Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-20, 11:37   #3931
adhoc
Zadomowienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Nie no ekstra "zalapała Pani rytm"
Po dwóch tygodniach dało radę się "wyspać"?

Tulę mocno Dajesz sobie świetnie radę, niezależnie od tego co to jest. Dobrze, że mąż utulił i pocieszył

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wyspać to takie duże słowo... Może lepsze by było - przyzwyczaić?

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Hej, hej! Dzień dobry!

Wreszcie słoneczny dzień się zapowiada, aż mam więcej energii. 🤩 Tylko teraz leżę, bo już chyba za bardzo rano polatałam, zakupy 2x, ogromne pranie i brzuch zaczął boleć. 🤦♀️

Adhoc, tulę i ściskam. Na pewno super sobie ze wszystkim dajesz radę, a po prostu hormony dają do wiwatu.
Ja się w sobotę poryczałam, bo TŻ spytał czy nie za mało kurczaka do sałatki naszykowałam. Także u mnie też rollercoaster. 🤣

Widziałam, że dyskusja o wózkach była. My jesteśmy zdecydowani na Cybex Talos S Lux, kolor River blue na srebrnej ramie. Do gondoli planuję ubierać w kombinezon, na to kocyk i przykrywka z gondoli. Śpiworka nie będziemy kupować. Myślę że Bobek spokojnie się zmieści. Wózek fajnie się składa, złożony stoi na swoich czterech kółkach, ma też bardziej terenowe kółka, a my planujemy sporo spacerować po różnych terenach.

Aa, dotarło zamówienie z Gemini. Wzięłam tam pieluchy tetrowe lux 140g/m2 i jeżeli to jest najgrubsza opcja to ja chyba nie chcę wiedzieć jak wyglądają te cieńsze.

Haha, my kobiety to jednak tyle musimy przeżyć

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 11:57   #3932
Luzia
Zakorzenienie

Ja co prawda wstaje wcześnie rano, ale obawiam się, że wstawanie w środku nocy to będzie dla mnie dramat. Jestem mocno nie w humorze jak się nie wyśpię

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 12:37   #3933
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Hej a ja się dziś muszę pochwalić, w końcu za jedno zwolnienie ZUS mi chce zapłacić, zawrotna kwotę 1200zl, a wiszą mi ponad 5tys ale się cieszę że nie będę z pustym kontrm chodzić. Chociaż reszta zwolnień z zasiłków mi zniknęła. Za trzy dni mogę coś kupić w końcu

Jupi! Można szaleć
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Ja zawsze miałam problem z wczesnym wstawaniem do pracy, codziennie 5:30 pobudka, nienawidziłam tego i z utęsknieniem czekałam na weekend aż będę mogła się wyspać. Teraz dzień w dzień śpię do 9-10h i to dla mnie trochę za długo, ale może organizm potrzebuje właśnie teraz tyle snu? Bo w ciągu dnia w ogóle nie śpię.

W ogóle chciałam się Wam trochę wyżalić bo jestem zapisana do wielu grup dzieciowych na fb i to co tam czytam napawa mnie przerażeniem. Mamy które opisują ze dziecko ma 2 lata i budzi się co 1h w nocy, 18 miesięczna córka nie odstępuje mamy i piersi ani na sekundę, dziecko w ogóle nie chce usnąć, no cuda na kiju i te biedne kobiety które piszą, że już fizycznie i psychicznie nie wyrabiają. Jestem przerażona tym wszystkim i zaczynam się bać jak będzie u nas...

Zdarzają się takie dzieci. Mój brat był high need baby (tylko że te kilkanaście lat temu, nikt nie wiedział że coś takiego w ogóle jest). Nie przespal ani jednej nocy przez ponad rok. Co chwila wstawianie do niego. W ciągu dnia drzemki po 10 minut, bo łóżeczko to parzyło. Jedynie w wózku na spacerze dłużej spał.
Mam w rodzinie dzieci mniej lub bardziej wymagające, natomiast większość nie przesypia całej nocy przed upływem 1,5-2 latek... także no ciężko..
Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość

Dziękuję Haha, my kobiety to jednak tyle musimy przeżyć

Przyzwyczaić Do deficytu snu idzie się przyzwyczaić? Dramat

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 13:28   #3934
Luzia
Zakorzenienie

Zapisałam się do szkoły rodzenia u mnie tylko online są. Tak trafiłam, że akurat jutro są pierwsze zajęcia.

Stary 2020-10-20, 13:44   #3935
aktogimka
Zakorzenienie

Paula, juhuu! Niech kaska szybko Ci wpływa na konto.

Luzia, fajnie fajnie! Myśmy wczoraj mieli wykład z porodu naturalnego.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 13:48   #3936
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze miałam problem z wczesnym wstawaniem do pracy, codziennie 5:30 pobudka, nienawidziłam tego i z utęsknieniem czekałam na weekend aż będę mogła się wyspać. Teraz dzień w dzień śpię do 9-10h i to dla mnie trochę za długo, ale może organizm potrzebuje właśnie teraz tyle snu? Bo w ciągu dnia w ogóle nie śpię.

W ogóle chciałam się Wam trochę wyżalić bo jestem zapisana do wielu grup dzieciowych na fb i to co tam czytam napawa mnie przerażeniem. Mamy które opisują ze dziecko ma 2 lata i budzi się co 1h w nocy, 18 miesięczna córka nie odstępuje mamy i piersi ani na sekundę, dziecko w ogóle nie chce usnąć, no cuda na kiju i te biedne kobiety które piszą, że już fizycznie i psychicznie nie wyrabiają. Jestem przerażona tym wszystkim i zaczynam się bać jak będzie u nas...

Cytat:

Dziękuję Haha, my kobiety to jednak tyle musimy przeżyć

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ja co prawda wstaje wcześnie rano, ale obawiam się, że wstawanie w środku nocy to będzie dla mnie dramat. Jestem mocno nie w humorze jak się nie wyśpię

Cytat:
Jupi! Można szaleć Zdarzają się takie dzieci. Mój brat był high need baby (tylko że te kilkanaście lat temu, nikt nie wiedział że coś takiego w ogóle jest). Nie przespal ani jednej nocy przez ponad rok. Co chwila wstawianie do niego. W ciągu dnia drzemki po 10 minut, bo łóżeczko to parzyło. Jedynie w wózku na spacerze dłużej spał.
Mam w rodzinie dzieci mniej lub bardziej wymagające, natomiast większość nie przesypia całej nocy przed upływem 1,5-2 latek... także no ciężko.. Przyzwyczaić Do deficytu snu idzie się przyzwyczaić? Dramat

Cóż ja mam takie dziecko właśnie
Noce zaczęła przesypiać dopiero po skończeniu 1,5 roku. A tak pobudki co 2-3 h. Spanie tylko wtedy jak siedzę obok.
Mamoza na moim punkcie dalej trwa. Była próba żłobka (tydzień chodziła po 2 h, w tym 3 dni adaptacji) ale z tej traumy miesiac wychodziła. Do tej pory na hasło przedszkole pokazuje, że ona nie idzie bo ona z mamą będzie
Sama nie spędzi nawet 5 minut. Wymaga ciągłej uwagi.
A do nieprzesypiania nocy idzie się przyzwyczaić ja też z grupy śpiochów. A mimo pobudek byłam bardziej wyspana niż mój mąż po całej przespanej nocy. A jak musiał wstać raz bo płakała, to dopiero zombie z niego było a ja? Młody bóg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 13:59   #3937
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Jupi! Można szaleć Zdarzają się takie dzieci. Mój brat był high need baby (tylko że te kilkanaście lat temu, nikt nie wiedział że coś takiego w ogóle jest). Nie przespal ani jednej nocy przez ponad rok. Co chwila wstawianie do niego. W ciągu dnia drzemki po 10 minut, bo łóżeczko to parzyło. Jedynie w wózku na spacerze dłużej spał.
Mam w rodzinie dzieci mniej lub bardziej wymagające, natomiast większość nie przesypia całej nocy przed upływem 1,5-2 latek... także no ciężko.. Przyzwyczaić Do deficytu snu idzie się przyzwyczaić? Dramat

Pewnie, że się da pierwsze noce jak dziecko spało dłużej to ja się budziłam i sprawdzalam czy oddycha mąż zresztą tak samo, jak przenieslismy syna do jego pokoju i się przekręcal z boku na bok w swoim łóżku wydając z siebie przy tym taki wzdychajacy dźwięk, to zrywalismy się w nocy na równe nogi i był wyścig do pokoju syna w półśnie
Lapalismy się za próg żeby skręcić i wyhamować
Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Noce zaczęła przesypiać dopiero po skończeniu 1,5 roku. A tak pobudki co 2-3 h. Spanie tylko wtedy jak siedzę obok.
Mamoza na moim punkcie dalej trwa. Była próba żłobka (tydzień chodziła po 2 h, w tym 3 dni adaptacji) ale z tej traumy miesiac wychodziła. Do tej pory na hasło przedszkole pokazuje, że ona nie idzie bo ona z mamą będzie
A do nieprzesypiania nocy idzie się przyzwyczaić ja też z grupy śpiochów. A mimo pobudek byłam bardziej wyspana niż mój mąż po całej przespanej nocy. A jak musiał wstać raz bo płakała, to dopiero zombie z niego było a ja? Młody bóg

Piona moje dziecko zaczęło spać po 2 latach i około 3 miesiącach, w sensie że zaczął chociaż co którąś noc przesypiac. Tydzień temu skończył 3 lata, noce przesypia, zasypia tylko ze mną, w nocy jak się o obudzi to oczywiście musi być mama . Ale wiecie jak mi dziwnie jak zaśnie z tata a nie ze mna? matki to jednak wariatki są

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 13:59   #3938
AnnLady
Zakorzenienie

I jak tak sobie myślę o dzieciach moich koleżanek, to takich dzieci jednak dużo jest

Stary 2020-10-20, 13:59   #3939
Paulina1671
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za podzielenie mojej radości
Co do trudów macierzyństwa jakie na nas czekają to nastawiam się na najgorsze. Nie liczę że mój okruszek będzie spokojny i grzeczny i nie powiem boję się co będzie ale damy sobie wszystkie radę. Ja też z tych co lubią sobie pospać, a jak mam wstać o 6 to jest dramat i zasnąć nie mogę ze świadomością że trzeba zaraz wstawać. Pocieszam się tym że tż będzie miał gorzej, on nie dostanie roku wolnego od pracy i mimo niewyspania będzie musiał się zebrać i pójść a z drugiej strony będzie miał odskocznie. Najbardziej się martwię jak to będzie z powrotem do pracy. Zamierzam po 1,5 roku szukać czegoś na pół etatu na początek ale ktoś do pomocy napewno będzie potrzebny bo mój na trzy zmiany pracuje.
Będzie kolorowo

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 14:04   #3940
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że się da pierwsze noce jak dziecko spało dłużej to ja się budziłam i sprawdzalam czy oddycha mąż zresztą tak samo, jak przenieslismy syna do jego pokoju i się przekręcal z boku na bok w swoim łóżku wydając z siebie przy tym taki wzdychajacy dźwięk, to zrywalismy się w nocy na równe nogi i był wyścig do pokoju syna w półśnie
Lapalismy się za próg żeby skręcić i wyhamować
Piona moje dziecko zaczęło spać po 2 latach i około 3 miesiącach, w sensie że zaczął chociaż co którąś noc przesypiac. Tydzień temu skończył 3 lata, noce przesypia, zasypia tylko ze mną, w nocy jak się o obudzi to oczywiście musi być mama . Ale wiecie jak mi dziwnie jak zaśnie z tata a nie ze mna? matki to jednak wariatki są

Ha ha ha piona! Jak moja przespała ciągiem 4 h to ja się budziłam sprawdzić czy oddycha
Tak, matki to wariatki

Stary 2020-10-20, 14:08   #3941
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Stookrotka1991 jak tam po połówkowym!

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 14:15   #3942
echme
Zakorzenienie

Ja bym chciała żebyśmy usypiali córkę na zmianę z mężem, zobaczymy jak będzie. Nie chce żeby była przywiązana tylko do mnie.

Stary 2020-10-20, 14:43   #3943
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała żebyśmy usypiali córkę na zmianę z mężem, zobaczymy jak będzie. Nie chce żeby była przywiązana tylko do mnie.

U mnie zasypiała na cycu więc nic z tego

Stary 2020-10-20, 14:52   #3944
stookrotka1991
Zadomowienie

Po połówkowym dziewczyny wszystko ok jest na szczęście, chłopak 370 gram oglądała wszystkie organy, pracę serduszka także oby tak dalej następne mam zaznaczone 28-32 tydzień to trzecie badanie prenatalne

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 15:00   #3945
echme
Zakorzenienie

Ja tez miałam dzisiaj wizytę, połówkowe na nfz w szpitalu bo prywatnie prawie 2 tygodnie temu miałam. Także dziś jestem 21+5 i mała waży 406g

Stary 2020-10-20, 15:02   #3946
Paulina1671
Zadomowienie

Super dziewczyny że po wizytach wszystko dobrze

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 15:10   #3947
Nairobi89
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy któraś z Was ma pieluchy tetrowe od mamy ginekolog? Jak one jakościowe? I drugie pytanko ma któraś może okrycie kąpielowe z memi bo strasznie mi się podobają ale cena powala

Super ze wizyty udane i że z dzieciaczki wszystko okey
Stary 2020-10-20, 15:50   #3948
Szoszoszo
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Pierwsze dwa tygodnie byłam wrakiem człowieka jak w końcu po około miesiącu ubrałam się, umyłam włosy, umalowałam i miałam któraś z kolei wizytę poloznej to jak mnie zobaczyła to zrobiła wielkie oczy i powiedziała "ooo wreszcie Pani złapała rytm"

Dzień dobry
Wczoraj dopadł mnie już kompletny zjazd. Wieczorem siedziałam i płakałam jak głupia. Ale to już wiele rzeczy się nazbierało. Nie radzę sobie z niczym no ale mąż mnie przytulił i pocieszył i nawet dzisiaj spałam

No super tekst
Jak dobrze, że mąż Cię z tego wyciągnął. Huśtawki nastroju są okropne i na pewno nie ma to wiele wspólnego z rzeczywistością i radzisz sobie super. Trzymaj się

Cytat:
Hej a ja się dziś muszę pochwalić, w końcu za jedno zwolnienie ZUS mi chce zapłacić, zawrotna kwotę 1200zl, a wiszą mi ponad 5tys ale się cieszę że nie będę z pustym kontrm chodzić. Chociaż reszta zwolnień z zasiłków mi zniknęła. Za trzy dni mogę coś kupić w końcu

Hurrrrra! Zawsze coś, dobre i 1200 na początek niech szybko dają resztę!

Cytat:
Zapisałam się do szkoły rodzenia u mnie tylko online są. Tak trafiłam, że akurat jutro są pierwsze zajęcia.

Super, idealnie!

Cytat:

Myślę, że nie ma co się nastawiać na coś konkretnego. Ja zakładam, że lekko nie będzie, ale szczerze, to myślę, że trudno sobie wyobrazić, jak będzie. Mam znajomych, którzy mają w miarę bezproblemowe dzieci - znaczy, że się zdarza! Ale wolę się mentalnie przygotowywać na to, że będzie ciężko, a rzeczywistość tak czy owak nas zaskoczy

Jak by nie było, damy radę! Wszyscy jakoś dają radę, to my też!

Cytat:

Myślę, że przestawienie się na niespanie/spanie bardzo mało będzie bardzo nieprzyjemne, ale pewnie jest realne, w końcu mało kto przy maleńkim dziecku się wysypia ale przeraża mnie ta mamoza i trauma ze żłobkiem, nie wiem, co zrobię w takiej sytuacji... Ale na razie staram się o tym nie myśleć, zobaczymy z czasem, jak to będzie.

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Po połówkowym dziewczyny wszystko ok jest na szczęście, chłopak 370 gram oglądała wszystkie organy, pracę serduszka także oby tak dalej następne mam zaznaczone 28-32 tydzień to trzecie badanie prenatalne

Cytat:
Ja tez miałam dzisiaj wizytę, połówkowe na nfz w szpitalu bo prywatnie prawie 2 tygodnie temu miałam. Także dziś jestem 21+5 i mała waży 406g

Wspaniale, że u Was na wizytach super! Niech rosną maleństwa

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was ma pieluchy tetrowe od mamy ginekolog? Jak one jakościowe? I drugie pytanko ma któraś może okrycie kąpielowe z memi bo strasznie mi się podobają ale cena powala

Ja nie mam ani jednego, ani drugiego, chciałam tylko napisać, że mnie też się bardzo podobają te okrycia z memi ale cena mnie właśnie powaliła i nie zamierzam zamawiać.

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2020-10-20 o 15:52
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 15:59   #3949
kaewso
Rozeznanie

Hej dziewczyny, dzisiaj wybrałam w końcu położną środowiskową i pod koniec tygodnia jadę się do niej zapisać. Jeśli chodzi o opiekę przed porodem, to do tej pory robiła to w formie zajęć szkoły rodzenia w placówce, ale teraz ze względu na covid będzie uruchamiać online i jak tylko wypełnię deklarację, to da mi dostęp do materiałów. Przez telefon brzmiała super, zrobiła na mnie dobre wrażenie i myślę, że będę zadowolona.

Aaa, i przyszło do mnie zamówienie z lisków - moje pierwsze wyprawkowe

Jeśli chodzi o wstawanie w nocy do dziecka, to nie chcę nawet o tym jeszcze myśleć. Na samą myśl już jestem zmęczona Ja jestem zdecydowanie team śpiochów, więc będzie ciężko. Pomyśleć, że od gimnazjum prawie codziennie wstawałam o 5:30-6:00 i żyłam. Ta cała pandemia i praca z domu mnie rozleniwiła, nie wyobrażam sobie teraz wczesnych pobudek i wstawania w nocy. Będę jak zombie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
My z kolei tutisa odrzuciliśmy, bo nam nie do końca leżał wizualnie.
No to chyba jednak nie jesteśmy "wątkowymi siostrami"

Cytat:
A jaki zestaw stworzyłaś w ikea? Z jakich mebli?

Z systemu Plasta, robi się właściwie dowolną kombinację, coś jak ich system pax, tylko ten ma dużo dostępnych wysokości i głębokości, bo jest dedykowany pod skosy. Złożyłam sobie 2 komody z szufladami o szerokości 60 i głębokości 57-60 cm (nie pamiętam dokładnie) i do tego 2 szafy 60 cm - do szaf od razu dodałam półki i koszyczki. Można dowolnie zmieniać wnętrze meble (szuflady, półki, koszyczki, wieszaki itp) i dostosować front mebli (dużo uchwytów do wyboru, nóżki itp). I dla mnie ten zestaw jest super, bo komody są głębokie i idealnie nam pasuje wymiarami pod to czego szukaliśmy. W wielu seriach komody były na 35-40 cm głębokości, a ja kiedyś taką miałam i jednak nie są za bardzo pojemne.

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
No my ostatnio robilismy komode i ogromną biblioteczke (od podlogi do prawie sufitu), więc nie widzę w tym nic dziwnego

Ja dzisiaj miałam bardzo kiepski dzień. Bardzo bolał mnie od rana brzuch, ganiałam do toalety, a w pewnym momencie tak mnie zemdlilo ze myślałam, że zemdleję
Ale rano miałam miła sytuację - po raz pierwszy wychodząc do pracy po 5 rano spotkałam sąsiada. Przytrzymal mi windę i chwilę bardzo miło pogadaliśmy. Na koniec zyczylismy sobie miłego dnia Mala rzecz a jak może ucieszyć

No jasne, można zrobić i komodę. Aczkolwiek wydaje mi się, że komoda na wymiar wyjdzie drogo. Meble na całą ścianę to coś innego, bo tego w sklepach nie dopasujesz idealnie.

Mam nadzieję, że już się dobrze czujesz I jaka miła sytuacja z windą, mały gest, a cieszy

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość

Super!

Cytat:

Ekstra!
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 16:02   #3950
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzisiaj wybrałam w końcu położną środowiskową i pod koniec tygodnia jadę się do niej zapisać. Jeśli chodzi o opiekę przed porodem, to do tej pory robiła to w formie zajęć szkoły rodzenia w placówce, ale teraz ze względu na covid będzie uruchamiać online i jak tylko wypełnię deklarację, to da mi dostęp do materiałów. Przez telefon brzmiała super, zrobiła na mnie dobre wrażenie i myślę, że będę zadowolona.

Jeśli chodzi o wstawanie w nocy do dziecka, to nie chcę nawet o tym jeszcze myśleć. Na samą myśl już jestem zmęczona Ja jestem zdecydowanie team śpiochów, więc będzie ciężko. Pomyśleć, że od gimnazjum prawie codziennie wstawałam o 5:30-6:00 i żyłam. Ta cała pandemia i praca z domu mnie rozleniwiła, nie wyobrażam sobie teraz wczesnych pobudek i wstawania w nocy. Będę jak zombie

Z systemu Plasta, robi się właściwie dowolną kombinację, coś jak ich system pax, tylko ten ma dużo dostępnych wysokości i głębokości, bo jest dedykowany pod skosy. Złożyłam sobie 2 komody z szufladami o szerokości 60 i głębokości 57-60 cm (nie pamiętam dokładnie) i do tego 2 szafy 60 cm - do szaf od razu dodałam półki i koszyczki. Można dowolnie zmieniać wnętrze meble (szuflady, półki, koszyczki, wieszaki itp) i dostosować front mebli (dużo uchwytów do wyboru, nóżki itp). I dla mnie ten zestaw jest super, bo komody są głębokie i idealnie nam pasuje wymiarami pod to czego szukaliśmy. W wielu seriach komody były na 35-40 cm głębokości, a ja kiedyś taką miałam i jednak nie są za bardzo pojemne.

No jasne, można zrobić i komodę. Aczkolwiek wydaje mi się, że komoda na wymiar wyjdzie drogo. Meble na całą ścianę to coś innego, bo tego w sklepach nie dopasujesz idealnie.

Mam nadzieję, że już się dobrze czujesz I jaka miła sytuacja z windą, mały gest, a cieszy

Super

Super!

Ekstra!
Ile wyszło Cię za te meble? Bo ja szukam takiego regału, ale one wszystkie są mega płytkie i może tam bym coś pokombinowala dałoby radę ogarnąć? Screenshot_2020-10-20-16-02-08-187_pl.allegro.jpg

Stary 2020-10-20, 16:17   #3951
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Ile wyszło Cię za te meble? Bo ja szukam takiego regału, ale one wszystkie są mega płytkie i może tam bym coś pokombinowala dałoby radę ogarnąć? Załącznik 7730417

Powinno się dać, aż nawet Ci spróbowałam zrobić szerokość 60, głębokość 57, wysokość 181 (z nóżkami więcej). Za to wychodzi 505 zl. A jakbyś potrzebowała wyższe, to jeszcze można dodać u góry element na 40 cm wysokości.
Tu Ci wklejam screen, a jakbyś chciała sobie regał edytować, to tutaj masz link do tego, co zrobiłam: https://www.ikea.com/addon-app/plats...Type=copy_link

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png ikea regał.PNG (119,8 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez kaewso
Czas edycji: 2020-10-20 o 16:22
Stary 2020-10-20, 16:23   #3952
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

najwyraźniej coś nam pod tym względem nie pykło ja i tż jednak wolimy bardziej kanciaki, mniej jajo

Super z położną!
Ja w ogóle nie wiem, jak się do tego zabrać, na razie planuję pójść do placówki NFZ, w której działa fajna położna, może uda mi się tam zapisać, bo na razie to jestem zapisana do przychodni, w której nie byłam od 8 lat, w dodatku megadaleko. Nie ogarniam zupełnie tych kwestii NFZ-owskich.

I jak zamówienie? Fajne rzeczy?
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 16:28   #3953
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się dać, aż nawet Ci spróbowałam zrobić szerokość 60, głębokość 57, wysokość 181 (z nóżkami więcej). Za to wychodzi 505 zl. A jakbyś potrzebowała wyższe, to jeszcze można dodać u góry element na 40 cm wysokości.
Tu Ci wklejam screen, a jakbyś chciała sobie regał edytować, to tutaj masz link do tego, co zrobiłam: https://www.ikea.com/addon-app/plats...Type=copy_link

Kobieto złota, niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi
Próbowałam sama ale ni ciula mi nie wychodziło

Stary 2020-10-20, 16:40   #3954
kaewso
Rozeznanie

Szoszoszo, wpisałam w google położna nfz + moje osiedle i tak znalazłam. Sprawdziłam opinie na fb i google, były spoko, więc zadzwoniłam.

Za to nie wiem jak będę miała ogarnąć z dzieckiem wybór placówki i lekarza na nfz, potem te wszystkie wizyty, szczepienia itp. Człowiek się już przez kilka lat przyzwyczaił do LuxMed/Medicover, to potem z tym nfz nie jest już tak łatwo.

Jeszcze muszę ogarnąć położną do porodu.

Zamówienie super, nie wiem czy dlatego, że to pierwsze rzeczy dla dziecka, czy tak ogólnie, ale jest ekscytacja A Twoje już przyszło? Zadowolona? Brokuł fajny?

Cytat:
Kobieto złota, niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi
Próbowałam sama ale ni ciula mi nie wychodziło

A o takie coś chodziło? Wymiary pasują? Możesz sobie dodać nóżki, jeśli by Ci bardziej pasowało, tak samo uchwyty do szuflad.

Na razie wystarczy to jedno zdrowe

Pół soboty spędziłam w tym programie, więc ten regał dla Ciebie to było tylko 5 minut. Na początku też mi tam nie bardzo wychodziło
Stary 2020-10-20, 16:54   #3955
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ten ręczniczek bambusowy z uszkami jakby co z memi

Stary 2020-10-20, 16:55   #3956
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten ręczniczek bambusowy z uszkami jakby co z memi

Ooo i jak? Jak materiał i kocyk z memi tez chyba masz dobrze pamietam?

Stary 2020-10-20, 16:59   #3957
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo i jak? Jak materiał i kocyk z memi tez chyba masz dobrze pamietam?

Mam kocyk z memi z lullalove też mam merynosa i 100% bambuska. Kocyków ci u mnie dostatek
pełen zachwyt nad ręczniczkiem. Bardzo podoba mi się rozwiązanie z tym zawieszeniem ręczniczka na swojej szyji na tym pasku i od razu siup dziecko tulisz.
Macalam inne ręczniczki w smyku czy pepco i to nie jest to lullalove ma podobne rozwiązanie w swoich ręcznikach.

Stary 2020-10-20, 16:59   #3958
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zamówiłam ulewajki, muślinowe i chyba właśnie tetrowe. Jak będzie jutro kurier to dam znać Tylko ja nie mam porównania z innymi,bo jeszcze innych nie kupowałam.

Okrycie kąpielowe z memi brała Luzia
Ja kupiłam u mamyginekolog.

Moje zamówienie z Lisków też już do mnie idzie. Więc jak dobrze pójdzie to jutro dwie paczki do mnie przyjdą

Będę w tygodniu dzwonić do szkoły rodzenia na NFZ. Prowadzi ją położna, którą chce wybrać na środowiskową. Póki co zajęcia odbywają się normalnie a nie online.

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-20, 17:01   #3959
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamówiłam ulewajki, muślinowe i chyba właśnie tetrowe. Jak będzie jutro kurier to dam znać Tylko ja nie mam porównania z innymi,bo jeszcze innych nie kupowałam.

Okrycie kąpielowe z memi brała Luzia
Ja kupiłam u mamyginekolog.

Moje zamówienie z Lisków też już do mnie idzie. Więc jak dobrze pójdzie to jutro dwie paczki do mnie przyjdą

Będę w tygodniu dzwonić do szkoły rodzenia na NFZ. Prowadzi ją położna, którą chce wybrać na środowiskową. Póki co zajęcia odbywają się normalnie a nie online.

Moje z bukaczkiem dzisiaj wjechało ale stoi nierozpakowane bo mi brak weny

Ja jutro muszę iść do przychodni wypełnić deklaracje na polozna środowiskowa. Wymóg do szkoły rodzenia. A ja tam nikogo nie znam

Stary 2020-10-20, 17:06   #3960
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kocyk z memi z lullalove też mam merynosa i 100% bambuska. Kocyków ci u mnie dostatek
pełen zachwyt nad ręczniczkiem. Bardzo podoba mi się rozwiązanie z tym zawieszeniem ręczniczka na swojej szyji na tym pasku i od razu siup dziecko tulisz.
Macalam inne ręczniczki w smyku czy pepco i to nie jest to lullalove ma podobne rozwiązanie w swoich ręcznikach.

Ooo a ktory kocyk wedlug Ciebie lepszy memi czy lullalove?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości