|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Te ceny poniżej 2tys jak się wyświetlają czasem w internecie to za samą spacerówkę. Trochę to mylące. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-22 o 11:41 |
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ciotka zachorowała. Na szczęście nie mieliśmy z nią kontaktu. Cytat:
Ale będziemy jeszcze jechać do sklepu i spojrzymy na inne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My mamy wózek po synku baby design husky. I spacerówke joie litetrax (czy jakoś tak) ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także aż tak źle nie jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4116 | |||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej, zostawić Was na jeden dzień i tyle nadrabiania
![]() Byłam dzisiaj wypełnić deklarację do położnej na nfz, bardzo fajna! Dostałam w prezencie kilka produktów i próbek, w tym np. smoczek dynamiczny z Lovi, butelka z Lovi, Sudocream i próbki kosmetyków, płynu do prania, pampersy. Fajnie Najbardziej to mnie ten smoczek i butelka zaskoczył. Położna będzie prowadzić szkołę rodzenia online, w ramach nfz, więc w sumie może nie będę musiała już nigdzie indziej się zapisywać. Zawsze to kilka stów w kieszeni Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem czy pomogłam, też zupełnie nie ogarniam wizyt i opieki na NFZ. Będę musiała znaleźć przychodnię i lekarza pediatrę, do którego zapiszę dziecko. To dopiero będzie zadanie ![]() Cytat:
![]() Ogólnie to: Homeland, Broadchurch, Ozark, Breaking Bad i potem Better call Saul, The affair, Mindhunter, Bodyguard, Sherlock, Narcos, Orange is the new black, How to Get Away with Murder, Dom z papieru, Trzynaście powodów, You, The crown, Mad men, House of cards. A z takich luźnych seriali to: Workin' moms, Grace and Frankie, How I met your mother, The big bang theory, Suits, The good wife, The good place, Jane the virgin, Emily in Paris, Great news, Good girls, Dynastia, Słodkie magnolie, One day at a time, The Kominsky method, Dead to me. Kto teraz mi coś poleci? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie się zastanawiam czy takie puzzle piankowe nie będą lepsze od maty? One są twardsze chyba i łatwiej dziecku będzie na nich się poruszać? Dobrze myślę? Bo mata to chyba miękka będzie? Cytat:
|
|||||||||||||||
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Spodobało mi się to łóżeczko, ale ma tylko dwa wyjmowane szczebelki. Czy to nie za mało?
|
|
#4118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() U nas wreszcie trochę słoneczka się pojawiło, ale jestem jakaś przytępiona przez ból głowy ![]() Cytat:
![]() Widziałam dyskusję o fryzjerach... Ja chodzę mniej więcej raz w roku z obowiązku, na samo podcięcie. Wreszcie znalazłam fryzjerkę, któremu ufam. I dopóki nie farbuję, nie planuję chodzić częściej Mam nadzieję, że doczekasz się wizyty bez problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że do poniedziałku, nie dłużej Cytat:
Zazdroszczę Ci bardzo, że masz to już za sobą, ja się ciągle zbieram, żeby zadzwonić do tej przychodni i jakoś nie mogę ![]() Niezła lista! Dzięki, też sobie wynotowałam parę tytułów, których jeszcze nie mam na liście. Lista jest długa ale ja się słabo wkręcam w seriale, ostatnie, co obejrzałam i mnie naprawdę wciągnęło, to "Genialna przyjaciółka" (to w sumie nie Netflix, tylko HBO), ogromnie podobała mi się książka i byłam megaciekawa, jak to zrobię.A reszta... zaczynam i rzadko kończę, jakoś kończy mi się motywacja. Tak miałam z "The Affair", miałam po każdym odcinku takiego doła, że w połowie drugiego sezonu się poddałam ![]() Niedawno wróciłam do "You" i jest szansa, że tym razem obejrzę do końca
|
||||
|
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam wpis jednej pani na fb, która urodziła dopiero co w szpitalu praskim w Warszawie (mój pierwszy wybór), że na sali przedporodowej i na oddziale musiała mieć maseczkę, a podczas porodu przyłbicę. No powaliło ich do reszty chyba... Mam nadzieję, ze do lutego się to jakoś wyprostuje wszystko bo sobie tego nie wyobrażam.
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że do lutego sytuacja się w miarę unormuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na podłogę w kuchni puzzle piankowe czarno białe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4123 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy u Was też jest taka inwazja biedronek? Taka dzisiaj słoneczna pogoda, otworzyłam okno w pokoju, poszłam do kuchni zrobić picie, wracam, a w pokoju tak z 30 biedronek...
Cytat:
![]() "The Affair" też trochę męczyłam, ale jak się rozchorowałam i nie miałam siły na nic więcej niż leżenie i seriale, to akurat dokończyłam. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj uczestniczyłam w webinarze dotyczacym właśnie porodów w czasach pandemii i niestety te maseczki podczas porodu to już prawie wszędzie obowiązują. Generalnie się lekko podłamałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby to nie te gryzące. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso biedronek nie mamy. Za to muchy cały czas bo tz ma krowy.
Mam skierowanie do okulisty. Pojadę do miasta rodzinnego bo tam mam zaufaną. Od prawie 20 lat co roku jestem u niej na wizycie i zawsze pamięta że nie lubię kropelek. Jakie ja sceny robiłam jak miałam mieć kropelki : torba: cała przychodnia mnie słyszała Tylko nie wiem na kiedy się zapisać? Bez problemu mnie przyjmie Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
ciekawe czy by byli tacy mądrzy i podpisali by papier że w razie czego zapłacą odszkodowanieWysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy dalej moskitierę w oknie balkonowym i chodzi po tej siatce pelno biedronek i po szybach. Się zastanawialiśmy o co chodzi ![]() Te maseczki podczas porodu to jakiś dramat. Trzeba mieć łeb żeby coś takiego wymyślić, no i zapewne być facetem, który nie ma o tym pojęcia. Nie wierzę ![]() Dostałam pismo z zusu ze mam niezwłocznie w ciągu 7 dni poinformować ich o dacie porodu, bo po porodzie jak będę na l4 to nie zamierzają mi płacić i mam i w tedy oddać kasę z odsetkami jeśli nie powiadomię. I teraz nie wiem czy już teraz mam im powiedzieć czy jak urodzę. Przecież to może być i dwa tyg po terminie. Poza tym chcą jakieś info szpitalne. Nic nie rozumiem tylko się zdenerwowałam, muszę jutro tam pójść. Jeszcze gadają ze jak coś mam im kasę oddawać a sami co robią 🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy zdaje egzamin? To chyba zależy od dziecka. Przy pierwszym nie zdała ale to ciężki przypadek jest ![]() ![]() W jej przypadku nic się nie sprawdziło: i szumis, i karuzela, i mata, i spacery, i jazda samochodem, leżenie na brzuchu było beee, łóżeczko i wózek parzyły w pupę, i nie wiem co tam jeszcze ![]() wszystko co działało na inne dzieci u nas było o kant upa potłuc ![]() Ale mata jest ogólnie super. My ją dostaliśmy ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso - wzięłam majtki z koronką w rozmiarze S. Nie cisną.
Przed ciążą nosiłam XS/S (w zależności od marki). Także jak tyłek Ci nie urósł to weź ten sam rozmiar co przed ciążą ![]() ![]() Byłam w Pepco. Wzięłam sobie dwie luźniejsze bluzki. Nie lubię ubrań z Pepco, no ale na ciążowe nie mam zamiaru wydawać kasy... Dziewczyny, Trybunał konstytucyjny orzekł o niezgodności przesłanki. Także nie będzie można przerwać ciąży z powodu nieuleczalnych wad płodu. Średniowiecze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym państwie dbanie o takie dzieci kończy się w momencie urodzenia. Potem sypną jakieś grosze dodatku pielęgnacyjnego i mamy Was gdzieś.
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-22 o 16:07 |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Skopiowane od Karolina Klesta Błękitny Poród:
Rozdzielenie matki i dziecka Jest to NIEZGODNE Z PRAWEM. Nawet jeśli wyszedłby Wam pozytywny wynik na koronę, to macie prawo być z dzieckiem cały czas. I karmić piersią! Końcem wrzesnia Ministerstwo Zdrowia zmieniło swój stosunek do sprawy na nasza korzyść. W skrócie- jadąc na IP PRZED PORODEM musicie mieć podpisane oświadczenie, ze nie zgadzacie się na separacje nawet jeśli test na koronę wyjdzie pozytywny. Tutaj linki do MZ: https://www.gov.pl/web/zdrowie/wytyc...rfbJkKSxKsx9VU PATRZ: punkt 20 i 21 I moje oświadczenie, gdyby ktoś chciał wzór: "Ja, X Y , legitymująca się dowodem osobistym XXXX, świadoma ryzyka i zagrożeń z tego płynących NIE ZGADZAM SIĘ NA IZOLACJĘ mojego nowonarodzonego dziecka w przypadku stwierdzenia przeze mnie pozytywnego wyniku testu na COVID-19. Chcę, aby dziecko pozostawało ciągle przy mnie, bez względu na jego wynik testu. Będę karmić dziecko piersią i pozostanę z nim w kontakcie skóra do skóry. Powołuję się przy tym na oficjalne stanowisko w tej sprawie Ministerstwa Zdrowia z dnia 29.września 2020, które również załączam do tego dokumentu." Poród w maseczce Również jest to niezgodne z prawem... nikt nie ma prawa wymagać od Was, żebyście rodziły w maseczce. W razie jak ktoś będzie od Was wymagał założenia maseczki na porodówce, warto taki dokument pokazać: https://drive.google.com/file/d/1M3Q...WX2ubhiZFCjQas Prawnik/ pełnomocnictwo Wiele dziewczyn poleca Anna Makara, która pomaga walczyć o prawa pacjenta ze szpitalem (m.in.zeby nie rodzielac) Jak któraś chce dostać ofertę od p.Anny, to tutaj link do jej profilu na FB, wysyła ofertę w wiadomości prywatnej: https://www.facebook.com/anna.makara |
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
Sprawdzała się super, ale była dosyć ciężka, a my nie mieliśmy w poprzednim mieszkaniu windy ani zjazdu że schodków w bloku i kupiliśmy żeby mnie trochę odciążyć
![]() Cytat:
dobrze, że bez duszności. Chyba nikogo to nie ominie... Cytat:
tylko pomacalam ![]() To ten https://allegro.pl/oferta/bambusowe-...UaAjYzEALw_wcB A co do puzzli, bylam mocno wkręcona w profile fizjoterapeutow i właśnie puzzle piankowe były polecane że względu na twardosc i że pomagają w przewracaniu, itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Też bym chciała je kupić i zastanawiałam się czy brać ze Smyka (w sensie, czy są dobre). Bardzo dobry pomysł!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o tej macie? Też z tiny love. Czy noworodek będzie w stanie zobaczyć takie kolory? Strasznie mi się spodobała
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia co się w tym kraju dzieje.. Na wątku o t. Aż wrze. Mamy średniowiecze. Mam nadzieję, że fundację znajdą jakiś sposób na omijanie tego.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

♀️
Choć fajna jest to Lionelo Timon. 

Najbardziej to mnie ten smoczek i butelka zaskoczył. Położna będzie prowadzić szkołę rodzenia online, w ramach nfz, więc w sumie może nie będę musiała już nigdzie indziej się zapisywać. Zawsze to kilka stów w kieszeni 

wiem, że pewnie niesłusznie, ale naprawdę się odzwyczaiłam.
nic nie gryzie, nic nie ściska, nic nie włazi.
Całkiem nieźle mi to wychodzi! Klient zadowolony 

aaa i już się nie mogę doczekać i wierze,że rząd dzisiaj nie zamknie fryzjerów bo w sobotę mam wizytę
dobrze, że do poniedziałku, nie dłużej 

ciekawe czy by byli tacy mądrzy i podpisali by papier że w razie czego zapłacą odszkodowanie
mamy dalej moskitierę w oknie balkonowym i chodzi po tej siatce pelno biedronek i po szybach. Się zastanawialiśmy o co chodzi 
🤷☠♀️