|
|
#3931 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda wstaje wcześnie rano, ale obawiam się, że wstawanie w środku nocy to będzie dla mnie dramat. Jestem mocno nie w humorze jak się nie wyśpię
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam w rodzinie dzieci mniej lub bardziej wymagające, natomiast większość nie przesypia całej nocy przed upływem 1,5-2 latek... także no ciężko.. Cytat:
Do deficytu snu idzie się przyzwyczaić? Dramat![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się do szkoły rodzenia
u mnie tylko online są. Tak trafiłam, że akurat jutro są pierwsze zajęcia. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, juhuu! Niech kaska szybko Ci wpływa na konto.
![]() Luzia, fajnie fajnie! Myśmy wczoraj mieli wykład z porodu naturalnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Noce zaczęła przesypiać dopiero po skończeniu 1,5 roku. A tak pobudki co 2-3 h. Spanie tylko wtedy jak siedzę obok. Mamoza na moim punkcie dalej trwa. Była próba żłobka (tydzień chodziła po 2 h, w tym 3 dni adaptacji) ale z tej traumy miesiac wychodziła. Do tej pory na hasło przedszkole pokazuje, że ona nie idzie bo ona z mamą będzie ![]() Sama nie spędzi nawet 5 minut. Wymaga ciągłej uwagi. A do nieprzesypiania nocy idzie się przyzwyczaić ja też z grupy śpiochów. A mimo pobudek byłam bardziej wyspana niż mój mąż po całej przespanej nocy. A jak musiał wstać raz bo płakała, to dopiero zombie z niego było a ja? Młody bóg ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwsze noce jak dziecko spało dłużej to ja się budziłam i sprawdzalam czy oddycha mąż zresztą tak samo, jak przenieslismy syna do jego pokoju i się przekręcal z boku na bok w swoim łóżku wydając z siebie przy tym taki wzdychajacy dźwięk, to zrywalismy się w nocy na równe nogi i był wyścig do pokoju syna w półśnie Lapalismy się za próg żeby skręcić i wyhamować ![]() Cytat:
moje dziecko zaczęło spać po 2 latach i około 3 miesiącach, w sensie że zaczął chociaż co którąś noc przesypiac. Tydzień temu skończył 3 lata, noce przesypia, zasypia tylko ze mną, w nocy jak się o obudzi to oczywiście musi być mama . Ale wiecie jak mi dziwnie jak zaśnie z tata a nie ze mna? matki to jednak wariatki są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tak sobie myślę o dzieciach moich koleżanek, to takich dzieci jednak dużo jest
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za podzielenie mojej radości
![]() ![]() Co do trudów macierzyństwa jakie na nas czekają to nastawiam się na najgorsze. Nie liczę że mój okruszek będzie spokojny i grzeczny i nie powiem boję się co będzie ale damy sobie wszystkie radę. Ja też z tych co lubią sobie pospać, a jak mam wstać o 6 to jest dramat i zasnąć nie mogę ze świadomością że trzeba zaraz wstawać. Pocieszam się tym że tż będzie miał gorzej, on nie dostanie roku wolnego od pracy i mimo niewyspania będzie musiał się zebrać i pójść a z drugiej strony będzie miał odskocznie. Najbardziej się martwię jak to będzie z powrotem do pracy. Zamierzam po 1,5 roku szukać czegoś na pół etatu na początek ale ktoś do pomocy napewno będzie potrzebny bo mój na trzy zmiany pracuje.Będzie kolorowo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, matki to wariatki ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
Stookrotka1991 jak tam po połówkowym!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała żebyśmy usypiali córkę na zmianę z mężem, zobaczymy jak będzie. Nie chce żeby była przywiązana tylko do mnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Po połówkowym dziewczyny wszystko ok jest na szczęście, chłopak 370 gram
oglądała wszystkie organy, pracę serduszka także oby tak dalej następne mam zaznaczone 28-32 tydzień to trzecie badanie prenatalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez miałam dzisiaj wizytę, połówkowe na nfz w szpitalu bo prywatnie prawie 2 tygodnie temu miałam. Także dziś jestem 21+5 i mała waży 406g
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Super dziewczyny że po wizytach wszystko dobrze
️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy któraś z Was ma pieluchy tetrowe od mamy ginekolog? Jak one jakościowe? I drugie pytanko ma któraś może okrycie kąpielowe z memi bo strasznie mi się podobają ale cena powala
![]() Super ze wizyty udane i że z dzieciaczki wszystko okey
|
#3948 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Jak dobrze, że mąż Cię z tego wyciągnął. Huśtawki nastroju są okropne i na pewno nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością i radzisz sobie super. Trzymaj się ![]() Cytat:
niech szybko dają resztę!Cytat:
![]() Cytat:
Ale wolę się mentalnie przygotowywać na to, że będzie ciężko, a rzeczywistość tak czy owak nas zaskoczy Jak by nie było, damy radę! Wszyscy jakoś dają radę, to my też! ![]() Cytat:
ale przeraża mnie ta mamoza i trauma ze żłobkiem, nie wiem, co zrobię w takiej sytuacji... Ale na razie staram się o tym nie myśleć, zobaczymy z czasem, jak to będzie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-20 o 15:52 |
||||||||
|
|
|
#3949 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, dzisiaj wybrałam w końcu położną środowiskową i pod koniec tygodnia jadę się do niej zapisać. Jeśli chodzi o opiekę przed porodem, to do tej pory robiła to w formie zajęć szkoły rodzenia w placówce, ale teraz ze względu na covid będzie uruchamiać online i jak tylko wypełnię deklarację, to da mi dostęp do materiałów. Przez telefon brzmiała super, zrobiła na mnie dobre wrażenie i myślę, że będę zadowolona.
Aaa, i przyszło do mnie zamówienie z lisków - moje pierwsze wyprawkowe Jeśli chodzi o wstawanie w nocy do dziecka, to nie chcę nawet o tym jeszcze myśleć. Na samą myśl już jestem zmęczona Ja jestem zdecydowanie team śpiochów, więc będzie ciężko. Pomyśleć, że od gimnazjum prawie codziennie wstawałam o 5:30-6:00 i żyłam. Ta cała pandemia i praca z domu mnie rozleniwiła, nie wyobrażam sobie teraz wczesnych pobudek i wstawania w nocy. Będę jak zombie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że już się dobrze czujesz I jaka miła sytuacja z windą, mały gest, a cieszy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dałoby radę ogarnąć? Screenshot_2020-10-20-16-02-08-187_pl.allegro.jpgWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szerokość 60, głębokość 57, wysokość 181 (z nóżkami więcej). Za to wychodzi 505 zl. A jakbyś potrzebowała wyższe, to jeszcze można dodać u góry element na 40 cm wysokości.Tu Ci wklejam screen, a jakbyś chciała sobie regał edytować, to tutaj masz link do tego, co zrobiłam: https://www.ikea.com/addon-app/plats...Type=copy_link Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaewso Czas edycji: 2020-10-20 o 16:22 |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super z położną! Ja w ogóle nie wiem, jak się do tego zabrać, na razie planuję pójść do placówki NFZ, w której działa fajna położna, może uda mi się tam zapisać, bo na razie to jestem zapisana do przychodni, w której nie byłam od 8 lat, w dodatku megadaleko. Nie ogarniam zupełnie tych kwestii NFZ-owskich. I jak zamówienie? Fajne rzeczy? |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Próbowałam sama ale ni ciula mi nie wychodziło ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Szoszoszo, wpisałam w google położna nfz + moje osiedle i tak znalazłam. Sprawdziłam opinie na fb i google, były spoko, więc zadzwoniłam.
Za to nie wiem jak będę miała ogarnąć z dzieckiem wybór placówki i lekarza na nfz, potem te wszystkie wizyty, szczepienia itp. Człowiek się już przez kilka lat przyzwyczaił do LuxMed/Medicover, to potem z tym nfz nie jest już tak łatwo. Jeszcze muszę ogarnąć położną do porodu. Zamówienie super, nie wiem czy dlatego, że to pierwsze rzeczy dla dziecka, czy tak ogólnie, ale jest ekscytacja Cytat:
Na razie wystarczy to jedno zdrowe Pół soboty spędziłam w tym programie, więc ten regał dla Ciebie to było tylko 5 minut. Na początku też mi tam nie bardzo wychodziło
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z memiWysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z lullalove też mam merynosa i 100% bambuska. Kocyków ci u mnie dostatek ![]() ![]() ![]() pełen zachwyt nad ręczniczkiem. Bardzo podoba mi się rozwiązanie z tym zawieszeniem ręczniczka na swojej szyji na tym pasku i od razu siup dziecko tulisz. Macalam inne ręczniczki w smyku czy pepco i to nie jest to lullalove ma podobne rozwiązanie w swoich ręcznikach. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja nie mam porównania z innymi,bo jeszcze innych nie kupowałam. Okrycie kąpielowe z memi brała Luzia ![]() Ja kupiłam u mamyginekolog. Moje zamówienie z Lisków też już do mnie idzie. Więc jak dobrze pójdzie to jutro dwie paczki do mnie przyjdą Będę w tygodniu dzwonić do szkoły rodzenia na NFZ. Prowadzi ją położna, którą chce wybrać na środowiskową. Póki co zajęcia odbywają się normalnie a nie online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stoi nierozpakowane bo mi brak weny ![]() Ja jutro muszę iść do przychodni wypełnić deklaracje na polozna środowiskowa. Wymóg do szkoły rodzenia. A ja tam nikogo nie znam ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

"zalapała Pani rytm"

Dajesz sobie świetnie radę, niezależnie od tego co to jest. Dobrze, że mąż utulił i pocieszył

♀️

u mnie tylko online są. Tak trafiłam, że akurat jutro są pierwsze zajęcia. 
moje dziecko zaczęło spać po 2 latach i około 3 miesiącach, w sensie że zaczął chociaż co którąś noc przesypiac. Tydzień temu skończył 3 lata, noce przesypia, zasypia tylko ze mną, w nocy jak się o obudzi to oczywiście musi być mama
matki to jednak wariatki są 

no ale mąż mnie przytulił i pocieszył i nawet dzisiaj spałam 

niech szybko dają resztę!

lullalove ma podobne rozwiązanie w swoich ręcznikach.