Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-14, 18:52   #3511
aktogimka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Czytam i też się łapię za głowę. Wychodzi, że my to prawie nic nie kupujemy, idę w minimalizm.

Kaewso, w aptece Gemini masz np. Waterwipsy po 10 zł/paczka, smoczki Lovi po 21 zł. Bo widzę, że w Dobrych Liskach o wiele droższe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 18:57   #3512
lausanne
Wtajemniczenie

Ja pamiętam, że mój syn jak podrósł trochę to najbardziej lubił się bawić łyżkami i fasolą Nie musiałam nic kupować

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość

Właśnie mam w koszyku na liskach 3 rzeczy sensoryczne biało-czarno-czerwone: książeczkę i dwie zabawki i zastanawiam się czy nie zostawic jednej zabawki bo karty czarno-białe mam z bebiklubu za darmo
Ja bym zostawiła jedną, ale to ja
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 19:00   #3513
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że mój syn jak podrósł trochę to najbardziej lubił się bawić łyżkami i fasolą Nie musiałam nic kupować

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Ja bym zostawiła jedną, ale to ja
Jak patrzę na dzieci w rodzinie to się zastanawiam czy będę coś potrzebować z zabawek młody uwielbia bawić się miotła albo właśnie łyżeczkami. Generalnie wszystko co nie jest dla niego

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 19:32   #3514
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Jak patrzę na dzieci w rodzinie to się zastanawiam czy będę coś potrzebować z zabawek młody uwielbia bawić się miotła albo właśnie łyżeczkami. Generalnie wszystko co nie jest dla niego

Czyli norma

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 19:38   #3515
adhoc
Zadomowienie

Kaewso - Pani nie miała pojęcia jaki będzie rabat 🤷☠♀️ no i prawdopodobnie tylko online
Echme - na grubość i skład są takie same, ale ten z MEMI wydaje się ładniej wykonany, tak porządnie, no i wykończenie takie zaokrąglone. I ma troszeczkę inny splot, jakby gęstszy i ładniejsza metka

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 20:22   #3516
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Kaewso - Pani nie miała pojęcia jaki będzie rabat no i prawdopodobnie tylko online
Echme - na grubość i skład są takie same, ale ten z MEMI wydaje się ładniej wykonany, tak porządnie, no i wykończenie takie zaokrąglone. I ma troszeczkę inny splot, jakby gęstszy i ładniejsza metka

Szkoda, że mi się nie udało odwiedzić lisków. Ale byłam z tz i on musiał swoje sprawy pozałatwiać i byśmy nie zdążyli.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 20:41   #3517
Luzia
Zakorzenienie

Ja to się tak rozpędziłam z wyprawka,ze prawie wszystko mam
Został mi zakup leżaczka, laktatora i monitora oddechu

Pewnie kupiliamy kilka niepotrzebnych rzeczy ale trudno

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Jeszcze tylko dodam, że póki co nie kupowałam żadnych gryzaków, karuzel czy mat edukacyjnych

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 20:48   #3518
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Jeszcze tylko dodam, że póki co nie kupowałam żadnych gryzaków, karuzel czy mat edukacyjnych

I bardzo dobrze, zostaw dla cioć i wujków coś na prezenty

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

W sumie to trochę Wam zazdroszczę tych zakupów. Ja może coś po nowym roku kupię co mi brakuje, jak przejrze to co mam w pudłach.
Ale to bardziej rzeczy higieniczne, apteczne, dla mnie

Stary 2020-10-14, 20:50   #3519
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:

W sumie jestem rozpędzona razem z Tobą brakuje mi parę rzeczy, właśnie takich droższych i apteka. Pewnie gdybym miała już kasę na koncie to bym zamykała temat powoli

Stary 2020-10-14, 20:54   #3520
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, zostaw dla cioć i wujków coś na prezenty

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

W sumie to trochę Wam zazdroszczę tych zakupów. Ja może coś po nowym roku kupię co mi brakuje, jak przejrze to co mam w pudłach.
Ale to bardziej rzeczy higieniczne, apteczne, dla mnie

Apteczne też już kupiłam

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
W sumie jestem rozpędzona razem z Tobą brakuje mi parę rzeczy, właśnie takich droższych i apteka. Pewnie gdybym miała już kasę na koncie to bym zamykała temat powoli

Ja zamknęłam praktycznie, bo już wiem dokładnie co chcemy, ale dawkuje sobie przyjemności z monitorem i laktatorem to czekam głównie przez gwarancję żeby nie potrzebnie nie leciała
W sumie to się cieszę, bo nie chce teraz chodzić po sklepach, a część rzeczy chciałam kupić stacjonarnie, albo przynajmniej zobaczyć na żywo.

Nie wiem tylko czy nie będę musiała dokupować ciuszków 56, bo mam chyba 2 szt tylko

Stary 2020-10-14, 20:59   #3521
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Apteczne też już kupiłam

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Ja zamknęłam praktycznie, bo już wiem dokładnie co chcemy, ale dawkuje sobie przyjemności z monitorem i laktatorem to czekam głównie przez gwarancję żeby nie potrzebnie nie leciała
W sumie to się cieszę, bo nie chce teraz chodzić po sklepach, a część rzeczy chciałam kupić stacjonarnie, albo przynajmniej zobaczyć na żywo.

Nie wiem tylko czy nie będę musiała dokupować ciuszków 56, bo mam chyba 2 szt tylko

Ja z aptecznych też mam bo używam przy córce. Gazików to mam taki zapas, że szok sól też mam, o wodę morską do noska trzeba będzie kupić. Bepanthen mam, do kąpieli mam.
Witaminę D3 i przeciwgorączkowe dla młodszych dzieci.
Ale to i w lutym ogarnę.
O i pieluchy małe.
I w sumie to nie wiem co więcej

Stary 2020-10-14, 20:59   #3522
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Apteczne też już kupiłam

Ja to też się cieszę że już mam to prawie zamknięte, bo ciężko byłoby teraz chodzić mi do galerii a nawet do paczkomatu w tej masce by mi się latać nie chciało, do tego już muszę się grubiej ubierać na wyjście z mieszkania
Z ciuszkami to ja zaszalalam bardzo, mam sporo na 50 i 56 ale bardzo dużo tych rozmiarów dostałam. Nie wiem jak to robili ale w rodzinie tż urodził się chłopak 4200g ok. i w rozmiar 50 się mieścił przez pierwsze dwa tyg. Więc może coś ubiorę

Stary 2020-10-14, 21:07   #3523
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to też się cieszę że już mam to prawie zamknięte, bo ciężko byłoby teraz chodzić mi do galerii a nawet do paczkomatu w tej masce by mi się latać nie chciało, do tego już muszę się grubiej ubierać na wyjście z mieszkania
Z ciuszkami to ja zaszalalam bardzo, mam sporo na 50 i 56 ale bardzo dużo tych rozmiarów dostałam. Nie wiem jak to robili ale w rodzinie tż urodził się chłopak 4200g ok. i w rozmiar 50 się mieścił przez pierwsze dwa tyg. Więc może coś ubiorę

O 50 to nawet nie myślałam

Stary 2020-10-14, 21:30   #3524
echme
Zakorzenienie

Cytat:
O 50 to nawet nie myślałam

Ja tez na pewno nie kupuję 50.

Ile kupujecie opakować tantum rosa w buteleczkach? W opakowaniu jest 5 i nie wiem jak się z tego korzysta i na ile wystarczy.

Stary 2020-10-14, 21:53   #3525
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Dalej siedzę nad listą wyprawką, coraz więcej już wybrane, koszyk w liskach rośnie, już prawie 700 zł Natomiast mam jeszcze 3 pytania, może będziecie mogły pomóc

1. Kosmetyki

W liście u dobrych lisków są:

Olej ze słodkich migdałów
Mydełko od urodzenia
Uniwersalny żel do mycia
Oliwka
Skrobia ryżowa
Krem pod pieluszkę
Krem z filtrem 50 spf

Położna Charlotte w trakcie webinarium mówiła, że z kosmetyków tylko płyn/mydełko do kąpieli, olejek np. ze słodkich migdałów i Bepanthen albo lanolina jako krem do pupy. A tu taka lista długa

Olej ze słodkich migdałów to wiem, że fajny do pielęgnacji dla mamy i dziecka, krem spf też oczywisty. Natomiast powiedzcie mi co wybrałyście do mycia? I co ze skrobią? Przeczytałam, że jako zasypka do pupy albo dodatek do wody do kąpieli. Będziecie używać? Emolienty chyba nie są zalecane, jeśli nie ma potrzeby?

Widziałam, że jest też taki zestaw, ale sporo kosztuje:
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Zesta...osmetics/13480

2. Zestaw do manicure
Czy macie wybrany? Różnice w cenach są ogromne:

1. U mamy ginekolog za 25 zł https://mamaginekolog.pl/produkt/zes...dla-niemowlat/
2. Dobreliski, Suavinex za 130 zł https://www.dobreliski.pl/pl/p/Zesta...uavinex-/16108

Nie wiem czy jest w ogóle sens dopłacać do tego droższego, bo może zapłacę tylko za markę i ładne etui. Jaki wybrałyście?

3. Szmatka przytulanka

1. Dobre liskihttps://www.dobreliski.pl/pl/p/Szmat...Jellycat/10932

2. Allegro https://allegro.pl/oferta/doudou-prz...ant=9044736148

Spodobały mi się takie dwie, ale chyba skłaniam się ku pierwszej. Macie może którąś z nich? Polecacie?

To chyba tyle, idę zaraz obiad robić, a wieczorem albo jutro muszę zabrać się za "tkaniny" czyli kocyki, rożki, pieluszki, kokony, otulacze itp. oraz za aptekę i całą kategorię karmienie. No będzie tego jeszcze trochę. Ubranek czy wyprawki do szpitala to w ogóle jeszcze nie ruszam, ale tak strzelam, że na ubranka to pewnie 2 tys. może pójść (drogie są te rzeczy), a na wyprawkę do szpitala pewnie tak do 1 tys. Mam nadzieję, że to z zapasem oszacowałam

U dentysty byłam jakoś miesiąc temu

A o kardiologu nie wiedziałam, może też się umówię.
Odnosnie pytania nr 2:
Ja mam w koszyku taki zestaw na Bobaskowo i to za całe 19,99 zl

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 22:29   #3526
Szoszoszo
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Załatwiłam sobie też doulę. Mam z nią 4 spotkania po 3h. Wypożycza TENS, ma mi zrobić lekcje z hipnoporodu, uczyć gimnastyki, oddechu etc. Przyjeżdża potem na wezwanie gdy zaczyna mi się akcja porodowa i jest ze mną tak długo w domu, dopóki nie uznamy, że czas jechac do szpitala. Wspiera psychicznie (nie jest położną, więc nie bada), ale ma też ogromne doświadczenie i wiele porodów za sobą i wie mniej więcej po kobiecie kiedy jechać, żeby nie było za wcześnie, żeby szpital nie odsyłał czy nie kładło się bez sensu do szpitala (z synem leżałam tak parę dni przed porodem, bo przepowiadające skurcze wzięłam za porodowe). Za dodatkową umową i opłatą jedzie ze mną do szpitala i jest przy porodzie, jako "mój głos" (o ile nie zamkną porodów rodzinnych). Pilnuje żeby poród przebiegał tak jak w planie itd. Dla mnie dobra sprawa, bo nie mam tu rodziny i mąż zostanie przy dzieciach starszych jeśli poród zacznie się w nocy lub odbierze je ze szkoły itd. Trochę mnie to uspakaja Jak uznamy, że to już czas, kiedy chcę, żeby zmieniła się z mężem to nie ma sprawy
Super z doulą!!!!

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Jak mówiłam, tak robię. Siedzę nad wyprawką I mam pytanie kupiłyście już smoczki? Albo macie wybrane? Bibs? Lovi? Jeszcze coś innego? W rozpisce od dobrych lisków są 2 sztuki i myślałam, żeby wziąć:

1 sztukę od mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/produkt/moj-pierwszy-smoczek/

1 sztukę inną, na razie myślę nad:

1) https://www.dobreliski.pl/pl/p/Smocz...IRL-LOVI/10802
2) https://www.dobreliski.pl/pl/p/BIBS-...rozmiary/16359
Dziewczyny o smoczkach już chyba wszystko napisały, ja wzięłam ten od mamyginekolog i planuję dokupić lovi

Kaewso

Rozumiem, w tym idzie się pogubić, ja też jak patrzyłam po raz pierwszy (a nawet drugi) na listę wyprawkową od Lisków, to miałam ostry mindfuck, bo naprawdę tyyyyyyle tego. Ale zaczęłam to robić miesiąc temu albo więcej, już się trochę oswoiłam z tym, popytałam znajomych i zaczęłam edytować, bo łatwo jest przegiąć.

Moim zdaniem trzeba podejść do tego tak, że Liski są po to, żeby przyszaleć ja zamierzam złożyć tam zamówienie (przepraszam, wciąż go nie wstawiłam, ale też wciąż je edytuję, bo na samym początku miałam kosmiczną kwotę...

Ja promkę na Liskach traktuję trochę na zasadzie, że WIEM, że chcę właśnie tę rzecz, nawet, jak będzie musiała chwilę poczekać, to trudno, ale ta mi się podoba i jak ma być promka, to chętnie skorzystam, będzie na później. Jak ze słynnym gryzakiem brokułem są takie rzeczy, że po prostu mi się podobają. I biorę. Rozumiem, że można mniej, można taniej. Okej, każdy ma swoje podejście, ale bardzo rozumiem też potrzebę zaszalenia i kupienia paru rzeczy, które naprawdę wpadły w oko.

Dobreliski na pewno marketingowo przyciągają, ale tak jak dziewczyny piszą, wiele rzeczy można kupić gdzie indziej taniej - tak jak te chusteczki Waterwipes czy jakiś zestaw kosmetyczny z nożyczkami itd. Z kolei jest też sporo rzeczy, które kosztują tyle samo na liskach i gdzie indziej, jak na przykład kocyki czy niektóre maskotki.

Jeśli chodzi o szmatkę-przytulankę, myślę, że można śmiało sobie darować i postawić na szeleściki i maskotki kontrastowe. Te zabawki z Jellycat są cudowne, naprawdę cudowne i rozkosznie miękkie (przyznaję, że kupiłam jedną sztukę, akurat nie szmatkę), ale niemowlakowi nie są jakieś szczególnie niezbędne, a ceny mają kosmiczne.

Głowa do góry, nie pisz, że zawracasz głowę, od tego jest forum, żebyśmy się wymieniały opiniami daj sobie czas, popatrz po necie, odpocznie Ci głowa, poczytasz, zobaczysz, że sama wiele rzeczy wykreślisz z listy

!

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w stacjonarnych liskach kupiłam tylko kocyk 50/50 bambus i bawełna z MEMI. Chciałam lullalove, ale z MEMI ma ładniejsze wykończenie. Lullalove już na końcach jakby się kosmaci 🤷☠♀️ pani mi na to uwagę zwróciła, no i MEMI wydał mi się trochę bardziej zwarty

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Aaaa i w sobote i niedzielę w liskach promocja będzie

O, czyli już potwierdzone dzięki za info. Też się czaję na kocyk z memi.

Cytat:
Ooo czekałam na tą promocję grubość kocyków z lullalove i z memi jest taka sama?

Według mnie 1 olej ze słodkich migdałów Ci wystarczy, bo to 100 ml a nie dodajesz tego do każdej kąpieli.

Ja tych dużych pieluch tzw otulaczy w ogóle nie kupuje, czytałam, że takie otulanie dziecka w całości wcale nie jest dla niego takie super. Ja zamawiam:
- 10x pieluchy tetrowe cieńsze 115g/m2 60x80 - do szpitala na zużycie -> na gemini 24,49 zł
- 10x pieluchy tetrowe 60x80 140g/m2 - do wytarcia, ulewania itp -> na gemini 30,99 zł
- 3 pieluchy flanelowe 70x80 - do podłożenia za główkę, do przytulenia bo są mięciutkie -> biedronka, 15 zł ale na allegro kupisz za około 5-6 zł za sztukę
- 3 pieluchy muślinowe 70x80 - do podłożenia za główkę, do przytulenia, do ulewania -> allegro, ok. 23 zł/3 szt.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Właśnie mam w koszyku na liskach 3 rzeczy sensoryczne biało-czarno-czerwone: książeczkę i dwie zabawki i zastanawiam się czy nie zostawic jednej zabawki bo karty czarno-białe mam z bebiklubu za darmo
Ja myślę, że zostawiłabym książeczkę i zabawkę

I ja z kolei kupiłam chyba z 5 otulaczy. Co osoba to opinia, dwie moje przyjaciółki mówiły, że im się megaprzydały, tak samo jak rożek - niby zbędny badziew, a jak dostały, to się okazało, że dziecko w niczym innym nie chce spać. No trudno przewidzieć

Pieluch kupuję podobne ilości i też na allegro, w to chyba nie ma co inwestować grubej kasy.

Wróciłam z pracy, byłam dziś ostatni dzień przed L4, jutro dzień zdalnej, wieczorem wizyta i od piątku już planuję wypoczywać. Jejku, ale dziwnie, ja z tych, co uwielbiają swoją pracę i ludzi, z którymi pracuję. Tak mnie miło pożegnali, że aż się wzruszyłam. Wiem, że będzie im ciężko beze mnie, milion razy też to dziś słyszałam, ale muszą sobie poradzić a ja, choć trochę pewnie zatęsknię, cieszę się, że już zaraz wolne i będę się mogła skupić na sobie, a nerwy i stresy pracowe odstawiam na boczny tor.
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-14, 22:43   #3527
echme
Zakorzenienie

Mam w koszyku na liskach tą książeczkę album Baby Stories do wklejania zdjęć i wpisywania różnych wspomnień i zastanawiam się czy będę z tego korzystać. Na nasz ślub zorganizowałam księgę gości i od ślubu do niej nie zajrzałam i pewnie nie zajrzę, nie jestem sentymentalna. Nie wiem czy będę zaglądała do tej książki i wspominała kiedy córka miała pierwszy ząbek.
Wy kupujecie coś takiego?

Stary 2020-10-14, 22:49   #3528
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w koszyku na liskach tą książeczkę album Baby Stories do wklejania zdjęć i wpisywania różnych wspomnień i zastanawiam się czy będę z tego korzystać. Na nasz ślub zorganizowałam księgę gości i od ślubu do niej nie zajrzałam i pewnie nie zajrzę, nie jestem sentymentalna. Nie wiem czy będę zaglądała do tej książki i wspominała kiedy córka miała pierwszy ząbek.

Ty wiesz najlepiej, czy będziesz to robić. Ja zamierzam kupić (z drugiej ręki) fotokocyk i tak dokumentować rośnięcie dziecka przez pierwsze miesiące. Patrzyłam na te albumy, ale wiem, że miałabym słomiany zapał, więc nawet się nie przymierzam do tego.
Stary 2020-10-14, 23:08   #3529
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Ty wiesz najlepiej, czy będziesz to robić. Ja zamierzam kupić (z drugiej ręki) fotokocyk i tak dokumentować rośnięcie dziecka przez pierwsze miesiące. Patrzyłam na te albumy, ale wiem, że miałabym słomiany zapał, więc nawet się nie przymierzam do tego.

Wyrzuciłam ten album z koszyka i teraz mam poniżej 300 zl i nie łapie się na darmowa dostawę może dadzą darmowa wysyłkę na weekend razem z rabatem? Byłoby miło.

Stary 2020-10-14, 23:16   #3530
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrzuciłam ten album z koszyka i teraz mam poniżej 300 zl i nie łapie się na darmowa dostawę może dadzą darmowa wysyłkę na weekend razem z rabatem? Byłoby miło.

To może źle doradziłam

A poważnie to piękne są te albumy i myślę, że mogą być fajną pamiątką, ale to trzeba lubić takie rzeczy, a jak masz wątpliwości, to moim zdaniem spore szanse, że rzucisz to w kąt. A cena całkiem spora

Przygotuj sobie może plan B - coś innego do dorzucenia do koszyka, gdyby poskąpili na darmową wysyłkę?
Stary 2020-10-14, 23:20   #3531
echme
Zakorzenienie

Cytat:
To może źle doradziłam

A poważnie to piękne są te albumy i myślę, że mogą być fajną pamiątką, ale to trzeba lubić takie rzeczy, a jak masz wątpliwości, to moim zdaniem spore szanse, że rzucisz to w kąt. A cena całkiem spora

Przygotuj sobie może plan B - coś innego do dorzucenia do koszyka, gdyby poskąpili na darmową wysyłkę?

Właśnie dorzuciłam olej ze słodkich migdałów i szukam dalej

Stary 2020-10-15, 06:10   #3532
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie. Pewnie uzupełnię parę kartek i odłożę

Szoszoszo! Super, że Cię tak pożegnali!

Jak liski dadzą rabat to zamówię od nich leżaczek BabyBjorn i chyba tego grzybka montbella? Czy jakoś tak

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2020-10-15 o 06:12
Stary 2020-10-15, 08:34   #3533
AnnLady
Zakorzenienie

W smyku kupiłam coś takiego jak karty wspomnień, gdzie wpisuje się różne rzeczy kiedy dziecko coś zrobiło itp.
Są wersje dla chłopca i dziewczynki.
Tylko też u mnie z tym uzupełnieniem to średnio

Stary 2020-10-15, 08:40   #3534
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie. Pewnie uzupełnię parę kartek i odłożę

Szoszoszo! Super, że Cię tak pożegnali!

Jak liski dadzą rabat to zamówię od nich leżaczek BabyBjorn i chyba tego grzybka montbella? Czy jakoś tak

Jejku, tak, wciąż jeszcze się wzruszam, jak o tym myślę, myślę, że to ciążowe rozchwianie emocjonalne

Też się zastanawiam nad tym grzybkiem mombelli, tylko nie wiem, czy już teraz ma sens go kupować. No i mam w koszyku też wiewórkę oraz brokuła, więc gryzakowy urodzaj, a z grzybkiem to w ogóle

BabyBjorn akurat planuję kupić z drugiej ręki

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
W smyku kupiłam coś takiego jak karty wspomnień, gdzie wpisuje się różne rzeczy kiedy dziecko coś zrobiło itp.
Są wersje dla chłopca i dziewczynki.
Tylko też u mnie z tym uzupełnieniem to średnio

Też fajna sprawa! I też pewnie bym nie użyła
Stary 2020-10-15, 08:47   #3535
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, tak, wciąż jeszcze się wzruszam, jak o tym myślę, myślę, że to ciążowe rozchwianie emocjonalne

Też się zastanawiam nad tym grzybkiem mombelli, tylko nie wiem, czy już teraz ma sens go kupować. No i mam w koszyku też wiewórkę oraz brokuła, więc gryzakowy urodzaj, a z grzybkiem to w ogóle

Patrzyłam na używane, ale ceny takie, że jak kupie nowy z rabatem to zrobi się niewielka roznica cenowa

Stary 2020-10-15, 09:00   #3536
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzyłam na używane, ale ceny takie, że jak kupie nowy z rabatem to zrobi się niewielka roznica cenowa

Rozumiem ja widywałam w dobrym stanie w rozsądnych cenach, więc od razu do budżetu wpisałam używkę i na razie tego się trzymam. Nawet jak to nie będzie wielka różnica cenowa, to zakładam po prostu, że nie wszystko musimy mieć nówki, ze względów nie tylko finansowych.

A co myślicie o kocyku/otulaczu do fotelika? Kupujecie od razu? Czy w ogóle nie? My na razie nie mamy ani fotelika, ani w sumie samochodu więc na razie nie jest to zakup wysoko na liście priorytetów, a jak jest u Was?
Stary 2020-10-15, 09:03   #3537
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem ja widywałam w dobrym stanie w rozsądnych cenach, więc od razu do budżetu wpisałam używkę i na razie tego się trzymam. Nawet jak to nie będzie wielka różnica cenowa, to zakładam po prostu, że nie wszystko musimy mieć nówki, ze względów nie tylko finansowych.

A co myślicie o kocyku/otulaczu do fotelika? Kupujecie od razu? Czy w ogóle nie? My na razie nie mamy ani fotelika, ani w sumie samochodu więc na razie nie jest to zakup wysoko na liście priorytetów, a jak jest u Was?
My nie planujemy kupić, bo stwierdziliśmy z mężem,że i tak mało co będziemy z mała jeździć samochodem na początku więc wystarczy kocyk i mąż będzie szybciej schodzić nagrzać samochód jak dla mnie ten otulacz to zbędna rzecz dlatego nie ma go na mojej liście wyprawkowej
Stary 2020-10-15, 09:03   #3538
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja jeszcze w tyle z wyprawką moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.

Termometry macie już wybrane? U nas są 2 rtęciowe i wczoraj miałam gorączkę i nic nie pokazywały szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 09:10   #3539
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem ile album kosztuje ale karty 30 zł to i nie szkoda
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w tyle z wyprawką moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.

Termometry macie już wybrane? U nas są 2 rtęciowe i wczoraj miałam gorączkę i nic nie pokazywały szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki

Kiedyś widziałam ranking termometrów bezdotykowych i taki polecany to kosztował chyba ok 400 zł.
Ja kupiłam tańszy, za ok 150 zł i o kant upy potłuc go. A miał takie super opinie. Najlepszy taki zwykły tradycyjny.

Stary 2020-10-15, 09:26   #3540
Luzia
Zakorzenienie

Właśnie czytałam relacje babki odnośnie krzywej. Przez covid kazali jej siedzieć przed przychodnia na ławce. Spoko, 2 godziny w 5 stopniach.. Dobrze, że nie leje dzisiaj co za głupota.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości