|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
mój mąż miał takie objawy ze trzy lata temu - kataru zero, nos drożny, zero węchu. Trwało w sumie dobrych kilka dni, samo przeszło. Koleżanka - miała tak samo bodajże latem rok temu. Więc - ten objaw występuje nie tylko przy koronie. |
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- [1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88234408]i takie coś po "zwykłym" półpaścu. I jak funkcjonuje? Jak rozpoznaje zepsute jedzenie?[/QUOTE]Oj, polpasiec jest okropny. I jak z koroną: można znieść dobrze A można fatalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i chyba nie wykluczone, że oslabiony organizm złapie ze dwa zakażenia... W kazdym razie zdrowia zycze siostrze i męzowi! fajnie by bylo się z lekarzem skonsultować, no ale ja wiem że to utrudnione w tych czasach... Sama zrezygnowalam w zeszlym tyg. z dzwonienia do POZ, jak mi dziecko sie zaziębiło (lekko, no ale z kaszlem nie puscilam do przedszkola, wzielam urlop) |
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lutym pojechał na wakacje do Chorwacji, a pracuje chyba w Belgii. Po powrocie chorował, mówił, że nigdy nie chorował tak. Duszność, ból mięśni, gorączka, utrata węchu i smaku. Wyszedł z tego, ale przez wiele miesięcy odczuwał osłabienie, miał problemy z oddychaniem, męczył się (a to człowiek, który codziennie robi po 10-15 km piechotą, bo sobie łazikuje; przez kilka miesięcy po tej chorobie ledwo dochodził do pracy, gość ma 29 lat). Oczywiście wtedy w Europie nie robiono testów, ale jest prawie przekonany, że miała covid. Kilka miesięcy później zsypało mu całe czoło- coś w rodzaju trądziku. To podobno powikłanie, które czasami pojawia się po covidzie. Znam gościa, zero problemów z cerą, zero alergii, nie było żadnego innego czynnika, który by my spowodował taką wysypkę. To tak w ramach ciekawostek. [1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88234408]i takie coś po "zwykłym" półpaścu. I jak funkcjonuje? Jak rozpoznaje zepsute jedzenie?[/QUOTE] "Zwykły" półpasiec? W dorosłym wieku to jednak poważna choroba, a ciocia miała jakieś 65 lat jak zachorowała. Nie mam pojęcia jak rozpoznaje zepsute jedzenie, ogólnie ma problem żeby jeść, bo nie odczuwa smaku = nic jej nie smakuje. Je, żeby jeść, żeby przeżyć, ale wmusza to w siebie, bo przyjemności nie ma żadnej. |
|
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Brał jakieś leki ostatnio, nawet przeciwgoraczkowe? Może być alergia po lekach.
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88234408]i takie coś po "zwykłym" półpaścu. I jak funkcjonuje? Jak rozpoznaje zepsute jedzenie?[/QUOTE]Aż się wystraszyłam. Ja miałam półpaśca rok temu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88234426]a to nie objaw pólpaśca? (czyli 'wtornej' ospy)? tle że to podobno mocno boli w tym miejscu wysypki i chyba nie wykluczone, że oslabiony organizm złapie ze dwa zakażenia... W kazdym razie zdrowia zycze siostrze i męzowi! fajnie by bylo się z lekarzem skonsultować, no ale ja wiem że to utrudnione w tych czasach... Sama zrezygnowalam w zeszlym tyg. z dzwonienia do POZ, jak mi dziecko sie zaziębiło (lekko, no ale z kaszlem nie puscilam do przedszkola, wzielam urlop)[/QUOTE]Mnie jakoś mocno nie bolało. Serio. Nawet lekarz był zdziwiony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co czytałam wysypka może być objawem covid. Nawet sporo osób z miało ten objaw, mogą być różowe placki lub pokrzywka na kończynach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2620 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88234426]a to nie objaw pólpaśca? (czyli 'wtornej' ospy)? tle że to podobno mocno boli w tym miejscu wysypki
i chyba nie wykluczone, że oslabiony organizm złapie ze dwa zakażenia... W kazdym razie zdrowia zycze siostrze i męzowi! fajnie by bylo się z lekarzem skonsultować, no ale ja wiem że to utrudnione w tych czasach... Sama zrezygnowalam w zeszlym tyg. z dzwonienia do POZ, jak mi dziecko sie zaziębiło (lekko, no ale z kaszlem nie puscilam do przedszkola, wzielam urlop)[/QUOTE]Oczywiście do lekarza nie mogą się dodzwonić.. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2622 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88234408]i takie coś po "zwykłym" półpaścu. I jak funkcjonuje? Jak rozpoznaje zepsute jedzenie?[/QUOTE]
Przecież to paskudna choroba? W okolicy twarzy, oka może spowodować utratę wzroku...? Na dodatek każde osłabienie może uaktywniać wirusa (podobno mamy go w zwojach nerwowych, czy przekręciłam nazwę?), tak jak niektórzy mają opryszczkę. Mnie do dziś okresowo boli, w miejscu gdzie były pęcherze, złe leczenie - podobno nerwy zostały porażone. Cytat:
Czasem sama mam bez powodu kilka dni utratę węchu, ale potem się okazuje że to jednak będzie katar czy coś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
Co wy na aplikację Stop Covid? Dostałam właśnie alert RCB. Ściągnęłam i zainstalowałam, ale mam obawy w uruchamianiu tego.
Czy to nie jest tak, że jak telefon zarejestruje, że np w sklepie stałam w kolejce obok kogoś chorego, to mogą mnie zmusić do kwarantanny? EDIT: już mam, coś mi tam nie gra... https://www.gov.pl/web/protegosafe/pytania-i-odpowiedzi Jak działa? Wyobraźmy sobie Alicję (A) i Bartka (B) â dwie osoby, które pobrały aplikację.
ale kawałek dalej: Jakie informacje przekaże mi aplikacja? W sytuacji, w której okazuje się, że któraś z osób - z którą mieliśmy kontakt (zarejestrowany przez nasz telefon w ciągu ostatnich dwóch tygodni) - zachorowała, aplikacja poinformuje nas o możliwym ryzyku. WAŻNE! Poprzez aplikację nie dowiemy się, kto zachorował. Dowiemy się za to, że jesteśmy w grupie ryzyka i powinniśmy odbyć kwarantannę. Czy jeśli dostanę informację, że jestem w wysokiej grupie ryzyka zachorowania zostanę objęty obowiązkową kwarantanną domową? Nie, nie zostaniesz âautomatycznieâ objęty obowiązkową kwarantanną domową. Dostaniesz za to informację, co zrobić lub z kim się skontaktować. Osoby znajdujące się w wysokiej grupie ryzyka zachęcamy do niezwłocznego kontaktu z Centrum Kontaktu (zgodnie z komunikatem wyświetlonym w aplikacji), gdzie zostanie przeprowadzony pełen wywiad epidemiologiczny. Inspekcja Sanitarna może zdecydować o skierowaniu na badania, na kwarantannę lub podjąć inne działania. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie. Co o tym sądzicie...? Edytowane przez chitrv Czas edycji: 2020-10-26 o 12:35 |
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem ludzi, którzy dobrowolnie to instalują...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe na ile to covid a na ile reakcje alergiczne na leki, lub cokolwiek innego, bo jednak przy byle infekcji, zwłaszcza u alergików i innych osób z chorobami autoimmunologicznymi, objawy alergiczne sie zaostrzaja. Na tym zdjeciu widac okropnie zajete okolice majtkowe- jakby efekt alergii kontaktowej. Nie lepiej wygladałam ja na początku tego lata jak zjadłam arbuaza (tak podejrzewam, równie dobrz mogło to być cos innego, z powietrza, albo atak RZS - bo odstawiłam plaquenil bo chciałam na plażę a on fotouczula) tylko mnie zajęło głównie stawy, ale rzadsza wysypka była po całym ciele- stawy prawie jak u tej pani okolice bikini- jeden ogień. Przy takiej ostrej akcji alergicznej (? immunologicznej?), sa tez objawy: osłabienia, bólu miesni, goraczka. O świądzie nie piszę, jest diabelski. ysypka jest tez objawem zaostrzonego RZS, a ten się zaostrza przy byle infekcji. Mnie serio trochę przeraża, to podciąganie wszystkiego dosłownie pod objaw korony, bo inne choroby naprawde nie wyginęły. I lepiej być czujnym.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-10-26 o 12:42 |
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie mam zamiaru tego instalować.
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ściągam, nie mam zamiaru. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam z kimś, kto ma astmę. Byłabym skłonna ściągnąć, żeby w razie czego poinformować go, że miałam styczność. Ale jeśli wiąże się to z ryzykiem kwarantanny dla mnie, to ja dziękuję... *Covid jest bardzo niebezpieczna dla astmatyków |
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dużo doniesień na temat manifestacji skórnych przy Covid, z różnych krajów, a był nawet przypadek, że ktoś był leczony na gorączkę Denga, bo wysypka była podobna do tej towarzyszącej tej chorobie, po czym test na Covid wyszedł pozytywny. Mnie to nie nie przeraża, że to zjawisko jest badane, skoro dotyczy 20% chorych. |
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Czarna owca
|
Ja na pewno żadnej nieudanej aplikacji rządowej nie ściągam, niech się cmokną.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Nie wiem jak kto jest. Pytałam lekarza rodzinnego i nie był mi w stanie udzielić odpowiedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2638 |
|
Konto usunięte
|
No mnie utrata węchu i smaku przy covidzie chyba najbardziej zadziwia, a przeraża tylko trochę mniej niż duszności, zmiany w psychice, zaniki pamięci itp. Całe szczęście, że u większości osób to jest kwestia 2-3 tygodni, ale czytałam smutne historie ludzi, u których utrzymuje się już kilka miesięcy i ciekawa jestem, czy w końcu u wszystkich wraca, czy u niektórych to już nieodwracalne.
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ogólnie to przeszłam raczej ok, ale moja ciocia miała półpaśca gdzieś w okolicy głowy i straciła słuch w jednym uchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, czy ktoś z Was wie jak wiarygodne są te testy, czy ma się przeciwciała? Jestem na 90% pewna, że 2 tygodnie temu przeszłam wirusa i zastanawiam się, czy się nie przebadać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

26.08.2023

Dzięki!

nie rozumiem ludzi, którzy dobrowolnie to instalują...
🤬🤬🤬