|
|
#4681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
Ja doskonale na ZZO czułam parte 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
A to nie jest tak, ze zzo działa tylko okresony czas? Jej! Jaka ja jestem zielona w temacie. Dotąd w ogóle nie myslalam o znieczuleniu, bo nie przyszło mi to do glowy Nawet nie wiem czy mój szpital ma. Dyskusja tutaj skłania mnie do poszukiwań informacji ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Ok założę bliżej końca 3 część tylko niech mi żadna jeszcze nie rodzi w tej 🤣
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4684 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczynki ja trochę ucichłam bo w sumie to teraz z moim robimy budę psu, a przy okazji szykujemy górę na cyklinowanie parkietu bo panowie w poniedziałek przychodzą i jak skończą to na spokojnie będę mogła wszytko prac i układać . Łóżeczko zlozone mamy po 10 zamawiam ostatnie rzeczy z wyprawki i mam spokojną głowę
) A teraz leże bo taki bił po prawej stronie mnie złapał że myślałam że mi kości pękają na szczęście leżąc na lewym boku już przestało ![]() uroki ciąży ![]() Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4685 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Ja w obecnej sytuacji nawet nie wiem w jakim szpitalu wyląduje i czy uda sie w ogole to zaplanować
Misio oczywiście ze następny wątek zakładaj, jestem za ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Co do łóżeczka to my kupilismy używane i do tego nowy materac. Już stoi złożone ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze się tak zastanawiam czy nie mam coś z węchem
🤦☠♀️ wypralam jedna turę ciuszków nawet puscilam na dwa prania żeby odświeżyć bo dostałam od bratowej bo miała gdzieś tam schowane.no wiadomo w loveli wypralam i tak wącham i wącham i mi nic nie pachnie tzn taki bezosobowy zapach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
U mnie raczej nie wchodzi w grę ZZO. Mam torbiele w kręgosłupie i boje się, żeby nic tam mi nie przebili. Z resztą mam wizję, że do porodu nie wyjdę z tego szpitala, a tutaj nie ma ZZO, ani porodów rodzinnych. TŻ się zdecydował, że chce być z nami. W takim wypadku musielibyśmy jechać do szpitala do Warszawy (mamy 100 km), ale pozostaje kwestia mojego wypisu, a tutaj jest wielki znak zapytania. Jest na oddziale dziewczyna w ciąży od 31 tygodnia, obecnie 36 tydzień i do rozwiązania nie wyjdzie. Podobna sytuacja jak moja, krótka szyjka, rozwarcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty uważaj, bo utrata węchu to jeden z objawów covid 🤭 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
I podobno w Warszawie też mogą zakazać rodzinnych gdzieś tak czytałam
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się nastawiałam na zzo bo mam niski próg bólu, dostałam przy pierwszym porodzie i dało mi to chwile odpoczynku. Przy drugim tez dostałam, ale ty akcja szła szybciej i już było wiadomo ze cc.
Do grudnia jeszcze trochę czasu i myśle ze dopiero wtedy będziemy mogły się rozeznać czy porody rodzinne będą czy nie, teraz to trochę wróżenie. Sytuacja może się zmienić w każda stronę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Żeś mnie pocieszyła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
A ja Wam powiem, że panicznie boję się igły w kręgosłup i chciałabym zrobić wszystko, żeby tego uniknąć... Wydaje mi się, że próg bólu mam dość wysoki, no ale okaże się w grudniu
jak prowadząca zdecyduje cc, to i tak nie będzie nic do gadania
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dziś przyszła karuzelka infantino 3w1. Fajna sprawa
![]() Z grubszych, droższych rzeczy zostało mi do kupienia łóżeczko ( czekam na męża z delegacji, już mamy zarezerwowane) , kocyk lullalove bym chciała taki na lato, i ochraniacz warkocz. No i apteka, w koszyku 300zł jeszcze do wywalenia jest
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w okolicy raczej nie dają zzo, więc się nie nastawiam.
|
|
#4697 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Ja mam to samo.. i przeraża mnie to coraz bardziej. Do tej pory o tym nie myślałam, chciałam naturalnie urodzic, jakoś wyobrażałam sobie ze poboli wiadomo ale jakoś to bedzie... A od poniedziałku mam trochę panikę w tym temacie, zwłaszcza z tym cc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy grudniowe 2020 część II :)
Cytat:
Możesz mi wierzyć lub nie, ale podczas skurczów ostatnie o czymś myślałam to co oni mi tam wbijają, chciałam tylko, żeby przestało tak boleć ![]() Chociaż przyznam, że nie sprawdziłam na fotkach w necie jak to dokładnie wyglada, lepiej nie wiedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4699 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą ja przez pół ciąży miałam wizję takiego możliwie niemedykowanego, 'naturalnego' porodu i jak się okazało, że szlag wszystko to trafił, to głupia chciałam chociaż o tym decydować;p Plus sądziłam, że mam wysoki próg bólu (kawał dekoltu i ramion wytatuowany), a tu ups;p---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() Miałam dziś wizytę, na którą czekałam nerwowo ale na szczęście moja szyjka, chociaż krótka, trzyma się twardo i wszystko pozamykane, bobo jeszcze wysoko siedzi Więc znów parę dni spokoju, a potem od nowa będę schizować czy coś się nie zmienia;p
If God is watching us, the least we can do is be entertaining. Edytowane przez szokson Czas edycji: 2020-10-07 o 21:24 |
||
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
My wyjęliśmy nasz leżaczek żeby obejrzeć stan i bardzo dobry także zaoszczędzimy na pokrowcu
🤣🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4701 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ja dzisiaj zaczynam 33 tc
Za tydzień - dwa chciałabym być już spakowana do szpitala, chociaż nadal myślę, że mnie to raczej czeka wywoływanie niż poród przed terminem.Jakie planujecie przekąski do szpitala? W tych czasach trzeba się dobrze zabezpieczyć 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Ja się witam w 32 TC (31+0) i za tydzień wizyta
też myślę o przekąskach ale nie wiem co 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
A ja witam się z wami w 31 tv (30+0) i też z chęcią się dowiem co z przekąsek ;p
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś czytałam o jakieś mieszankach bakalii batonikach mussli
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj 32+1 i dalej tkwię w praniu
![]() Torbę liczę, że spakuje do końca 35tc. Nad przekąskami myślę ale po porodzie pewnie wpadnie coś słodkiego po tylu tygodniach diety ![]() ![]() Najbardziej mnie przeraża leżenie w szpitalu przed porodem bo tam nawet na diecie cukrzycowej są tylko 3 posiłki a wyjść z oddziału do sklepiku nie można. Ewentualnie będę musiała się zaopatrzyć w coś co może dłużej leżeć. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My to nie dość ze mamy ten sam termin, to nawet wizyty niemalże tak samo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe która urodzi pierwsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy coś się zmieniło ale wolę być przygotowana w razie czego. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
W szpitalu który wybrałam jest program dieta mamy i jest 5 super posiłków
pewnie coś spakuję do torby ale nie będę szaleć. Myślałam właśnie o mieszance bakalii. Jestem po ktg już. Wszystko w porządku tylko teraz się zorientowałam że powiedziałam położnej że zaczynam 32 tydzień a to już 33 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.

Nawet nie wiem czy mój szpital ma. Dyskusja tutaj skłania mnie do poszukiwań informacji 

)
uroki ciąży 

🤦☠♀️ wypralam jedna turę ciuszków nawet puscilam na dwa prania żeby odświeżyć bo dostałam od bratowej bo miała gdzieś tam schowane.no wiadomo w loveli wypralam i tak wącham i wącham i mi nic nie pachnie 

♀️ wypralam jedna turę ciuszków nawet puscilam na dwa prania żeby odświeżyć bo dostałam od bratowej bo miała gdzieś tam schowane.no wiadomo w loveli wypralam i tak wącham i wącham i mi nic nie pachnie 

jak prowadząca zdecyduje cc, to i tak nie będzie nic do gadania
kwestia âbohaterstwaâ kobiet czy to ma jakieś mega znaczenie dla dziecka?
Więc znów parę dni spokoju, a potem od nowa będę schizować czy coś się nie zmienia;p
Za tydzień - dwa chciałabym być już spakowana do szpitala, chociaż nadal myślę, że mnie to raczej czeka wywoływanie niż poród przed terminem.

nie wiem czy coś się zmieniło ale wolę być przygotowana w razie czego.