Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-10, 12:18   #3181
Nairobi89
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Haha no to teraz jakbym o swoim czytała w jego pracy większość to mężczyźni i jak mu dadzą jakieś złote rady to czasem się śmieje. Na szczęście zaczął się kierować bardziej tym co mówię, bo wie że o tym czytam i nie wmawia mi swoich przekonań jak to było na początku. Tylko z tego co widzę to on myśli, że przy takim maluszku to będzie mało roboty i będzie mógł żyć tak jak wcześniej. Oj się zdziwi chyba że będzie bezproblemowe te nasze dziecko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Haha to mojemu też się wydaje że dziecko śpi je i trzeba przewinac i już oj będą mieli zderzenie z rzeczywistością w lutym Ci nasi faceci
Stary 2020-10-10, 12:19   #3182
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no to teraz jakbym o swoim czytała w jego pracy większość to mężczyźni i jak mu dadzą jakieś złote rady to czasem się śmieje. Na szczęście zaczął się kierować bardziej tym co mówię, bo wie że o tym czytam i nie wmawia mi swoich przekonań jak to było na początku. Tylko z tego co widzę to on myśli, że przy takim maluszku to będzie mało roboty i będzie mógł żyć tak jak wcześniej. Oj się zdziwi chyba że będzie bezproblemowe te nasze dziecko

Chyba każda mama by chciała żeby jej dziecko było bezproblemowe

Stary 2020-10-10, 12:27   #3183
aktogimka
Zakorzenienie

Mój wymyślił, że w sumie to chyba nie będzie brał tego urlopu ojcowskiego.
Mam naszykowany koszyk w Gemini, akurat jakieś 300 zł. I mówię, że może zamówmy już, a potem kolejny zamówimy w przyszłym miesiącu, żeby rozbić wydatki. "A to jeszcze będziesz zamawiać? To tam za te 300 zł to nie jest wszystko co trzeba?" Uroczy jest.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 12:34   #3184
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Mam naszykowany koszyk w Gemini, akurat jakieś 300 zł. I mówię, że może zamówmy już, a potem kolejny zamówimy w przyszłym miesiącu, żeby rozbić wydatki. "A to jeszcze będziesz zamawiać? To tam za te 300 zł to nie jest wszystko co trzeba?" Uroczy jest.

O to mój wczoraj też coś takiego stwierdził, że tego urlopu to napewno odrazu brać nie będzie tylko zdecydowanie później. A się wkurzyłam bo chciałam żeby wziął na te pierwsze tyg, jak tylko urodzę żeby wniosek wypełnił i żebym nie była sama bo on na 3 zmiany pracuje. Na nockach to ja ani jego w pracy nie widzę (mały pewnie będzie nieźle dawać w dzień więc spać to raczej nie będzie mógł) ani siebie z takim maluchem przez całą noc sama. Ale odpuściłam bo przyjdzie rzeczywistość i będzie się prosił w pracy o wolne
Ah Ci faceci

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 12:40   #3185
echme
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam koszyk na niecałe 400 zł i nic więcej już nie mam do kupienia na gemini, szczerze to nie wiem co tam trzeba napakować żeby było 2x 300

Stary 2020-10-10, 12:57   #3186
Nairobi89
Zakorzenienie

My planujemy apteczne rzezy zamowic w styczniu ale naprawde nie wiem co trzeba napakowac aby wydac np 700zł skoro czytam ze tak naprawde nie wiele rzeczy potrzeba na poczatek bo reszte mozna dokupic.

A bedzie kupowac probiotyki na poczatek bo czytalam ostatnio wypowiedz Pani pediatry ze warto

Stary 2020-10-10, 13:00   #3187
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Ja mam koszyk na niecałe 400 zł i nic więcej już nie mam do kupienia na gemini, szczerze to nie wiem co tam trzeba napakować żeby było 2x 300

Ja miałam na 250 plus dobierałam witaminy ciążowe żeby mieć darmowa wysyłkę.
Teraz wiem, że zapomniałam o femaltikerze i tantum Rosa.
Akto, podziel się z nami lista, bo może ja znowu o czymś zapominam a wolałabym nie.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
My planujemy apteczne rzezy zamowic w styczniu ale naprawde nie wiem co trzeba napakowac aby wydac np 700zł skoro czytam ze tak naprawde nie wiele rzeczy potrzeba na poczatek bo reszte mozna dokupic.

A bedzie kupowac probiotyki na poczatek bo czytalam ostatnio wypowiedz Pani pediatry ze warto

Nie, ja kupilam tylko Wit d, coś na gorączkę i espumisan.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 13:06   #3188
Paulina1671
Zadomowienie

Ja mam napakowane za 470zl ale w tym jest inhalator za 150zl i dorzuciłam dwie paczki pampersów żeby nie nosić skoro to kurierem idzie chce zamówić listopad/grudzień ale nie wiem jak z tą moją wypłata będzie

Stary 2020-10-10, 13:07   #3189
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam napakowane za 470zl ale w tym jest inhalator za 150zl i dorzuciłam dwie paczki pampersów żeby nie nosić skoro to kurierem idzie chce zamówić listopad/grudzień ale nie wiem jak z tą moją wypłata będzie

Aaa, chyba że tak stąd kwota

Stary 2020-10-10, 13:23   #3190
echme
Zakorzenienie

Cytat:

Ja inhalator chyba będę chciała zamówić już po porodzie.

Ile opakowań tantum rosa potrzeba zamówić? Bo w jednym jest 5 buteleczek, na ile to starcza?

Stary 2020-10-10, 13:24   #3191
aktogimka
Zakorzenienie

Nam się kwota robi nie z rzeczy dla dziecka, tylko też z tego co bierzemy dla nas. Więc wiem, że spokojnie drugie 300 zł nazbieramy.
Witaminy mi się kończą, mąż też bierze pewne suple, zapas mydła 5l zawsze stamtąd bierzemy, więc nie tylko dzieciowe preparaty.

A dla dziecka planuję witaminę D3 i probiotyk, najmniejsze czopki z paracetamolem i Pedicetamol pewnie i tyle.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 13:27   #3192
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się kwota robi nie z rzeczy dla dziecka, tylko też z tego co bierzemy dla nas. Więc wiem, że spokojnie drugie 300 zł nazbieramy.
Witaminy mi się kończą, mąż też bierze pewne suple, zapas mydła 5l zawsze stamtąd bierzemy, więc nie tylko dzieciowe preparaty.

A dla dziecka planuję witaminę D3 i probiotyk, najmniejsze czopki z paracetamolem i Pedicetamol pewnie i tyle.

Jaki probiotyk planujesz kupić?

Stary 2020-10-10, 13:34   #3193
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja w grudniu pewnie zamówię. Do darmowej dostawy nie dobije a zawsze w grudniu jest dzień darmowej dostawy i Gemini bierze udział

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 13:40   #3194
echme
Zakorzenienie

Orientujecie się kiedy urodziny maja dobreliski? Bo któraś z Was mówiła ze w październiku?

Stary 2020-10-10, 13:50   #3195
Francesc_a
Zakorzenienie

Co do prania dzieciowych ubranek to spróbuje prać w bajla albo klareko (bo te dzieciowe też mogą powodować alergię). Wyprasuje tylko raz ubranka po praniu i potem już nie. Nienawidzę pracować

Mój tż to już panikuje na luty, że dzidzia taaaaaaka mała będzie i jak to takie maleństwo trzymać On miał do czynienia z 5 msc dziećmi i mówi, że takie to już jest duże i okej. A mniejszych się boi

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 13:54   #3196
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Co do prania dzieciowych ubranek to spróbuje prać w bajla albo klareko (bo te dzieciowe też mogą powodować alergię). Wyprasuje tylko raz ubranka po praniu i potem już nie. Nienawidzę pracować

Mój tż to już panikuje na luty, że dzidzia taaaaaaka mała będzie i jak to takie maleństwo trzymać On miał do czynienia z 5 msc dziećmi i mówi, że takie to już jest duże i okej. A mniejszych się boi

Mój powiedział że podawać jedzenia maluchowi nie będzie bo się boi nawet jak miał karmić 1,5 roczne dziecko to robił to z takim strachem ze się zakrztusi a jak ktoś karmił czymś że tak powiem większym, jakimiś kawałkami jedzenia to mówił że patrzeć nie może bo zaraz te dziecko się będzie dusic Ja nie wiem co to będzie

Stary 2020-10-10, 14:10   #3197
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mój powiedział że podawać jedzenia maluchowi nie będzie bo się boi nawet jak miał karmić 1,5 roczne dziecko to robił to z takim strachem ze się zakrztusi a jak ktoś karmił czymś że tak powiem większym, jakimiś kawałkami jedzenia to mówił że patrzeć nie może bo zaraz te dziecko się będzie dusic Ja nie wiem co to będzie

Nie no mój tż przy 5 msc dzieciach potrafi: nakarmić z butelki, przewinąć, w miarę przebrać/ubrać i się pobawić. Więc to mam wytestowane Ale strasznie panikuje na noworodka i kąpiel.
Wczoraj się pytał jak często się noworodka kąpie (bo powiedziałam mu, ze przez pierwsze kilka tygodni on będzie kąpał) i jak usłyszał że raz na 2/3 dni to odetchnął z ulgą

Stary 2020-10-10, 14:15   #3198
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Nie no mój tż przy 5 msc dzieciach potrafi: nakarmić z butelki, przewinąć, w miarę przebrać/ubrać i się pobawić. Więc to mam wytestowane Ale strasznie panikuje na noworodka i kąpiel.
Wczoraj się pytał jak często się noworodka kąpie (bo powiedziałam mu, ze przez pierwsze kilka tygodni on będzie kąpał) i jak usłyszał że raz na 2/3 dni to odetchnął z ulgą

To napewno później już będziesz miała spokojniej że tż wszystko ogarnie przywilej mycia dziecka też chcę mojemu oddać albo wspolnie z jednej strony nie mogę się tego wszystkiego doczekać a z drugiej to aż strach co będzie

Stary 2020-10-10, 14:23   #3199
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
To napewno później już będziesz miała spokojniej że tż wszystko ogarnie przywilej mycia dziecka też chcę mojemu oddać albo wspolnie z jednej strony nie mogę się tego wszystkiego doczekać a z drugiej to aż strach co będzie

Ja tez nie moge sie doczekac a z drugiej strony przeraza mnie porod pobyt w szpitalu i pozniej opieka nad noworodkiem bo ja nigdy nie mialam kontaktu z taki malutkimi dziecmi boje sie czy bede potrafiła odpowiednio podniesc takiego maluszka i przewinac

Stary 2020-10-10, 14:30   #3200
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie moge sie doczekac a z drugiej strony przeraza mnie porod pobyt w szpitalu i pozniej opieka nad noworodkiem bo ja nigdy nie mialam kontaktu z taki malutkimi dziecmi boje sie czy bede potrafiła odpowiednio podniesc takiego maluszka i przewinac

Ja właśnie też nie miałam za bardzo kontaktu, napewno nic nie robiłam nigdy przy takim maluchu. Chyba przewinac bym nawet nie umiała mam nadzieję że to wszystko nam przyjdzie jakoś naturalnie. Oczywiście zamierzam się edukować ale bez przeżycia tego na prawdziwym noworodku to tylko jest teoria

Stary 2020-10-10, 14:47   #3201
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się tylko boję o jego czas. Pracuje całymi dniami i boję się, ze będę sama z małą większość czasu.
Wstępnie zaplanowane ma że pierwszy miesiąc siedzi maksymalnie z nami w domu. Ale ile z tego wyjdzie to zobaczymy.
Cytat:

Mnie przeraża poród, ból, czy nic mi i małej się nie stanie.
Potem trochę karmienia piersią.

Ja ogolnie wszystko przy bracie robiłam, więc pamiętam. Ale teraz mówi się o tym by dziecko inaczej trzymać, inaczej przebierać i zwyczajnie boję się, ze zrobię krzywdę.

Stary 2020-10-10, 15:10   #3202
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej a ja się chce coś Was zapytać, bo temat mi siedzi w głowie od wczoraj
Byliśmy u teściowej, mieszka z bratem tż i jego partnerka i ich dzieckiem (2 latka). No i chcieli mi dać kurczaka pieczonego to powiedziałam że mogę chciec, bo cieszę się że mogę normalnie jesc (chodziło mi o wyniki glukozy). I zaczęło się że jak będę karmić piersią to nie będę mogła takich rzeczy jeść. Bo gdzie pieczone w tedy. Odpowiedziałam że nie ma już diety matki karmiącej, że mleko produkuje się z krwi a nie żołądka. Szwagierka mówi że mam w to nie wierzyć bo jak była w szpitalu po porodzie to dziewczyna wypiła sok pomarańczowy, nakarmiła piersią i dziecko wymiotowało tym sokiem dodam że ona nie karmiła wgl piersią, z jakich powodów nie wiem ale chodzi mi o to że też nie ma doświadczenia w tym temacie. No i jak wy do tego podchodzicie? Mam zamiar jeść normalnie po porodzie, wiadomo bez alko i papierosów ale też bez zakazów np kurczaka i z tym sokiem jak dla mnie to niemożliwe, może doświadczona mama mi coś o tym powie

Nie uwierzę, że dziecko zwymiotowało sokiem pomarańczowym, no ludzie
Co do diety powiem tak. Wszędzie trąbią, że nie ma diety, że można jeść wszystko (albo prawie wszystko). Mleko powstaje z krwi a nie z żołądka. Kolki są niezależnie od tego co jesz.
Ale jak już własne dziecko ma te kolki, problem z brzuszkiem to jednak szukasz przyczyny, bo nie da się inaczej. Zwłaszcza jak babcie i ciocie dobre rady będą Ci truć że jesz wszystko i to na pewno przez to. To w głowie zostaje, przynajmniej mi zostawało.
Pediatra w szpitalu, z oddziału neonatologicznego, też powiedziała że ona wie że teraz nie ma diety matki karmiącej ale ona i tak wie swoje. Widzi jak dzieci reagują na pewne produkty.
Po porodzie i tak trzeba mieć przez jakiś tam czas dietę lekkostrawna, nie można smażonego itp. przynajmniej ja dostałam takie zalecenia przy wypisie.
I mimo tego że czytałam Hafije i te wszystkie inne rady to i tak zaczęłam jeść inaczej, przez pewien czas. Dopiero później stopniowo zaczęłam olewać te wszystkie rady i jeść normalnie wszystko jak leci.
Życie i tak wszystko zweryfikuje.
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Z tymi alergenami też nie ma co przesadzać i eliminować. Trzeba tylko obserwować a nie za wczasu odstawić np produkty mleczne.
Ja mam zamiar wszystko jeść i obserwować.

Zgadzam się

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Odpowiem ogółem więc dzięki dziewczyny bo już zgłupiałam od takich mądrości luzik, że się śmiejecie z tego soki dla mnie to też było śmieszne że mleko się magicznie w sok zamieniło ale ze nie mam doświadczenia w dyskusje się nie wdawałam ale wiedziałam że mam rację
Faith nie, ona właśnie wgl piersią nie karmiła, nie wiem dlaczego, nie wypominam jej ale wracanie w moje piersi jest irytujące wiem że muszę się przyzwyczaić bo każdy będzie chciał mnie edukować. Mam ten blog w tel zapisany, chciałabym przeczytać jeszcze przed ciąża wszystko co tam jest + blog mamyginekolog caly i coś jeszcze ale narazie mi nie idzie

A jak z prasowaniem i praniem ubranek dla bobasów będzie u Was? Prac będę w tych dziecięcych proszkach/płynach i wyprasuje wszystko dokładnie za pierwszym razem ale później chciałam sobie odposcic no i tutaj też był sprzeciw jak planujecie wy?

A i Paula super ze Twoja mama będzie Ci pomagać, u mnie nie ma miejsca za bardzo a wolałabym swoją mamę niż rodzinę tż jednak oni mają jakieś zupełnie inne podejście do wszystkiego..

Ja do tej pory piorę jej ubranka w Loveli, czasem wrzucę coś z naszymi ale sporadycznie i najczęściej np. skarpetki, albo mocno zabrudzone bluzki.
Co do prasowania to nowe zawsze po pierwszym praniu prasowalam, zresztą dalej tak robię.
Ja ogólnie bardzo lubię prasować bo mnie to relaksuje, więc jak miałam czas i ochotę to prasowalam. Teraz mi się nie chce więc prasuję tylko to co tego wymaga, żeby nie wyglądało jak psu z gardła wyjęte. Resztę tylko składam i chowam.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Zobaczymy czy będzie taką teściową co wszystko wie najlepiej, ale sądząc po tym jak opisujesz jej zachowanie to ja bym się obawiała że tak. Może akurat jak się pojawi na świecie maluch to jej się odmieni kto wie cuda się zdarzają

Raczej obstawiam, że będzie gorzej. Zaczną się dobre rady itp.
Niestety jak pojawia się dziecko to wszyscy wszystko wiedzą najlepiej.
Moja mama też potrafiła mi zaleźć za skórę. Także nie liczylabym że będzie lepiej.
Cytat:
O to mój wczoraj też coś takiego stwierdził, że tego urlopu to napewno odrazu brać nie będzie tylko zdecydowanie później. A się wkurzyłam bo chciałam żeby wziął na te pierwsze tyg, jak tylko urodzę żeby wniosek wypełnił i żebym nie była sama bo on na 3 zmiany pracuje. Na nockach to ja ani jego w pracy nie widzę (mały pewnie będzie nieźle dawać w dzień więc spać to raczej nie będzie mógł) ani siebie z takim maluchem przez całą noc sama. Ale odpuściłam bo przyjdzie rzeczywistość i będzie się prosił w pracy o wolne
Ah Ci faceci

Moja zaraz skończy dwa lata a on do tej pory go nie wziął, także tego
Może się wyrobi.
Cytat:
Jaki probiotyk planujesz kupić?

Polecam BioGaia.

Ogólnie nam na szkołę rodzenia mówili, że po cesarce dziecko powinno dostawać probiotyki, chyba przy żółtaczce (ale nie tej fizjologicznej), i jeszcze coś musiałabym poszukać. I właśnie polecano BioGaia. My długo dawaliśmy to.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 15:16   #3203
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:

Podziel się listą, co tam wrzuciłaś do koszyka Ja chyba dzisiaj też siądę i powrzucam do koszyka rzeczy, które tu polecałyście itp. Ale zamawiać będę potem
Mnie też przeraża samo to, jak zacznie się akcja porodowa, tych bóli, samego przebiegu porodu i połogu Z drugiej strony nie mogę się już doczekać, jak będę mogła dzidzię trzymać już w rękach

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 15:50   #3204
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja się porodu boje, boje sie bólu i tak ogólnie wszystkiego co z tym związane ale chyba to każda z nas tak ma. Te które z nas rodziły mają pogląd mniej więcej jak to wygląda ale i tak każdy poród jest inny, ja rodzę pierwszy raz i dla mnie to już w ogóle strach przed nieznanym

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 15:57   #3205
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Nie uwierzę, że dziecko zwymiotowało sokiem pomarańczowym, no ludzie
Co do diety powiem tak. Wszędzie trąbią, że nie ma diety, że można jeść wszystko (albo prawie wszystko). Mleko powstaje z krwi a nie z żołądka. Kolki są niezależnie od tego co jesz.
Ale jak już własne dziecko ma te kolki, problem z brzuszkiem to jednak szukasz przyczyny, bo nie da się inaczej. Zwłaszcza jak babcie i ciocie dobre rady będą Ci truć że jesz wszystko i to na pewno przez to. To w głowie zostaje, przynajmniej mi zostawało.
Pediatra w szpitalu, z oddziału neonatologicznego, też powiedziała że ona wie że teraz nie ma diety matki karmiącej ale ona i tak wie swoje. Widzi jak dzieci reagują na pewne produkty.
Po porodzie i tak trzeba mieć przez jakiś tam czas dietę lekkostrawna, nie można smażonego itp. przynajmniej ja dostałam takie zalecenia przy wypisie.
I mimo tego że czytałam Hafije i te wszystkie inne rady to i tak zaczęłam jeść inaczej, przez pewien czas. Dopiero później stopniowo zaczęłam olewać te wszystkie rady i jeść normalnie wszystko jak leci.
Życie i tak wszystko zweryfikuje.
Zgadzam się

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ja do tej pory piorę jej ubranka w Loveli, czasem wrzucę coś z naszymi ale sporadycznie i najczęściej np. skarpetki, albo mocno zabrudzone bluzki.
Co do prasowania to nowe zawsze po pierwszym praniu prasowalam, zresztą dalej tak robię.
Ja ogólnie bardzo lubię prasować bo mnie to relaksuje, więc jak miałam czas i ochotę to prasowalam. Teraz mi się nie chce więc prasuję tylko to co tego wymaga, żeby nie wyglądało jak psu z gardła wyjęte. Resztę tylko składam i chowam.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Raczej obstawiam, że będzie gorzej. Zaczną się dobre rady itp.
Niestety jak pojawia się dziecko to wszyscy wszystko wiedzą najlepiej.
Moja mama też potrafiła mi zaleźć za skórę. Także nie liczylabym że będzie lepiej.Moja zaraz skończy dwa lata a on do tej pory go nie wziął, także tego
Może się wyrobi.Polecam BioGaia.

Ogólnie nam na szkołę rodzenia mówili, że po cesarce dziecko powinno dostawać probiotyki, chyba przy żółtaczce (ale nie tej fizjologicznej), i jeszcze coś musiałabym poszukać. I właśnie polecano BioGaia. My długo dawaliśmy to.

Dzięki za dłuższą wypowiedź na ten temat też tłumaczyłam że z krwi i dlatego alkoholu nie pijemy bo alko przenika do krwi. Z tym sokiem to nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć. Ona była i widziała i tak jest i koniec

Ja się przeraziłam teraz w sklepie jak byłam, normalnie poczułam (przepraszam za opis) bąbelki wody jak ze mnie wyleciały, sporo tego poczułam. Pomyślałam odrazu że to wody przyszłam do domu i wleciałam do łazienki zobaczyć co to takiego, czy aby nie krew ale to taki mega wodnisty sluz był. Jak chodzę ten brzuch jest bardzo twardy ostatnio. Muszę moja gin pomęczyć czy wszystko ok, bo jakis taki ciężki i twardy jest. 🤷☠♀️

A co do porodu, dziwne ale nadal nie poczułam niepokoju czy strachu przed nim. Pewnie jeszcze do mnie przyjdzie panika najbardziej to się boję zamknięcia mojej porodówki, testu na koronę ze wyjdzie mi pozytyw i dziecko zabiorą i wszystkiego co z korona i tymi ich zasadami związane.. Mam nadzieję że się trochę to uspokoi do stycznia bo znów jest mega panika.

Stary 2020-10-10, 16:01   #3206
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za dłuższą wypowiedź na ten temat też tłumaczyłam że z krwi i dlatego alkoholu nie pijemy bo alko przenika do krwi. Z tym sokiem to nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć. Ona była i widziała i tak jest i koniec

Ja się przeraziłam teraz w sklepie jak byłam, normalnie poczułam (przepraszam za opis) bąbelki wody jak ze mnie wyleciały, sporo tego poczułam. Pomyślałam odrazu że to wody przyszłam do domu i wleciałam do łazienki zobaczyć co to takiego, czy aby nie krew ale to taki mega wodnisty sluz był. Jak chodzę ten brzuch jest bardzo twardy ostatnio. Muszę moja gin pomęczyć czy wszystko ok, bo jakis taki ciężki i twardy jest.

A co do porodu, dziwne ale nadal nie poczułam niepokoju czy strachu przed nim. Pewnie jeszcze do mnie przyjdzie panika najbardziej to się boję zamknięcia mojej porodówki, testu na koronę ze wyjdzie mi pozytyw i dziecko zabiorą i wszystkiego co z korona i tymi ich zasadami związane.. Mam nadzieję że się trochę to uspokoi do stycznia bo znów jest mega panika.

Czasem też tak mam z tym śluzem tez zawsze się cykam co to, nasiliło mi się od kiedy biorę luteinę.
Z brzuchem tak samo. Ale myślę, że to waga, bo zobacz dziecko samo koło 700gr, a jeszcze reszta..

Stary 2020-10-10, 16:04   #3207
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Czasem też tak mam z tym śluzem tez zawsze się cykam co to, nasiliło mi się od kiedy biorę luteinę.
Z brzuchem tak samo. Ale myślę, że to waga, bo zobacz dziecko samo koło 700gr, a jeszcze reszta..

Pocieszyłaś mnie z zasady myślę że teraz to już tylko coraz ciężej będzie ale strach gdzieś tam zawsze mam, szczególnie tak parę dni przed wizytą na wszelki wypadek biorę leki i więcej leze

Stary 2020-10-10, 16:06   #3208
mansikkaa
Zakorzenienie

Mnie brat tz spytał czy tej ciąży sobie nie wymyśliłam bo nic a nic nie widać po mnie

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-10, 16:07   #3209
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie z zasady myślę że teraz to już tylko coraz ciężej będzie ale strach gdzieś tam zawsze mam, szczególnie tak parę dni przed wizytą na wszelki wypadek biorę leki i więcej leze

Wczoraj mówiłam mężowi, że zaczynam czuć brzuch. W sensie że ciągnie mnie jego waga. Ciężko to wytłumaczyć, ale to wlansie takie dziwne uczucie.

Stary 2020-10-10, 16:09   #3210
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Mnie brat tz spytał czy tej ciąży sobie nie wymyśliłam bo nic a nic nie widać po mnie

Jeszcze napewno Ci wyskoczy ja tak chciałam brzucha bo mój tż też mi mówił że go nie ma a już mam go trochę dosyć chociaż im większy tym więcej ludzi mnie przepuszcza w kolejkach

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Wczoraj mówiłam mężowi, że zaczynam czuć brzuch. W sensie że ciągnie mnie jego waga. Ciężko to wytłumaczyć, ale to wlansie takie dziwne uczucie.

O dokładnie to to to. Czuję brzuch który trochę ciąży właśnie dziś tż marudziłam że już nie chce większego bo skarpetki mam problem założyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości