|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
oj będą mieli zderzenie z rzeczywistością w lutym Ci nasi faceci
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba każda mama by chciała żeby jej dziecko było bezproblemowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Mój wymyślił, że w sumie to chyba nie będzie brał tego urlopu ojcowskiego.
![]() Mam naszykowany koszyk w Gemini, akurat jakieś 300 zł. I mówię, że może zamówmy już, a potem kolejny zamówimy w przyszłym miesiącu, żeby rozbić wydatki. "A to jeszcze będziesz zamawiać? To tam za te 300 zł to nie jest wszystko co trzeba?" Uroczy jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah Ci faceci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam koszyk na niecałe 400 zł i nic więcej już nie mam do kupienia na gemini, szczerze to nie wiem co tam trzeba napakować żeby było 2x 300 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
My planujemy apteczne rzezy zamowic w styczniu ale naprawde nie wiem co trzeba napakowac aby wydac np 700zł skoro czytam ze tak naprawde nie wiele rzeczy potrzeba na poczatek bo reszte mozna dokupic.
A bedzie kupowac probiotyki na poczatek bo czytalam ostatnio wypowiedz Pani pediatry ze warto Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wiem, że zapomniałam o femaltikerze i tantum Rosa. Akto, podziel się z nami lista, bo może ja znowu o czymś zapominam a wolałabym nie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam napakowane za 470zl
ale w tym jest inhalator za 150zl i dorzuciłam dwie paczki pampersów żeby nie nosić skoro to kurierem idzie chce zamówić listopad/grudzień ale nie wiem jak z tą moją wypłata będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd kwota ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja inhalator chyba będę chciała zamówić już po porodzie. Ile opakowań tantum rosa potrzeba zamówić? Bo w jednym jest 5 buteleczek, na ile to starcza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Nam się kwota robi nie z rzeczy dla dziecka, tylko też z tego co bierzemy dla nas.
Więc wiem, że spokojnie drugie 300 zł nazbieramy.Witaminy mi się kończą, mąż też bierze pewne suple, zapas mydła 5l zawsze stamtąd bierzemy, więc nie tylko dzieciowe preparaty. ![]() A dla dziecka planuję witaminę D3 i probiotyk, najmniejsze czopki z paracetamolem i Pedicetamol pewnie i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w grudniu pewnie zamówię. Do darmowej dostawy nie dobije a zawsze w grudniu jest dzień darmowej dostawy i Gemini bierze udział
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie się kiedy urodziny maja dobreliski? Bo któraś z Was mówiła ze w październiku?
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prania dzieciowych ubranek to spróbuje prać w bajla albo klareko (bo te dzieciowe też mogą powodować alergię). Wyprasuje tylko raz ubranka po praniu i potem już nie. Nienawidzę pracować
![]() Mój tż to już panikuje na luty, że dzidzia taaaaaaka mała będzie i jak to takie maleństwo trzymać ![]() On miał do czynienia z 5 msc dziećmi i mówi, że takie to już jest duże i okej. A mniejszych się boi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak miał karmić 1,5 roczne dziecko to robił to z takim strachem ze się zakrztusi a jak ktoś karmił czymś że tak powiem większym, jakimiś kawałkami jedzenia to mówił że patrzeć nie może bo zaraz te dziecko się będzie dusic Ja nie wiem co to będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale strasznie panikuje na noworodka i kąpiel.Wczoraj się pytał jak często się noworodka kąpie (bo powiedziałam mu, ze przez pierwsze kilka tygodni on będzie kąpał) i jak usłyszał że raz na 2/3 dni to odetchnął z ulgą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przywilej mycia dziecka też chcę mojemu oddać albo wspolnie z jednej strony nie mogę się tego wszystkiego doczekać a z drugiej to aż strach co będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że to wszystko nam przyjdzie jakoś naturalnie. Oczywiście zamierzam się edukować ale bez przeżycia tego na prawdziwym noworodku to tylko jest teoria ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie zaplanowane ma że pierwszy miesiąc siedzi maksymalnie z nami w domu. Ale ile z tego wyjdzie to zobaczymy. Cytat:
Potem trochę karmienia piersią. Ja ogolnie wszystko przy bracie robiłam, więc pamiętam. Ale teraz mówi się o tym by dziecko inaczej trzymać, inaczej przebierać i zwyczajnie boję się, ze zrobię krzywdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do diety powiem tak. Wszędzie trąbią, że nie ma diety, że można jeść wszystko (albo prawie wszystko). Mleko powstaje z krwi a nie z żołądka. Kolki są niezależnie od tego co jesz. Ale jak już własne dziecko ma te kolki, problem z brzuszkiem to jednak szukasz przyczyny, bo nie da się inaczej. Zwłaszcza jak babcie i ciocie dobre rady będą Ci truć że jesz wszystko i to na pewno przez to. To w głowie zostaje, przynajmniej mi zostawało. Pediatra w szpitalu, z oddziału neonatologicznego, też powiedziała że ona wie że teraz nie ma diety matki karmiącej ale ona i tak wie swoje. Widzi jak dzieci reagują na pewne produkty. Po porodzie i tak trzeba mieć przez jakiś tam czas dietę lekkostrawna, nie można smażonego itp. przynajmniej ja dostałam takie zalecenia przy wypisie. I mimo tego że czytałam Hafije i te wszystkie inne rady to i tak zaczęłam jeść inaczej, przez pewien czas. Dopiero później stopniowo zaczęłam olewać te wszystkie rady i jeść normalnie wszystko jak leci. Życie i tak wszystko zweryfikuje. Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Co do prasowania to nowe zawsze po pierwszym praniu prasowalam, zresztą dalej tak robię. Ja ogólnie bardzo lubię prasować bo mnie to relaksuje, więc jak miałam czas i ochotę to prasowalam. Teraz mi się nie chce więc prasuję tylko to co tego wymaga, żeby nie wyglądało jak psu z gardła wyjęte. Resztę tylko składam i chowam.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Niestety jak pojawia się dziecko to wszyscy wszystko wiedzą najlepiej. Moja mama też potrafiła mi zaleźć za skórę. Także nie liczylabym że będzie lepiej. Cytat:
![]() Może się wyrobi. Cytat:
Ogólnie nam na szkołę rodzenia mówili, że po cesarce dziecko powinno dostawać probiotyki, chyba przy żółtaczce (ale nie tej fizjologicznej), i jeszcze coś musiałabym poszukać. I właśnie polecano BioGaia. My długo dawaliśmy to. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#3203 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja chyba dzisiaj też siądę i powrzucam do koszyka rzeczy, które tu polecałyście itp. Ale zamawiać będę potem ![]() Mnie też przeraża samo to, jak zacznie się akcja porodowa, tych bóli, samego przebiegu porodu i połogu |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Ja się porodu boje, boje sie bólu i tak ogólnie wszystkiego co z tym związane ale chyba to każda z nas tak ma. Te które z nas rodziły mają pogląd mniej więcej jak to wygląda ale i tak każdy poród jest inny, ja rodzę pierwszy raz i dla mnie to już w ogóle strach przed nieznanym
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tłumaczyłam że z krwi i dlatego alkoholu nie pijemy bo alko przenika do krwi. Z tym sokiem to nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć. Ona była i widziała i tak jest i koniec ![]() Ja się przeraziłam teraz w sklepie jak byłam, normalnie poczułam (przepraszam za opis) bąbelki wody jak ze mnie wyleciały, sporo tego poczułam. Pomyślałam odrazu że to wody przyszłam do domu i wleciałam do łazienki zobaczyć co to takiego, czy aby nie krew ale to taki mega wodnisty sluz był. Jak chodzę ten brzuch jest bardzo twardy ostatnio. Muszę moja gin pomęczyć czy wszystko ok, bo jakis taki ciężki i twardy jest. 🤷☠♀️A co do porodu, dziwne ale nadal nie poczułam niepokoju czy strachu przed nim. Pewnie jeszcze do mnie przyjdzie panika najbardziej to się boję zamknięcia mojej porodówki, testu na koronę ze wyjdzie mi pozytyw i dziecko zabiorą i wszystkiego co z korona i tymi ich zasadami związane.. Mam nadzieję że się trochę to uspokoi do stycznia bo znów jest mega panika. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez zawsze się cykam co to, nasiliło mi się od kiedy biorę luteinę.Z brzuchem tak samo. Ale myślę, że to waga, bo zobacz dziecko samo koło 700gr, a jeszcze reszta.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z zasady myślę że teraz to już tylko coraz ciężej będzie ale strach gdzieś tam zawsze mam, szczególnie tak parę dni przed wizytą na wszelki wypadek biorę leki i więcej leze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie brat tz spytał czy tej ciąży sobie nie wymyśliłam
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak chciałam brzucha bo mój tż też mi mówił że go nie ma a już mam go trochę dosyć chociaż im większy tym więcej ludzi mnie przepuszcza w kolejkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
właśnie dziś tż marudziłam że już nie chce większego bo skarpetki mam problem założyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

w jego pracy większość to mężczyźni i jak mu dadzą jakieś złote rady to czasem się śmieje.
Na szczęście zaczął się kierować bardziej tym co mówię, bo wie że o tym czytam i nie wmawia mi swoich przekonań jak to było na początku. Tylko z tego co widzę to on myśli, że przy takim maluszku to będzie mało roboty i będzie mógł żyć tak jak wcześniej. Oj się zdziwi
chyba że będzie bezproblemowe te nasze dziecko
oj będą mieli zderzenie z rzeczywistością w lutym Ci nasi faceci

stąd kwota
Więc wiem, że spokojnie drugie 300 zł nazbieramy.

dodam że ona nie karmiła wgl piersią, z jakich powodów nie wiem ale chodzi mi o to że też nie ma doświadczenia w tym temacie. No i jak wy do tego podchodzicie? Mam zamiar jeść normalnie po porodzie, wiadomo bez alko i papierosów ale też bez zakazów np kurczaka 

Ja chyba dzisiaj też siądę i powrzucam do koszyka rzeczy, które tu polecałyście itp. Ale zamawiać będę potem 
tez zawsze się cykam co to, nasiliło mi się od kiedy biorę luteinę.