|
|
#4321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Ja założę body kopertowe na długi, polspiochy, skarpetki i kombinezonik misiowy nie za gruby plus otulacz do fotelika ![]() Cytat:
Za 2 razem urodziłam, przegląd czy wyszli całe łożysko itp. Tz pomógł mi się umyć, a położne ogarnęły mała i też 2 h kangurowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Byłam w sklepie z wózkami i porównywałam sobie espiro next 2.0 na który byłam zdecydowała z muuvo quick 2.0 i ten muuvo się tak lekko prowadził, chyba jednak się na niego zdecyduje, muszę się zastanowić bo ma mniejsza torbę i moskitierę i to wszystko trzeba zakładać na cały wózek, nie jest fabrycznie wszyta. Mam o czym myśleć
![]() Pani dodatkowo nie potrafiła mi powiedzieć ile teraz trzeba czekać na wózek przez ta pandemie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w prywatnych normalnie mógł kangurowac tata. Poza tym wszystko zależy od szpitala, położnych... A teraz to zupełnie wszystko jest nie tak... Najlepiej poczytaj na grupach lokalnych co piszą o porodach. Ewentualnie widziałam, że grupa błękitny poród wstawiła posty pod którymi można się dzielić wrażeniami z "porodu w czasach pandemii".A skąd jesteś? Dużo też piszą co i jak na grupie naturalnie po cesarce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej plusy i minusy na kartce rozpisac o kurczaki to nie dobra informacja chyba muszę męża wyciągac na początku listopada do sklepu z wózkami aby zamówić nasz i mieć to już z głowy 🙈
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Boli Was krocze i pachwiny jak więcej chodzicie?
Mnie powyżej 10tys kroków ciężko się żyje wieczorem ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie byłam już w sklepie z akcesoriami dziecięcymi aale nie było tam za dużo wózków. Teraz chcemy jechać do sklepu typowo z wózkami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
także nie wiem. Mnie póki co nic nie boli w pachwinie. Czasami jak mała mi się "w krocze" wbije to boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Mam już kupione dla małej czapeczki Ale standardowo nie mogę zdjęcia dodać 🤦🏻☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to boli tak, że ciężko mi się z kanapy zwlec. Jak się rozruszam to jest już potem znośnie.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę usiąść i pokombinować. Tylko przestawiliśmy u niej trochę w pokoju rzeczy i nie ma miejsca na regał ![]() ![]() ![]() Ale musi być bo nie zmieszczę dwóch w jednej komodzie ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja patrzyłam tutis uno i jakiś wielki do mnie się wydawał wiec go odrzuciłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzuć fotki na fejsa
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wrzuciłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz czytam opinie o tym muuvo na grupie wozkowej i piszą że spacerówka jest bardzo mała i krótko posłuży plus brak amortyzacji. Już sama nie wiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z kolei czytałam, że spacerówka super i starcza na bardzo długo. Co człowiek to opinia Pierwszy lepszy test: Wózek ma bezobsługowe koła. Tylne są nieco większe niż przednie. Przednie oczywiście są skrętne z możliwością zablokowania do jazdy na wprost. Ma też dobrą amortyzację☠i bardzo dobrze prowadzi się i po chodniku, i poza nim, na wybrukowanej alejce, po trawie, czy po szutrowej drodze. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-26 o 19:53 |
|
|
|
|
#4341 |
|
💑🐱📚👶
|
Dziewczyny, jestem załamana
![]() Dostałam dzisiaj telefon z LX tam gdzie wykonywałam w piątek badanie krwi i jednak zakwalifikowana do grupy cukrzycy ciążowej. Położna wystawiła mi skierowanie do poradni i podała dwie placówki, gdzie najlepiej się zapisać. Ciekawe tylko, jakie mają terminy... Jestem wkurzona tym bardziej, że jak 16.07 robiłam glukozę na czczo i wyszła 92,8 już wtedy przeczuwałam, że zostanę skierowana do specjalisty, a ginekolog stwierdziła, że wynik jest w normie Jestem rozgoryczona, bo nigdy nie miałam z tym problemu, tylko teraz nagle... Słodyczy nie jem prawie w ogóle, więc to najpewniej z tej coli i soków się zrobiło. |
|
|
|
#4342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jest to napewno nic przyjemnego, jedyne pocieszenie jest takie że zostało już Ci mało miesięcy ciąży. Domyślam się co możesz czuć i trzymam kciuki żebyś przeszła to znośnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
![]() Przyszla mi dzis torba do wozka z allie. Taka sama( z wygladu) jest z firmy skip hop. Ta allie expresowa fajna jakos i nic jej nie brakujeIMG_2219.jpg Edytowane przez Kingaprz Czas edycji: 2020-10-26 o 20:09 |
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
Co u was?
Same doły ostatnio, Tydzien temu na szkole Rodzenia znowu jakos mnie dobili ile braku snu mnie czeka i jak bardzo wiem Ze nic nie wiem. Trening na lalkach chwytow , jak ubrac pampersa ![]() ![]() ![]() Masakra... Czuje sie grubo i jak niepelnosprawna . Szyjka sie skraca wiec musze lezec . 2.11 mam wizyte i Dowiem sie czy szpital
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to już nie wiem a co sądzisz o torbie? Bo mi trochę wydawała się wystająca taka niezbyt poręczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty miałaś podwyższony cukier na czczo w krzywej? Kolację o której zjadłaś? Czasami wystarczy zamienić chleb na żytni itp. małe zmiany a cukier będzie w normie ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Ja to nie mam pojęcia jak nosić takie maleństwo i boję się mi krzywdę zrobić. Oglądam filmiki na yt, ostatnio o podnoszeniu i przewijaniu i te dzieci takie maluskie są ![]() Mimo wszystko nie mogę się doczekac. Oby nie szpital..mi też się skraca biorę dużo leków i dużo leżę. Czuję że mam mniej skurczy ale przed wizytą na wszelki wypadek będę spakowana tak jakbym miała iść do szpitala bo się boję że moja mnie wyślę na oddział bo tam pracuje. Ale zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4349 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wtedy z tego co kojarzę jadłam ziemniaki plus kotlet plus ogórek do tego najpewniej popijanie colą (wiem, wiem, mocno niezdrowo, ale nawet nie przyszło mi do głowy, że to może aż tak wpływać na cukier). Obiado-kolacja spożywana pewnie jakoś ok. 17.30, może trochę później, ale później już nic nie jadłam. |
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie zmieniałam pampersa itp. muszę niedługo pooglądać filmiki Nie będzie szpitalu kochana. Leż, czytaj książki, oglądaj filmy/seriale i się nie denerwuj. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

mąż czekał na koniec zabiegu, przywieźli mu już okutanego, zrobił zdjęcie i zabrali. Jak przywieźli mnie na salę to zobaczyłam małego może dopiero po 2 godzinach po cc, bo czekał na swoją "kolejkę" Na szczepienie
a ja męża cały czas wysyłałam do położnych żeby mi go dali 

o kurczaki to nie dobra informacja chyba muszę męża wyciągac na początku listopada do sklepu z wózkami aby zamówić nasz i mieć to już z głowy 🙈

Ale standardowo nie mogę zdjęcia dodać 🤦🏻☠♀️

♀️
ja z kolei czytałam, że spacerówka super i starcza na bardzo długo. Co człowiek to opinia 

nie jest to napewno nic przyjemnego, jedyne pocieszenie jest takie że zostało już Ci mało miesięcy ciąży. Domyślam się co możesz czuć i trzymam kciuki żebyś przeszła to znośnie