|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Ja mam i kosz mojzesza i łóżeczko, ale w sypialni się nie zmieszczą te dwie rzeczy
nie wiem właśnie jak to rozkminic. Niby wystarczylby kosz mojzesza na początek, ale wtedy musiałabym w nocy przy przewijaniu popylać z mała do dziecięcego pokoju ![]() Co do ruchów to dla mnie takie przeciąganie kończyn pod skórą jest bolesne, czasem serio mam wrażenie że mi rozedrze brzuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kciuki za wizytę
My będziemy mieć łóżeczko przewijak i wszystko w jednym miejscu tak mi było łatwiej z córeczką i teraz też tak robimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała łóżeczko obok łóżka, więc wszelkie dostawki dla mnie są zbędne.
Co do ruchów to dla mnie czasem są bolesne. Szczególnie przy żebrach i okolice żołądka Z tym, że moja jest bardzo ruchliwa, cały czas gdzieś tymi kończynami macha ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
Co do ruchów u mnie też takie dyskoteki że aż pozycji sobie nie mogę znaleźć wcześniej na lewym boku kopał bardziej więc się kładłam na prawnym a od paru dni kopie ciągle 🤣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie zwykle łóżeczko jakieś pół metra od naszego łóżka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też się szykuje chyba ruchliwe dziecko
wierci się dość często oby tylko spało w nocy w miarę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4567 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Mój jest leniwy, śpi i nabiera masę
Powiem wam ze w nocy myślałam ciagle o tym ze taki duży już jest i mega mnie to stresuje chyba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4569 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Wlasnie cukier mam w normie :/ zreszta jem ciagle z niskim ig wiec nie powinny mi skakać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamartwiaj się. Jak lekarz mówi, że jest w normie to na pewno jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4572 | ||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Cytat:
Moj lekarz tez tak powiedział, ze to nie ma znaczenia i po prostu tak rośnie.. na pierwszych badaniach, a potem na prenatalnych tez był o tydzień większy, wiec tak jakby wszystko w normie... No ale wiecie mnie już dopadły mysli jak dam radę urodzić takie duże dziecko jeśli sie przekręci, a jak nie to boje sie cc, tej otoczki w okół tego i w ogole Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam cukrzycy, jem zdrowo dużo nie utylam a mimo wszystko synek rośnie tak jak córeczka widocznie to geny, lekarz mówi że tak bywa
a co do porodu lekarze zadecydują czy dasz radę rodzić Sn czy będzie CC tak czy siak wiem że to może stresować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja jest bardzo ruchliwa, a jak przytula się córeczka i do niej mówi, to zaczyna wierzgać na każda stronę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
Mój młody wczoraj wieczorem miał chwilę spokoju, i akurat mój Tż zadzwonił do mnie na mesengerze i gadaliśmy, to jak ojca usłyszał to się zaczęła wariacja 🤦☠♀️
Przyjechał wózek teraz tylko ktos musi mi kartony wtaszczyć na górę, no i trzeba czekać na Tż aż wróci to go złoży jaram się jak pochodnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie dzwoniłam do położnej z którą będę chciała rodzić, jeśli w ogóle uda się SN. Bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła przez telefon, taka mamuśka po 50
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
Mój reaguje na odkurzacz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się sama boję jak to będzie, jak będzie z wagą, jedną z wagą 3800 udało mi się jakimś cudem wycisnąć, ale czy większą dam radę to nie wiem liczę, że będzie mniejsza
|
|
|
#4580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Starsza córka ważyła 3500g po terminie. Wolałabym, żeby mała zdecydowała się wyjść wcześniej ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, moja też po terminie już była.
Wolałabym żeby ciut wcześniej wyszła
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
Moja córka miała 4600 a ja nie miałam cukrzycy
teraz również nie mam a synek rośnie dużyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4583 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jeszcze roznie moze byc z ta waga - moja cora przy USG trzeciego trymestru byla sporo powyzej 60tego centyla, a urodzila sie (porod wywolywany 3 tyg. przed czasem) niecale 2800, wiec do terminu pewnie bylaby max 3200.
Co do ruchow - odkad mloda sie obrocila (tak sadze, ze to musialo wtedy byc), zdecydowanie zmienil sie ich charakter;p Wczesniej to byly takie mile kopniaczki, teraz jak mnie czestuje po zebrach to zdecydowanie mniej milo;p Lozysko na przedniej.
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam cukrzycę, a dziecko malutkie. Także różnie bywa
![]() Chociaż zobaczymy w piątek na wizycie, może trochę nadgoniła
|
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
My już po wizycie😃 dzięki za kciuki🤗
Moja akrobatka miewa się świetnie, wciąż siedzi w ulubionej pozycji z kolankiem przy nosku🤣...Udało się nagrać ewidentny grymas niezadowolenia, gdy p.dr próbowała ją drażnić, by cyknąć ładny portrecik, ale cel został osiągnięty😋 Waży 1600g, więc też nie mam już co łudzić się nawet, że będzie mniejsza od braci🙄 Szyjka miękka, pozamykana💃 Kolejna wizyta 3.11. Dziewczyny, doskonale rozumiem Wasze obawy co do wagi dzieci🙈 Turkusowapoziomka - wiem, że ten lęk może wręcz spędzać sen z powiek🙄 Sama przy pierwszym usłyszałam, że mały ma dużą główkę...w konsekwencji biegaliśmy od lekarza do lekarza, konsultowaliśmy się z kim się dało i miałam koszmary o wodogłowiu🙈 ...w dodatku ja drobna i miednica wąska...wiec strach ogromny🙈 Syn miał 3600g i obwód główki 35cm, wiec raczej przeciętnie i najważniejsze dałam radę SN👍 Wiem, że to trudne, ale z doświadczenia radzę starać się za wszelką cenę nie zamartwiać i nie nakręcać - nie warto! Sama chciałabym, żeby teraz było do urodzenia trochę mniej niż 3,5kg, ale Mała rośnie ksiazkowo i wszystko wskazuje na to, że nie będzie mniej🤷🏼☠♀️ Tak jak Dziewczyny mówią, lepiej w tą stronę niż za mało😉 Z jednej str. zmartwiłam się trochę, że córcia spora, ale z drugiej - poczułam spokój, bo wiem że gdyby coś podziało się wcześniej, to mała jest silniejsza, bezpieczniejsza i w razie czego da radę👍 Córka naszych przyjaciół urodziła się mając zaledwie kilogram🙈 Dziś jest cudną, zdrową, mądrą nastolatką💃💪😃 |
|
|
|
#4587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszę tylko, ze wszystkie moje koleżanki po cc naprawdę - jeśli można tak to ująć - to sobie chwalą. Fakt, rana po boli, ale do przeżycia o sn raczej nie znam pocieszających historii, a moja kuzynka i koleżanka mnie jeszcze dobiły po swoich porodach ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Matka tego dziecka 7kg podobno nie miała cukrzycy :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4589 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluje wizyt! Fajnie ze maluszki rosna i tak jak ktoras z Was powiedziala, bardziej bym sie martwila, gdyby dzieciaczek za malo przybieral, wiec glowa do gory, bedzie dobrze!
Ja juz jestem zwarta i gotowa do porodu, jakikolwiek on bedzie, bo to juz w przyszlym miesiacu tak naprawde ![]() ![]() ![]() jak mi to minelo. Na listopadowej grupie na fb juz sie sypia porody![]() Czy ktoras z Was zmaga sie z nawracajacymi infekcjami? Kurcze w tamtej ciazy tylko raz, a teraz juz mam chyba 4 infekcje, jestem na lekach i szczerze nie czuje jakos poprawy. Myslalam ze z mezem bedziemy szalec pod koniec ale sie nie zanosi na taki scenariusz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4590 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Macie racje, po prostu mnie to zaczęło przerażać, bo myślałam ze będę miała maluszka a on jednak ma zamiar rosnąć bardzo szybko
z drugiej strony można odetchnąć, ze będzie silny a z porodem jakoś to bedzie najgorsze ze ja przyszykowałam sie na wyprawkę na start 56, a tu chyba 62 będę od razu potrzebować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

nie wiem właśnie jak to rozkminic. Niby wystarczylby kosz mojzesza na początek, ale wtedy musiałabym w nocy przy przewijaniu popylać z mała do dziecięcego pokoju 

Z tym, że moja jest bardzo ruchliwa, cały czas gdzieś tymi kończynami macha 
oby tylko spało w nocy w miarę 

nie zamartwiaj się. Jak lekarz mówi, że jest w normie to na pewno jest

liczę, że będzie mniejsza
teraz również nie mam a synek rośnie duży
dzięki za kciuki
Waży 1600g, więc też nie mam już co łudzić się nawet, że będzie mniejsza od braci
Kolejna wizyta 3.11.
♀️ Tak jak Dziewczyny mówią, lepiej w tą stronę niż za mało
Z jednej str. zmartwiłam się trochę, że córcia spora, ale z drugiej - poczułam spokój, bo wiem że gdyby coś podziało się wcześniej, to mała jest silniejsza, bezpieczniejsza i w razie czego da radę
️
z drugiej strony można odetchnąć, ze będzie silny