|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Aaaa dotarły do mnie wczoraj pieluszki tetrowe i flanelowe także jeszcze muszę zamówić nowy pokrowiec na leżaczek , kocyk, staniki do karmienia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj zaczynam 33tc więc już co ma być to będzie ale sądzę, że problemu z donoszeniem to nie będzie W sumie biorę tylko magnez raz dziennie bo mnie skurcze w łydkach łapią. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślę że spokojnie donoszę
po za tym póki nie będzie wszystko gotowe i wyprane i szpitala nie otworzą syn ma tam siedzieć 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za chwilę będę w strachu wychodzić z łóżka ☠♀️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zwracam uwagę bo często towarzyszy temu silny ucisk w dole nie jest to przyjemneWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
No mam zupełnie tak samo - często wstanę tylko siku i od razu kamień. Gin powiedziała ze z luteina się nie rozstane i co wizytę sprawdzamy szyjkę. Ale jeszcze z dwa tygodnie i będę się już dużo bezpieczniej czuła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też zrobiłam w weekend kilka zamówień i czekam na paczki. Ja wszystko przyjdzie to musze ogarnąć co mam i dokupić brakujące rzeczy. A w piątek mamy z mężem sesje brzuszkową i toralnie nie wiem co ubrać :/
|
|
#4627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam fajne zdjęcia w stylu- biała koszula, zwiewne sukienki, czarna mini, luźny lejący sweter Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym ubrała jakaś jasna luźna sukienkę (chociaż nie za luźna, żeby brzuch nie zginął ), albo delikatna w kwiaty, coś jasnego i lejącego się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Dokładnie! Kiedyś się śmiałam, ze ciężarne się tak trzymają za brzuchu jakby im dziecko miało wypaść.. a teraz sama odruchowo trzymam, bo mam uczucie ze napina i wypada ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi tez się zdarza, zwłaszcza jak dużo chodzę ale jakoś mnie to nie niepokoi. Na wszystkich badaniach wszystko książkowo, Młodziak leży głowa w dol wiec czasem uściśnie tu i ówdzie Tylko moja ciąża jest bezproblemowa od początku i ja raczej z tych nie stresujących się Pierwsza ciąża i zero negatywnych doświadczeń robi swoje![]() Dzisiaj przyszła do mnie paka z vinted. Przeraziłam się, bo te małe ubranka są... takie maluskie Jakoś sobie wyobrażałam, ze jednak noworodek jest większy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4631 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
A ja nie miałam takiego uczucia ani razu jeszcze, moja stalowa szyjka chyba nie prędko coś poczuje :/ skoro on tam girkami nawet nie sięga za bardzo
A brzuch mi twardnieje tylko jak długo siedzę albo chodzę, po czym jak poleze to przechodzi w sumie kilka razy tylko mi sie taki napięty zrobił. Teraz leżę i mam mięciutki brzuch ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam najtwardszy i największy brzuch w nocy
w ciągu dnia czasem mi się spina, ale nie wiem czy to skurcze czy mała sie gimnastykujeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4633 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi od razu gin mówiła, już w 18tc, ze mała jest zdecydowanie zbyt nisko, wciska się w kanał i naciska główką na szyjkę, dlatego nie mogłam za bardzo tego ignorować, bo różnie mogło być. Samo ułożenie głowa w dół i czasem ucisk to chyba w 8 msc już norma, ale kamień przez cały dzień chyba nie do końca. Wiadomo, ze u niektórych takich urok i wszystko jest ok, ale w 20 tc wolałam słuchać lekarza i dmuchać na zimne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Ja już sama nie wiem, czy to skurcze czy co... czasem wstanę i jest ok, brzuch miękki. a czasem dosłownie taki kamień, ze palca nie wcisnę nawet trochę.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Chwilowe bezbolesne twardnienia to chyba te skurcze braxtona. Kilka razy dziennie to chyba spoko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Ja najczęściej mam twardszy brzuch zwykle pod koniec dnia ale ja jestem totalnie na wysokich obrotach codziennie
jestem ciekawa mojej szyjki mam nadzieję że za tydzień w czwartek ja zmierzy Zebrałam się i ogranelam połowę szafy wywaliłam 2 worki ubrań jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
No mam misję doczlapac się do wtorku, mam nadzieję że ginekolog mnie uspokoi. No i jestem szalenie ciekawa tej szyjki
![]() Mamy już pół tygodnia na boku a mówiłam sobie ze wezmę się za pranie ciuszków kompletnie brak weny. Do prasowania muszę kogoś wynająć bo nie ustoje tyle czasu chociaż bym wolała sama to zrobić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz ze go nie ma bo w delegacji a dwa, on kompletnie się nie garnie do domowych obowiązków oprócz wynoszenia śmieci 2 tyg co leżałam plackiem to było dla niego męka bo musiał wszystko robić w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie mama ogarnia pranie i prasowanie, bo ja tez nie ustoje. Ale mieszka dom obok, więc to teraz dla mnie duże ułatwienie. Ja już tez odliczam do wizyty w pon Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zadomowienie
|
Ja dalej nie wybrałam dnia do prania itp zobaczę jak sytuacja oo wizycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pranie sama wstawię bo już mam większość posegregowane rozmiarowo gorzej z tym prasowaniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4641 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam już mnie więcej posegregowane rozmiarami ale u nas prasowanie wejdzie w grę tylko nocą jak córka pójdzie spać swoją drogą ja nie znoszę prasować 🤣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła mi paczka z bonprix ze stanikami i koszulami. Nie są złe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
A Warszawa od soboty w żółtej strefie... Ciekawe co będzie z porodami
![]() Ja już mam wszystko na 56 i 62 wyprane i wyprasowane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na następne rozmiary też coś jest, mam chyba do 74 jakieś sztuki. Leży wszystko pięknie posegregowane w szufladach, sukieneczki wiszą i czekają.Jeju boję się co będzie w grudniu z tymi porodami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Rozeznanie
|
Mówili że na jesień będzie drugi rzut wirusa, i chyba to się sprawdza... Robi się trochę przerażająco. Byle nie powrócił całkowity lock down.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4647 |
|
Raczkowanie
|
Ja już ubranka praktycznie wszystkie po prałam wyprasowałam. Została mi pościel i parę takich grubszych rzeczy
też będę układała rozmiarami. Mąż już mi złożył komodę.A jak z łóżeczkami? Kiedy składacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już się od jakiegoś czasu spodziewam kolejnego lockdownu i myślę, że akurat końcówka ciąży jest takim okresem, w którym mam to gdzieś
Ostatnie miesiące spędziłam aktywnie, dużo wychodziłam właśnie po to, żeby potem nie pluć sobie w brodę, że mogłam, a nie korzystałam. Liczę tylko, że Warsaw Film Festival normalnie się odbędzie, bo mam na oku kilka seansówNastawiam się na cc i od dawna wiem, że TŻ nie będzie obok. Może też dlatego łatwiej mi to zaakceptować ![]() Wczoraj przyszły różne rzeczy do torby szpitalnej i tak się zastanawiam co zrobić - jak spakuję te podkłady poporodowe, laktator itp. to już miejsca nie będzie na nic
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
Musisz mieć koszule, dla wygody twojej i lekarza. Po CC spodnie bedą uciskać ranę, po SN trzeba wietrzyć krocze, są obchody i zaglądają ci tam... No nie widziałam na poporodowym żadnej mamy w spodniach 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na patologii ciąży tylko można było chodzić w normalnych ciuchach jak się chciało. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Widzę, że większość z Was prało rozmiarami a ja kolorami i tylko mi białe i beże zostały Wczoraj przesadziłam z prasowaniem i dzisiaj mnie plecy bolą. Także następne pranie dopiero jutro ![]() Właśnie widzę, że fotelik też mi już wysłali a śpiworek będzie dzisiaj do odbioru. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2020-10-07 o 13:05 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

za chwilę będę w strachu wychodzić z łóżka
☠♀️
nie jest to przyjemne

Tylko moja ciąża jest bezproblemowa od początku i ja raczej z tych nie stresujących się
Pierwsza ciąża i zero negatywnych doświadczeń robi swoje
Jakoś sobie wyobrażałam, ze jednak noworodek jest większy 
w sumie kilka razy tylko mi sie taki napięty zrobił. 

kompletnie brak weny. Do prasowania muszę kogoś wynająć bo nie ustoje tyle czasu
chociaż bym wolała sama to zrobić... 

i na następne rozmiary też coś jest, mam chyba do 74 jakieś sztuki. Leży wszystko pięknie posegregowane w szufladach, sukieneczki wiszą i czekają.
też będę układała rozmiarami. Mąż już mi złożył komodę.
Ostatnie miesiące spędziłam aktywnie, dużo wychodziłam właśnie po to, żeby potem nie pluć sobie w brodę, że mogłam, a nie korzystałam. Liczę tylko, że Warsaw Film Festival normalnie się odbędzie, bo mam na oku kilka seansów