zaglądam dzisiaj do synka, cieszę się i boję ![]() Też się trochę gorzej czuję ostatnio, czasami mnie mdli, pojawiają się jakieś małe zawroty głowy, rano budzę się nieprzytomna (o 11! ).
|
#4519 |
|
Rozeznanie
|
Była przyjaciolka i przywiozła mi siatę ubranek
już jestem zasypana ciuchami a jeszcze bratowa ma przygotowane. Orientacyjnie to pajaców mam bardzo mało, znikome ilości 🤨Właśnie termometr! Podepnę się pod pytanie ![]() Zrobię sobie spaghetti i to by było na tyle z dzisiejszych obowiązków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Naomi - kciuki za widzenie👍 Rozumiem, wszystkie chyba czujemy lek i niepewność przed kolejnymi wizytami, ale nie stresuj się🤗 na pewno Synuś miewa się dobrze💃 Przyjemnego zaglądanka i wyłącznie dobrych wieści😃
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Manuilla - nie mam bezdotykowego, jakoś bez problemowo obchodziliśmy się do tej pory bez. Niewiele chorujemy i rzadko potrzebujemy termometru...chyba na razie wstrzymam się z zakupem bezdotykowego, jak potrzeby okażą się większe i nie będzie wystarczał podstawowy elektroniczny, kupimy😉 JestemKropka - ja tez właśnie mam trochę za mało pajacyków. Reszty chyba wystarczy, ale muszę to jeszcze przekalkulować po zakończeniu remontu. |
|
|
|
#4521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy okazji - dziękuję za polecenie Unibenu, zrobił dobrą robotę ![]() W innym temacie - dziewczyny z potencjalnym konfliktem serologicznym - udało Wam się dostać immunoglobulinę na NFZ? W przychodniach mówią, że bez szans, w jednej poradni przyszpitalnej powiedzieli że tylko jeśli się u nich prowadzi ciążę ale dali mi cynk, że w innym krakowskim są szanse, tyle tylko, że dodzwonić się do nich to zakrawa na jakiś mały cud:/
If God is watching us, the least we can do is be entertaining. Edytowane przez szokson Czas edycji: 2020-10-05 o 13:30 |
|
|
|
|
#4522 |
|
Przyczajenie
|
Termometry kupowałam 3l temu w Lidlu coś koło 150zl jest super, co jakiś czas widuje go w gazetce.
My mamy polarowy kombinezon 62 i śpiworek do wózka, w spadku w rozmiarze 68 wydaje się ogromny i zastanawiamy się czy nie kupić mniejszego. Z wyprawką również jestem daleko w lesie, może to dlatego że to trzecie dziecko? 😂 Pamiętam w pierwszej ciąży, w połowie to juz miałam wszystko poprane, poprasowane itd. Jaki kupujecie bujaczek-fotelik do domu? Zastanawiamy się nad chicco |
|
|
|
#4523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę, to musiałabyś zapisać się na wizytę do lekarza ginekologa na NFZ i ten może wówczas wystawić skierowanie refundowane, wtedy nikt nie ma prawa robic problemów. Ja się trochę za późno na to obudziłam, moja gin wystawiła mi receptę i zastrzyk podano mi w przychodni. Zapłaciłam 300 zł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Ja jestem w pierwszej ciąży a jestem tak samo daleko w lesie... dzisiaj dopiero zamówiłam aptekę i czekam na rzeczy do szpitala.. ![]() Z ubrankami pomaga mi mama, bo ja i tak nie mogę na razie godzinami stać i prasować itp. I tez dopiero zaczynamy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też myślałam, że po prostu kupię ale moja gin trochę tym zachwiała, że to tylko profilaktyka, a po porodzie i tak dostanę jeśli dziecko będzie znów z Rh+.
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpiworki do gondoli te w najmniejszym rozmiarze mają zwykle 90cm
![]() Co do bujaczka polecam Ingenuity Bright Starts. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4527 |
|
Rozeznanie
|
Ja generalnie to pluje sobie w twarz
bo gdy mogłam się wziąść za wyprawkę, iść do głupiego sklepu to Tż mnie hamowal że jeszcze mamy czas, a gdy trzeba było już się zabrać za wyprawkę to wyszły te problemy z szyjka i nakazy leżenia. I przez to tak chaotycznie przygotowuje wyprawkę 🤨 ale nie jest źle zawsze mogło być gorzej.Polecany jest termometr microlife czy coś takiego, duzo się przwija na forwch ciążowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Nc150 taki mam
Screenshot_2020-10-05-15-12-26-101_pl.allegro.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tez trzecie i nie mogę się zabrac ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

dziś jak się wyrobię ze wszystkim to pojadę po jakieś brakujące rzeczy z wyprawki.

️
bardzo wspolczuje. A odwiedzin rodziny oczywiście nie ma? :/
mam nadzieję, że nie będą Cię długo trzymać. 
).

w sumie to od tygodnia ale wczoraj i dzisiaj to jakieś apogeum.
Pamiętam w pierwszej ciąży, w połowie to juz miałam wszystko poprane, poprasowane itd. Jaki kupujecie bujaczek-fotelik do domu? Zastanawiamy się nad chicco
bo gdy mogłam się wziąść za wyprawkę, iść do głupiego sklepu to Tż mnie hamowal że jeszcze mamy czas, a gdy trzeba było już się zabrać za wyprawkę to wyszły te problemy z szyjka i nakazy leżenia. I przez to tak chaotycznie przygotowuje wyprawkę 🤨 ale nie jest źle zawsze mogło być gorzej.