|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
No to skoro w kościele jest takie wielkie ryzyko to ja nie chce nawet myśleć o szkołach, przedszkolach, fryzjerach itd. Jeśli zamkną całkiem kościół to tym bardziej powinni zamknąć przedszkola czy podstawówki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą przed Wielkanocą w Lublinie była spowiedź drive thru. Ksiądz w jednym samochodzie, podjeżdżało się drugim, maseczki i te sprawy. Wciąż osobiście, ale na pewien dystans. Nawiasem mówiąc sporo ludzi (szczególnie starszych) takrtuje spowiednika trochę jak psychologa, trochę jak powiernika, któremu może poskarżyć się na męża-pijaka albo wredną żonę. Szczególnie tak się dzieje na wsiach. |
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem niewierząca ale jestem w stanie zrozumieć, że dla osoby głęboko wierzącej to jest priorytet ponad wszystkim innym. Ponad zdrowiem, rodziną, pracą, dosłownie wszystkim. Ja znam osoby, dla których Bóg jest na absolutnym piedestale, przed wszystkim i przed wszystkimi, mimo że maja rodziny. Jest mi to obcy światopogląd, natomiast potrafię to zrozumieć. Dla kogoś ta spowiedź może być warta więcej niż cokolwiek na świecie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po części rozumiem, po części nie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228729]No to skoro w kościele jest takie wielkie ryzyko to ja nie chce nawet myśleć o szkołach, przedszkolach, fryzjerach itd. Jeśli zamkną całkiem kościół to tym bardziej powinni zamknąć przedszkola czy podstawówki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Nie mają pieniędzy aby zamknąć przedszkola i podstawówki 1-3. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228718]Mam takie same przemyślenia jak Ty. Dużo osób się oburzało za zamknięcie innych biznesów, teraz doszła gastro i protesty. Ale jak ktoś się odezwie w sprawie kościoła, to jest od razu inna rozmowa. Dziś tu broniono seniorów, ze nie można im zakazywać wychodzić i żyć - często dla nich ta msza jest wszystkim co maja. Mam takie wrażenie, ze to jest - zamknęli nam coś tam, to kościoły tez maja być zamknięte i koniec kropka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Jeszcze inne przemyślenia przychodzą mi do głowy. Że my, Polacy, lubimy sobie znaleźć zawsze grupę społeczną, którą będziemy obgadywać. Jeszcze przed epidemią przecież były memy pt. "Powiedzcie mi gdzie te wszystkie stare dziadki jeżdżą porannymi autobusami i blokują miejsce nam, jadącym do pracy?". I ludzie zżymali się na seniorów, dziadków czy moherki, a nie np. na sebixów z głośnikiem jbl odpalonym na maksa albo dzieciaki, które wskakują do autobusów z hulajnogami i ustawiają się tak, że przejść się nie da (obserwuję taką jedną grupkę u mnie na osiedlu, za każdym razem przejeżdżają jeden przystanek, jakby nie mogli go przejechać na tych hulajkach ).
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228735]Ja jestem niewierząca ale jestem w stanie zrozumieć, że dla osoby głęboko wierzącej to jest priorytet ponad wszystkim innym. Ponad zdrowiem, rodziną, pracą, dosłownie wszystkim. Ja znam osoby, dla których Bóg jest na absolutnym piedestale, przed wszystkim i przed wszystkimi, mimo że maja rodziny. Jest mi to obcy światopogląd, natomiast potrafię to zrozumieć. Dla kogoś ta spowiedź może być warta więcej niż cokolwiek na świecie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]To już zahacza o fanatyzm religijny a nie zdrową postawę i relację z Bogiem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale są jeszcze fizjoterapeuci, tatuażysci, masażyści, kosmetyczki, fryzjerzy, galerie handlowe i kilka innych Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228743]Ale są jeszcze fizjoterapeuci, tatuażysci, masażyści, kosmetyczki, fryzjerzy, galerie handlowe i kilka innych
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No i spokojnie, rząd niedługo pewnie się nimi zajmie. Tylko znowu - to są kosztowne sprawy a rząd już nie ma kasy na kolejne postojowe, anulowanie zusow i mikropożyczek. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie jest fanatyzm, tak postuluje chyba każda religia, ze relacja z Bogiem ma być na pierwszym miejscu. Nic wyjątkowego. Bóg dla chrześcijan nie ma być dodatkiem tylko sensem ich życiach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tutaj taka mała dygresja osobista. W 2013 roku miałam wypadek komunikacyjny. Babka wjechała w grupę rowerzystów, ja znalazłam się pod podwoziem samochodu, obróciło mnie o 90 st., tak, że moje nogi nagle znalazły się między przednią a tylną osią samochodu. Nim świadkowie doskoczyli i zatrzymali samochód upłynęło może kilka sekund, a może ułamek sekundy. W tym krótkim czasie zdążyłam pomyśleć, że: 1. moja śmierć strasznie zrani moich rodziców, 2. kto się zajmie kotem? (mimo, że wszystko potoczyło się szybko, mi skojarzył się wiersz W. Szymborskiej "Kot w pustym mieszkaniu"), 3. nie jestem w stanie łaski uświęcającej. Tak, dokładnie w tej kolejności te myśli się pojawiły ![]() Więc dla mnie naprawdę to jest ważne, i nawet jeśli ktoś nie potrafi tego zrozumieć (tutaj nie piszę wyłącznie do Ciebie), to żeby przynajmniej to tolerował. |
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228747]To nie jest fanatyzm, tak postuluje chyba każda religia, ze relacja z Bogiem ma być na pierwszym miejscu. Nic wyjątkowego. Bóg dla chrześcijan nie ma być dodatkiem tylko sensem ich życiach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Wikipedia: "Fanatyzm - postawa przejawiająca się w pozbawionym krytycznego dystansu i umiaru przywiązaniu do wyznawanych idei i zasad, bezgranicznej i bezwarunkowej identyfikacji, nietolerancji dla jakichkolwiek przekonań lub rozwiązań alternatywnych, braku gotowości do dyskusji i dialogu, odmowie przyznania nawet częściowej słuszności zwolennikom poglądów odmiennych i rzecznikom dążeń przeciwstawnych".No dla mnie to co opisałaś pod to podchodzi. Oczywiście to już czysto ogólnie, nie piszę stasiu_stasko o Tobie ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kasiunia788742 Czas edycji: 2020-10-23 o 18:37 |
|
|
|
|
#2203 |
|
Konto usunięte
|
Ja myślę, że nie pomoże zamykanie kościołów, galerii, fryzjerów i szkół, jeśli ludzie dalej będą... głupi... Przez ostatnie kilka dni pisałam do znajomych co u nich i ten ma katar i go gardło boli, ale nie pójdzie na test, bo w sumie to się nawet dobrze czuje, nikt nie zauważa że jest trochę chory i nosi maseczkę, to raczej nie zarazi. Tamten nie ma węchu i smaku, ale nie pójdzie na test, bo on pracuje zdalnie i nigdzie nie wychodzi, TYLKO do sklepu. Tamta chora, ale nie pracuje to może siedzieć w domu, odwołała wizytę u lekarza, ale na test nie, bo wtedy to nawet sobie podpasek sama nie kupi. I tako...
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No może dla Ciebie. Ja między innymi dlatego nie jestem religijna, bo nie wyobrażam sobie aby relacja z bogiem była ważniejsza od wszystkiego. Natomiast tak jest, w przynajmniej powinno być w życiu religijnego człowieka i mówi o tym również Biblia. Bóg jako najważniejsza i centralna postać w życiu człowieka. Nikt Ci przecież nie kaze tak uważać, a już napewno nie ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88228754]Ja myślę, że nie pomoże zamykanie kościołów, galerii, fryzjerów i szkół, jeśli ludzie dalej będą... głupi... Przez ostatnie kilka dni pisałam do znajomych co u nich i ten ma katar i go gardło boli, ale nie pójdzie na test, bo w sumie to się nawet dobrze czuje, nikt nie zauważa że jest trochę chory i nosi maseczkę, to raczej nie zarazi. Tamten nie ma węchu i smaku, ale nie pójdzie na test, bo on pracuje zdalnie i nigdzie nie wychodzi, TYLKO do sklepu. Tamta chora, ale nie pracuje to może siedzieć w domu, odwołała wizytę u lekarza, ale na test nie, bo wtedy to nawet sobie podpasek sama nie kupi. I tako...[/QUOTE] No ale przecież maseczka plus dystans to 0% zakażenia. To na cholerę te maski jak chcesz żeby ludzie z katarem i bólem gardełka od razu lecieli na testy?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88228728]Może za pół roku ZUS wypłaci. Poza tym jak na dziecko w przedszkolu to można pokombinować z zasilkiem opiekunczym.
no zachęcają,żeby sobie zainstalować ( a że pewnie jako jedyny w okolicy to mniejsza )A propos wierzenia to wypedzic koronawirusa to nie pomaga, mozna się jedynie przrziebic w przeciągu ![]() "W pomieszczeniach, w których przebywa osoba z COVID-19, cząsteczki koronawirusa utrzymują się nawet mimo częstego wietrzenia - wynika z badania, które hiszpańscy wirusolodzy przeprowadzili w pomieszczeniach szpitalnych, w warunkach zbliżonych do tych, w jakich przebywają zakażeni" https://wydarzenia.interia.pl/raport...-c,nId,4806190[/QUOTE]Kwarantanna jest traktowana jak chorobowe 80% (no chyba, że ktoś pracuje zdalnie, to wtedy tak, jakby pracownik był obecny w pracy), przez pierwsze 33 dni wynagrodzenie chorobowe wypłaca pracodawca, powyżej 34 dnia zasiłek chorobowy wypłaca ZUS. Pracodawca musi mieć "papier" z decyzją o kwarantannie, by była podstawa do naliczenia wynagrodzenia chorobowego. Ponoć niebawem ma się to odbywać sprawniej - system ZUS będzie się łączył z systemem EWP i będzie zaciągać informację o kwarantannie do PUE. Wówczas nie będzie obowiązku okazywania decyzji pracodawcy, jak również załączania jej do wniosku o wypłatę zasiłku (w przypadku przedsiębiorców). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88228754]Ja myślę, że nie pomoże zamykanie kościołów, galerii, fryzjerów i szkół, jeśli ludzie dalej będą... głupi... Przez ostatnie kilka dni pisałam do znajomych co u nich i ten ma katar i go gardło boli, ale nie pójdzie na test, bo w sumie to się nawet dobrze czuje, nikt nie zauważa że jest trochę chory i nosi maseczkę, to raczej nie zarazi. Tamten nie ma węchu i smaku, ale nie pójdzie na test, bo on pracuje zdalnie i nigdzie nie wychodzi, TYLKO do sklepu. Tamta chora, ale nie pracuje to może siedzieć w domu, odwołała wizytę u lekarza, ale na test nie, bo wtedy to nawet sobie podpasek sama nie kupi. I tako...[/QUOTE]
Za tydzień znajoma robi parapetówkę (taką mini, akurat zmieścimy się w limitach), ale ja i tak myślę, jak się wykręcić i jednocześnie nie zostać wyśmianą.Swoją drogą to też tak czasami myślę, że jednak rząd ma częściowo rację, że to nasza wina (ale tylko częściowo). W nielicznych knajpach, które odwiedziłam w wakacje- nieprzestrzegane limity, brak dezynfekcji. W pierogarni naprzeciwko biura, z której biorę pierogi na wynos- wszystkie stoliki w porze obiadowej zajęte, nikt nie pilnuje limitów. Przechodzę obok studia manicure, która ma 3 wielkie okna wychodzące na ulicę- babeczki siedzą i czekają pod ścianą (a przecież zalecenia były takie, że w salonie mają być tylko osoby obsługiwane, reszta przychodzi na swoją godzinę), klientki pochylone mocno w kierunku pań kosmetyczek, obie z maseczkami zsuniętymi pod brodę Wiem, że nie każda taka interakcja jest równa zarażeniu, ale kurde... No nie ukrywajmy, że społeczeństwo miało na pewnych płaszczyznach dosyć luźne podejście do nakazów.
Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-10-23 o 18:43 |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też na nikogo nie krzycze, że idzie do spowiedzi bo, tak jak w przypadku pójścia na wesele do niedawna, ma do tego prawo i z niego korzysta.Po prostu na wiosnę rząd podszedł do tego bardziej radykalnie kiedy było po kilkadziesiąt przypadków a teraz kiedy jest już kilkanaście jednak odpuścił. Dla mnie fakt, jako osoby nieutożsamiajacej się już z kościołem, to jest proste, ale ok, rozumiem, że dla innych nie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228758] No ale przecież maseczka plus dystans to 0% zakażenia. To na cholerę te maski jak chcesz żeby ludzie z katarem i bólem gardełka od razu lecieli na testy?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Też nie wiem. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228758]No ale przecież maseczka plus dystans to 0% zakażenia. To na cholerę te maski jak chcesz żeby ludzie z katarem i bólem gardełka od razu lecieli na testy??
[/QUOTE] Jednak w pracy przebywa się z ludźmi co najmniej kilka godzin, przez ten czas je się kanapkę, pije, więc trzeba zdjąć maseczkę na te kilkanaście/kilkadziesiąt minut w ciągu dnia pracy. I mimo wszystko wypadałoby, żeby w sytuacji jaką mamy obecnie, jednak nie chodzić do pracy z przeziębieniem. |
|
|
|
|
#2209 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle skąd to dziwne przekonanie, ze lekarze kierują na testy osoby z katarkiem? Nie kierują. U nas jedna pani musiała oddzwonić 3 lekarzy, ze ktoś jej wystawił skierowanie na test przy objawach przeziębienia PO STAŁYM i codziennym kontakcie z osobą zarażona. Także po prostu to jest co najmniej śmieszne - nazywać ludźmi głupimi, bo nie lecą na teścik z każdym gilem u nas. Raz, ze i tak najpewniej nikt im skierowania nie da z taka pierdoła (laby są już dość obciążone, jakby jeszcze każdy katar mieli testować to już by chyba nastąpił totalny armagedon), a dwa to po prostu jest jakieś dziwne. Ile razy by niektorY musieli na ten test latać w ciągu sezonu przeziębieniowymi? Niektórym się katar czy ból gardła utrzymuje i wraca co jakiś czas. I jeszcze nawet do sklepu nie iść gdzie wszyscy maja obowiązek być w maseczce...podobno po to aby nie zarażać innych?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- [1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88228808]Jednak w pracy przebywa się z ludźmi co najmniej kilka godzin, przez ten czas je się kanapkę, pije, więc trzeba zdjąć maseczkę na te kilkanaście/kilkadziesiąt minut w ciągu dnia pracy. I mimo wszystko wypadałoby, żeby w sytuacji jaką mamy obecnie, jednak nie chodzić do pracy z przeziębieniem.[/QUOTE] Tu się zgodzę z Tobą. Ale pisałaś o TYLKO SKLEPIE do sklepu wychodzi się na chwile, można się zdezynfekować, założyć maseczkę i zachować dystans. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2210 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228810]
Tu się zgodzę z Tobą. Ale pisałaś o TYLKO SKLEPIE do sklepu wychodzi się na chwile, można się zdezynfekować, założyć maseczkę i zachować dystans. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Wszystkie opisane przeze mnie osoby są z bliskiego kontaktu z osobami z potwierdzonym covid. Jeden z nich chodzi normalnie do pracy, to mnie najbardziej bulwersuje. Nikt nie mieszka sam, więc wcale nie muszą osobiście chodzić na zakupy po te podpaski. |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
A tak nawiasem mówiąc zaczęłam szukać jak to się ma z cerkwiami i...
Nie znalazłam (jeszcze) żadnych ogłoszeń (nie wiem, czy mają ogłoszenia duszpasterskie, czy nie), ale znalazłam zdjęcia z uroczystości w mijającym tygodniu. Maleńka kapliczka, kilkanaście osób, ale przez to, że pomieszczenie niewielkie, stoją wszyscy stłoczeni (przypominam, że w cerkwi nie ma krzeseł, liturgia jest "na stojąco", siadać mogą tylko osoby chore lub starsze). I to zdjęcia z ubiegłej niedzieli, czyli już po wprowadzeniu obostrzeń dotyczących tego, że jeden wierny na ileś tam m2. |
|
|
|
|
#2212 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88228847]Wszystkie opisane przeze mnie osoby są z bliskiego kontaktu z osobami z potwierdzonym covid. Jeden z nich chodzi normalnie do pracy, to mnie najbardziej bulwersuje. Nikt nie mieszka sam, więc wcale nie muszą osobiście chodzić na zakupy po te podpaski.[/QUOTE]
Jak to możliwe? Osoby z bezpośredniego kontaktu idą przecież na kwarantannę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228857]Jak to możliwe? Osoby z bezpośredniego kontaktu idą przecież na kwarantannę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Nie wiem, na ile to prawda, a na ile urban legend, ale słyszałam 2 historie mówiące o kwarantannie. 1) Jednemu gościowi kazali zrobić wykaz z kim się spotykał w jakimś czasie. Siadł, zrobił listę z kontaktami, wyszło 200 osób, a sanepid do niego, że ma wskazać maksymalnie 5. 2) Babka uczyła w kilku szkołach, wyszła pozytywnie. Na kwarantannę wysłano tylko dzieci z pierwszych ławek... A jeśli robił prywatnie, to np. jeden lab w Lublinie nie zawiadamia sanepidu... Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-10-23 o 19:30 |
|
|
|
|
#2214 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88228857]Jak to możliwe? Osoby z bezpośredniego kontaktu idą przecież na kwarantannę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Wystarczy, że chorzy ich nie zgłosili. Przecież nikt nie sprawdzi ani nie udowodni jak było naprawdę. |
|
|
|
|
#2215 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88228875]Wystarczy, że chorzy ich nie zgłosili. Przecież nikt nie sprawdzi ani nie udowodni jak było naprawdę.[/QUOTE]Moja koleżanka pracuje z chłopakiem, który mieszka z zakażona mama.
Tam wszyscy niby są na kwarantannie, a jego nie zgłosili, żeby go z pracy nie wylali , powodu kwarantanny. A sprawdzają tylko osoby zgłoszone, a policja przecież nie wchodzi i nie sprawdza ile fizycznie osób jest w domu. Mają się tylko policji pokazać ci, co policja ma ich na liście. Poza tym ktoś tu pisał, że jak się robi prywatny test na covid i jest pozytywny, to NIE jest automatycznie przekazywany do sanepidu. Więc jak ktoś nie chce, to nie zgłosi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A propos zwierząt i kwarantanny, to w Lublinie powstaje bezpłatny hotel dla czworonogów takich osób: https://www.dziennikwschodni.pl/lubl...000276886.html |
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mega inicjatywa. Są jeszcze fajni ludzie na tym świecie, którzy nie patrzą tylko jak tu się dorobić na tej pandemii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
z ręką na sercu - tych staruszków widuję notorycznie, w przeciwieństwie do młodzieży z głośnikami czy hulajkami. Z hulajką to chyba wcale, za to sama kiedyś jechałam z 3... w dość pustym autobusie na szczęście. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

).

- postawa

Wiem, że nie każda taka interakcja jest równa zarażeniu, ale kurde... No nie ukrywajmy, że społeczeństwo miało na pewnych płaszczyznach dosyć luźne podejście do nakazów.
do sklepu wychodzi się na chwile, można się zdezynfekować, założyć maseczkę i zachować dystans.