|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
Sanitariusz nie wystawia aktu zgonu .Poza tym kto to jest sanitariusz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Można tez włączyć telewizje rządowa. Liczba zakażeń rośnie, ludzie w stresie, a w telewizji heheszki z Trzaskowskiego, eksperci od wszystkiego i niezwykle istotny temat przekopu Mierzei Wiślanej
https://mobile.twitter.com/TOPTVPINF...31690217566209 |
|
|
|
|
#3813 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;88187166]Eh przed chwilą rozmawiałam z lekarzem w związku z moją pracą i powiedział mi, że szpitale mały katarek i kaszel podciągają pod covida bo mają za to 1.400 zł, wiadomo aby podbijać statystyki, a jeśli rodzina zgodzi się w akcie zgonu na covid ma 800 zł.[/QUOTE]:ebem: To samo slychaszalam od znajomego ratownika medycznego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3817 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3818 |
|
Konto usunięte
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88187581]Znajoma znajomego zmarła z powodu covid, a nie została ujęta w zestawieniach.
W dopłaty dla szpitali mogłabym uwierzyć, bo słyszałam, że wyceny procedur medycznych to temat rzeka i niekoniecznie są adekwatne do rzeczywistych kosztów, ale one muszą być gdzieś prawnie ujęte, w kasę dla szpitali pod stołem już mniej wierzę. Znam też paru lekarzy i niczego takiego nie słyszałam. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja czytałam tylko artykuł o kwocie, którą dostanie lekarz, który dobrowolnie pojedzie stwierdzić zgon z powodu covida ale na zewnątrz, nie w szpitalu, w sensie np. do domu chorego i jestem w stanie w to uwierzyć. W żadne fabrykowane przez przekupnych lekarzy dane nie wierzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88187758]Ja czytałam tylko artykuł o kwocie, którą dostanie lekarz, który dobrowolnie pojedzie stwierdzić zgon z powodu covida ale na zewnątrz, nie w szpitalu, w sensie np. do domu chorego i jestem w stanie w to uwierzyć. W żadne fabrykowane przez przekupnych lekarzy dane nie wierzę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jeśli tak faktycznie jest to myślisz, że nie nadużywają tego? Nie mówię że za każdym razem ale..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- https://www.money.pl/gospodarka/koro...51232385a.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88187784]Nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- https://www.money.pl/gospodarka/koro...51232385a.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Dobrze że choć Ty jesteś tego pewna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3822 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PRIV! Mam mieszkano do wynajęcia, ale tylko od poniedziałku do piątku, bo na weekendy przyjeżdżają studenci zaoczni. Tak więc w piątek trzeba opuścić mieszkanie, ale można wrócić w poniedziałek. Tak mi się przypomniało. Było kiedyś coś takiego na wizażu, że ktoś chciał wynajmować mieszkanie od poniedziałku do piątku studentom dziennym, a na weekendy studentom zaocznym.
|
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Też o tym słyszałam (ale nie że lekarz dostaje hajsy za pacjenta tylko raczej dofinansowanie placówki bo covid) plus że osoba ta jak umrze ma za free pogrzeb. Czy wierze? Średnio, ale nie zdziwiłabym się jakby okazało się to prawdą. Jest taki bałagan pod tym wgledem, że w sumie wszystko jest możliwe.
Teraz jedyne czym się przejmuje, to że nie moge znaleźć pracy w zawodzie (bo covid), nie mogę iść na staż (bo covid) i siedzę zmarnowana w starej pracy (ale z drugiej strony cieszę się, że ją mam) plus to że moje województwo ostatnio wyskoczyło ze statystykami covidowymi a nie chcę trafić do żółtej czy czerwonej strefy bo naprawdę nie mam w planach chodzić w tej maseczce kiedy mijam parę ludzi do pracy i z pracy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3824 |
|
BAN stały
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88187796]
Tak mi się przypomniało. Było kiedyś coś takiego na wizażu, że ktoś chciał wynajmować mieszkanie od poniedziałku do piątku studentom dziennym, a na weekendy studentom zaocznym. [/QUOTE]było ![]() piękny to był wątek. takie co raz większe 'wtf' przy każdym poście autora
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzeniona
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88187874]To chyba są bardzo bogaci, skoro stać ich na tyle kolorowych mazaków. Mazaki nie są tanie.
Lana Del Rey miała ostatnio ładną maseczkę, w sam raz do spacerów po lesie.[/QUOTE]Najładniejszą to miała ostatnio księżna Kate na spotkaniu ze studentami. Ona chyba była na tej samej zasadzie jak święte szaty Cesarza, że tylko mądrzy je widzą, a głupi internet się oburzył, że księżna bez maski! Idioci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Nom to bardzo smutne. Ostatnio sa tez mlode osoby ktore zmarly np okolo 30-40 lat. Na pewno zmarl ktos mlody ale chory na raka ale raczej nie tylko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3829 | |
|
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88187630]Zebrał się Rządowy Zespół Zarządzania Kryzysowego, ciekawe co wymyślą.[/QUOTE]
Cytat:
chociaz te wzrosty tez mnie martwią. z mojego wojewodztwa to ejst pozlizg co najmniej 2 dniowy, bo wiecje nowych "|plusow" podaje sam jedne szpital u nas (a to jedno z 3 laboratoriow w woj.) za to skorygowali liczbe zgonów na minus, z 21 zrobilo sie 20. nie wiem jak to przy takiej niskiej liczbie zgonów sie mozna pomylić... no ale. |
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzeniona
|
Aliexpress nigdy nie zawodzi, oto maseczki wersja zimowa. FB_IMG_16020673455592129.jpg
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88186948]Ale kumasz, ze te dzieci mogły zostać poczęte jeszcze przed pandemia? Czy tak nie bardzo? Ja już różne koronaodloty widziałam, ale takie jaja, że było sobie dziecka w pandemii nie robić, a nie teraz narzekać, to tylko na wizażu. Słowo daje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]W marcu były takie zalecenia WHO: żeby wstrzymać się z zachodzeniem w ciążę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88187944]wiecie co... ja obecnie jestem w takim mentalnym stanie, że bardziej mnie wystraszją takie njusyn niz rosnąca liczba zgonów...
chociaz te wzrosty tez mnie martwią. z mojego wojewodztwa to ejst pozlizg co najmniej 2 dniowy, bo wiecje nowych "|plusow" podaje sam jedne szpital u nas (a to jedno z 3 laboratoriow w woj.) za to skorygowali liczbe zgonów na minus, z 21 zrobilo sie 20. nie wiem jak to przy takiej niskiej liczbie zgonów sie mozna pomylić... no ale.[/QUOTE]Mnie obie rzeczy martwia ale jednak duzo zalezy od ludzi. Jak ludzie sie dyscyplinuja to moim zdaniem liczby sa stabilne. U Czechow wzroslo ale dluzszy czas nie mieli masek. Jak byly to bylo ok. To nie jest rozwiazanie na zawsze ale wkurza mnie cwaniactwo w naszym narodzie, ze nie zaloze bo nie i myslenie tylko o sobie. Mysle ze malo jest myslenia o drugiej osobie i jej zdrowiu. Wiem ze politycy tez maja w tym swoj udzial ale wydaje mi sie ze jest ogolnie wielu ludzi ktorzy nawet gdyby mieli pewnosc ze maski chronia to nie chcieliby ich nosic. Mysla tylko o swojej wygodzie. Myslenie tylko jak ominac cos. Jak powiedzieli ze masek moga nie nosic tylko osoby niepelnosprawne i chore psychiczne to juz widzialam na Facebooku posty jak to wykorzystac. Wczoraj u nas w sklepie tez jedna dziewczyna bez maski. Kolezanka ja wyprosila. Kolezanka sama powiedziala "Klientom tez czesto przeszkadza jak ktos jest bez maski". No i taka jest prawda. Poza tym musimy sie tego trzymac. Jak to moze zwiekszych bezpieczenstwo to ja jestem za. Przeciez w galerii nie otworzy sie okna i nie wywietrzy. Ona klocila sie chwile ze "Tak wlasnie widze jak u Was jest duzo ludzi". No wiadomo sa dni gdzie jest pusciej, jak na dworze byla ladna pogoda to ludzie korzystali i nie bylo duzo ludzi na galerii. Przyznam inny pan byl upominany i szybko podal buty i na odczepnego szybko sprzedalysmy mu buty (nie chodzi o zysk juz tak sie zgodzilysmy choc fakt nie powinnysmy) niemniej nie chce tego robic i nie chce ryzykowac. Facet widac bylo ze z zona bezczelnie klamie ze mieli tylko brudne maski nieuprane. Jak powiedzialam ze moga isc kupic to juz nic nie powiedzieli :-D Szybko wzial buty i kupil. Chociaz mowie to wyjatek i na upartego wolalam to niz by sie klocic dluzej byl i bardziej narazal... No a szukac ochrone tez czasem ciezko... Dzisiaj w autobusie tez jakas kobieta bez maski. Byla z dzieckiem. Jakas pani zwrocila jej uwage ze powinna z szacunku do innych zaslonic sie. Tamta zasmiala sie i tyle ech. No ale macie racje abstrahujac od ludzi ltorzy cwaniakuja to ogolnie sytuacja robi sie nieciekawa. No tylko mowie gdyby ludzie trzymali sie to moze nie polepszyloby sie calkiem ale moze choc troche. Moze choc troche byloby ludzi w ciezkim stanie a na tym nam zalezy... Ja podziekuje chodzenie na protesty i narazanie sie na zachorowanie. To juz lepiej wlasnie pisac skargi do NFZ moze jak duzo osob napisze to cos sie zdziala. Wladza zazwyczaj i tak olewa takie uliczne protesty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3833 |
|
Konto usunięte
|
No liczba zgonów jest przykra, ale naprawdę nie zapominajmy, że w samej tylko Polsce rocznie tylko na zapalenie płuc umiera 12 000 Polaków. A gdzie inne choroby ukladu oddechowego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88187994]No liczba zgonów jest przykra, ale naprawdę nie zapominajmy, że w samej tylko Polsce rocznie tylko na zapalenie płuc umiera 12 000 Polaków. A gdzie inne choroby ukladu oddechowego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Pamietam. Mysle ze ogolnie warto naglasniac jak grozne sa rozne choroby i zeby ludzie uwazali chocby na grype i inne choroby i zeby zawsze starali sie doleczyc (czego ja sama kiedys nie robilam). No i zeby na zawsze zachowali dobre nawyki, myli dokladnie rece. Jak znikna maski to odetchniemy teraz sie chronimy i dobrze tego wynaga sytuacja ale jakby wszystko juz bylo ok to wiadomo ze przyjemnie bedzie odetchnac bez maski. W koncu to sie kiedys skonczy No ale pleksi moglyby zostac. W niczym nie przeszkadzaja a w sezonie jesienno zimowym tez ogranicza rozsiewanie zarazkow a sa latwym rozwiazaniem. Nie wymagaja jak przy maskach higieny i poprawnego zakladania. Stawia sie pleksi i jest.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
W Warszawie od soboty maseczki na otwartej przestrzeni.
Ciekawe, jakie będzie przestrzeganie tego. Mnie na samą myśl o tym coś skręca w środku. Spacery z maseczką z marca i kwietnia wspominam strasznie. |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A wiesz, ilu ludzi nie choruje na covid, a i tak umiera przez pandemie? Przyklad! Wiesz, czym jest epidemia AIDS w porownaniu do epidemii covid? Bo w Afryce, w miejscach, w ktorych do tej pory wyciszono epidemie AIDS, bo zapewniono ludziom leki, ludzie nie moga chodzic do pracy (m.in. prostytutki), ale i tak chodza, zeby chociaz wyzywic dzieci. I sa tacy glodni, ze nie sa w stanie wziac swojego leku na HIV. Wiec ida do pracy bez lekow. Za kilka lat zobaczymy skutki. Wiesz, jaka epidemia polio szykuje sie w Pakistanie, bo ludzie nie chodza na szczepienia, bo koronawirus? Wiesz, co to jest polio? Juz nie mowiac o tym ilu ludzi zarabiajacych dolara dziennie zostalo pozbawionych pracy i przez to nie maja co do buzi wlozyc. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- I zeby nie bylo: ja sie do zasad stosuje (podejrzewam nawet, ze lepiej niz co niektorzy, bo ja swoja maseczke po jednym wyjsciu wyrzucam, a nie wieszam na wieszak do wywietrzenia i zakladam miesiac zanim wypiore). Stosuje sie dlatego, zeby mi znowu nie wymyslili lockdownu, bo drugiego nie przezyje, a za soba pociagne wielu pracownikow, ktorych zatrudniam. |
||
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Naktergal no tak ale mimo wszystko na HIV mamy leki. Co nie zmienia faktu ze tej wirus oczywiscie tez jest problemem. Na pewno jednak mozna z odpowiednim leczeniem dlugo z nim zyc (jezeli zostanie wprowadzone odpowiednio szybko). Nie jest choroba ktora przenosi sie droga kropelkowa. Dlatego moze siec pogrom ale jednak nie tak szybko jak choroba wirusowa.
Nosisz najczesciej maski jednorazowe i wyrzucasz? Ja tez jednorazowe nosze i wyrzucam. Czesciej jednak nosze materialowe i piore. Wiadomo jak czasem pracodawca zapewnia to niektorzy maja zapewniony zapas masek (nie mowie o Tobie tylko ogolnie wiem piszesz ze Ty jestes pracodawca). No a samemu placic codziennie jak sie czlowiek przemieszcza to duze koszty. Mysle jednak ze jak zawsze higiena i pranie tych materialowych tez ok. Moze sobie kupie te lepsze na jesien juz teraz bo jeszcze nie mam a zeby miec tez choc jedna jeszcze lepsza zwlaszcza gdy bede w wiekszej grupie ludzi na miescie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3839 |
|
Konto usunięte
|
Zrobili 44 tysiące testów w ciągu doby, więc nic dziwnego, że jest wyższy wynik.
Ja noszę maseczki bawełniane, które sobie uszyłam wiosną według przepisu z YT. Była wtedy jakaś akcja szycia maseczek dla pracowników szpitali i pojawiło się wiele filmików ze wskazówkami jak to zrobić. Maseczki piorę po jednym użyciu, bo mam problem z trądzikiem hormonalnym i nie chcę sobie dokładać kłopotów przez brudną maseczkę. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, to doszłyśmy do wniosku, że jedyny plus noszenia maseczek będzie taki, że zimą ochroni się twarz przed zimnym wiatrem.
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To nie w sklepach czy na powietrzu te wirusy tak atakują tylko serio, wirusolodzy o tym mówią, piszą - to efekt powrotu ludzi do pracy stacjonarnej, do szkół no i bliższych kontaktów oraz wahań pogodowych. Jak organizm osłabiony, bo np. przegrzany, a za chwile zimny wiatr np. to niestety łapie bardziej rózne infekcje. Prezydent Zielonej Góry złapał sars-cov-2 kilka dni temu - podobno w tym "słynnym" DPSie kombatantów - bardzo wątpię, że chodził tam bez maseczki. Jak Czesi nosili maseczki to tez mieli wzrosty... squirrelqa, gdzieś w necie jest info o maseczkach w Warszawie? sa juz nowe kolorowanki? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- pewnie pól wojska i cały rząd z rodzinami przetestowali... i wyskoczyli tam bezobjawowi (mazowieckei najwiekszy przyrost, ciekawe ile w samej Warszawie?) "Minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak poddał się kwarantannie po kontakcie z generałem, u którego potwierdzono zakażenie koronawirusem. Jeszcze wczoraj Błaszczak uczestniczył w uroczystości zaprzysiężenia nowego rządu Mateusza Morawieckiego w ogrodach Pałacu Prezydenckiego w Warszawie" https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...ie,nId,4778510 że też Morawiecki sie trzyma, twarde ma zdrowie. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

tylko żeby pokazać i zobaczyć, że jesteśmy normalnymi ludźmi, że nie zgadzamy się na politykę antykowidową, przede wszystkim skazywanie osób z nowotworem na szybsza śmierć, tak samo osób z wyrostkiem robaczkowym, jesteśmy przeciwko korumpowaniu i rozkładowi moralnemu lekarzy (głównie nfzowskiemu) i dużo by pisać. bez przesady. należy przyjść lub chociaż przekazać tą datę 10 października i jakie miasta. nie wymaga nikt naszych danych itd. nie wybaczyłabym sobie, gdybym nie poszła

No ale pleksi moglyby zostac. W niczym nie przeszkadzaja a w sezonie jesienno zimowym tez ogranicza rozsiewanie zarazkow a sa latwym rozwiazaniem. Nie wymagaja jak przy maskach higieny i poprawnego zakladania. Stawia sie pleksi i jest.