Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-13, 13:09   #3391
Francesc_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Uwielbiam te topy mam jeszcze z poprzedniej ciąży nie nosiłam nawet do nich stanika ale to było jak już mi laktacja się unormowala, bo suwały się wkładki Załącznik 7729790

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Odpinane ramiączka? Jezeli tak to wielkie dzięki za polecenie

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 13:09   #3392
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam te topy mam jeszcze z poprzedniej ciąży nie nosiłam nawet do nich stanika ale to było jak już mi laktacja się unormowala, bo suwały się wkładki Załącznik 7729790

Super spodobał mi się, zobaczymy jak będzie z karmieniem w tedy takie coś by się napewno przydało

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 13:13   #3393
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Odpinane ramiączka? Jezeli tak to wielkie dzięki za polecenie

Odpinane
Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Super spodobał mi się, zobaczymy jak będzie z karmieniem w tedy takie coś by się napewno przydało

Polecam z czystym sumieniem

Nie mogłam skopiować linku, ale od razu wyszukuje na dziale Mama ja na pewno kupię sobie jeszcze dwupak.

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 13:28   #3394
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Nairobi, wpiszesz też moje wizyty? Chyba Ci umknęło

Super, ekstra okazja

dodane chyba faktycznie mi umknęło przepraszam
Stary 2020-10-13, 13:45   #3395
Szoszoszo
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Witam się z rana po turbo nie przespanej nocy piesek cała noc piszczal, nie chciał spać w żarówce, w końcu o 4 mu ja zdjęłam i padł jak zabity twardziel stał cała noc, nie chciał się polozyc..

Oczywiście jakby niewyspanie to było za mało to mam całe czerwone, spuchnięte i bolące oko niech mnie ktoś dzisiaj dobije.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Jejku, jaki biedniutki piesek i Ty przy okazji

Cytat:
U mnie wszystko ok szyjka się nie skraca, mały waży 670g, jest główka w dół.

Super, same dobre wieści!

Cytat:
Jaki już duży!

Ja rozważam poród prywatny. Choć sama nie wiem, prywatnie nie urodze pewnie naturalnie, a to było moje marzenie... Kolejnej szansy już nie będzie zaczęłam dużo o tym wszystkim właśnie myśleć. Zaczęłam już szukać na co wydać kasę, w końcu pierwsza dziewczynka w rodzinie potrzebuje zainwestować w odrobinę różu

A dlaczego prywatnie myślisz, że nie da rany naturalnie?
Też rozważam prywatnie. Przyznaję, że wolałabym wydawać kasę na co innego tylko dlatego, że to jednak drogie. Z drugiej strony, jak inwestować, to może akurat w to warto

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jestem po kwalifikacji do szczepienia i popołudniu mam szczepienie przeciwko grypie, także udało się

Super, że się udało!

Cytat:
Polozna mojego lekarza zakazała mi czytania internetu tylko i wyłącznie książki tematyczne jeśli coś chce ciążowo-dzieciowego

Taaaak, mój gin mi też zakazał, już na drugiej wizycie Przyznam, że raz zgrzeszyłam ale ogólnie staram się trzymać tej zasady

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Szoszo, w teorii to ja jestem kozak, zobaczymy co będzie jak przyjdzie do podawania tych leków.
Teoria to znakomity punkt wyjścia!

Cytat:
Na ostatniej wizycie lekarz też mnie bardzo uspokoił, teraz jak jestem już w domu też czuję się o wiele lepiej - nie boli mnie głowa, brzuch też nie dokucza. Jednak odpoczynek i zwolnienie tempa baaardzo dużo mi pomogło.

Oo, właśnie łyknęliśmy nieużywany Chicco Baby Hug 4 w 1 z dodatkowym materacykiem. I to jeszcze wersję Air, czyli ten droższy. Pytaliśmy czy się nie sprawdził czy czemu sprzedają (kupiony w czerwcu), a babeczka na to że dali się ponieść i kupili za dużo gadżetów.
Hahaha, też mi to grozi, że dam się ponieść

Super, że Wam się udało capnąć nowiutkie Baby Hug! Mnie wciąż w takich zakupach hamuje to, że trzeba patrzeć na bieżąco, bo szybko znika, a naprawdę nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać! Już nawet zaproponowałam tż, że może w samochodzie ale kazał mi czekać do przeprowadzki z gabarytami. No to czekam. Zamawiam tylko jakieś małe rzeczy na razie

Cytat:
Dziewczyny, właśnie obejrzałam story na IG zaufajpołożnej o ubraniach do karmienia. One akurat podlinkowały firmę bonjour.mommy. Przejrzałam ich stronę i faktycznie mają ładne te ubrania ale są według mnie mega drogie. I tu pytanie do was. Gdzie macie zamiar kupić ubrania do karmienia (Ale też takie na wyjście, nie tylko szerokie koszulki i bluzy)? I czy w ogóle kupujecie?

Hej, no sporo jest takich firm z pięknymi i drogimi ubraniami do karmienia... Milk and Love, The Miracle Makers też mają fajne rzeczy. Na razie jeszcze nie planuję, jak to będzie, myślę, że kilka sztuk kupię, ale dosłownie parę, nie zamierzam z tym szaleć. Na ciążę mam kilka kiecek z takim dekoltem, że wiem, że nadadzą się idealnie bez wywalania całej góry na widok publiczny i jakoś to będzie.

Kurtek, płaszczy też nie zamierzam kupować.

Cytat:

Bosko, bardzo dziękuję, dopisuję!
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 13:56   #3396
adhoc
Zadomowienie

Szoszoszo bo w tej prywatnej klinice ogólnie chyba jest preferowany poród "na życzenie". A po cc to już w ogóle nie wiem, czy by pozwolili... Ale boję się porodu w dobie korony w szpitalu. Tam pomoc ze strony położnych jest zerowa. Po cc kazały mi samej się pionizowac . Jedzenie dramat, nic tam nie przelknelam przez cały pobyt a byłam tydzień... Więc dodatkowo że stresu nic też nie mogłam jeść, ale ja otwierałam pokrywe z jedzeniem i mnie odrzucalo 🤢 a teraz jak mąż nie będzie mógł wejść to nawet mi bułki nie przyniesie 🤦☠♀️

Stary 2020-10-13, 13:56   #3397
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Luzia kawał dzieciaka dobrze ze wszystko ok

Co do ubrań do karmienia to ja chyba nie będę kupować, mam sporo koszul rozpinanych, zawsze je lubiłam ale gorzej z prasowaniem. Na dworze raczej karmić nie będę myślę o albo mleku odciągniętym w butelce albo już po 6mies można zabrać na drogę coś innego do zjedzenia. Chyba że się dziecko będzie domagać to będę myśleć

Ja też specjalnie nie kupowałam takich rzeczy. Po prostu luźniejsza bluzka i tyle.
Ale co do zabrania na spacer czegoś innego do zjedzenia po 6 miesiącu, to nie do końca się zgadzam. Wtedy zaczynasz rozszerzanie diety, dziecko zje łyżeczkę czegoś albo nie zje, loteria. I tak podstawą jest mleko, więc jeśli już to w butli. Choć np moja nigdy nie chciała z butli pić.
Na spacery chodzilysmy po jedzeniu, tuż przed spaniem. Godzina max i biegiem do domu bo ryk w wózku na całego. Jak już było ciepło to wychodzilysmy tylko na ogród i na matę

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 14:02   #3398
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Szoszoszo bo w tej prywatnej klinice ogólnie chyba jest preferowany poród "na życzenie". A po cc to już w ogóle nie wiem, czy by pozwolili... Ale boję się porodu w dobie korony w szpitalu. Tam pomoc ze strony położnych jest zerowa. Po cc kazały mi samej się pionizowac . Jedzenie dramat, nic tam nie przelknelam przez cały pobyt a byłam tydzień... Więc dodatkowo że stresu nic też nie mogłam jeść, ale ja otwierałam pokrywe z jedzeniem i mnie odrzucalo 🤢 a teraz jak mąż nie będzie mógł wejść to nawet mi bułki nie przyniesie 🤦☠♀️

Jasne, rozumiem

Wiadomo, do naszych porodów sytuacja może się jeszcze 50 razy zmienić, choć tak czy owak raczej będzie korona. Twoje wspomnienia brzmią naprawdę ciężko gdziekolwiek by się nie trafił kolejny poród, mam nadzieję, że będzie lepiej
Stary 2020-10-13, 14:11   #3399
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Jasne, rozumiem

Wiadomo, do naszych porodów sytuacja może się jeszcze 50 razy zmienić, choć tak czy owak raczej będzie korona. Twoje wspomnienia brzmią naprawdę ciężko gdziekolwiek by się nie trafił kolejny poród, mam nadzieję, że będzie lepiej

Ja w ogóle nie biorę pod uwagę porodu w prywatnej placówce bo w medicover ceny dla mnie za wysokie ok 9000 zł sn, ok 13000 zł cc i jak np nie uda się sn to trzeba dopłacać za cc mimo że się nie planowało.

Stary 2020-10-13, 14:14   #3400
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Jasne, rozumiem

Już zaczynam się godzić z tym, że może nie jest mi pisany poród SN po milionie rozmów z mężem zaczynam wychodzić z założenia, że ma dużo racji z tym, że w obecnym czasie najważniejsze aby zdrowo dziecko przyszło na świat i bym miała jakąkolwiek pomoc. No szybki powrót do domu. Z prywatnych porodów na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby niezadowolone. A tak to każdy wspomina miło i przyjemnie może to też jakoś odczaruje mój poprzedni poród mąż do dziś żałuje, że przy pierwszym nie poszliśmy rodzic prywatnie, ale oczywiście każdy nas straszył milionem komplikacji, a w szpitalu to od razu jest sprzęt i opieka...

Stary 2020-10-13, 14:28   #3401
Francesc_a
Zakorzenienie

Adhoc - też się kiedyś zastanawiałam nad porodem w prywatnej palcówce. Natomiast "odpycha" mnie fakt, że gdyby cokolwiek działo się mi czy małej, to obowiązkowo transport do innego szpitala bo Medicovery są I stopnia referencyjności..

Wstawiam zdjęcia koszyka z lisków:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Liski 1.jpg (64,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Liski 2.jpg (64,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Liski 3.jpg (64,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Liski 4.jpg (64,5 KB, 46 załadowań)
Stary 2020-10-13, 14:33   #3402
Francesc_a
Zakorzenienie

Co do Lisków jeszcze, to wyciągnęłam z koszyka otulacz do fotelika z babysteps i będę brała chyba z jukki bo jest o ponad 100 zł tańszy. A i tak suma w liskach przeraża...

Przyszły dzisiaj do mnie prezenty z Enfamil, Bibilonu i Bebik oraz ksiązki. Wstępnie przejrzałam i poczytałam "Rodzić można łatwiej" i szczerze? To liczyłam na coś lepszego. Nic odkrywczego tam nie ma jak dla mnie (może poza kwestiami miednicy i postawy).

Chciałam wam jeszcze wstawić zdjęcie koszyka u Mamyginekolog, ale jakoś dziwnie mi się to wyświetla (tylko z boku strony). Także pokaże, jak już zamówię (a czekam jeszcze aż w sklepie będą pieluszki muślinowe).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 121413666_376146186846440_7136937332515826765_n.jpg (69,0 KB, 44 załadowań)
Stary 2020-10-13, 14:39   #3403
Francesc_a
Zakorzenienie

U mamyginekolog mam w koszyku:
Ulewajki, 2 okrycia kąpielowe (różowe całe i białe ze wstawką malinową), komplet pieluch flanelowych, 2 koce dzianinowe 80x80 (kremowy i wrzosowy), podkłady higieniczne Bella, magiczny gryzak, zestaw do manicure dla niemowląt,4x płatki higieniczne,jednorazowe wkładki laktacyjne Lansinoh, pieluszki jednorazowe ekologiczne MUUMI, majtki z koronką.
No i czekam na te pieluchy muślinowe.
Szkoda, że nie ma u siebie w sklepie muszli i nakładek do karmienia.

Stary 2020-10-13, 15:05   #3404
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ulewajki, 2 okrycia kąpielowe (różowe całe i białe ze wstawką malinową), komplet pieluch flanelowych, 2 koce dzianinowe 80x80 (kremowy i wrzosowy), podkłady higieniczne Bella, magiczny gryzak, zestaw do manicure dla niemowląt,4x płatki higieniczne,jednorazowe wkładki laktacyjne Lansinoh, pieluszki jednorazowe ekologiczne MUUMI, majtki z koronką.

Też zamówiłam 2 okrycia kąpielowe i tez te kolory czekam na przesyłkę

Stary 2020-10-13, 15:28   #3405
aktogimka
Zakorzenienie

Też do mnie dziś przyszły karty od Enfamilu.

Pojechałam z tatą odebrać Baby Hug i już stoi w salonie. Mam nadzieję, że śMieszko, będzie w tym chętnie spędzał czas. 🥰🥰

Kolejne co powinniśmy kupić to samochód. 🤣 O odbiór dostawki prosiliśmy teścia, teraz po huga pojechałam z tatą. A mamy jeszcze na oku na olx komodę, wanienkę ze stelażem, do wózkowego trzebaby pojechać ponegocjować rabat.

Aa, tej jazdy autem było może z 20 minut i jestem ledwo żywa. 🤢🤢🤢 Jeszcze po drodze zamknęli nam przejazd i mówię do taty, że wysiadam i idę dalej pieszo (około 10 minut stamtąd na nogach bym miała do mieszkania), a on do mnie, że przecież przejazd zamknięty to jak ja chcę iść. 🤣🤣 Czasem myślę, że gdzieś zgubiłam mózg w tej ciąży.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 15:36   #3406
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Pojechałam z tatą odebrać Baby Hug i już stoi w salonie. Mam nadzieję, że śMieszko, będzie w tym chętnie spędzał czas.

Kolejne co powinniśmy kupić to samochód. O odbiór dostawki prosiliśmy teścia, teraz po huga pojechałam z tatą. A mamy jeszcze na oku na olx komodę, wanienkę ze stelażem, do wózkowego trzebaby pojechać ponegocjować rabat.

Aa, tej jazdy autem było może z 20 minut i jestem ledwo żywa. Jeszcze po drodze zamknęli nam przejazd i mówię do taty, że wysiadam i idę dalej pieszo (około 10 minut stamtąd na nogach bym miała do mieszkania), a on do mnie, że przecież przejazd zamknięty to jak ja chcę iść. Czasem myślę, że gdzieś zgubiłam mózg w tej ciąży.

Powiem tak, ten mózg po ciąży też wolno wraca

Stary 2020-10-13, 15:48   #3407
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Powiem tak, ten mózg po ciąży też wolno wraca

O nie... Ja już chce swój rozumek
Stary 2020-10-13, 16:20   #3408
Larysa88
Zakorzenienie

A co do spiworka do fotelika może takie coś Wam się spodoba? Ja się grubo nad tym zastanawiam bo i do wózka mogę to brać na spacery i do fotelika i w domu jakby rozek ciekawa opcja mi sie wydaje Screenshot_20201013_090059_com.instagram.android.jpg

Stary 2020-10-13, 16:21   #3409
mansikkaa
Zakorzenienie

Luzia, Faith super że dzieciaczki rosną oby tak dalej

U nas dziś 4 dzień hydraulik. Dzisiaj już powinno być ciepełko. Bo przez ostatnie 2 dni to pod kocem spałam i kołdrą.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 16:54   #3410
echme
Zakorzenienie

Cytat:

Widzę że masz w koszyku te kulki sensorky, na instagramie lisków widziałam że dużo osób je kupuje. O co w nich chodzi? Coś tam czytałam ale szczerze to mnie to nie przekonało jakoś bardzo.

Dzisiaj mam pracowity dzień, wreszcie po miesiącu l4 wzięłam się za sprzątanie mieszkania

Stary 2020-10-13, 17:07   #3411
Luzia
Zakorzenienie

Wiecie po jakim czasie widać zwolnienie na koncie zus pue?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 17:12   #3412
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie biorę pod uwagę porodu w prywatnej placówce bo w medicover ceny dla mnie za wysokie ok 9000 zł sn, ok 13000 zł cc i jak np nie uda się sn to trzeba dopłacać za cc mimo że się nie planowało.

Znam te ceny i mimo wszystko biorę pod uwagę prywatną placówkę... tanio oczywiście nie jest i tak jak pisałam wyżej, znalazłabym inne zastosowanie dla tych pieniędzy ale jeśli uznamy, że tak, a mąż mnie do tego namawia, to mamy na to miejsce w budżecie i trudno. Jakbym miała to robić co rok, to wiadomo, że bym się nie zdecydowała, ale że to kwestia raz, max. 2 w życiu, to jestem skłonna.

Cytat:
Adhoc - też się kiedyś zastanawiałam nad porodem w prywatnej palcówce. Natomiast "odpycha" mnie fakt, że gdyby cokolwiek działo się mi czy małej, to obowiązkowo transport do innego szpitala bo Medicovery są I stopnia referencyjności..

To prawda, że jak problemy, to lepiej gdzie indziej.
Medicover ma II stopień referencyjności przynajmniej ten warszawski.

Cytat:

Ja wzięłam od mamyginekolog 2 okrycia kąpielowe (wczoraj przyszły, milutkie!) i myjki
Miałam w koszyku jeszcze czapeczki, ale mi uciekły.

Cytat:
Już zaczynam się godzić z tym, że może nie jest mi pisany poród SN po milionie rozmów z mężem zaczynam wychodzić z założenia, że ma dużo racji z tym, że w obecnym czasie najważniejsze aby zdrowo dziecko przyszło na świat i bym miała jakąkolwiek pomoc. No szybki powrót do domu. Z prywatnych porodów na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby niezadowolone. A tak to każdy wspomina miło i przyjemnie może to też jakoś odczaruje mój poprzedni poród mąż do dziś żałuje, że przy pierwszym nie poszliśmy rodzic prywatnie, ale oczywiście każdy nas straszył milionem komplikacji, a w szpitalu to od razu jest sprzęt i opieka...

Mnie też to przekonuje zwłaszcza przy trudnym pierwszym porodzie. Też nie znam nikogo, kto by nie był zadowolony z prywatnego. Na forach zdarzają się słowa krytyki, ale wiadomo, że nie ma takiego miejsca, które zawsze każdemu dogodzi pod każdym kątem.
Na co byście się nie zdecydowali - trzymam kciuki!

Cytat:

Pojechałam z tatą odebrać Baby Hug i już stoi w salonie. Mam nadzieję, że śMieszko, będzie w tym chętnie spędzał czas. 🥰🥰

Kolejne co powinniśmy kupić to samochód. 🤣 O odbiór dostawki prosiliśmy teścia, teraz po huga pojechałam z tatą. A mamy jeszcze na oku na olx komodę, wanienkę ze stelażem, do wózkowego trzebaby pojechać ponegocjować rabat.

Aa, tej jazdy autem było może z 20 minut i jestem ledwo żywa. 🤢🤢🤢 Jeszcze po drodze zamknęli nam przejazd i mówię do taty, że wysiadam i idę dalej pieszo (około 10 minut stamtąd na nogach bym miała do mieszkania), a on do mnie, że przecież przejazd zamknięty to jak ja chcę iść. 🤣🤣 Czasem myślę, że gdzieś zgubiłam mózg w tej ciąży.

śMieszko

Pogrubione - piąteczka

Za dwie godziny wizyta, dziwnie, jakoś w ogóle tego nie czuję... Za to mąż czuje i cieszy mu się twarz

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Widzę że masz w koszyku te kulki sensorky, na instagramie lisków widziałam że dużo osób je kupuje. O co w nich chodzi? Coś tam czytałam ale szczerze to mnie to nie przekonało jakoś bardzo.

Dzisiaj mam pracowity dzień, wreszcie po miesiącu l4 wzięłam się za sprzątanie mieszkania

Też sobie zadaję to pytanie, na liskach pokazują je w dziesiątkach zamówień, w ramach stopniowej czystki na razie wywaliłam je ze swojego koszyka, bo nie wiem, co z nimi robić
Stary 2020-10-13, 17:14   #3413
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Też zamówiłam 2 okrycia kąpielowe i tez te kolory czekam na przesyłkę

Oo super
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
A co do spiworka do fotelika może takie coś Wam się spodoba? Ja się grubo nad tym zastanawiam bo i do wózka mogę to brać na spacery i do fotelika i w domu jakby rozek ciekawa opcja mi sie wydaje Załącznik 7729816

Też fajna opcja. Ja też otulacz do fotelika i tak bym używała dodatkowo do wózka jakby była taka potrzeba
Cytat:

Każda z tych kulek ma inne wypustki, kolory, kształty i to rozwija dziecko manualnie/poznawczo? Nie wiem. Ale ogólnie tego typu akcesoria są polecane to wzięłam jedno

Stary 2020-10-13, 17:15   #3414
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie po jakim czasie widać zwolnienie na koncie zus pue?

W okienku zaświadczenia lekarskie to chyba miałam odrazu ew do jednego dnia i chyba jeszcze w powiadomienia to wchodzi że zostało wystawione zwolnię a jeśli chodzi o zakładkę świadczeniobiorca i zasiłki to dopiero jak ZUS zatwierdzi. U mnie się schodziło do miesiąca

Stary 2020-10-13, 17:22   #3415
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
W okienku zaświadczenia lekarskie to chyba miałam odrazu ew do jednego dnia i chyba jeszcze w powiadomienia to wchodzi że zostało wystawione zwolnię a jeśli chodzi o zakładkę świadczeniobiorca i zasiłki to dopiero jak ZUS zatwierdzi. U mnie się schodziło do miesiąca

Pytam bo sobie właśnie utworzyłam profil i w zaświadczeniach nie widzę tego zwolnienia, które mi dzisiaj lekarz wystawił może ta stąd, że jest od jutra?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-13, 17:23   #3416
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Oo super Też fajna opcja. Ja też otulacz do fotelika i tak bym używała dodatkowo do wózka jakby była taka potrzebaKażda z tych kulek ma inne wypustki, kolory, kształty i to rozwija dziecko manualnie/poznawczo? Nie wiem. Ale ogólnie tego typu akcesoria są polecane to wzięłam jedno

Tak jak Francesca pisze to są zwykłe gumowe piłki z różnymi fakturami na zewnątrz. Mamy podobne, dostała je. Średnie zainteresowanie nimi. Jednej używamy do zabawy w kąpieli bo nie ma dziurki o woda nie wpada. Reszta nawet nie wiem gdzie się przewala

Stary 2020-10-13, 17:24   #3417
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Pytam bo sobie właśnie utworzyłam profil i w zaświadczeniach nie widzę tego zwolnienia, które mi dzisiaj lekarz wystawił może ta stąd, że jest od jutra?

Kurcze ciężko mi powiedzieć, u mojej gin teraz też mam tak że od następnego dnia ale nie sprawdzałam ostatnio czy się pojawia czy nie bo ja z tym do zusu i tak chodzę poczekałabym do jutra jeszcze, bo u nich wszystko idzie jakby chciało a nie mogło

Stary 2020-10-13, 17:26   #3418
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Znam te ceny i mimo wszystko biorę pod uwagę prywatną placówkę... tanio oczywiście nie jest i tak jak pisałam wyżej, znalazłabym inne zastosowanie dla tych pieniędzy ale jeśli uznamy, że tak, a mąż mnie do tego namawia, to mamy na to miejsce w budżecie i trudno. Jakbym miała to robić co rok, to wiadomo, że bym się nie zdecydowała, ale że to kwestia raz, max. 2 w życiu, to jestem skłonna.

To prawda, że jak problemy, to lepiej gdzie indziej.
Medicover ma II stopień referencyjności przynajmniej ten warszawski.

Ja wzięłam od mamyginekolog 2 okrycia kąpielowe (wczoraj przyszły, milutkie!) i myjki
Miałam w koszyku jeszcze czapeczki, ale mi uciekły.

Mnie też to przekonuje zwłaszcza przy trudnym pierwszym porodzie. Też nie znam nikogo, kto by nie był zadowolony z prywatnego. Na forach zdarzają się słowa krytyki, ale wiadomo, że nie ma takiego miejsca, które zawsze każdemu dogodzi pod każdym kątem.
Na co byście się nie zdecydowali - trzymam kciuki!

śMieszko

Pogrubione - piąteczka

Za dwie godziny wizyta, dziwnie, jakoś w ogóle tego nie czuję... Za to mąż czuje i cieszy mu się twarz

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Też sobie zadaję to pytanie, na liskach pokazują je w dziesiątkach zamówień, w ramach stopniowej czystki na razie wywaliłam je ze swojego koszyka, bo nie wiem, co z nimi robić
Ah pomyliłam się. W Gdańsku jest Swissmed i to jest prywatny szpital i prywatny poród i on ma tylko I stopień referencyjnosci

Stary 2020-10-13, 17:30   #3419
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Tak jak Francesca pisze to są zwykłe gumowe piłki z różnymi fakturami na zewnątrz. Mamy podobne, dostała je. Średnie zainteresowanie nimi. Jednej używamy do zabawy w kąpieli bo nie ma dziurki o woda nie wpada. Reszta nawet nie wiem gdzie się przewala

Dzięki za opinię! Zainteresowanie pewnie trudno przewidzieć zakładam, że u nas pewnie bardziej pies by się nimi interesował

Cytat:
Ah pomyliłam się. W Gdańsku jest Swissmed i to jest prywatny szpital i prywatny poród i on ma tylko I stopień referencyjnosci

Stary 2020-10-13, 17:34   #3420
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za opinię! Zainteresowanie pewnie trudno przewidzieć zakładam, że u nas pewnie bardziej pies by się nimi interesował

O tak psu na pewno się spodobają

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości