|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
O to musze doczytać
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu ona też pod koniec mówi o baloniku ![]() Cytat:
![]() I chyba nie że łatwiej a jedynie szybciej, jak już pod koniec kobietki mają dość ciażącego im brzucha itd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno ani olej ani herbatka z liści nie przyspiesza porodu. Wpływaja na elastyczność macicy plus na większą ilość wydzieliny, która pomaga urodzić naturalnie.
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do tej pory nie spotkałam takiej której to pomogło tak samo jak chodzenie po schodach, sprzątanie itp. Ale może akurat ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabiłaś nadzieję pierworodek ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3820 |
|
💑🐱📚👶
|
No właśnie - odnośnie porodu, to ja się zastanawiam, czy będę wiedzieć, że to faktycznie już. Wiecie, żeby np. za wcześnie nie pojechać xD
Wypełniłam wniosek dzisiaj, aby LuxMed zwrócił mi koszty usg połówkowego, które musiałam wykonywać w innej placówce, bo u nich nie było terminu. Ciekawe, czy rozpatrzą mój wniosek pozytywnie
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i boję się, że nie poznam kiedy to już ten moment nadszedł ![]() Urodziłam w 38 TC. Byłam na ktg i tam wyszedł jednorazowy spadek tętna małej, więc dostałam skierowanie na oddział, na który zgłosiłam się tego samego dnia. Miałam w szpitalu na porodówce zrobione ktg ale było ok. Na drugi dzień rano znowu podłączyli i wyszło wysokie tętno. Więc zdecydowano o wywoływaniu, tym bardziej że rozwarcie było już na 3 cm. Po 13 trafiłam na porodówkę, podali oxy. Ciut po 16 było już po wszystkim, łącznie z szyciem. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3823 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama miała szybki drugi poród. Wyszła po 23 do szpitala bo miała blisko a przed północą urodziła
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Liczyłam że wizyty po listopadzie będę miała co dwa tyg ale nadal co miesiąc więc już grudzień wypadł
i dziękuję zaraz na porodówki będziemy jechać. Co do tematu to też bym nie chciała za szybko pojechać, moja mama ze mną na ostatnią chwilę jechała żeby tam nie leżeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w grudniu to juz kurcze torbe bedzie trzeba powoli do szpitala szykować 🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
odpaliłam po dłuuuugim czasie laptopa i takie coś znalazłam z poprzedniej ciąży co zapisywałam do wyprawki
może komuś się coś przyda ![]() https://www.mamalekarz.pl/wp-content...MamaLekarz.pdf
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja planuje przed świętami się zapakować i niech czeka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najwyżej pójdę w drugiej placówce ktora ma mój pakiet na jakieś usg, skoro za darmo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
🤪Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze przez święta nam się i tak pewnie wszystko rozjedzie Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej, hej! U mnie ostatnio było dużo pakowania, wybierania i sprzątania. Od jutra rusza remont
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak myślę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie akurat tak się składa, że na normalne wizyty i te USG połówkowe i 3 trymestru chodzę do tego samego lekarza (tylko za usg trymestrowe inaczej płacę oczywiście), więc wizyty cały czas będą wypadać regularnie co 4 tygodnie, dopóki nie zarządzi chodzenia częściej. Pewnie będzie jakiś rozjazd przez święta, ale to zobaczymy już w grudniu.
![]() paula, trzymam kciuki za zwrot kasy z LM. Ja wysłałam swój wniosek, ale chyba nie został rozpatrzony pozytywnie, bo kasa żadna mi nie wpłynęła. Tylko że ja akurat kilka razy w LM pojawiłam się na wizycie u ginekologa, więc może dlatego nic mi nie oddali..
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakie pampersy bierzecie do szpitala pampers czy z innej firmy? Teraz trafiłam na reklame firmy bambiboo pieluszki bambusowe hmm ciekawe musze sie wgłębic w temat
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo długo używałam tylko tych bambiboo bambusowych, później zamiennie z Dada. Te zachwalane z Lidla też nam nie podeszły. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3839 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej, wczoraj i dzisiaj siedziałam trochę nad projektem mebli do pokoju dziecka. Pomysł, plan i ręczny rysunek już mam, gorzej z meblami, które by się w ten plan i wymiary wpisywały
Cytat:
Akurat przy weselu u mnie do planowania zadań było Trelo, a w Excelu tylko wydatki, ale np. już przy wyposażeniu domu tylko Excel. Bardzo lubię tak porządkować, od razu lepiej się tematy ogarnia.Mój też robi dużo nadgodzin. Nie mam nic przeciwko, niech robi póki ma czas, potem jak będzie dziecko, to już nie będzie tyle wolnego. Cytat:
Cytat:
![]() Kategoria apteka u mnie w sumie nie ruszona, skopiowałam tylko z gotowej listy, ale nie robiłam jeszcze przeglądu. Wpadło mi w oko kilka rzeczy z Milk&love, więc zdecydowałam, że nie opłaca mi się teraz zamawiać, bo i tak będę mieć darmową dostawę, poczekam na jakiś rabat, może coś rzucą A Ty coś zamówiłaś? ![]() Cytat:
Odpowiedziałabym coś w stylu "jasne, zaraz dam teściowej przepis"Cytat:
Cytat:
Też się martwię tym wirusem, tym czy np. nie wpłynie to na możliwość wizyt czy badań albo o samym porodzie i np. zamkniętych szpitalach... Cytat:
Cytat:
aktogimka Także u Ciebie może jeszcze weryfikują wniosek, ja dostałam mailowo info o zaakceptowaniu wniosku i na następny dzień od tego maila miałam kasę na koncie. Trzymam kciuki
|
||||||||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I te ze sobą wezmę. Sama używam podpasek/wkładek/tamponow niebielonych chlorem, bezzapachowych, w opakowaniach biodegradowalnych, więc z małą też bym chciała od początku dobrze zacząć.Mam nadzieję, że przypadną jej do gustu, a właściwie jej pupci ![]() ![]() Wysprzątalismy z tż mieszkanie, potem zamowilismy pizzę na kolację A teraz boli mnie krzyż ![]() Leżenie coraz trudniejsze jest 🤦🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

tak samo jak chodzenie po schodach, sprzątanie itp. 

♀️🤦
Będzie mały Franek
Ale wody w Odrze wysoko, jeszcze nas powódź jakaś zaskoczy. 

Ja wysłałam swój wniosek, ale chyba nie został rozpatrzony pozytywnie, bo kasa żadna mi nie wpłynęła.
Tylko że ja akurat kilka razy w LM pojawiłam się na wizycie u ginekologa, więc może dlatego nic mi nie oddali..
️
Akurat mąż nie ma jak pomóc, pracuje i robi nadgodziny. Mówi, że zarabia na rożki, otulacze i szeleściki. 🥰🥰
wczoraj znowu miałam bóle głowy (chyba ciśnienie szaleje, lub maseczki dają mi w kość...) i nie mam na nic kompletnie ochoty. Ogólnie to chyba sytuacja z wirusem mnie męczy, stresuje sie jak będą wyglądać porody, że zabiorą mi dziecko i nie mogę już o niczym innym myśleć. To działa podświadomie 
A teraz boli mnie krzyż