|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Dziewczyny, które łóżeczko? 1 czy 2?
Zastanawiam się czy kupować już teraz w październiku czy się wstrzymać.
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i swoje będę sprowadzać do mieszkania jakoś w listopadzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my planujemy kupić łóżeczko w grudniu
|
|
#3126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie, z masą ciała i wymiarami, ale nie dużo Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim dobrych wyników glukozy! Oby ta dobra passa trwała cały czas i żadna z nas nie miała cukrzycy
![]() Cytat:
![]() Będziemy pewnke kupować jakoś w grudniu dopiero ![]() Podoba nam się wózek Tutis Viva Life. Ale kurczę kosztuje prawie 3tys ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Oesssu, ależ mnie ta lewa ręka boli bardziej z każdą chwilą.
Nie mogę wyprostować i już czuć zgrubienie. ![]() ![]() U mnie krzywa wypadnie jakoś na koniec 24tc. Nigdy nie miałam takiego badania, idę chyba na żywioł i biorę tą czystą glukozę, którą daje LM. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Łóżeczko mi się bardziej podoba nr 1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3130 |
|
Zadomowienie
|
Echme mi się bardziej podoba 1
ja takie proste lubię rzeczy ![]() Kaewso, super badanie! I kolejna dlugoszyjkowa i jak szybko Ci zrobili połówkowe, ja dzisiaj 22+1 i dopiero mnie wziął Ja przed kolejną wizyta muszę właśnie zrobić krzywą muszę się dowiedzieć, czy muszę kupić swoją glukoze. 3 lata temu sami mi dali smakowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Marga, Paulina - super, że glukoza OK
fajnie, że macie to już z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szyjka długa jak nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Oba śliczne!
|
|||||
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, pozytywnych wyników badań
super, że wszystko jest dobrze.Ja wizytę mam w poniedziałek więc pewnie też dostanę skierowanie na glukozę. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
dobrze ze takich badań nie ma co miesiąc bo bym chyba już nie planowała drugiego dziecka ![]() Szoszoszo trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze u mnie moja waga i waga dziecka dawała mi prawie pewność że pewnie cukrzyca chociaż jeszcze czekam co gin powie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3135 | |||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
To Moja Mała przy Twojej to już poważna dzidzia - moja na usg połówkowym ważyła 380g. Ale dzieciaczki szybko wszystko nadganiają ![]() Cytat:
Czuję się marnie ze swoją 3 cm szyjką Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dalszy ciąg historii pojemników na mocz: Moja mama poszła do apteki odebrać jakieś leki, więc przy okazji powiedziała, że zapyta o te pojemniki. Farmaceutka przynajmniej jakaś ogarnięta była, bo jak usłyszała nazwę tych pojemników z płytką, to wiedziała o co chodzi. Ale, niestety, po pierwsze powiedziała, że nie mają ich. A po drugie, że w całej Warszawie jest z tym problem, bo i w hurtowniach od jakiegoś czasu ich nie mają i w związku z tym nie ma nawet jak zamówić... I nie wiedzą, czemu tak. Paranoja jakaś Kolejne paczuszki dzisiaj do mnie dotarły, więc i zdjęcia wstawiam ![]() 1. Poduszka ciążowa - jednak się zdecydowałam, bo plecy mi wysiadają powoli, a żadnej maści nie mogę stosować... Jak będę na początku listopada na wizycie u gina to muszę o to spytać. 2-7 - ciuszki dla dzidzi z Biedronki. Najbardziej mnie jednak rozczuliły te śliczne, muminkowe pieluszki tetrowe 8. Książka - otrzymałam ją do recenzji. Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo tak przeglądając ją z grubsza wydaje mi się lekka w odbiorze. 9. Kolejna książka - to już chyba uzależnienie 10. Termofor - uroczy jest! Fajnie, że udało mi się na niego zapisać ostatecznie |
|||||
|
|
|
#3136 |
|
💑🐱📚👶
|
I na koniec książki i więcej książek
|
|
|
|
#3137 |
|
💑🐱📚👶
|
I ostatnia partia
![]() W ogóle ta ginekolog wystawiła mi tyle skierowań na poszczególne badania krwi, że muszę sobie spisać, które robię teraz, a które później (bo niektóre powtarzają się), żebym się nie pomyliła potem w gabinecie xD Aaaaa zapomniałam napisać - założyłam dzisiaj do pracy już te rajstopy ciążowe i są mega!!!!!! Bardzo wygodne, nic nie uciskają, w końcu czuję ulgę
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2020-10-09 o 21:21 |
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoooo, Paula, ale zaszalałaś super nabytki, Twoja biedronka naprawdę nieźle zaopatrzona, nie to co moja, taka biedniutka ![]() Z książkowym uzależnieniem - rozumiem, niedaleko od miejsca, gdzie byłam na usg piersi, jest księgarnia Bonito. Nogi same skręciły, wyszłam z dwiema książkami, a już miałam nic nie kupować Co do pojemniczków - nie mam pojęcia, jak w lux medzie, wiem, że w medicoverze i w enel medzie nie musi być z płytką, wystarcza jałowy ale mogą mieć inne standardy. Z badaniem glukozy, ja chyba też nie będę przeciągać, w czwartek dostanę skierowanie i pewnie zrobię na koniec pazdziernika albo na samym początku listopada, może przy badaniach tarczycowych dla mojej endo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3139 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() A książki uwielbiałam od małego, jeszcze jak nie umiałam czytać to rozczulałam rodziców, jak siadaliśmy np. w restauracji, ja brałam gazetę i wymyślałam, co tam jest napisane. Ludzie byli pod wrażeniem (kij z tym, że czasem gazetę trzymałam do góry nogami) |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2x glukoza z obciążeniem?! Ja też jestem megaksiążkowa od najmłodszych lat, więc rozumiem Twoją pasję bardzo dobrze niezła agentka byłaś z tą gazetą ja się z kolei od ojca nauczyłam czytania przy stole (ku ubolewaniu mamy, bo nie dało się z nami podczas posiłków rozmawiać ), teraz też mam problem z jedzeniem, jak nie mogę skupić wzroku na literkach, choćby na jakiejś etykiecie na keczupie od biedy |
|
|
|
|
#3141 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, też mam tą książkę cpo prostu piersia". Ale jeszcze nie czytałam. Pieluszki z muminkami
![]() ale ja już mam tyle pieluszek.. ![]() Szoszoszo, ja chce zrobić jeszcze w październiku bo się cykam, że ludzie rozniosą wirusa 1 listopada, a to jednak 2 godziny siedzenia... A potrafią być tłumy. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przesolilam placki ziemniaczane. Nie dało się tego zjeść. Ale dla tz i dla jednego brata były idealne
Nie wiem czy mój większy psiak przeczuwa że mam w brzuchu dziecko bo czasem się przytula do brzucha. Ciekawe jak zareaguje bo on nie lubi dzieci. Toleruje do póki nie podejdzie. A z kolei mały psiak spokoju nie daje i cały czas zaczepia dzieci Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luiza a co do targów u mnie w mieście to zrezygnowalismy z mężem ponieważ wózek już mamy wybrany a na foteliki oni mają często promocje więc pojedziemy jak będzie mniej ludzi bo teraz jednak kurcze strach przez tego wirusa ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Chcemy taka lampkę dla niuni do pokoiku kupić co myślicie https://allegro.pl/oferta/lampa-LED-...per-8444006494 A ja się w tej zakochałam na ścianę chociaż mąż twierdzi że wygląda tandeta ale jak to facet on się nie zna https://allegro.pl/oferta/lampka-noc...cyk-9503141379
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynce to można zrobić taki piękny pokój księżniczki ![]() Rozumiem z targami, też staram się omijać tłumy. Tak tylko napisałam bo u nas było wtedy - 10% na wszystko. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-10 o 08:26 |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne lampki. Z jednorożcem jest super
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Heja dziewczyny niestety mało mnie bo załatwienia, kredyt, mieszkanie meble fronty agd tyle wyborów, rolety też byl pan wymierzyć wczoraj ale może już będzie troszkę lżej teraz
teraz tylko umowa w poniedziałek i można działać z przeprowadzka ![]() Byłam też na połówkowym wszystko dobrze serduszko posprawdzane, 400g wazy malutka i szyjka 4,5cm. Na razie siedzi miednicowo dlatego jej głowa mi przeszkadza pod prawym żebrem, no i glukoza na następny raz gratuluję tym które mają już za sobą i że wyniki dobre!Ja przewijak kupię normalny na łóżeczko, tak miałam przy pierwszej córce wkleję screen, a łóżeczko szczebelkowe na pewno ale z szufladą, każda dodatkowa przestrzeń dobra Screenshot_20201010_091707_pl.allegro.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Hej
a ja się chce coś Was zapytać, bo temat mi siedzi w głowie od wczoraj ![]() Byliśmy u teściowej, mieszka z bratem tż i jego partnerka i ich dzieckiem (2 latka). No i chcieli mi dać kurczaka pieczonego to powiedziałam że mogę chciec, bo cieszę się że mogę normalnie jesc (chodziło mi o wyniki glukozy). I zaczęło się że jak będę karmić piersią to nie będę mogła takich rzeczy jeść. Bo gdzie pieczone w tedy. Odpowiedziałam że nie ma już diety matki karmiącej, że mleko produkuje się z krwi a nie żołądka. Szwagierka mówi że mam w to nie wierzyć bo jak była w szpitalu po porodzie to dziewczyna wypiła sok pomarańczowy, nakarmiła piersią i dziecko wymiotowało tym sokiem 🤷☠♀️ dodam że ona nie karmiła wgl piersią, z jakich powodów nie wiem ale chodzi mi o to że też nie ma doświadczenia w tym temacie. No i jak wy do tego podchodzicie? Mam zamiar jeść normalnie po porodzie, wiadomo bez alko i papierosów ale też bez zakazów np kurczaka i z tym sokiem jak dla mnie to niemożliwe, może doświadczona mama mi coś o tym powie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

i swoje będę sprowadzać do mieszkania jakoś w listopadzie 
my planujemy kupić łóżeczko w grudniu

i jak szybko Ci zrobili połówkowe, ja dzisiaj 22+1 i dopiero mnie wziął
muszę się dowiedzieć, czy muszę kupić swoją glukoze. 3 lata temu sami mi dali smakowa 

dobrze ze takich badań nie ma co miesiąc bo bym chyba już nie planowała drugiego dziecka
chociaż jeszcze czekam co gin powie 
To Moja Mała przy Twojej to już poważna dzidzia - moja na usg połówkowym ważyła 380g. Ale dzieciaczki szybko wszystko nadganiają 

ale mogą mieć inne standardy.