|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3
Monia sorry, ale jak szukałas pracy w handlu to chyba wiedziałaś, że weekendy też są pracujące? Jeśli tak to pretensje możesz mieć tylko do siebie. Jak ci to nie odpowiadało to mogłaś zrezygnować i tyle. Najczęściej za niedziele jest jakiś dzień wolny w tygodniu, więc można coś np załatwić w urzędzie (w niedzielę byś nie załatwiła). Co do dodatków za pracę w weekendy to chyba musisz się dogadywać z pracodawcą.
Mogę ci wymienić multum zawodów, które pracują w niedzielę czy święta, więc nie,nie tylko kasjerzy są tacy poszkodowani 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Moniu, to nie jest wątek do stwierdzenia, że w sumie to cieszysz się z wolnej niedzieli bo Cię zjedzą
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#933 |
|
🦄
|
Spoko, ja rozumiem, ze ktos sie cieszy z wolnej niedzieli. Ale nie demonizujmy, że za niedziele nic nie ma, bo Kodeks Pracy wyraźnie mowi, co przysługuje za pracę w niedziele i święta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#935 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ja się nie chcę sprzeczać, który wróbel ma nóżkę bardziej, ale są takie zawody, w ktorych pracuje się w weekend, w zamian dostając dzien wolny w tygodniu na przykład. A z tym wolnym dla kasjerek chodziło jak zwykle: napuścić jedną grupę zawodową na drugą.
I działa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88221252]Kasjerach i ich dobru? A kasjerzy pracują więcej niż 40h tygodniowo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W dobie pandemii i sklepów otwartych od 6 do 24 albo 24 godziny - obstawiam, że tak w moich sklepach, do których chodzę widzę ciągle ten sam skład, żadnych nowych twarzy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#937 |
|
Zadomowienie
|
Sama prawda.
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka jest dla ciebie różnica, czy odpoczywasz w niedzielę, czy w środę? Bo dla mnie żadna, sama mam wole piątki zamiast niedziel, bo mi to bardziej pasuje i się zastanawiam, czy to jest jakaś różnica dla ludzi, jaki dzień mają wolny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie to, że ludzie dyskutują tylko o pracownikach handlu- jaka to praca ciężka, jak im źle. Ale wiele jest zawodów, w których pracuje się w weekendy czy na 3 zmiany. A nawet zmiany 12 godzinne (po których potem są dni wolne). I też oczywiście nie jest tak, że każdy weekend jest pracujący jednak w mojej branży np. jesienią i zimą było dużo pracy i często były nadgodziny w tym okresie. Zdarzali się pracownicy, którzy pracowali niemal cały tydzień po 12 godzin (bo zmiany są 12 godzinne) oczywiście nadgodziny były płatne dodatkowo.
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#941 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego nigdy nie pójdę do pracy w niedzielę, chyba, że tak mnie przyciśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88221524]Mnie to robi różnicę.
Dlatego nigdy nie pójdę do pracy w niedzielę, chyba, że tak mnie przyciśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Jak się ma dzieci to jest zupełnie inna sytuacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym trochę społeczeństwo jest nastawione na pracę pon-pt i łatwiej coś zorganizować w niedzielę, czy w sobotę wieczorem i w niedziele odpoczywać. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu jak ma się dzieci to chce się z nimi spędzać więcej czasu. W weekendy jest właśnie go więcej, bo w tygodniu wiadomo, że dorośli mają pracę, a dzieci przedszkole czy szkołę.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wiele zawodów pracuje w weekendy, ale jednak dalej utarło się, że piątek piąteczek piątunio i cały weekend wolny. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzeniona
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88222002]No i ja tak właśnie mam i dlatego nie poszłabym do sklepu, który jest otwarty w niedzielę, a potem płakała, że muszę pracować w niedzielę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No dokładnie. Analogicznie mam koleżankę, która pracuje tylko na drugie zmiany, bo dzięki temu siedzi rano z dzieckiem i nie muszą płacić za żłobek czy nianię (mąż pracuje od rana), ale mówi, że jak dziecko pójdzie do szkoły, to będzie chciała zmienić pracę. Po prostu idzie się do danej pracy z całym dobrodziejstwem inwentarza i nikt jej nie broni zmienić, jeśli nam nie odpowiadają dni/godziny pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2020-10-21 o 13:24 |
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieemocjonujcie sie bo jak pisze rozumialam to i dawalam rade. Chodzi mi tylko o to ze do dobrego sie czlowiek przyzwyczaja i mi pasuja te wolne niedziele lub np mieszane troche handlowych troche niehandlowych jak bylo jeszcze wczesniej zanim zmniejszyli ilosc.Tak troche ludzi pracuje w weekendy ale gdyby spojrzec procentowo to raczej wiekszosc ludzi pracuje od poniedzialku do piatku, moj chlopak tez wiec ta wolna niedziela to czasem odpoczynek dla mnie a czasem czas dla nas wiec sie przydaje. No albo gdy jest uroczystosc rodzinna w niedziele to nie trzeba kombinowac zeby byla wolna bo zawsze jest wolna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jak szłam na studia to poszłam do handlu i wiedziałam, że weekendy będą dla mnie nie istnieć bo albo praca albo studia. W jedne wakacje musiałam siedzieć we wszystkie weekendy bo osoba wyleciała z mojego punktu a nikt nie chciał pracować w weekendy a kierownik na wakacje przyjąć osoby także nie chciał. No zła jak osa, ale pracowałam. Wtedy mi tak to robiło, że miałam wolne w tygodniu jak nic bo wszyscy w tygodniu pracowali więc ma głupie jezioro nie pojechałam bo nie miałam z kim. Nawet na działkę nie jechałam bo, także, nie miałam z kim a samej to już takiej frajdy nie było. Jak weszły niehandlowe to, tak w głębi serca, się ucieszyłam, choć obawiałam się o miejsca pracy w mojej firmie. Na szczęście nie było strat takich aby zwalniać ludzi. Odbiło się. Po studiach chciałam pierwsze co pracę zmienić bo już chcę odzyskać weekendy, ale korona przybyła i do pracy w zawodzie nie przyjmują a więc potulnie siedzę i czekam aż wszystko się skończy rozsyłając cv i tak gdzie mogę ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#954 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Do tej pory widzę, że polityka tej firmy się nie zmieniła, bo bezdzietne koleżanki jeżdżą na wakacje we wrześniu i październiku ( a chciałyby w sezonie ). Dobrze, że mamy fb i instagram, jestem na bieżąco.
|
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć tytuł jasno nie wskazuje dla kogo to wątek Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#958 | |||
|
🦄
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(co roku jest ten sam cyrk i bardzo się cieszę, że w nim nie uczestniczę, jedynie w tym urlopy podpisywali jak leci pewnie z obawy przed wysypem L4)
|
|
|
#959 |
|
Konto usunięte
|
Z drugiej strony co mają zrobić dzieciaci? Zwolnić dziecko ze szkoły, żeby pojechać na wakacje?
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
A co mają zrobic niedzieciaci jezeli powiedzmy partner moze wziac urlop tylko w lipcu a we wrzesniu czy pazdzierniku juz nie? Albo chca pojechac na mazury a nie do egiptu?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

26.08.2023

po prostu jak ma się dzieci to chce się z nimi spędzać więcej czasu. W weekendy jest właśnie go więcej, bo w tygodniu wiadomo, że dorośli mają pracę, a dzieci przedszkole czy szkołę.
Nieemocjonujcie sie bo jak pisze rozumialam to i dawalam rade. Chodzi mi tylko o to ze do dobrego sie czlowiek przyzwyczaja i mi pasuja te wolne niedziele lub np mieszane troche handlowych troche niehandlowych jak bylo jeszcze wczesniej zanim zmniejszyli ilosc.

(co roku jest ten sam cyrk i bardzo się cieszę, że w nim nie uczestniczę, jedynie w tym urlopy podpisywali jak leci pewnie z obawy przed wysypem L4)