|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Czytam i też się łapię za głowę. Wychodzi, że my to prawie nic nie kupujemy, idę w minimalizm.
![]() ![]() Kaewso, w aptece Gemini masz np. Waterwipsy po 10 zł/paczka, smoczki Lovi po 21 zł. Bo widzę, że w Dobrych Liskach o wiele droższe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pamiętam, że mój syn jak podrósł trochę to najbardziej lubił się bawić łyżkami i fasolą
Nie musiałam nic kupować ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
młody uwielbia bawić się miotła albo właśnie łyżeczkami. Generalnie wszystko co nie jest dla niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Kaewso - Pani nie miała pojęcia jaki będzie rabat 🤷☠♀️ no i prawdopodobnie tylko online
Echme - na grubość i skład są takie same, ale ten z MEMI wydaje się ładniej wykonany, tak porządnie, no i wykończenie takie zaokrąglone. I ma troszeczkę inny splot, jakby gęstszy i ładniejsza metka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się tak rozpędziłam z wyprawka,ze prawie wszystko mam
![]() ![]() ![]() Został mi zakup leżaczka, laktatora i monitora oddechu ![]() Pewnie kupiliamy kilka niepotrzebnych rzeczy ale trudno Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Jeszcze tylko dodam, że póki co nie kupowałam żadnych gryzaków, karuzel czy mat edukacyjnych Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- W sumie to trochę Wam zazdroszczę tych zakupów. Ja może coś po nowym roku kupię co mi brakuje, jak przejrze to co mam w pudłach. Ale to bardziej rzeczy higieniczne, apteczne, dla mnie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brakuje mi parę rzeczy, właśnie takich droższych i apteka. Pewnie gdybym miała już kasę na koncie to bym zamykała temat powoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
z monitorem i laktatorem to czekam głównie przez gwarancję żeby nie potrzebnie nie leciała ![]() W sumie to się cieszę, bo nie chce teraz chodzić po sklepach, a część rzeczy chciałam kupić stacjonarnie, albo przynajmniej zobaczyć na żywo. Nie wiem tylko czy nie będę musiała dokupować ciuszków 56, bo mam chyba 2 szt tylko ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sól też mam, o wodę morską do noska trzeba będzie kupić. Bepanthen mam, do kąpieli mam. Witaminę D3 i przeciwgorączkowe dla młodszych dzieci. Ale to i w lutym ogarnę. O i pieluchy małe. I w sumie to nie wiem co więcej ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z ciuszkami to ja zaszalalam bardzo, mam sporo na 50 i 56 ale bardzo dużo tych rozmiarów dostałam. Nie wiem jak to robili ale w rodzinie tż urodził się chłopak 4200g ok. i w rozmiar 50 się mieścił przez pierwsze dwa tyg. Więc może coś ubiorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na pewno nie kupuję 50. Ile kupujecie opakować tantum rosa w buteleczkach? W opakowaniu jest 5 i nie wiem jak się z tego korzysta i na ile wystarczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3525 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja mam w koszyku taki zestaw na Bobaskowo i to za całe 19,99 zl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3526 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaewso Rozumiem, w tym idzie się pogubić, ja też jak patrzyłam po raz pierwszy (a nawet drugi) na listę wyprawkową od Lisków, to miałam ostry mindfuck, bo naprawdę tyyyyyyle tego. Ale zaczęłam to robić miesiąc temu albo więcej, już się trochę oswoiłam z tym, popytałam znajomych i zaczęłam edytować, bo łatwo jest przegiąć. Moim zdaniem trzeba podejść do tego tak, że Liski są po to, żeby przyszaleć ja zamierzam złożyć tam zamówienie (przepraszam, wciąż go nie wstawiłam, ale też wciąż je edytuję, bo na samym początku miałam kosmiczną kwotę...Ja promkę na Liskach traktuję trochę na zasadzie, że WIEM, że chcę właśnie tę rzecz, nawet, jak będzie musiała chwilę poczekać, to trudno, ale ta mi się podoba i jak ma być promka, to chętnie skorzystam, będzie na później. Jak ze słynnym gryzakiem brokułem są takie rzeczy, że po prostu mi się podobają. I biorę. Rozumiem, że można mniej, można taniej. Okej, każdy ma swoje podejście, ale bardzo rozumiem też potrzebę zaszalenia i kupienia paru rzeczy, które naprawdę wpadły w oko.Dobreliski na pewno marketingowo przyciągają, ale tak jak dziewczyny piszą, wiele rzeczy można kupić gdzie indziej taniej - tak jak te chusteczki Waterwipes czy jakiś zestaw kosmetyczny z nożyczkami itd. Z kolei jest też sporo rzeczy, które kosztują tyle samo na liskach i gdzie indziej, jak na przykład kocyki czy niektóre maskotki. Jeśli chodzi o szmatkę-przytulankę, myślę, że można śmiało sobie darować i postawić na szeleściki i maskotki kontrastowe. Te zabawki z Jellycat są cudowne, naprawdę cudowne i rozkosznie miękkie (przyznaję, że kupiłam jedną sztukę, akurat nie szmatkę), ale niemowlakowi nie są jakieś szczególnie niezbędne, a ceny mają kosmiczne. Głowa do góry, nie pisz, że zawracasz głowę, od tego jest forum, żebyśmy się wymieniały opiniami !Cytat:
dzięki za info. Też się czaję na kocyk z memi.Cytat:
I ja z kolei kupiłam chyba z 5 otulaczy. Co osoba to opinia, dwie moje przyjaciółki mówiły, że im się megaprzydały, tak samo jak rożek - niby zbędny badziew, a jak dostały, to się okazało, że dziecko w niczym innym nie chce spać. No trudno przewidzieć ![]() Pieluch kupuję podobne ilości i też na allegro, w to chyba nie ma co inwestować grubej kasy. Wróciłam z pracy, byłam dziś ostatni dzień przed L4, jutro dzień zdalnej, wieczorem wizyta i od piątku już planuję wypoczywać. Jejku, ale dziwnie, ja z tych, co uwielbiają swoją pracę i ludzi, z którymi pracuję. Tak mnie miło pożegnali, że aż się wzruszyłam. Wiem, że będzie im ciężko beze mnie, milion razy też to dziś słyszałam, ale muszą sobie poradzić a ja, choć trochę pewnie zatęsknię, cieszę się, że już zaraz wolne i będę się mogła skupić na sobie, a nerwy i stresy pracowe odstawiam na boczny tor.
|
||||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w koszyku na liskach tą książeczkę album Baby Stories do wklejania zdjęć i wpisywania różnych wspomnień i zastanawiam się czy będę z tego korzystać. Na nasz ślub zorganizowałam księgę gości i od ślubu do niej nie zajrzałam i pewnie nie zajrzę, nie jestem sentymentalna. Nie wiem czy będę zaglądała do tej książki i wspominała kiedy córka miała pierwszy ząbek.
Wy kupujecie coś takiego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrzuciłam ten album z koszyka i teraz mam poniżej 300 zl i nie łapie się na darmowa dostawę może dadzą darmowa wysyłkę na weekend razem z rabatem? Byłoby miło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poważnie to piękne są te albumy i myślę, że mogą być fajną pamiątką, ale to trzeba lubić takie rzeczy, a jak masz wątpliwości, to moim zdaniem spore szanse, że rzucisz to w kąt. A cena całkiem spora ![]() Przygotuj sobie może plan B - coś innego do dorzucenia do koszyka, gdyby poskąpili na darmową wysyłkę?
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dorzuciłam olej ze słodkich migdałów i szukam dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szoszoszo! Super, że Cię tak pożegnali! ![]() Jak liski dadzą rabat to zamówię od nich leżaczek BabyBjorn i chyba tego grzybka montbella? Czy jakoś tak ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-15 o 06:12 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
W smyku kupiłam coś takiego jak karty wspomnień, gdzie wpisuje się różne rzeczy kiedy dziecko coś zrobiło itp.
Są wersje dla chłopca i dziewczynki. Tylko też u mnie z tym uzupełnieniem to średnio ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiam nad tym grzybkiem mombelli, tylko nie wiem, czy już teraz ma sens go kupować. No i mam w koszyku też wiewórkę oraz brokuła, więc gryzakowy urodzaj, a z grzybkiem to w ogóle BabyBjorn akurat planuję kupić z drugiej ręki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widywałam w dobrym stanie w rozsądnych cenach, więc od razu do budżetu wpisałam używkę i na razie tego się trzymam. Nawet jak to nie będzie wielka różnica cenowa, to zakładam po prostu, że nie wszystko musimy mieć nówki, ze względów nie tylko finansowych.A co myślicie o kocyku/otulaczu do fotelika? Kupujecie od razu? Czy w ogóle nie? My na razie nie mamy ani fotelika, ani w sumie samochodu |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie ten otulacz to zbędna rzecz dlatego nie ma go na mojej liście wyprawkowej
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w tyle z wyprawką
moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.Termometry macie już wybrane? U nas są 2 rtęciowe i wczoraj miałam gorączkę i nic nie pokazywały szukam bezdotykowego ale nie wiem jakiWysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupiłam tańszy, za ok 150 zł i o kant upy potłuc go. A miał takie super opinie. Najlepszy taki zwykły tradycyjny. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytałam relacje babki odnośnie krzywej. Przez covid kazali jej siedzieć przed przychodnia na ławce. Spoko, 2 godziny w 5 stopniach.. Dobrze, że nie leje dzisiaj
co za głupota. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Nie musiałam nic kupować 
młody uwielbia bawić się miotła albo właśnie łyżeczkami. Generalnie wszystko co nie jest dla niego 

no i prawdopodobnie tylko online

Jak uznamy, że to już czas, kiedy chcę, żeby zmieniła się z mężem to nie ma sprawy 
!
kupiłam tylko kocyk 50/50 bambus i bawełna z MEMI. Chciałam lullalove, ale z MEMI ma ładniejsze wykończenie. Lullalove już na końcach jakby się kosmaci 🤷☠♀️ pani mi na to uwagę zwróciła, no i MEMI wydał mi się trochę bardziej zwarty 

moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.
szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki