|
|
#3691 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
dzięki no nie jest fajnie ale tż staje na wysokości zadania. Mam nadzieję że ta babka z zusu mi to szybko ogarnie, bo była bardzo miła przez tel. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
ale znam pary które radziły sobie bez więc można się obejść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() żeby było dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Korzystałam z tej strony mam body krótkie, body długie, śpiochy, pół śpiochy, kaftaniki, spodenki i pajacyki. Ilości dostosowane do moich potrzeb. Np. Body brałam po 10szt ale pół śpiochy to mniej więcej 5szt. Napewno mam nadwyżkę bo masę dostałam. Zaczynam od r. 50, pewnie się nie przyda przy moim klusku ale temat ubranek na r. 50 ,56,62 już mam zamknięty i ew jakieś wyjściowe zestawy z 62 kupię. A co do ubierania to myślę że pod śpiocha body z długim rękawem będę dawać, szczególnie w lutym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo na krótki albo długi rękaw zależy jak masz ciepło w domu
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam śpiochów i kaftaników
![]() Zaczęłam od rozm 62, 56 mam chyba tylko dwie rzeczy. Ogólnie nie mam dużo ciuszków, jak będzie potrzeba to będę dokupować. Liczę na moją suszarkę ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w szpitalu chcą kaftaniki
dlatego miałam kupować ale ostatecznie dostałam parę sztuk więc kupowac to też nie kupowałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że to moje dziecko i będę go ubierała jak ja chce a nie jak sobie położne życzą.
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-16 o 14:03 |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Mózg mi wyparowało. Zabrakło mi 14groszy do dostawy kurierem na allegro ale nie zobaczyłam i wybrałam paczkomat.
Ja mam 2 spioszki w rozmiarze 56. Ale jakieś duże się wydają Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja bym przeklinała Cytat:
ewentualnie śpiochy plus body długi rękaw bo kaftaniki mnie wkurzały bo sie podwijają, teraz nie będę nawet kupować, ale pajac w 90%Na dzień body długi albo krótki rękaw zależy czy ciepło czy zimno i polspiochy lub getry i skarpetki ewentualnie na wizytowo body bez rękawków bluzeczka ładna i getry plus skarpetki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nigdy mi się nie stało, ginka też nic nie mówiła żeby go nie używać![]() Kaewso - ja nie kupuje kaftanikow. Mam ok 10-15 sztuk body, śpiochów i półspiochow. W rozmiarze 56 postawiłam na śpiochy (żebyś stopki były) a od 62 biorę pajace i na to będę zakładać skarpetki. Czapeczek jeszcze nie mam. Muszę znaleźć jakieś ze dwie cienkie i jedną grubszą. Pod pajac/śpiochy zawsze zakładamy body, no chyba że jest już ciepło to z czasem sam pajac albo same body ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet chyba na ulotce jest ![]() Chodzi podobno o ewentualne zadrapania i krwawienia, ale też o bakterie i podatność na infekcje w ciąży Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
listę robiłam chyba w maju w tedy uważałam że wszystko jest potrzebne gdybym miała wszystko kupić sama to miałbym chyba połowę tego co mam bo byłoby mi szkoda kasy na te małe rozmiary które będą na tak krótko. Nie myślałam że tyle dostanę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Jakim maju, w maju to się dowiedziałam o ciąży w czerwcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3702 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki bardzo, ma to sens Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie macie podobne rady i wskazówki, więc nie możecie się mylić. Dziekuję!!! |
|||||||
|
|
|
#3703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I współczuję późniejszych przejść aptecznych i załamania nerwowego, dobrze, że to już za Tobą Cytat:
W sprawie Euthyroxu nie wiem, co Ci poradzić, ja sama nigdy nie zmieniałam sobie dawki, ale mam świetną endokrynolog, bardzo jej ufam i sama bym tu nie robiła żadnych manewrów. Edit: doczytałam, że udało się skontaktować z endo, super, najlepsze wyjście! Ja ostatnio (na początku miesiąca) dostałam receptę na euthyrox bez kodu C, ale w ogóle nie dopytywałam o to, zapomniałam w ogóle, że jest coś takiego. W sprawie śpiworków - ja biorę, i do łóżeczka, i do wózka. Wózkowy doradziła mi przyjaciółka, z takich, co rosną z dzieckiem, że na przyszłą zimę też na pewno się nada, a pewnie i na następną (w opisie ma 3-4 lata, to już mi się wydaje przesadnie optymistyczne, ale kto wie ).Ja wiem tylko, ile przytyłam do wczoraj (22+6) od pierwszej ciążowej wizyty (5+6) - 4,5 kg. Nie ma dramatu, ale po pierwsze, superprzyrost dopiero nastąpi , a po drugie, trochę musiałam przytyć tuż przed ciążą, nie wiem dokładnie kiedy, bo w domu nie mam wagi, nie na tyle dużo, żebym czuła po ubraniach, ale tak czy owak będzie co zrzucać. Ale tym się zajmiemy potem ![]() Cytat:
Ja mam poukładane rozmiarowo jako "najmniejsze" i "ciut większe" I też, tak jak Luzia, liczę na moją suszarkę. Tzn. na moją przyszłą suszarkę Myślę, że 56 też warto mieć, może nie pół szafy, ale parę sztuk. Maleństwo rodzi się trochę przykurczone, nawet jeśli spore, i prawdopodobnie chociaż przez chwilę się przydadzą. Kiedyś się zastanawiałam, czy 50 też kupować, później uznałam, że może jak się przed porodem dowiem, że raczej mikrusek, to tak. No ale do porodu jeszcze daleko, a lekarze już wspominają, że mikruskiem to on nie będzie A piżama to moim zdaniem chyba po prostu najczęściej pajacyk? Nie traktuję tego jako osobne ubranie ![]() Francesc_a, dobrze, że malutka znów aktywna Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-16 o 15:03 |
|||
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam jakiś zdechły dzień. Niby trochę pożytecznych rzeczy zrobiłam (np. umyłam zamrażarkę - niezłe igloo żeśmy tam wyhodowali! 🤷☠♀️), ale czuję się jakaś nieprzydatna.
Ugotowałam zupę, miała być na dwa dni, ale wyszła tak dobra, że zjedliśmy cały garnek od razu. 🤣🤣 Teraz idę pichcić burrito z kurczakiem i awokado. ![]() ![]() Aa, w ogóle w tym tygodniu mieliśmy już dwa razy szkołę rodzenia online. Wczoraj był wykład ze stomatologiem i z psychologiem. Bardzo fajnie spędzony czas, mam nadzieję, że kolejne spotkania też będą przydatne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po badaniach połówkowych
![]() Mała ma się dobrze, wszystkie pomiary, narządy wewnętrzne, serduszko w porządku. Wiek praktycznie pokrywa się z OM. Wagi nie znam, bo to na NFZ i nie powiedział, ale w przyszłym tygodniu dostanę na wizycie opis badania to tam będzie. Ale za to foto dał ![]() No i potwierdził dziewczynkę, nawet foto na dowód dał, ale ja na tym nic nie widzę ![]() ![]() ![]() ale na ekranie pokazał to było widać doskonale ![]() ![]() Wywaliła się pupskiem centralnie pokazując co ma między nogami ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3706 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za wskazówki odnośnie ubranek, po Waszych poradach wszystko trochę prostsze się wydaje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3707 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybkiego powrotu do równowagi psychicznej w takim razie!Cytat:
chociaż wiesz błąd pomiaru to ponad 100g na tym etapie chyba.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja np. na początku ubierałam praktycznie tylko w body/kaftanik i spodenki/półśpiochy. Nie lubiłam pajacyków nawet na noc bo dużo rozbierania żeby zmienić pieluchę. A sporo mam nie lubi kaftaników ![]() Cytat:
![]() Hej! Ale mam dziś do pupy humor jeszcze na dziecko warczałam i teraz mam wyrzuty sumienia...I nie wiem czy wiecie ale w 8* można wypożyczyć adapter do pasów, w niektórych sklepach dziecięcych też. I na koniec hit! Dostałam dziś wypłatę z ZUSu. W zasadzie bez opóźnień bo za okres od 28.08 do 15.10! Po tym co czytałam w internecie jestem w szoku!
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale do stojącej wanny na stojaku tez trzeba dziecko podnieść i je trzymać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dziewczyny dzisiaj się nie odzywałam bo dopiero co wróciłam do domu z badań. Wszystko ok mały jest nadal chłopcem i tak już chyba zostanie
waży 370 gram, wszystkie parametry w normie i serduszko też jest ok generalnie wizyta na plus. Później z tż pojechaliśmy kupić komodę do pokoiku i farby i resztę innych rzeczy i powoli będziemy się zabierać za robienie kącika dla malucha jak się uda postaram się wieczorem nadrobić a jest tego sporo, rozpisałyscie się ![]() Teraz padam z nóg dawno już tyle nie chodziłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z powrotem tak samo. On na ręce, ja zakładałam przewijak i mała na przewijak. Nie wiem co to ból pleców. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Szoszo chyba znalazłam ten śpiworek. To ten z Samiboo? Jeśli tak, to faktycznie wydaje się to fajna opcja, od 0 do 3-4 lat, pasuje do gondoli, fotelika, spacerówki i sanek, więc miałabym dwa zakupy w jednym.
marga_zg już udało mi się skonsultować z endo i mam wrócić do poprzedniej dawki Euthyrox - codziennie po 50. Także mam nadzieję, że teraz tsh będzie znowu dobre, bo 3 tygodnie temu miałam 0.5. Fajnie, że dostałaś kasę z zus. Czytałam, że niektórzy czekają po 3-4 miesiące nawet. Mam nadzieję, że humor Ci się poprawi Cytat:
|
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka komodę kupiłaś? Ja chyba w pn zaciągnę tz do 2 sklepów meblowych zobaczyć czy w ogóle mają komody i łóżka bo zaraz pokój będzie gotowy a mebli brak. W sumie jak wczoraj zapłacił za zamówienie a w nim był smoczek, zabawka dla dzieciaczka to pytał czy nie za wcześnie ![]() Cytat:
Mała musiała pokazać mamie że to jednak córeczka ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3715 | |||
|
Zadomowienie
|
Szoszoszo faktycznie to było małe załamanie nerwowe
dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
️ ️ ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() I zazdro za wypłatę z zusu! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
️![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam też masę przydatnych rzeczy takie jakie te organizery do powieszenia z IKEA, ręczniczki, kocyk kolor musztardowy, generalnie też kulka rzeczy do małego remontu i tak poszło. Wiadomo jak to. IKEA wchodzisz z kasą a wychodzisz z pustym portfelem. Później jeszcze market budowlany ☺ i tak zleciało. Ale widzę, że tyle już dziś napisałyście tutaj, że jest co czytać ![]() Po prenatalnych dostałam zdjęcie chyba to się nazywa 3d twarzy oraz nóżek ze stópkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Dodam ze jeszcze kupiliśmy używany stojak do wanienki w sumie był za darmo do oddania ale chociaż dałam na jakąś dobrą czekoladę bo jak nowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę przygotowania do remontu. Też bym chciała ![]() Tak pisałyście o tej wadze to aż poszłam się zważyc. Dzisiaj jestem 22+2 i ważę 47,6 kg. Czyli od początku ciąży przytyłam nieco ponad 1kg. Ale ja tak naprawdę w 20tc dopiero wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży. Także w dwa tygodnie kilogram przytyłam. ![]() Dobreliski na IG ogłosiły że jutro z okazji urodzin będzie niespodzianka. Trzeba czekać do jutra rana na informację. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kupuje stojak ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3719 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby nadeszły jakieś lepsze dni! Z ZUS-em - megasuper!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, no, czekamy na Liski, koszyki gotowe?
|
|||||||
|
|
|
#3720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko muszę jeszcze poszukać jakiejś szafy, żeby potem do tego pasowała. Natomiast poszukiwania mebli to mój plan na przyszły tydzień albo dwa tygodnieCytat:
Też wybrałam wstępnie Eskimo, bo on ma jakiś element zakładany do spacerówki, żeby się nie zsuwał. Natomiast zdecydowaliśmy z TŻ, że kupimy go już w przyszłym roku, tuż przed porodem. Może się okazać, że taki super zimowy nie będzie potrzebny i wtedy kupimy coś zimowego już pod koniec roku. Teraz, nie dzisiaj, tylko za miesiąc, weźmiemy otulacz do fotelika z jukki. On na pewno się przyda.Koszyk na Liskach właśnie kończę kompletować, jeszcze zastanawiam się nad kolorem wiewiórki i grzybka z Mombella ![]() Twój koszyk gotowy? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Nie mam nic podrażnione (a przynajmniej tego nie czuje), owszem wycieka i z tego powodu noszę wkładki. Ale już się przyzwyczaiłam. 
no nie jest fajnie ale tż staje na wysokości zadania. Mam nadzieję że ta babka z zusu mi to szybko ogarnie, bo była bardzo miła przez tel. 
ale znam pary które radziły sobie bez więc można się obejść 

albo na krótki albo długi rękaw zależy jak masz ciepło w domu

dlatego miałam kupować ale ostatecznie dostałam parę sztuk więc kupowac to też nie kupowałam 

wyszłam od swojej gin, no to waga 840g 

jeszcze na dziecko warczałam i teraz mam wyrzuty sumienia...
generalnie wizyta na plus.
jak się uda postaram się wieczorem nadrobić a jest tego sporo, rozpisałyscie się 

️
kupiłam też masę przydatnych rzeczy takie jakie te organizery do powieszenia z IKEA, ręczniczki, kocyk kolor musztardowy, generalnie też kulka rzeczy do małego remontu i tak poszło. Wiadomo jak to. IKEA wchodzisz z kasą a wychodzisz z pustym portfelem. Później jeszcze market budowlany ☺ i tak zleciało.