|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Bardzo ciekawe przemyślenia
|
|
|
|
|
#2882 |
|
BAN stały
|
czy ktoś potrafi mi wyjaśnić, dlaczego nosicielstwo (sprawdzone falszywym testem) jest utożsamiane z chorobą? przecież to jest jakieś szaleństwo, w tym pewnie to nikt nie jest zdrowy. zrób sobie wymaz, zobaczysz, na ile bakterii, wirusów i grzybów chorujesz.
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli nie taki był zamiar rządu (w sensie: nie spodziewali się takiej reakcji), to z pewnością ją wykorzystają. Może dojdzie do tego, że te protesty długofalowo bardziej nam zaszkodzą, niż się wydaje.
|
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88240353]No nie każdy pracuje na umowie o pracę 🤷 jak nie wyrobisz danej ilości godzin na zleceniu to zarobisz po prostu mniej 🤷
I to tylko przykład. Równie dobrze mogę podać przykład kogokolwiek innego, kto na tym cierpi. Podawałam i wcześniej jakieś 3,4 przykłady, nie chce mi się powtarzać. To, że ktoś jest razem z protestującymi, to nie znaczy, że ma z tego tytułu obrywać i że się cieszy z mniejszej pensji czy ponownych kilku miesiecy czekania na termin wizyty u lekarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To jeśli jest taka możliwość może zostać i odrobić, może też wyjść dużo wcześniej wiedząc o protestach. Ja też będę miała zmniejszoną pensję bo mnie ktoś zaraził i mam być zła na wszystkich bo nie wiem kto to był? Złe porównanie ale mówimy o kasie. Trzeba mieć ciut empatii i zrozumienia. Są cele wyższe i nawet jeśli w prostestach" się nie pomaga" to się nie powinno na nie psioczyc bo ten cel jest wysoki i może zaważyć na przyszłości każdej rodziny. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2885 |
|
Konto usunięte
|
Super bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A jakie jeszcze miałaś objawy szatanka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88240529]Super
bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A jakie jeszcze miałaś objawy szatanka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Najpierw tylko zatoki, bez kataru czy kaszlu. Zaraz potem nagle dosłownie znikł smak i węch, ból głowy ciągły, żadne leki nie pomagały, stan podgorączkowy . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A jakie jeszcze miałaś objawy szatanka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Ktoś z mojej rodziny ma +. Objawy: ból głowy, zatoki, utrata węchu i smaku. |
|
|
|
|
#2888 |
|
Konto usunięte
|
Supcio. Narazie smak mam, ale zobaczymy co będzie dalej. Byle nie korona, bo to już będzie trzecie nasze zamknięcie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2889 |
|
BAN stały
|
utrata węchu i smaku przy zapaleniu zatok to chyba normalka.
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2891 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88240558]Supcio. Narazie smak mam, ale zobaczymy co będzie dalej. Byle nie korona, bo to już będzie trzecie nasze zamknięcie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Moje kuzynostwo ma te zmysły a są pozytywni. Teraz jak zachorujesz nigdy nie wiesz co to jest. Też tak myślałam ale okazało się że niekoniecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka nie wie jak dziś wróci do domu, mieszkają w centrum tego zamieszania, mówi że pełno było wulgarnych rzucających kamieniami kobiet - młodych dziewczyn - plus b.młodych "mężczyzn"robiących zadymy. [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88240529]Super bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. [/QUOTE] Też to miałam ostatnio przez kilka dni - nie wiem co to było ale podejrzewam
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy u mnie robią zadymy i rzucają kamieniami. Wiem natomiast, że nie znoszę stać w korku i miałam możliwość wyjść wcześniej. |
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Konto usunięte
|
Temperatury nie mam - 36,6, idealnie. Mam ból głowy, ból zatok szczękowych i ogólnie jestem rozbita, nie mam energii ani chęci na nic. Kwitnę na kanapie w szlafroku. Dobrze, ze mi mama obiad podrzuciła, bo zrobiła coś co lubi wnuczek i chciała nas obdzielić. Chociaż gotowanie z głowy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2898 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
O nie. Znalazłam nowe pojęcie do słownika.
Apteczka covidowa. Sprawdź co warto mieć w apteczce na wypadek covida. 🤣🤣🤣🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A jakie jeszcze miałaś objawy szatanka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ja mam od lipca napady z zatokami. Teraz biorę tabletki na zatoki bo inaczej dzień w dzień miałam ból głowy przechodzacy w migrene i uczucie, że mi zaraz twarz eksploduje. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna połowa. 8 milionów polaków zagłosowało za pis. 9 milionów na opozycję 1,3 skrajną prawica w 38 milionowym kraju. przy wydaniu prawie 18 700 000 kart do głosowania 8 milionów to nie jest nawet ćwierć narodu, a co dopiero jakaś połowa.
|
|
|
#2902 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
protesty gdańskie w 80r. tez chyba od pierwszego ich dnia nie miały takich postulatów jakimi sie skończyly? staska_stasia - troche wiary w ludzi! tych zwykłych
|
|
|
|
|
|
#2903 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W tej konkretnej sprawie pewnie uważali, że pandemia spadła im z nieba, wykonają swój plan, a społeczeństwo nie zareaguje no bo pandemia. Ludzie będą się bać, że się zakaż i będą mieli inne sprawy na głowie. I może, gdyby zabrali się za to w marcu lub w kwietniu, to może rzeczywiście by nie było takiej odezwy w narodzie. Wtedy nie bardzo wiedzielismy z czym mamy do czynienia i więcej ludzi się obawiało. Natomiast teraz temat pandemii już spowszedniał, ludzie już się tak nie boją, a zaczynają się wkurzać. Więc sprawa się rypła. Trochę śmieszy mnie w tym momencie to wychwalanie Kaczyńskiego, jaki to wielki strateg, bo widać, że on jest całkowicie odrealniony i nie postępuje logiczne. Nawet ta jego wczorajsza odezwa. Serio? Kto ma iść bronić kościołów. Dziadki? Nacjonalistyczni chłopcy? Oglądałam ostatnio na żywo protest, to z 20-30 typa od tego pajaca, który organizuje marsze niepodległości broniło kościoła, a naprzeciw nim były tysiące ludzi. Kaczyński chyba zgłupiał, jeśli myśli, że Polacy będą bronić kościoła. |
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od stycznia to miałam już ze 6 razy covida. W tym covida z wysypką, covida z uratą smaku i węchu na około 2-3 tygodnie. Rózne miałam. ![]() A pierwszego tak w ogóle, "covida zero" to miałam pod koniec 2019- pierwszy dzien po chorobie jak wstałam, to był właśnie sylwester i pierwszy posiłęk zjedzony po kilku dniach lezenia kłoda z goraczką, bólem miesni, koszmarnym suchym kaszlem i duszeniem i bólem w oskrzelach. Wrecz ksiazkowego, ale wtedy jeszcze nie było covida, wiec chyba się nie liczy.
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88240692]To jest frustracja skierowana przeciwko obecnie rządzącym, nie Polaka przeciwko Polakowi.
protesty gdańskie w 80r. tez chyba od pierwszego ich dnia nie miały takich postulatów jakimi sie skończyly? staska_stasia - troche wiary w ludzi! tych zwykłych[/QUOTE]No nie zgodzę się. Już to pisałam. 1) Młodzi kontra seniorzy- bo seniorzy maja godziny dla seniorów (zobacz ile tu komentowania było, bo "moherki" poszły do sklepu nie w swoich godzinach). 2) Fitness kontra kościoły- bo tych drugich nie pozamykali. 3) Rodzice kontra nauczyciele - bo część prowadzi nauczanie zdalne na odwal, więc obrywa cała grupa społeczna. 4) Kierowcy w korkach przeciwko kobiety- bo korki, bo spóźnią się do pracy. Tak, u podstaw tego leży obecna władza, ale sporo osób kieruje swój gniew nie przeciwko niej, a przeciwko tym, których ma pod ręką i na których może się wyżyć. Do tego Kaczyński wzywający do obrony kościołów... No do jasnej cholery, od zapewnienia bezpieczeństwa i porządku mamy odpowiednie służby, a nie jakieś polityczne, zbierane ad hoc, bojówki. Jak dla mnei obecnie jest jeden wielki burdel, który niczemu nie sprzyja. Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2020-10-28 o 12:03 |
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez uważam ze nie da się inaczej .Zreszta ja po wyborach prezydenckich powiedziałam ze dojdzie do rozlewu krwi bo teraz to PiS nie cofnie się już przed niczym a ludzie się na to nje zgodzą bo w końcu połowa kraju a może i nawet więcej bo przecież wiadomo ze częściowo wybory zfalszowali jest przeciwko nim . Wiecie ze zmienili przepisy dotyczące kwarantanny ?Domownicy osoby będącej na kwaranatnnie już nie automatycznie na kwarantannie .Nie umiem tu wrzucić linka ale jest na pacjent gov.Wydaje mi się to absurdalne . Poza tym -w poniedziałek na covida umarły dwie osoby które znam -matka koleżanki i wujek mojego męża .Ani wczoraj ani dziś nie są uwzględnione w statystykach sanepidu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż myślałam, że mnie zawiewa z badziewnej klimy w aucie. Względnie, że to cu*rvica spowodowana ogólnym rozstrojem. A teraz wychodzi, że może covid? |
|
|
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
i też cały czas na lekach...
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

bo jestem dziś w domu i leżę właśnie z tymi bolącymi zatokami i bólem głowy
a taki ból zatok bez kataru to jakoś mnie dziwi. 

26.08.2023

tych zwykłych

i też cały czas na lekach...