|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
No połowa wyników albo coś za wysoko albo za nisko
zobaczymy co jutro lekarz powie. Mam wyniki glukozy, wg internetowych widelek chyba nie mam cukrzycy ale jeszcze się nie cieszę 🤫Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Głosuję na granat
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że im więcej czytam tym mniej wiem
i zaczęłam się znowu zastanawiam nad używaną gondolą a potem żeby kupić nową spacerówkę. W ogóle spacerówki naprawdę używa się nawet do 3-4 lat? Przecież dzieci w tym wieku już normalnie chodzą więc po co wózek?
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała 1 lub 6 ale raczej 6. Teraz większość wózków jest szara, dla mnie wyglądająca dość smutno, ale niby praktycznie.
Echme to zależy od dziecka. Zazwyczaj dziwić już same chodzą, ale niektóre wolą jeździć. Dla starszych dzieci popularne są tzw. parasolki lekkie, łatwo składające się itd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas 2,5 latek jeździ cały czas w wózku lub ala rowerku. A 4 latek to już nie używa od prawie roku więc chyba zależy od dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Przy okazji wczoraj miałam zajęcia online ze szkoły rodzenia i położna na wiosnę i lato poleca pieluszki bambusowe podobno super się sprawdzają
np. do okrycia w wózku itd. są przewiewne i przyjemne na upałyWysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowałam 3 próbkami ścianę i nie wiem który kolor i czy w ogóle któryś z tych
i czy nie lepiej byłoby pójść w jakieś jaśniutkie kolory w jakieś beżo-szarości czy coś w ten deseń. Oceńcie same. IMG_1603992304.593672.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Echme chciałaś lamperię, prawda? Mnie się podoba 1 lub 3. Chociaż skojarzenia mam do wszystkich: 1 będzie trochę szpitalnie, 2 jaskrawe, a 3 ciemno i poważnie. Nie pomogłam, wiem
a może zamiast lamperii jedną ścianę pomalować?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, mi się podoba 1 i 4
![]() Cytat:
![]() Wybraliśmy wózek. Bierzemy jednak Tutis Aero. Nie ma aż takiej amortyzacji jak anex e type, ale za to ma większą torbę do wózka i koszyk, no i spacerowka lepiej wygląda. W obu wózkach podobał mi się sposób wypinania gondoli. Takze zdecydowały detale i fakt, że facet który sprzedawał naprawdę potrafił doradzić a nie tak jak w bobowózkach (tam tak słabo z doradztwem). Od razu pokazał nam foteliki, co jak się montuje. W grudniu zamawiamy tutisa (trzeba czekać około 2-3tygodnie na niego) i tż w grudniu od razu pojedzie na przymiarki fotelika. Także mamy to załatwione. Bardzo mnie to cieszy. Przy okazji podjechaliśmy po kilka używanych rzeczy, które wypatrzyłam sobie na olx(m.in. kurtkę wiosenną, dwa sweterki, dwie pary spodenek). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi dla mnie 3 albo 5
w sumie ciężki orzech bo wszystkie są ładne Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam telefon z LM w sprawie krzywej, że jest odchył. Mam po godzinie wynik niższy niż na czczo.
![]() Złapałam na jutro wizytę u jakiegoś diabetologa, może mi wyjaśni o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
A co do bolu brzucha to lekarz powiedział, że dzieciaczek rośnie, macica się poszerza wszystkie narządy moje idą do góry i dlatego boli. Na USG wszystko dobrze. Mały waży 726 +/-105g
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#4635 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieeee, trzymaj się Cybexa U nas w sklepie nie było Priama, a tż ogłosił, że do innego sklepu nie jedziemy, bo i tak mamy problem z wyborem I myślę, że słusznie, bo w sumie wybieraliśmy między 3 podobnymi (wizualnie i cenowo w sumie też) i pewnie jakiej decyzji byśmy nie podjęli, to byłoby ok, ale cieszę się, że stanęło na tym, na czym stanęło ![]() Cytat:
widzę, że mają taki w jeże, wpadł mi w oko w Smyku, jak przeglądałam ich ofertę, cenowo tam minimalnie taniej (chyba 3 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widziałam, że Fufka pisała chyba, że szary wygląda smutno - wiadomo, co kto lubi, mnie się szary smutno nie kojarzy, ale mieszkam w szarym mieszkaniu, więc może mam inne spojrzenie na sprawę ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to jednak drobne przekroczenia, łepek do góry! I oby lekarz potwierdził brak cukrzycy. Dobrze, że jutro wizyta, to od razu będziesz wiedziała, co i jak.---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że tak można... Mam nadzieję, że sensowny lekarz jakoś to jutro wyjaśni ![]() Cytat:
![]() Na osłodę szarych dni i słabego nastroju upiekłam ciacho ![]() Jeżu, ale mi wyszedł post gigant |
|||||||||
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wózki podobają mi się w innych kolorach anex brzoskwiniowy jest piękny, tutis żółty lub czerwony też wygląda świetnieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Hipo jak już
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hipo, hiper, prawo,lewo zawsze mam z tym problem. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, 🤣🤣 ja pamiętam, że hiper to za dużo, więc hipo musi być za mało
![]() Eh, tylko mnie znów głowa rozbolała... Jutro ten diabetolog to jakiś z przypadku, ale skoro diabetolog to powinien chyba mieć jakieś pojęcie o cukrach i coś się może dowiem na szybko. Mam wynik 79/76/131. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba jutro pójdę na tą krzywa, tak straszą kolejnym lockdownem, że może lepiej mieć to z głowy.. Poza tym u mnie już 27tc ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zrobiła jedną ścianę wlasnie w ciemnym kolorze a na inne ściany kolor stonowany .Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopuszczałam też inne kolory! Granatowy, czarny... ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
No i nie wiem czy jednak nie dać tej zieleni tylko na tej jednej ścianie do połowy, zobaczy się ją dopiero po wejściu do pokoju. Cytat:
![]() Do tego kupiłam już jasno szare zasłony i ten dywan z H&M (poprzedni okrągły jutowy z misiem nie wysłali bo niby wyprzedany )IMG_1603998806.488791.jpg
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-29 o 20:13 |
||
|
|
|
#4645 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej za mocno Ci nie pomożemy ![]() ![]() ![]() Cytat:
mnie spojenie łonowe napiernicza ostro ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzę jak stara babcia. Kiepsko widzę te 3 miesiące jeszcze ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4648 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem jak żeby jakieś powiadomienie dostała (ja odpisuję teraz bo szukałam specjalnie czy coś mi odpisałaś )Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Cytat:
Granat albo niebieski. Fajnie by było obejrzeć jakiś wzornik czy coś na żywo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Cytat:
Miałam w pokoju u syna coś podobnego do tego w środku. Ale ostatecznie kupiłam ciemną tapetę i ściany były przemalowane tydzień przed porodem na taki jaśniutki kolor. Nie umiem go opisać - taka brudna pistacja, może bardziej mięta? Dobierałam do listków na tapecie Meble były szaro-białe, sofa była ciemnoturkusowa (została z poprzedniego konceptu z ciemnymi ścianami), przed wyprowadzką uzupełniałam brakujące zasłony i wybrałam takie ceglastorude (ładnie się komponowały z zielenią i trochę kolorem przypominały wiewiórki i sarenki z tapety) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witam się z krzywej rano glukometrem miałam 93.Od 5 rano jestem głodna i jeszcze 2 h, to chyba najgorsze ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Na stronie lullalove promocja i darmowa dostawa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

zobaczymy co jutro lekarz powie. Mam wyniki glukozy, wg internetowych widelek chyba nie mam cukrzycy
ale jeszcze się nie cieszę 🤫
z 19 wybrałam 6
jasne wszystkie odpadają bo mężowi się nie podobają 

i zaczęłam się znowu zastanawiam nad używaną gondolą a potem żeby kupić nową spacerówkę. W ogóle spacerówki naprawdę używa się nawet do 3-4 lat? Przecież dzieci w tym wieku już normalnie chodzą więc po co wózek?

u nas 2,5 latek jeździ cały czas w wózku lub ala rowerku. A 4 latek to już nie używa od prawie roku więc chyba zależy od dziecka 

w sumie ciężki orzech bo wszystkie są ładne 

mam nadzieję, że to jednak drobne przekroczenia, łepek do góry! I oby lekarz potwierdził brak cukrzycy. Dobrze, że jutro wizyta, to od razu będziesz wiedziała, co i jak.

No i nie wiem czy jednak nie dać tej zieleni tylko na tej jednej ścianie do połowy, zobaczy się ją dopiero po wejściu do pokoju. 
mnie spojenie łonowe napiernicza ostro 

można spróbować ją wywołać może nas podczytuje