|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Co chwilę patrzę na ZUS PUE czy jest to zwolnienie widoczne. To moje pierwsze dłuższe zwolnienie lekarskie w życiu. Poprzednie miałam na 3 dni, 3 lata temu.
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
Luzia dzięki, napewno będę działać, bo tu się chce kupić jeszcze parę rzeczy a nie można haha
oczywiście te dla dzidzi ![]() Aktogimka ja wczesniej nigdy w życiu na l4 nie byłam i z początku to wgl nie ogarniałam podobno w niektórych miastach wypłacają na czas, może będziesz mieć tego farta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie jest mieć wolne, co?![]() Cytat:
Niestety jedną psychopatkę mam w otoczeniu, która potrafi wykończyć rodzinę psychicznie. Naprawdę nie wiem skąd się tacy ludzie biorą 🤷🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
A co do miesięcy ciąży to liczę że ciąża ma 9 miesięcy, bo już widzę miny ludzi jak powiem że 10 ![]() ![]() a tłumaczyć mi się nie chce. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3006 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ma dzisiaj 18stkę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Ja mówię ile zostało do porodu. Np. 4,5 miesiąca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Właśnie czekam na echo serca płodu. Mam opory żeby usiąść na kanapie Więc dreptam w kółko, miałam wejść na 14, meh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę czasu już minęło, wg tego jak ja dostawałam to w okolicach 10.10 już powinni chociażby napisać kiedy coś dadzą. Mam nadzieję że szybko ![]() Ewentualnie mógł pracodawca zwlekać z z-3, u mnie tego problemu nie ma bo nie mam pracodawcy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bym zjadła łazanek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Niby 2 dni różnicy pomiędzy usg a dzieciaczek przypakował
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- O nie. Łazanki. Koszmar z obiadów szkolnych. W domu na szczęście ich nie robili ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oho, dowalili żółtą strefę w całej Polsce. ![]() Byłam w pracy właśnie, oddałam klucz, zrobiłam porządek w szafce. Kilka rzeczy mi zostało, ale nie chciałam dźwigać, więc poproszę rodziców, żeby to odebrali, bo mają bliżej niż ja. Nadal niedowierzanie, że poszłam na zwolnienie. 🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3014 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro mam plan iść na OTGG i dziś dzień bez słodyczy zrobiłam za to placek z cukinii i zaraz idę jeść.
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam do domu. Jeszcze odebrałam syna od męża z biura i zakupy po drodze
![]() Na badaniu wszystko wyszło w porządku. Serduszko i cały maluszek rozwijają się prawidłowo. Szacunkowa waga około 440g więc albo przez 2 tygodnie przypakował 150g albo to kwestia różnego sprzętu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
hejMeldujemy sie bliźniakowo że płec potwierdzona , będzie para . Na sztuke okolo 450gr, wszystko okej. Ktos pytal , ja mam kupiony uzywany wozek i foteliki. ![]() ![]()
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś teściowa ma urodziny. Myślałam wczoraj że kupię jej ładny kwiatek w brico ale po tym co podsłuchałam co gadali nie kupiłam. Parę razy i tort jej robiłam i mały prezent dawałam ale to i tak sensu nie ma.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
masz co nosić Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3020 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jutro mam mieć połówkowe. Dzisiaj do mnie dzwonili z gabinetu, już się bałam, że chcą odwołać wizytę, ale na szczęście tylko potwierdzali
![]() Cytat:
![]() Miałaś już kwalifikację do szczepienia? Jak poszło? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
#3021 | ||||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywałam, ale byłam jakaś załamana tą sytuacją w pracy. Wizyta wczorajsza bardzo udana. Ale niestety według ginekologa mocz mi gorzej wyszedł i zlecił mi posiew. Jednocześnie dostałam skiero na multum badań - badanie ogólne moczu, toksoplazmoza, przeciwciała, glukoza z obciążeniem itp. Mam pytanie do dziewczyn, które robią badania w Luxmedzie: mam zrobić i posiew i badanie ogólne moczu. Czy mogę zrobić to za jednym razem, że tak powiem? Nie chce mi się za bardzo latać do przychodni nie wiadomo ile razy. Ale wyczytałam, że do posiewu inny pojemniczek ma być, a do tego ogólnego badania inny i zgłupiałam... Tż był w dwóch aptekach dzisiaj i w żadnej nie mają pojemników do posiewu. To jak ja mam zrobić to badanie? ![]() I drugie pytanie: czy glukozę do luxmedu muszę swoją przynieść czy oni dają swoją do wypicia? Bardzo się boję tego badania, nie chcę żeby wyszła cukrzyca ![]() Poza tym ginekolog po raz pierwszy na wizycie posłuchał bicia serduszka dzidzi. Rusza się, wszystko w normie ![]() Odnośnie szczepionki: nie jestem w grupie osób uprzywilejowanych więc w Luxmedzie mnie nie zaszczepią, chyba że przyniosę własną szczepionkę - a z tym wiadomo jak jest ![]() A teraz czas na moje zakupy Od lewej, pokolei:1. Biustonosz do karmienia - bardzo fajny w dotyku, zobaczymy jak będzie się sprawdzał podczas karmienia 2. Legginsy z polarkiem - ale są milusie! Na pewno będę w nich chodzić. 3. Rajstopy - z lewej 70 DEN, z prawej 100 DEN - te drugie zdecydowanie lepszej jakości (nie wiem, czym to jest spowodowane), te pierwsze taka cienizna mi się wydaje. 4. Wyderka - jej to chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. 5. Laktator esperanza 6. Książka z wymiany na vinted - szkoda tylko, że dziewczyna nie uprzedziła mnie, że będzie ona przesiąknięta smrodem dymu papierosowego... 7. Enfamaklub - zapisałam się do nich i wysłali mi takie urocze karty Maluszka. Będą do zdjęć ![]() 8 i 9 - książka, którą wygrałam w konkursie na fb. Nie wiedziałam co to za tytuł, na papierze były tylko te trzy cechy odnośnie fabuły. A okazało się, że to książka, po którą tak sama z siebie pewnie bym nigdy nie sięgnęła. Więc dzięki tej zabawie odkryję nowe zamiłowania (może). 10. Kurtka zimowa - jest tak cieplutka, że jak ją założyłam tylko na chwilę to się zgrzałam. Bardzo mi się podoba, w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu. |
||||||
|
|
|
#3022 |
|
💑🐱📚👶
|
I dalszy ciąg zdjęć:
1. Naklejki - uwierzcie mi na słowo, są prześliczne. Na razie wstawiam przykładowo jak to wygląda. Jak już nakleimy na ścianę to wtedy pokażę wam efekt końcowy ![]() 2. Mata edukacyjna - na razie jej nie rozpakowywałam, żeby się niepotrzebnie nie kurzyła. Jak już stanie w swoim miejscu to wam zrobię jej zdjęcie w pełnej krasie. 3. I na koniec książka do recenzji - wydawnictwo samo się do mnie odezwało, czy bym nie chciała zrecenzować ![]() Otrzymałam informację, że i książki są w drodze do mnie, to jak tylko przyjdą to wam je pokażę
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️ co do tych badań moczu to niestety ale się nie znam, jak narazie miałam tylko badania ogólnie.Na obciążenie idę jutro, do tego mocz, morfologia, toxo i boję się że trafię znów na stara babę która będzie mnie kloc we wszystkie miejsca ![]() Mam taki sam stanik do karmienia a w zasadzie 3, wyglądają całkiem spoko, tylko te miseczki jakieś takie trochę krzywe (może moje się tak wymemlaly podczas podróży). Kupiłam też jeden zupełnie materiałowy do szpitala, myślałam że przy moim rozmiarze piersi będzie to bardzo źle wyglądać ale jest spoko ![]() Widziałam też u nas temat maseczek na forum i będę jeszcze rzadziej wychodzić z domu niż do tej pory, jak idę do najbliższego sklepu to dycham tak jakbym właśnie rodziła więc nie wiem jak to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3024 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja wygodnie siedzę, patrzę na wszystko, a babeczka wbija mi się raz i później jedynie probówki zmienia xD Nigdy jeszcze nie było u mnie problemu z pobraniem krwi ![]() Ale tej glukozy boję się niczym najgorszego diabła... |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostałam skierowanie na glukozę. Ale to może za 2 tygodnie zrobię. Zobaczę jak będę się czuć
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez zastanawiam się nad tym laktatorem bo widziałam dobre opinie ![]() Powoli będziemy się zabierali za ogarnianie pokoiku, musimy najpierw pomalować go i pewnie zamówimy jakaś komode i też fajne naklejki jakieś myślę czy kupić stojący przewijak ikea, czy przewijak taki na łóżeczko póki co też pokój to takie składowisko wszystkiego nie wiem jak to wszystko odkopiemy do stanu zero ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3027 |
|
💑🐱📚👶
|
No ja nie uzależniam badania od tego jak będę się czuła, tylko czy będę miała na zmianę popołudniową konkretnego dnia. Niestety, ale w październiku jeszcze normalnie pracuję. I też codziennie poluję, czy już dali nowe terminy w LuxMedzie. I cały czas zastanawiam się co z tym moczem. Ale już chyba wiem. Potrzebuję 2 pojemniki - do posiewu jałowy z jakąś płytką, nie wiem czy to gdziekolwiek kupię :/
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie zazwyczaj problem, chociaż jest jedną babka która odrazu mi się wbije i pobiera ładnie krew a jest też taka stara co wbija igłę i nią gmera.. Brr w tedy już mi się chce zemdleć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso, właśnie miałam kwalifikację. Najpierw ankieta covid, później ankieta do szczepionki - czy nie mam uczuleń, czy biorę jakieś leki, czy były poważne NOPy po szczepieniach itd. Jutro przed 17 mam szczepienie.
Paula, lol, jak nie mają pojemnika na posiew? 🤣🤣 To jest po prostu sterylny kubeczek na mocz, on jest zapakowany w woreczek i wyjałowiony, żeby tam były tylko bakterie z Twojego moczu. Musisz mieć dwa kubki i oddać dwie próbki moczu - jedna na badanie ogólne (do kubka zwykłego lub sterylnego) i druga na posiew (koniecznie do kubka sterylnego). O glukozę będę pytała jutro, bo też nie wiem. Dam Ci znać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3030 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ale wiesz co, u mnie na Portalu Pacjenta jest taka informacja "jak się przygotować" do tego posiewu. I tam jest napisane, że są potrzebne w Warszawie pojemniki z jakąś płytką na którą oddaje się mocz. Więc zwykły wyjałowiony pojemnik tutaj nie zda egzaminu. Tak mi się wydaje. I przez to robi się problem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

na początku korzystałam z oszczędności, zylam z tego i kupowałam wyprawkę. Później byłam na dodatku solidarnościowym który był tak nie opłacalny że tutaj dużo by gadac ale chociaż była kasa na czas. Teraz mam zwolnienie od 22 sierpnia, oddałam już kolejne od 18 września i zaraz idę po trzecie zwolnienie a kasy jak nie było tak nie ma
jest tylko decyzja że dadzą ale nikt nie wie kiedy. Stoję już z wyprawka przez to

podobno w niektórych miastach wypłacają na czas, może będziesz mieć tego farta 
Cudownie jest mieć wolne, co?
normalnie jak to czytam co piszesz to jakbym ja to pisala 3-4 lata temu 

Więc dreptam w kółko, miałam wejść na 14, meh 

hej
To idzkaj spać 

Bardzo się boję tego badania, nie chcę żeby wyszła cukrzyca 

️ co do tych badań moczu to niestety ale się nie znam, jak narazie miałam tylko badania ogólnie.