|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Hej, co prawda jestem z marcowej, ale was ostatnio podczytuję
![]() Cytat:
Pisałyście też o farbie Dulux zieleń Boho. Mam ją w sypialni, jest piękna, ale malowanie to była mordęga. Fakt, że miała pokryć jasny szary, więc potrzebne były 3 warstwy wierzchniej dość trudno się nią maluje, ale my też nie mamy dużej wprawy, może to ma znaczenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodzwonilam się wreszcie do położnej. Mam przyjść w piątek do gin, bo tylko w piątki u nas jest. Także ekstra. Lecę z maścią w takim razie do tego czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3873 | |||||
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam wczoraj 4 książki: Rodzić można łatwiej, Pierwsze chwile z noworodkiem, Po prostu piersią i Pierwsza pomoc dla dzieci i niemowląt. Także będzie kolejna porcja do czytania
![]() Dobre Liski chyba dzisiaj wyślą moje zamówienie, więc jest szansa na paczkę już jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego cały czas się zastanawiam nad tą farbą bo słyszałam że czasami trzeba 3-4 warstwy żeby ładnie wyglądała. Muszę pomyśleć jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedzi co do wielopielo!
Cytat:
Cytat:
Nawet mam zdjęcia z malowania.
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Chce pomalować dwie ściany do połowy i chciałam żeby starczyła mi jedna puszka, tikkurila z mieszalnika drożej mnie wyniesie ale może zdecyduje się na beckers designer collection bo maja podobny kolor a beckersem się super maluje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-19 o 15:10 |
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Echme my zużyliśmy niecałe wiaderko 2,5l ma ścianę ok. 2,5 m x 2,7 m. Niby pół ściany to niedużo. Z tego co patrzyłam, to niestety? Ten Dulux miał dla mnie najładniejszy kolor, taki głęboki i nasycony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dzisiaj 25+0 i cały dzień mam twardy brzuch i od czasu do czasu zaboli zaczynam powoli czuć że jestem w ciąży
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jak piszecie w którym jesteście tygodniu to zdaje sobie sprawę jak jestem do tylu, ja dzisiaj 21+4 ![]() Ale koniec końców która będzie pierwsza do rozpakowania to się dopiero okaże w lutym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe która pierwsza się rozpakuje
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też jestem ciekawa, w jakiej kolejności będziemy się rozpakowywać ![]() Dziewczyny z października już prawie wszystkie rozpakowane, z czego część z nich już we wrześniu się rozpakowała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile nas się rozpakuje w styczniu ja bym mogła 21 stycznia w swoje imieniny
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie są normy po wypiciu glukozy? Bo już się pogubiłam
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3886 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Chodzi o to, że placówka nie była w stanie mi zapewnić USG ciąży w odpowiednim czasie. Moim zdaniem, że się bylo na innych wizytach w międzyczasie nie gra tu żadnej roli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ostatniego wyniku nie jestem pewna, możliwe że do 140 jednak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3888 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
chyba że Ty chciałabyś grudzień
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po godzinie 164 Po dwóch 149 ( tu mi parę minut wcześniej pobrała) I ten po 2h mnie zastanawia bo w jednym artykule że do 140 może być a w drugim do 153 Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cały czas mówię że minimum po sylwestrze może wychodzić, nie wcześniej. Mój tż ma urodziny 25.12 i się śmieje ze właśnie w tedy mu się zachce wychodzić zaczęłam się nastawiac przez te szyjkę na szybszy poród. Leżę i liczę że się nie skróci już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
|
|
#3893 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
pakuję luteinę tylko w siebie i magnezy niestety przed chwilą przeczytałam post jednej dziewczyny na fb, która po wizycie została wysłana do szpitala właśnie przez szyjkę i mnie zdołowała ale nie biadolę, musi być dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy w pokoju ![]() Z segregatora mamy ginekolog.JPEG_20201019_164257_1737133331.jpg Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Mhm, Cleopatra to też był nasz typ, ale gość w sklepie z farbami zachwalał ten Teknos i się daliśmy przekonać. A potem w gratisie dostarczał nam szary, bo nie dało się malować. 🤣🤣 W sypialni mamy dwie ściany granatowe i też musieliśmy robić najpierw szary podkład...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3897 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Jeśli chodzi o wózki, to do drugiej rundy u nas przeszły Muuvo Quick 2.0, Cybex Balios S Lux i X-Lander X-Pulse. I nie mam pojęcia, co dalej. Cybex nam się spodobał chyba najbardziej, ale ma megawąską gondolę w tym modelu, nawet pan w sklepie zwrócił na to uwagę, czy na pewno wejdzie na spokojnie dziecko ze śpiworkiem mamy nad czym myśleć. Cytat:
Cytat:
komodę planuję z serii Malm, ale o reszcie nie myślałam ![]() W ogóle, Kaewso, Ty moja siostra wątkowa jesteś czy co? Uwielbiam Excela, patrząc na opis Twojego domu, to mogłabym tam mieszkać, z Milk and Love wyszłam z takiego samego założenia, bo rozważam przynajmniej dwie rzeczy albo więcej i przydałby się jakiś inny rabat (zwłaszcza że mój rozmiar z tego, co mi najbardziej wpadło w oko, wyprzedany ), no i właśnie wyciskam sok pomarańczowo-grejpfrutowy Z wielopielo też mam taki plan, baaardzo chcę spróbować, ale też jestem jeszcze zielona. Na razie wiem tyle, co przeczytałam w książce "Mamy dla mamy", czyli prawie nic, ale będę to jeszcze zgłębiać. Na szczęście tż też jest chętny. Cytat:
oby Ci ulżyło!Cytat:
Cenowo to w ogóle te suple nie są super :/ ja na początku brałam MamaDHA, ale jak mi się skończyły, to przeszłam na OmegaMed Optima Forte, poleciła mi endo. Gin proponował Pregnę, ale powiedział, że w sumie to może być cokolwiek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, moje zamówienie też ma jutro być! Dostałam maila, że dostarczą przed południem, co mi akurat koliduje z jogą. Trudno, odwołałam i nie idę, a znająć życie, kurier i tak przyjdzie o takiej godzinie, że mogłabym spokojnie poćwiczyć, bo często widełki jedno, a rzeczywistość drugie... Oczywiście w pace są rzeczy, których ani trochę nie potrzebuję na razie, ale już się cieszę Taaaaak, też się zastanawiam ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszoszo, my też się wahaliśmy pomiędzy muuvo i tym cybexem i wybraliśmy muuvo. Pan w sklepie bardzo nam zachwalal cybexa, mieli go akurat w promce. Fajnie się składał do takiego stojącego. Ale mi okropnie przeszkadzały piankowe rączki i ta podpórka pod nóżki mi tak plastikowo wyglądała
przez to wyglądał na taki szeeeerok i materiał moim zdaniem trochę gorszy, taki miększy jakby?Wybraliśmy muuvo w wersji black chrome. Ale tych baliosow widuje na mieście cała masę, myślę, że to całkiem fajny wózek w dobrej cenie o ile komuś nie przeszkadza to co mnie ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w wyglądzie cybexa w sumie nic nie przeszkadza, wszystko bym przeżyła, no i mega się składa, tak jak piszesz, do takiego stojącego, kompaktowo i nie wywala się. Mnie tylko ta wąska gondola odpycha, sam pan z obsługi zwrócił nam uwagę na to, że ze śpiworkiem zimą może być ciasnawo, zresztą w komentarzach też widziałam tę uwagę i trochę mnie to jednak zniechęca. O muuvo nie czytałam zbyt wielu opinii i nie wiem ![]() Jeszcze ten x-lander mnie bardzo kusi... Ale ogólnie to mam wrażenie, że dość podobne do siebie te wózki wybraliśmy |
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, ja bym się tą gondola tak nie przejmowała.. Zobacz, że duży będzie letnia pora, to śpiworek Ci nie będzie potrzebny. Co innego jak dziecko letnie i końcówka używania gondoli wypada na okres zimowy. Muuvo ma na pewno spacerówkę składana na płasko w razie czego. Nie pamiętam jak z cybexem.. Ale chyba też. Muuvo ma jeszcze opcje z gondola xl, ale ja z powyższych względów nie zdecydowałam się na nią Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Za dużo nazw i nie trafiłam na żadne źródło, gdzie by to było jakoś z sensem opisane i wyjaśnione laikowi.
Macie coś do polecenia na początek gdzie poczytać o tym?

Też się boję zwrotu po wypiciu glukozy... Trzymam kciuki za wyniki 

Ja wysłałam swój wniosek, ale chyba nie został rozpatrzony pozytywnie, bo kasa żadna mi nie wpłynęła.
Tylko że ja akurat kilka razy w LM pojawiłam się na wizycie u ginekologa, więc może dlatego nic mi nie oddali..

pakuję luteinę tylko w siebie i magnezy
niestety przed chwilą przeczytałam post jednej dziewczyny na fb, która po wizycie została wysłana do szpitala właśnie przez szyjkę i mnie zdołowała
), no i właśnie wyciskam sok pomarańczowo-grejpfrutowy