Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-05, 14:42   #2791
Paulina1671
Zadomowienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Mój miednicowo i tak mnie przedwczoraj skopał po pęcherzu... Nie wiedziałam,ze to tak boli.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Już się boję co się będzie w brzuchu dziac jak podrośnie ze 2kg

Aaa i przyszła dziś komoda na ciuszki małego, tż może dziś złoży to będę mogła sobie wszystko poukładać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez Paulina1671
Czas edycji: 2020-10-05 o 14:43
Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 14:55   #2792
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ja też się boję mówić o imieniu dla synka. W pierwszej ciąży mówiłam otwarcie o tym jak się będzie nazywał pierwszy syn. I było tyle negatywnych komentarzy i krzywienia się, że ojeju. A mnie to imię po prostu bardzo dobrze się kojarzyło z konkretną osobą, miało całą historię. I tylko wciąż było że strony rodziny nagabywanie na "Krzysia", bo "skrzywdzę dziecko". A ja naprawdę nie lubię tych wszystkich Stasiów, Heniów, Franiów itp. Uważam, że to piękne imiona dla tych którzy je lubią Tak jak wszystkie inne mają być piękne dla rodziców dziecka i juz. Córce daliśmy na imię mało oryginalnie i nie było gadania. Ale od lat wiedzieliśmy, że tak będzie miała na imię, bo też idzie za nim nasza własna historia, własne emocje itd. Nie było to "imię wybrane z kalendarza". Teraz maluch miał mieć na imię Miłosz ot tak po prostu, bo rodzeństwo tak wybrało i czasem jeszcze do tego wracamy, ale to imię nam się z niczym nie kojarzy. Natomiast mąż zasugerował Oliwier. I jak tylko raz wspomniałam o tym, to była taka awantura wśród rodziny bliższej i dalszej, że heja. Bo to imię dla "nizin społecznych" (serio???w ogóle co to za terminologia?), bo jakiś Janiak, bo tak nazywają ludzie niewykształceni etc. A my po prostu patrzyliśmy tym razem na znaczenie imienia. Nie powiem, żeby wymowa jakoś mnie urzekała, ale znaczenie już tak, bo oznacza to "armia Elfów", a my jesteśmy ogromnymi fanami fantasy, od wielu lat, fascynatami gier planszowych o tej tematyce, książek, filmów. I byłoby to takie w naszym klimacie. Ale jak tak mają wszyscy postrzegać dziecko jako skrzywdzone przez głupich rodziców, bo "wydumane, zachodnie, przesadzone i dla pospólstwa (to mój "ulubiony komentarz") to już nie wiem czy tak nazwiemy. Nie dlatego że obchodzi mnie co myślą inni,ale nie chcę żeby dziecko miało kiedyś pod górę

A ja np w ogóle nie patrzyłam na znaczenie imion i mnie to w ogóle nie interesowało. Wybrałam takie które mi się po prostu spodobało i w sumie mam gdzieś że komuś by się nie spodobało.
Dajcie synkowi imię które Wy chcecie i w ogóle się nie przejmujcie co rodzina mówi.

Stary 2020-10-05, 15:13   #2793
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość

Aaa i przyszła dziś komoda na ciuszki małego, tż może dziś złoży to będę mogła sobie wszystko poukładać

Jaką zamówiliście?

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 15:16   #2794
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość

Pokażesz jaka? Ja na allegro wybrałam kilka ale nie wiem którą. I u ciebie do przodu a ja mam tylko 3 ciuszki i kocyk

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 15:27   #2795
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Fajne te rzeczy. Poprosilam Tż aby po pracy zajrzał do pobliskiej Biedronki to moze cos upoluje

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 15:34   #2796
adhoc
Zadomowienie

Ja mam nadal kaszel 🤷☠♀️ choć mniejszy na szczęście niż tydzień temu... Katar mam rano... No jakoś tak mnie ścina i doleczyć się nie mogę

Mansikka daj znać, czy warto jechać bo jakaś leniwa się zrobiłam i nie chce mi się nigdzie jeździć siedzę cały dzień i czytam książkę

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:13   #2797
lausanne
Wtajemniczenie

Dziś w ogóle ciężki dzień jakiś, przynajmniej u nas. Raz zlewa, potem ciepło bardzo i przepiękne słońce i znów idzie widać zlewa. Ciśnienie świruje a ja razem z nim.

Kochane nie wiem która to pisała, że spojenie łonowe boli po USG, ono może boleć bardzo po prostu, to bardzo częste w ciąży. To taki stan błogosławiony i "nie choroba" w którym wszystko jest "fizjologiczne" I mdłości i omdlenia i osłabienie i bóle głowy i ból kręgosłupa i opuchnięte nogi i często anemia i ból wszystkego co aktualnie dzidziuś sobie uciska

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Biedronki nie lubię strasznie z założenia, a raczej bardziej że względu na to jak kiedyś było w Biedronkach, bo potem nie chodziłam, ja z grupy Lidl-fan Ale mam ją za oknem, dosłownie dwie minuty i może też zerknę przez Was na te gadżety. Ta lampka fajna, podobne widziałam w IKEA niedawno.
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:34   #2798
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Dziś w ogóle ciężki dzień jakiś, przynajmniej u nas. Raz zlewa, potem ciepło bardzo i przepiękne słońce i znów idzie widać zlewa. Ciśnienie świruje a ja razem z nim.

Kochane nie wiem która to pisała, że spojenie łonowe boli po USG, ono może boleć bardzo po prostu, to bardzo częste w ciąży. To taki stan błogosławiony i "nie choroba" w którym wszystko jest "fizjologiczne" I mdłości i omdlenia i osłabienie i bóle głowy i ból kręgosłupa i opuchnięte nogi i często anemia i ból wszystkego co aktualnie dzidziuś sobie uciska

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Biedronki nie lubię strasznie z założenia, a raczej bardziej że względu na to jak kiedyś było w Biedronkach, bo potem nie chodziłam, ja z grupy Lidl-fan Ale mam ją za oknem, dosłownie dwie minuty i może też zerknę przez Was na te gadżety. Ta lampka fajna, podobne widziałam w IKEA niedawno.
Ja też wolę Lidla u mnie w biedronce syf i w ogole..

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:37   #2799
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

A ja wolę Biedronkę.
U mnie wszystko schludnie poukładane i wiem, gdzie co jest. Do Lidla bardzo rzadko jeździmy. Ostatnio bylismy jakos tydzien-dwa temu bo mialy być te ciążowe rzeczy. I owszem cos tam kupilam, ale strasznie porozrzucane wszystko bylo.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Za nieco ponad 2 godziny zobaczę, co u dzidzi... Coraz bardziej jakieś nerwy mnie nachodzą

Stary 2020-10-05, 16:38   #2800
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
A ja wolę Biedronkę.
U mnie wszystko schludnie poukładane i wiem, gdzie co jest. Do Lidla bardzo rzadko jeździmy. Ostatnio bylismy jakos tydzien-dwa temu bo mialy być te ciążowe rzeczy. I owszem cos tam kupilam, ale strasznie porozrzucane wszystko bylo.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Za nieco ponad 2 godziny zobaczę, co u dzidzi... Coraz bardziej jakieś nerwy mnie nachodzą

Kciuki!

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:45   #2801
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja lubię i Lidl i Biedronke. Na studiach częściej byłam w Lidlu bo miałam bliżej
Teraz tylko Biedronka. Jeździmy do tej co jest przy granicy z Białorusią i teraz pustki w niej. Mało klientów ale asortyment większy niż w mieście obok.

Paula będzie dobrze

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 16:46   #2802
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja lubię i Lidl i Biedronke. Na studiach częściej byłam w Lidlu bo miałam bliżej
Teraz tylko Biedronka. Jeździmy do tej co jest przy granicy z Białorusią i teraz pustki w niej. Mało klientów ale asortyment większy niż w mieście obok.

Paula będzie dobrze

Dzięki dziewczyny

Wstawiam mój dzisiejszy brzuszek 20201005_164458.jpg

Stary 2020-10-05, 17:28   #2803
aktogimka
Zakorzenienie

Ale się dziś fatalnie czuję, ciśnienie daje czadu. :/ W pracy intensywny dzień, pod koniec zmiany to się już tam prawie czołgałam, brzuch twardy, na autopilocie wróciłam do domu i cyk do leżenia. Teraz wstałam i widzę, że deszcz się rozchulał na dobre... Pewnie stąd ból głowy, senność i moje ciśnienie nieźle dołuje.

Na olx wyhaczyliśmy komodę z przewijakiem za 1/5 ceny, w czwartek napisałam, że jesteśmy zdecydowani i kiedy możemy odebrać, sprzedawca potwierdził, że ogłoszenie aktualne. Zero odpowiedzi na temat odbioru. Przypominałam się codziennie, dzwoniłam kilka razy, wczoraj mąż zaczął pisać od siebie, też dzwonił, zero odpowiedzi. Dziś też dzwoniłam, po 14 znów napisałam wiadomość, a teraz patrzę, że ogłoszenie zniknęło. Uh, to nie można było napisać nam, że coś się zmieniło i np. kupił ktoś inny albo że nieaktualne? :/
Ale udało się kupić Chicco Next2me, mąż właśnie pojechał odebrać.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 17:39   #2804
lausanne
Wtajemniczenie

Paula kciuki, będzie dobrze 💚

Aktogminka next2me jest piękne Też chciałam, ale mam drewnianą dostawkę po synku szwagierki, więc troszkę bez sensu kupować nowe dla zasady. Ale jak oglądałam to byłam zachwycona
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 17:52   #2805
Paulina1671
Zadomowienie

O spojeniu lonowym ja pisałam że boli właśnie tak myślę że to normalne ale łażę i jęczę bo boli jak chodzę i jak wstaje

Już wam wstawiam komodę, tylko ja bez przewijaka bo przewijak na lozeczko tylko kupuje, na mojej komodzie musi jeszcze klatka chomika stać

https://www.google.com/search?q=DUŻA...EW&pie=plaji-i
Z allegro, mamy meblościankę w tych kolorach, a ona obok będzie stać. Tż narazie składa i przeklina

Śliczny brzuszek
Przyjechały ubranka dla małego z vinted, masa tego jest a tylko łącznie 50zl wydałam. Najbardziej szukałam spiochow bo sobie ubzdurałam że śpioch plus długie body i dzieciak ubrany

Stary 2020-10-05, 18:16   #2806
kaewso
Rozeznanie

Hej Dziewczyny, witam się po weekendzie

Jejku, jak mnie od kilku dni męczy zgaga. Nigdy wcześniej nie miałam zgagi, strasznie to jest męczące. Próbowałam sposob z migdałami, ale nie bardzo mi pomogło. Jedynie guma do żucia trochę pomaga. Macie jakieś skuteczne sposoby?

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Dziecko i tak chyba od 8 tygodnia dostaje tą szczepionkę. Mimo że się szczepiłam w ciąży to do tego pierwszego szczepienia praktycznie z nikim się nie widzieliśmy poza rodzicami którym kazaliśmy się też zaszczepić. Mój tata się nie chciał zaszczepić to mu nie pozwoliłam brać młodego na ręce

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, dostaje później szczepionkę. Natomiast ta szczepionka, którą mama przyjmuje w ciąży pomaga chronić dziecko zanim zostaie podana ta szczepionka. Także ja będę się szczepić. Na najbliższej wizycie zapytam tylko kiedy to najlepiej zrobić.

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Po peselu możemy sprawdzić tylko co było brane u nas, nie mamy wglądu w historię pacjenta zrobioną w innych aptekach.

Na błonicę/tężec/krztusiec szczepiłam się 2 lata temu, przed podróżą na drugi koniec świata. Teraz w ciąży znów powtórzę.

I wszystko już jasne, dzięki bardzo

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie dzisiaj 18+5 jednak potwierdził się chłopak waży 250 gram i ma 14 cm póki co wszystko ok

Super

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Jestem już po. Z małą wszystko w porządku. Wierzgała się i kopała, momentami nie współpracowała ale finalnie udało się wszystko sprawdzić.
Waży 362g

Cudownie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
A propos naklejek w pokoju. My mamy takie Załącznik 7729127

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Śliczne naklejki i bardzo fajne łóżeczko Jaki to model łóżeczka?

Cytat:
Albo tylko na jasno albo zmienia kolory. Zdjęcia z WC bo tam ciemno Załącznik 7729168Załącznik 7729169Załącznik 7729170Załącznik 7729171Załącznik 7729172

Ekstra lampka! Będzie w sam raz do przewijania w nocy

Cytat:
Kurka! Ale fajna ta lampka!

Co do imion - śmiejemy się, że jak druga by była córka, to damy jej na imię Jagienka. I będzie Mieszko i Jagienka. A jak syn, to polecimy dalej królami z banknotów. 🤣🤣🤣

Bardzo fajne imiona!

Cytat:

Powodzenia! Daj znać po wizycie
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 18:29   #2807
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się dziś fatalnie czuję, ciśnienie daje czadu. :/ W pracy intensywny dzień, pod koniec zmiany to się już tam prawie czołgałam, brzuch twardy, na autopilocie wróciłam do domu i cyk do leżenia. Teraz wstałam i widzę, że deszcz się rozchulał na dobre... Pewnie stąd ból głowy, senność i moje ciśnienie nieźle dołuje.

Na olx wyhaczyliśmy komodę z przewijakiem za 1/5 ceny, w czwartek napisałam, że jesteśmy zdecydowani i kiedy możemy odebrać, sprzedawca potwierdził, że ogłoszenie aktualne. Zero odpowiedzi na temat odbioru. Przypominałam się codziennie, dzwoniłam kilka razy, wczoraj mąż zaczął pisać od siebie, też dzwonił, zero odpowiedzi. Dziś też dzwoniłam, po 14 znów napisałam wiadomość, a teraz patrzę, że ogłoszenie zniknęło. Uh, to nie można było napisać nam, że coś się zmieniło i np. kupił ktoś inny albo że nieaktualne? :/

Ale udało się kupić Chicco Next2me, mąż właśnie pojechał odebrać.

A która wersje? Ja myślałam żeby kupić Lionelo theo, nowe ok 350 zł.

Stary 2020-10-05, 18:32   #2808
aktogimka
Zakorzenienie

kaewso, mnie ostatnio też dopadła zgaga, kupiłam Gaviscon do ssania i po wyssaniu tabletki jak ręką odjął. Mam go teraz zawsze przy sobie.

Przyjechało łóżeczko, nie-użytkownik też z lutego, więc jeszcze mamy cały sprzęt na gwarancji. Strasznie się cieszę.

I kusi mnie zamówić torby do wózka z Makaszki. Dwa wzory są mocno przecenione, chyba likwidują akurat te kolekcje. Widziałam, że na targach było ogromne zainteresowanie stoiskiem Makaszka. Póki co mam w koszyku, będę myśleć.

Stary 2020-10-05, 18:47   #2809
Szoszoszo
Zakorzenienie

Ja mam i fajną Biedronkę, i spoko Lidla. Tylko Biedra rzut beretem no i mała jest, więc nie zawsze wszystko do niej trafia, czasami przyjezdża spóźnione, a czasami w ogóle...
Ale po wieczornej jodze skoczę do większej, może tam będą lampki.

Cytat:

Kciuki! I Czekamy na wieści!

Cytat:
kaewso, mnie ostatnio też dopadła zgaga, kupiłam Gaviscon do ssania i po wyssaniu tabletki jak ręką odjął. Mam go teraz zawsze przy sobie.

Przyjechało łóżeczko, nie-użytkownik też z lutego, więc jeszcze mamy cały sprzęt na gwarancji. Strasznie się cieszę.

I kusi mnie zamówić torby do wózka z Makaszki. Dwa wzory są mocno przecenione, chyba likwidują akurat te kolekcje. Widziałam, że na targach było ogromne zainteresowanie stoiskiem Makaszka. Póki co mam w koszyku, będę myśleć.
Aktogimka, gratki, super, że dorwałaś next2me

Bardzo fajnie wyglądają te torby! Niestety mnie bardziej nowości wpadły w oko, a tu cena nie zachęca za bardzo...

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2020-10-05 o 18:48
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 19:03   #2810
aktogimka
Zakorzenienie

Mam w koszyku torbę L, organizer wodoodporny i 3 maseczki materiałowe i wszystko razem kosztuje mniej niż torba L bez przeceny.

Stary 2020-10-05, 19:23   #2811
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Ja na alli będę zamawiać plecak/torbę do wózka 🤩

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Aktogimka, Paula1456 kcoiji 🤩

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Kciuki* a tak właściwie Aktogimka nie jesteś już po?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

W tym tygodniu codziennie wizyty 🤩

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 19:28   #2812
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja na alli będę zamawiać plecak/torbę do wózka 🤩

Aktogimka, Paula1456 kcoiji 🤩

Kciuki* a tak właściwie Aktogimka nie jesteś już po?

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

W tym tygodniu codziennie wizyty 🤩

Ja mam plecak z Alli polecam

Stary 2020-10-05, 20:12   #2813
Nairobi89
Zakorzenienie

Uff nadrobilam Was... teraz powoli wracamy z meżem do zycia po pogrzebie i musze sie na nowo wkrecic w tematy wyprawki itd

Stary 2020-10-05, 20:30   #2814
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Wstawiam fotki dwóch łupów z Biedronki
Zaraz wam opowiem o wizycie 20201005_202928.jpg20201005_202944.jpg

Stary 2020-10-05, 20:31   #2815
Francesc_a
Zakorzenienie

Byłam w Biedronce i kupiłam lampkę
Dziewczyny jak wizyty?

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 20:35   #2816
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Przed wizytą oczywiście dostałam bóli brzucha i zaczęłam mieć jakieś dziwne myśli... Dobrze, że mama mnie autem zawiozła.

I tak:
Na 100% zdrowa dziewczynka Dzisiaj była strasznie uparta i nie za bardzo chciała pozować do zdjęć, więc niestety zdjęcia 3D nie mam. Waży obecnie całe 380g, serduszko ładnie bije - 155 ud/min; pępowina prawidłowa, trójwarstwowa; łożysko jest na przedniej ścianie; kość nosowa 6,1 mm. Lekarka się mnie pytała ile ja ważyłam przy narodzinach. Mówię, że niewiele, nieco ponad 3kg, a ta w śmiech, że taka waga to norma jest
I co najważniejsze - zmierzyła mi szyjkę i jest zamknięta i ma długość 3 cm, więc jest bardzo małe ryzyko urodzenia przedwcześnie
Jedyne co zauważyła to mała torbiel splotu naczyniówkowego, ale powiedziała, że to się wchłonie jeszcze w łonie matki, albo tuż po porodzie
Ogólnie jestem zachwycona wizytą, tym, że widziałam dzidzię i że wszystko u niej ok

Stary 2020-10-05, 20:42   #2817
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Przed wizytą oczywiście dostałam bóli brzucha i zaczęłam mieć jakieś dziwne myśli... Dobrze, że mama mnie autem zawiozła.

I tak:
Na 100% zdrowa dziewczynka Dzisiaj była strasznie uparta i nie za bardzo chciała pozować do zdjęć, więc niestety zdjęcia 3D nie mam. Waży obecnie całe 380g, serduszko ładnie bije - 155 ud/min; pępowina prawidłowa, trójwarstwowa; łożysko jest na przedniej ścianie; kość nosowa 6,1 mm. Lekarka się mnie pytała ile ja ważyłam przy narodzinach. Mówię, że niewiele, nieco ponad 3kg, a ta w śmiech, że taka waga to norma jest
I co najważniejsze - zmierzyła mi szyjkę i jest zamknięta i ma długość 3 cm, więc jest bardzo małe ryzyko urodzenia przedwcześnie
Jedyne co zauważyła to mała torbiel splotu naczyniówkowego, ale powiedziała, że to się wchłonie jeszcze w łonie matki, albo tuż po porodzie
Ogólnie jestem zachwycona wizytą, tym, że widziałam dzidzię i że wszystko u niej ok

Ale lubię takie wiadomości
A sugerowała coś ile będzie ważyć córa?

Stary 2020-10-05, 20:43   #2818
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

I tak:
Super, że wszystko w porządku z małą
Ja mam szyjke 2,8cm i biorę luteine

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-05, 20:44   #2819
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku z małą
Ja mam szyjke 2,8cm i biorę luteine

Paula też się cieszę, że wszystko jest dobrze

Moja szyjka 3,4cm i mecze gina że to za mało i chce leki

Stary 2020-10-05, 20:45   #2820
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość

Ale lubię takie wiadomości
A sugerowała coś ile będzie ważyć córa?

Wagę szacunkowa podaje się najczęściej na III prenatlnym

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości