|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Ja mam jakąś dużą wanienkę nieznanej mi firmy bez żadnych dodatków. Z moich doświadczeń z córką - im większa tym lepsza i nie potrzeba żadnych wkładek itp., mi tylko przeszkadzały, szybko się ich pozbyłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
Cytat:
![]() ja też o oliwce nic nie miałam, z pieluszkami też narazie cisza..
|
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tymi wkładkami to co dziecko, to inaczej chyba - moja córka z kolei strasznie rozpaczała przy kapieli - do momentu kiedy kupilismy taki materialowy hamak/lezak - brakowalo jej widac podparcia.
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
My nie mamy wanienki tylko wiadro tummy tub.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
A ja znów miałam leżaczek w wanience było mi wygodnej jak kąpałam sama
![]() A donoszona to 37+0 Dziś cały dzień męczą mnie przepowiadacze i boli brzuch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie tez juz chyba zaczynają się te przepowiadacze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa dni temu tez miałam taki dzień, że ciągle... przez 2-3h prawie co pół godziny. A dzisiaj chyba z jeden tylko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#429 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
A mówicie o tych hamaczkach z materiału? Je sie jakoś montuje do tych plastikowych zwykłych wanienek? Bo ja w necie to na samych tych rozkładanych silikonowych widuje
![]() Ta plastikowa wkładka do mnie nie przemawia zreszta gdzies czytałam ze dla chłopców nie jest polecana Ja myśle o wanience z ikea i do tego stelaż Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
My mamy staż do wanienki ze względu na nasz wzrost i to że mamy mikro łazienkę
do tej pory używany z córkąWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja już po pobraniu krwi. Mam cichą nadzieję, że może to ostatnie bo mam dosyć tych awantur w labie ![]() Co do wanienek to mam po Nadii firmy Tega z leżaczkiem. W sumie całkiem nieźle się sprawdziła. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#432 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Stelaż na bank musi być bo szkoda kręgosłupa zeby sie schylać, zreszta mamy prysznic wiec kąpiel dziecka to w ogole może okazać sie oddzielna kwestia bez łazienkowa - możliwe ze skończy sie na kąpaniu w pokoju
![]() Robie wlasnie przegląd i moje rozkminy jak zwykle nadal trwają Te wanienki z tega zwykle są chyba najrozsądniejsze ale wydaje mi sie ze tyle miejsca to zajmuje (widziałam u znajomych) ze szkoda mi miejsca w mieszkaniu zeby ona wiecznie gdzieś stała stąd moj pomysł z wanienka z ikea, ma siedemdziesiąt pare cm, kosztuje 30zl wiec nawet jak ma posłużyć pół roku to nie żal jej potem.. a zawsze to ciut mniejsza jest. Tylko zabiłyście mi ćwieka z tymi leżaczkami / hamaczkami. Wydaje mi sie to super przydatne zwłaszcza na te pierwsze kąpiele ale czy to w ogole sie sprawdzi w tej ikeowej misce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupiłam wanienkę 102 cm i używamy do dziś
teraz chce kupić wielką miskę pod prysznic żeby córka tam się kąpała a syn w wanience ale wyjdzie w praniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z kubusiem puchatkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Odwołali porody rodzinne w moim szpitalu ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Hej, sorry, że się wtrącam w wątek ale sprawdźcie w aplikacji czy macie zaznaczoną zgodę na otrzymywanie newslettera rossnę
Bez tego maila nie dostaniecie. O pieluchach mail przychodzi w 33+2. Tak przynajmniej dostawałyśmy z dziewczynami I pamiętajcie, że musicie o nie poprosić przy kasie (oliwkę bierzecie z półki), bo to są paczki nie do sprzedaży ![]() Pozdrawiam z listopadówek 🤰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
Laski hepl. Obudziłam się z katarem, trochę drapie mnie w gardle i bolą gnaty(w sumie nie wiem czy od leżenia czy od rpzeziebienia) co zrobić żeby gorzej się nie rozłożyć? Co mogę brać?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Ah te Facebookowe reklamy i jak tu nie chcieć kupić
Screenshot_2020-10-17-10-32-46-388_com.facebook.katana.jpgWysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Mnie nie kusi niechodki są nie polecane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie mamy żadnych bucików. Skusiłam się na skarpetki leniwce z fisher price i kliknęlam
będzie na później Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie się zastanawiam czy te niechodki są potrzebne
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bucików nie kupuje. Nadia pierwsze niechodki miała na zimę i non stop je skopywała więc i tak zakładałam grube skarpety
![]() Są już moje wyniki badań i o dziwo bardzo dobre. Morfologia też nadal na granicy, więc te moje zawroty głowy muszą być z ciśnienia. W ogóle podejrzewam, że mój nadgarstkowy ciśnieniomierz zawyża mi ciśnienie bo u lekarza i rodziców miałam jeszcze niższe ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#443 | ||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Cytat:
Narazie ten leżaczek odpuszczę, ale dzięki- będę miała na uwadze w razie co ![]() Kropka- ja sie ratuje imbirem z cytryną, jak tylko czuje osłabienie (np dzis) Ja dostałam jedne niechodki od koleżanki, która je dostala od innej która tez je dostała ale nieużywane w ogole z metką wzięłam i gdzieś rzuciłam, tez wątpię ze je użyje. Puszcze je dalej jak bedzie komu Wlasnie takie A’la trampki converse mam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
Tż pojechał na zakupy kupi jakiś paracetamol, sól morska mam nadzieję że pomoże.
Godzinę temu wzięłam paracetamol, teraz wystarczyło że przyszła teściowa i zaczęła gdakac o wszystko i wszystkich to momentalnie aż mi się gorąco zrobiło jakbym miała 39 st gorączki 🤨🤦☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My kupiliśmy wanienkę na Allegro i mogę o niej powiedzieć, że jest ładna Miała dziś przyjechać moja rodzina, ale odwołali, więc mam zamiar przysiąść do pracy na chwilę i upiec ciasto. Będę bardzo produktywna dziś ![]() U mnie zgagi nie ma, skurczów przepowiadających nie ma, jakiś dziwny egzemplarz. Synek póki co zapowiada się duży, ale ja ważyłam 2100, TŻ 2900, więc nie wydaje mi się, żeby faktycznie wyszło, że mały będzie ok. 4 kg Skierowanie do szpitala mam dostać po 36 tygodniu, termin mam na 16-go, więc liczę że w początkach grudnia już będę rozpakowana.
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dwie, jedna z tega taką duża. I jej używałam na początku, bez lezaczkow i tej gąbki. Moja siostra urodziła jak córeczka miała 10 miesiecy, wiec oddałam jej ta duża i kupiłam z ikei. Jest super dla siedzącego dziecka, teraz służy jako miska na pranie
stelaża nie mam, bo bym go nie wcisnęła w mieszkaniu, ale wydaje się super opcja. Ja początkowo kąpiel urządzałam na blacie w kuchni Co do bucików, nigdy nie miałam. Teraz przyniosłam od kolezanki paczkę z ubrankami i były dwie pary (nie używane) i moja córka od razu jej ustawiła z naszymi butami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kuzynka i jej chlopak tez byli mali, a ich dziecko prawie 3,9 najlepsze jest to, ze na usg miesiąc przed porodem powiedzieli jej, ze dziecko ma 2,3 kg.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś na oparach sił ugotuje ziemniaki, moja mama słysząc przez telefon że jestem przeziębiona wcisnęła mojemu Tż mięso z sosem co robiła sobie na obiad,jakies ogórki z słoika lub buraczki i będzie obiad.
Teściowa piętro niżej mieszka i zdziwiona jola a ty co chora? Zresztą długo nie zabawiła chyba się wystraszyła ze ją zarazę ![]() Także to by było na tyle z mojej produktywności na dzis. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#449 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
My tez stosunkowo mali sie urodziliśmy, ja mam w książeczce wpisane równo 3000g, a teściowa mówiła ze mąż miał 3200g. I oboje urodziliśmy sie pare dni przed terminem, ja dwa a mąż trzy dni przed
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Wlasnie często ludzie polecają tą wanienkę. Zdecydowałam już i ją kupie zaraz tez zamówię sobie ten stelaż. Ale słodko z tymi bucikami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś dość intensywnie. Wczoraj złożyliśmy z TŻ meble z ikei, dziś je zapełniamy i sprzątamy mieszkanie. No i mam w końcu wszystkie okna pomyte
ale na zrobienie obiadu chyba już sił nie wystarczy więc pewnie pizza wjedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

mnie tez juz chyba zaczynają się te przepowiadacze 

zreszta gdzies czytałam ze dla chłopców nie jest polecana
ja już po pobraniu krwi. Mam cichą nadzieję, że może to ostatnie bo mam dosyć tych awantur w labie 

stąd moj pomysł z wanienka z ikea, ma siedemdziesiąt pare cm, kosztuje 30zl wiec nawet jak ma posłużyć pół roku to nie żal jej potem.. a zawsze to ciut mniejsza jest.
ale czy to w ogole sie sprawdzi w tej ikeowej misce
️

wzięłam i gdzieś rzuciłam, tez wątpię ze je użyje. Puszcze je dalej jak bedzie komu
🤨🤦☠♀️
stelaża nie mam, bo bym go nie wcisnęła w mieszkaniu, ale wydaje się super opcja. Ja początkowo kąpiel urządzałam na blacie w kuchni
najlepsze jest to, ze na usg miesiąc przed porodem powiedzieli jej, ze dziecko ma 2,3 kg.. 

ale na zrobienie obiadu chyba już sił nie wystarczy więc pewnie pizza wjedzie