|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Obejrzalam sobie dzisiejsze wiadomosci i to byl blad, nie wytrzymalam, poplakalam sie. Masakra co sie w Polsce dzieje.
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Kadencja sędziego TK trwa 9 lat, co przy konstytucyjnej zasadzie nieusuwalności sędziego ze stanowiska sprawia, że nie powoła się ich ot tak.
Najbliższa wygasająca kadencja to kadencja Kieresa, w 2021, ale on akurat złożył zdanie odrębne. PiS zaczął od rewolucji, prezydent nie mianował sędziów powołanych przez uprzednio rządzące PO (części, bo wybór pozostałej części był dyskusyjny). Jakie głosy sprzeciwu i krytyki się podniosły? I podniosłyby się ponownie, gdyby nowa władza bez podstawy prawnej skróciła kadencję obowiązującym i powołała nowy TK. |
|
|
|
|
#2823 |
|
Konto usunięte
|
A czy TK sam nie moze sie odwolac od swojej decyzji?
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą jak PiS wyczuje, że im się grunt pod nogami osuwa, to stan wyjątkowy i heja, w tym czasie ani wyborów, ani przez kolejne 90 dni.
Więc ja tak po prawniczemu nie widzę wyjścia z tego patosu. Pytam zatem: jakie rozwiązanie ma przynieść protest? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88239536]A czy TK sam nie moze sie odwolac od swojej decyzji?[/QUOTE] Art. 190 ust. 1 Konstytucji: "Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne". Nie, nie może się odwołać, nie ma takiej procedury. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Oczywiście, że widzę, że PiS robi rękami TK to, na co sam nie mógł się zdobyć odkąd sprawuje władzę, bo przecież podchody do tej ustawy o warunkach dopuszczalności przerywania ciąży (czy jakoś tak, ma długą nazwę) robili w sumie od samego początku. W świetle prawa- załatwili temat na amen. I naprawdę coraz bardziej wyczuwam, że wszystko ma drugie dno. Wiedzieli, że spotka się to ze sprzeciwem (czy przewidywali, że aż z takim?), żeby mieć kozła ofiarnego. Ktoś nami manipuluje. Łapami TK przeforsowali zakaz aborcji eugenicznej, na ręce kobiet zrzucą swoje niepowodzenia w walce z epidemią, z sytuacją gospodarczą itd. |
|
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
o swieta naiwnosci - ja myslałam ze ludzie wyciagną wnioski z historii i nigdy taka wesz jak hitler sie nie pojawi.Bo powinni sobie zdawc sprawe co moze zrobic opetany nienawiscia jeden czlowiek
coz my;iłam sie
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wiadomosci.dziennik.pl/wydar...-protesty.html |
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
ps i te bojówki do ochrony koscioła
co za hipokryzja!
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale... To daje stan zawieszenia, niepewności, bo w sumie nie ma gwarancji, czy pewnego dnia nie zostanie wyciągnięty z szafy nie ktoś go nie opublikuje. Wobec czego może zdarzyć się sytuacja, że kobieta jeszcze wieczorem ma mówione, że zabieg następnego dnia, a rano - cyk! - opublikowane i jednak nie. Co do zmiany ustawy- zgadzam się w pełni z tym, co tam napisał prof. Gutowski. Ustawa to nie magisterka, nie wystarczy napisać tego samego innymi słowami, bo faktycznie przy pierwszej próbie trybunał orzeknie to, co już orzekł. Zmiana konstytucji? Po pierwsze większość kwalifikowana. Po drugie art. 235 ust. 5- jeśli zmiana dotyczy rozdziału II (prawa i wolności)- uchwalenie ustawy zmieniającej konstytucję może odbyć się nie wcześniej niż sześćdziesiątego dnia dnia po pierwszym czytaniu projektu. Poza tym może być zarządzone referendum. Nowy wyrok TK- ok, to się zdarza, ale po latach. Przy czym w obecnym składzie nie sądzę, żeby to było możliwe- żaden sędzia, a im wyżej w hierarchii tym bardziej, nie przyzna się, że popełnił błąd i cofnie poprzednie zdanie. |
|
|
|
|
|
#2830 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88236382]A może jakaś hulajnoga albo rower? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88236644]Ja mam podobna teorie spiskowa do Ciebie tylko uważam, ze zrobiono to akurat teraz z innego powodu, a mianowicie dlatego aby mieć na kogo zgonić masowe przyrosty i gówno dające obostrzenia. Oni sobie protestującymi ręce umyją, a ich twardy elektrorat przyzna im racje. U mnie pisowcy już mówią, ze zaraz się wszystko posypie przez tych protestujących i co oni odwalają...zgrabny ruch Jarosław, zgrabny. Za swoją indolencje w działaniu z epidemia obwinia protestujący tłum. Zapchane szpitale? Ich wina. Masowe zarażenia? Ich wina. Lockdown? Również. To przez nich musimy wprowadzić tak drastyczne środki jak lockdown, bo wyszli na ulice i załatwiali sprawy światopoglądowe w czasie pandemii. Taka narracja już niedługo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Szlag! Dobrze, ze nie mam kontaktu z takimi ludźmi 🤬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2020-10-27 o 23:26 |
|||||
|
|
|
|
#2831 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak mowi Jackowski...
https://www.radiozet.pl/Rozrywka/Plo...lgi-na-ulicach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Ci za ten głos. Ja również nie wiem do czego to wszystko zmierza. Chyba już większość ludzi nie wie o ci ten strajk.. Wczoraj w radio pani przywódczyni z lewicy powiedziała, ze strajki nie skończą się dopóki nie zostanie wprowadzona aborcja na życzenie, religia nie wyjdzie ze szkół i nie nastąpi rozdział kościoła od państwa... także chyba cel protestów się w między czasie zmienił.. Również uważam, ze nie ma wyjścia z tej sytuacji, a na pewno nie natychmiastowego. Nawet jeśli rząd podałby się do dymisji to następna partia rządząca musiałaby mieć przynajmniej taka większość jak teraz ma PiS, a jakoś nie widzę na arenie politycznej nikogo z takim potencjałem w ogóle opozycja jest tak słaba, ze ja bym po prostu po raz kolejny nie poszła na wybory...Niestety sytuacja jest jaka jest i nie ma bata, żeby te protesty nie wpłynęły na sytuacje epidemiologiczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2836 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie używajmy tego określenia, bo jest po prostu nieprawdziwe, ukute przez pro-lajfów. Prawidłowo - to aborcja z przyczyn embrio-patologicznych, a nie żadna eugenika. |
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez mam serdecznie dosc-słuchajcie karetka nie przyjedzie do na prwde potrzebujacej osoby bo ...nie beda dezynfekowac karetki
![]() ![]() co robic? połozyc ją na ulicy czy co? bo juz nie wiem co wymyslic...
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wkurza mnie zachowanie niektórych protestujących, dla których to okazja to rozrabiania (bo nie ukrywajmy, zaplątała się tam też patologia). Wczoraj widziałam jak Margot urywa lusterko w samochodzie. Kurrr... Co potem? Rzucanie przez patologię, która idzie tylko po to, żeby robić zamieszanie (bo przy każdej manifestacji tacy są) kamieniami w witryny sklepów? Już teraz widziałam zdjęcia z graffiti na ścianach- nie tylko kościołów, był pokazany dworzec pkp w jakimś mieście. Kurła, mamy tyle kasy w budżecie, żeby potem to odmalować, bo jakiś gnój wykorzystał ścianę jako przestrzeń do wyrażenia swojego niezadowolenia? |
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak. piszę serio. jeśli jest chodzaca, idzcie gdzieś lub zawieżcie parę/nascie km od domu, zabezpieczcie przed zimnem, połózcie na ulicy i wzywajcie karetkę. Mówcie że upadła i coś tam sie dzieje, nie wstaje, jest źle, nie macie transportu. Do osoby na ulicy która nagle zasłabła/zachorowała/przewróciła się i nie wstaje + ma jakieś objawy i jest trzeźwa, przyjadą. Tylko musiecie mieć jakies wytlumaczenie skad tam się wzieła, żeby nie było ze sami wywieźliście. Niesttey ale tak to wyglada.
|
|
|
#2842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Malo smieszne. |
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88240086]Widziałam ostatnio jakiś materiał gdzie w szpitalu nie chcieli przyjąć osoby Z KARETKI. To im w tym szpitalu panowie z karetki zostawili tę osobę na noszach na korytarzu i pojechali dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Słyszałam, że w Lublinie pogotowie straszy szpital prokuratorem... |
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem tez jak teraz z dostaniem się na SOR, już ponad miesiac temu byly zatrzaśniete na domofony, których nikt nie odbierał raczej i wcale nie wpuszczali nawet wyraźnie potrzebujacych. Pisałam ze jak moja córka wtedy była na SOR, to były pozamykane i np. odesłali w cholerę z pod swoich drzwi, faceta z raną postrzałowa nogi ![]() To teraz to w ogóle nie wiem jak tam wygląda.
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Godzinę temu byłam w sklepie mięsnym, cieszącym się dobra opinia
Średnia wieku w kolejce to 70 lat. Jedna starsza pani mnie przepuściła, bo byłam z wózkiem. Inna narzekała na kolejkę, ze to dlatego, bo ludzie po 10-15 deko kupują. W kolejce za seniorami stała młodsza kobieta, powiedziała, ze przyszła o tej porze, bo myślała, ze kolejki emerytów nie będzie.Jaki jest sens godzin dla seniorów, jak oni często poruszają się utartym szlakiem i po prostu musza o 8 rano w kolejce po mięso stać? |
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest za dużo postulatów i jest chaos i boje się że faktycznie nic z tych protestów nie będzie, mam nadzieję że to jakoś poukładają i będą postulować o rzeczy które realnie można uzyskać. Wandalizmu nie popieram bo niszczenie budynków czy aut nic nie da. Bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2020-10-28 o 09:35 |
|
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

coz my;iłam sie

co za hipokryzja!

26.08.2023
w ogóle opozycja jest tak słaba, ze ja bym po prostu po raz kolejny nie poszła na wybory...