|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Jezeli tak to wielkie dzięki za polecenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spodobał mi się, zobaczymy jak będzie z karmieniem w tedy takie coś by się napewno przydało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mogłam skopiować linku, ale od razu wyszukuje na dziale Mama ja na pewno kupię sobie jeszcze dwupak.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3395 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też rozważam prywatnie. Przyznaję, że wolałabym wydawać kasę na co innego tylko dlatego, że to jednak drogie. Z drugiej strony, jak inwestować, to może akurat w to warto ![]() Cytat:
Cytat:
Przyznam, że raz zgrzeszyłam ale ogólnie staram się trzymać tej zasady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że Wam się udało capnąć nowiutkie Baby Hug! Mnie wciąż w takich zakupach hamuje to, że trzeba patrzeć na bieżąco, bo szybko znika, a naprawdę nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać! Już nawet zaproponowałam tż, że może w samochodzie ![]() Cytat:
i jakoś to będzie.Kurtek, płaszczy też nie zamierzam kupować. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Szoszoszo bo w tej prywatnej klinice ogólnie chyba jest preferowany poród "na życzenie". A po cc to już w ogóle nie wiem, czy by pozwolili... Ale boję się porodu w dobie korony w szpitalu. Tam pomoc ze strony położnych jest zerowa. Po cc kazały mi samej się pionizowac
. Jedzenie dramat, nic tam nie przelknelam przez cały pobyt a byłam tydzień... Więc dodatkowo że stresu nic też nie mogłam jeść, ale ja otwierałam pokrywe z jedzeniem i mnie odrzucalo 🤢 a teraz jak mąż nie będzie mógł wejść to nawet mi bułki nie przyniesie 🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co do zabrania na spacer czegoś innego do zjedzenia po 6 miesiącu, to nie do końca się zgadzam. Wtedy zaczynasz rozszerzanie diety, dziecko zje łyżeczkę czegoś albo nie zje, loteria. I tak podstawą jest mleko, więc jeśli już to w butli. Choć np moja nigdy nie chciała z butli pić. Na spacery chodzilysmy po jedzeniu, tuż przed spaniem. Godzina max i biegiem do domu bo ryk w wózku na całego. Jak już było ciepło to wychodzilysmy tylko na ogród i na matę ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, do naszych porodów sytuacja może się jeszcze 50 razy zmienić, choć tak czy owak raczej będzie korona. Twoje wspomnienia brzmią naprawdę ciężko gdziekolwiek by się nie trafił kolejny poród, mam nadzieję, że będzie lepiej |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle nie biorę pod uwagę porodu w prywatnej placówce bo w medicover ceny dla mnie za wysokie ok 9000 zł sn, ok 13000 zł cc i jak np nie uda się sn to trzeba dopłacać za cc mimo że się nie planowało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po milionie rozmów z mężem zaczynam wychodzić z założenia, że ma dużo racji z tym, że w obecnym czasie najważniejsze aby zdrowo dziecko przyszło na świat i bym miała jakąkolwiek pomoc. No szybki powrót do domu. Z prywatnych porodów na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby niezadowolone. A tak to każdy wspomina miło i przyjemnie może to też jakoś odczaruje mój poprzedni poród mąż do dziś żałuje, że przy pierwszym nie poszliśmy rodzic prywatnie, ale oczywiście każdy nas straszył milionem komplikacji, a w szpitalu to od razu jest sprzęt i opieka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Adhoc - też się kiedyś zastanawiałam nad porodem w prywatnej palcówce. Natomiast "odpycha" mnie fakt, że gdyby cokolwiek działo się mi czy małej, to obowiązkowo transport do innego szpitala bo Medicovery są I stopnia referencyjności..
Wstawiam zdjęcia koszyka z lisków: |
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Lisków jeszcze, to wyciągnęłam z koszyka otulacz do fotelika z babysteps i będę brała chyba z jukki bo jest o ponad 100 zł tańszy. A i tak suma w liskach przeraża...
Przyszły dzisiaj do mnie prezenty z Enfamil, Bibilonu i Bebik oraz ksiązki. Wstępnie przejrzałam i poczytałam "Rodzić można łatwiej" i szczerze? To liczyłam na coś lepszego. Nic odkrywczego tam nie ma jak dla mnie (może poza kwestiami miednicy i postawy). Chciałam wam jeszcze wstawić zdjęcie koszyka u Mamyginekolog, ale jakoś dziwnie mi się to wyświetla (tylko z boku strony). Także pokaże, jak już zamówię (a czekam jeszcze aż w sklepie będą pieluszki muślinowe). |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
U mamyginekolog mam w koszyku:
Ulewajki, 2 okrycia kąpielowe (różowe całe i białe ze wstawką malinową), komplet pieluch flanelowych, 2 koce dzianinowe 80x80 (kremowy i wrzosowy), podkłady higieniczne Bella, magiczny gryzak, zestaw do manicure dla niemowląt,4x płatki higieniczne,jednorazowe wkładki laktacyjne Lansinoh, pieluszki jednorazowe ekologiczne MUUMI, majtki z koronką. No i czekam na te pieluchy muślinowe. Szkoda, że nie ma u siebie w sklepie muszli i nakładek do karmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na przesyłkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Też do mnie dziś przyszły karty od Enfamilu.
![]() Pojechałam z tatą odebrać Baby Hug i już stoi w salonie. Mam nadzieję, że śMieszko, będzie w tym chętnie spędzał czas. 🥰🥰 Kolejne co powinniśmy kupić to samochód. 🤣 O odbiór dostawki prosiliśmy teścia, teraz po huga pojechałam z tatą. A mamy jeszcze na oku na olx komodę, wanienkę ze stelażem, do wózkowego trzebaby pojechać ponegocjować rabat. Aa, tej jazdy autem było może z 20 minut i jestem ledwo żywa. 🤢🤢🤢 Jeszcze po drodze zamknęli nam przejazd i mówię do taty, że wysiadam i idę dalej pieszo (około 10 minut stamtąd na nogach bym miała do mieszkania), a on do mnie, że przecież przejazd zamknięty to jak ja chcę iść. 🤣🤣 Czasem myślę, że gdzieś zgubiłam mózg w tej ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
A co do spiworka do fotelika może takie coś Wam się spodoba? Ja się grubo nad tym zastanawiam bo i do wózka mogę to brać na spacery i do fotelika i w domu jakby rozek
ciekawa opcja mi sie wydaje Screenshot_20201013_090059_com.instagram.android.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, Faith super że dzieciaczki rosną
oby tak dalej U nas dziś 4 dzień hydraulik. Dzisiaj już powinno być ciepełko. Bo przez ostatnie 2 dni to pod kocem spałam i kołdrą. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że masz w koszyku te kulki sensorky, na instagramie lisków widziałam że dużo osób je kupuje. O co w nich chodzi? Coś tam czytałam ale szczerze to mnie to nie przekonało jakoś bardzo. Dzisiaj mam pracowity dzień, wreszcie po miesiącu l4 wzięłam się za sprzątanie mieszkania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie po jakim czasie widać zwolnienie na koncie zus pue?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3412 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli uznamy, że tak, a mąż mnie do tego namawia, to mamy na to miejsce w budżecie i trudno. Jakbym miała to robić co rok, to wiadomo, że bym się nie zdecydowała, ale że to kwestia raz, max. 2 w życiu, to jestem skłonna.Cytat:
Medicover ma II stopień referencyjności Cytat:
![]() Miałam w koszyku jeszcze czapeczki, ale mi uciekły. Cytat:
Na co byście się nie zdecydowali - trzymam kciuki! Cytat:
Pogrubione - piąteczka Za dwie godziny wizyta, dziwnie, jakoś w ogóle tego nie czuję... Za to mąż czuje i cieszy mu się twarz ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może ta stąd, że jest od jutra? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poczekałabym do jutra jeszcze, bo u nich wszystko idzie jakby chciało a nie mogło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładam, że u nas pewnie bardziej pies by się nimi interesował ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

mam jeszcze z poprzedniej ciąży
nie nosiłam nawet do nich stanika 
Jezeli tak to wielkie dzięki za polecenie 
ja na pewno kupię sobie jeszcze dwupak.
piesek cała noc piszczal, nie chciał spać w żarówce, w końcu o 4 mu ja zdjęłam i padł jak zabity
twardziel stał cała noc, nie chciał się polozyc..
szyjka się nie skraca, mały waży 670g, jest główka w dół.
zaczęłam dużo o tym wszystkim właśnie myśleć. Zaczęłam już szukać na co wydać kasę, w końcu pierwsza dziewczynka w rodzinie
potrzebuje zainwestować w odrobinę różu
tylko dlatego, że to jednak drogie. Z drugiej strony, jak inwestować, to może akurat w to warto
Przyznam, że raz zgrzeszyłam
ale ogólnie staram się trzymać tej zasady
Pytaliśmy czy się nie sprawdził czy czemu sprzedają (kupiony w czerwcu), a babeczka na to że dali się ponieść i kupili za dużo gadżetów.
. Jedzenie dramat, nic tam nie przelknelam przez cały pobyt 

gdziekolwiek by się nie trafił kolejny poród, mam nadzieję, że będzie lepiej 

O odbiór dostawki prosiliśmy teścia, teraz po huga pojechałam z tatą. A mamy jeszcze na oku na olx komodę, wanienkę ze stelażem, do wózkowego trzebaby pojechać ponegocjować rabat.